בית פורומים בחדרי חרדים

סנוקרת לפנים למחמירים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/9/2020 19:37 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

הביאו גם שכתב "צריך לעמוד בשער ולזעוק מי לה' אלי, לקיים דברי חז"ל אין התורה מתקיימת אלא במי שממית עצמו עליה, ואינו מתפחד לישב באהלה של תורה כמימים ימימה".

אני מתרשם שליבת הטיעונים שלו לגבי המסיכה אינם הלכתיים. אלא ממקום רגשי שהוא מרגיש שזה פוגע בעבודת השם. (וגורם לפחד תמידי) ולכן להשקפתו יש להפסיק לפחד ולסמוך על:
"שומר פתאים ה'"
"מאן דלא קפיד, לא קפדינן"
"שלוחי מצווה אינם ניזוקים"
וגם אם ח"ו המגיפה תכה בנו, הלא עלינו למסור נפש ולקיים דברי חז"ל שאין התורה מתקיימת אלא במי שממית עצמו עליה..

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 13/09/2020 19:24:29

הארת את דבריו של רמ"ש באור בהיר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2020 19:58 לינק ישיר 

הדימוי ל"אפילו נחש כרוך על עקביו לא יפסיק" הוא כ"כ מופרך.
וכי מדובר כאן על להפסיק באמצע תפילת שמונה עשרה? מדובר על כך שהאברך ילמד בבית במקום בכולל.
והטיעון על "לא שכיח היזקא" מגוחך בהקשר של ציבור גדול. אמנם לאדם הבודד יש סיכוי נמוך למות. אבל כשמדברים על ציבור גדול, אין כמעט סיכוי שלא ימותו מהקורונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2020 20:42 לינק ישיר 

יש הבדל ברור חזק וצלול בין עוטי המסכה ומי שלא לגבי החולי
כל מי שאומר שלא מבלבל את השכל .
ובכל זאת נביא סיפור ידוע של תלמיד חולה בישיבת בני עקיבא שלא הדביק אף אחד מסביבתו כי הוא והאחרים עטו מסכות. וסיפורים כאלה רבים הם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2020 20:47 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

וכי מדובר כאן על להפסיק באמצע תפילת שמונה עשרה? מדובר על כך שהאברך ילמד בבית במקום בכולל.
והטיעון על "לא שכיח היזקא" מגוחך בהקשר של ציבור גדול. אמנם לאדם הבודד יש סיכוי נמוך למות. אבל כשמדברים על ציבור גדול, אין כמעט סיכוי שלא ימותו מהקורונה.

את זה יש גם בנהיגה על הכביש

אין מצב שבו מדינה מתנהלת עם רכבים וכמה מאות אנשים בשנה לא נהרגים מזה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2020 20:54 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

חריף_ומקשה כתב:

דבר בלתי נסבל ובלתי מתקבל על הדעת שמאות או אלפי אנשים ימותו בגלל שלא יהיה מקום בבתי החולים והצוותות יהיו שחוקים.
את זה אין בתאונות דרכים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2020 20:56 לינק ישיר 

מושגים כתב:

תמניא_אפי כתב:

חריף_ומקשה כתב:

דבר בלתי נסבל ובלתי מתקבל על הדעת שמאות או אלפי אנשים ימותו בגלל שלא יהיה מקום בבתי החולים והצוותות יהיו שחוקים.
את זה אין בתאונות דרכים.

אמת

ובינתיים אין את זה גם בקורונה ברוך השם.

חוץ מרמב"ם בחיפה ושערי צדק בירושלים, שאר מנהלי בתי החולים הדגישו שהמצב לא כמו שמתארים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2020 20:57 לינק ישיר 

גם אני פעם חשבתי שצריך לאסור כלי רכב בגלל כמות ההרוגים. היום אני חושב שכלי רכב ואמבולנסים מצילים יותר אנשים מאשר סוסים וחמורים שהיה פעם.
גם בקורונה זה שאלה טובה אם יותר אנשים ימותו בגלל הסגר מאשר מקורונה . לדעתי התשובה היא לא. הקורונה היא מגפה קשה יותר מבדידות ומשאר הצרות העקיפות שמביאה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2020 21:01 לינק ישיר 

ברכת_החמה כתב:

גם אני פעם חשבתי שצריך לאסור כלי רכב בגלל כמות ההרוגים. היום אני חושב שכלי רכב ואמבולנסים מצילים יותר אנשים מאשר סוסים וחמורים שהיה פעם.
גם בקורונה זה שאלה טובה אם יותר אנשים ימותו בגלל הסגר מאשר מקורונה . לדעתי התשובה היא לא. הקורונה היא מגפה קשה יותר מבדידות ומשאר הצרות העקיפות שמביאה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

בהחלט ייתכן שאתה צודק, אם היינו בטוחים שבצעדי הזהירות באמת לא תהיה קורונה, ואז היינו יכולים לאמוד נזקי הסגר מול הרווח.

מכיוון שאנחנו ממש לא יודעים אם ועד כמה הצעדים מועילים, אז אין לנו להיכנס לספק הצלת נפשות על חשבון וודאות נזקי הסגר.

הדברים פשוטים וברורים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2020 21:15 לינק ישיר 

כל הטרולים החרדתיים כותבי הפורום הם אסקופא הנדרסת תחת רגליו של אחד מגדולי הפוסקים שמקובל על כל החוגים.
יש לכם עוד איזה רב אחד בירושלים שתומך בלבישת מסכה זכותכם לנהוג כמוהו,זכות של כל אחד לנהוג כרבותיו ועכשיו גם כפוסק ידוע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2020 21:27 לינק ישיר 
מצדרביעי

משגיחבשער כתב:
כל הטרולים החרדתיים כותבי הפורום הם אסקופא הנדרסת תחת רגליו של אחד מגדולי הפוסקים שמקובל על כל החוגים.
יש לכם עוד איזה רב אחד בירושלים שתומך בלבישת מסכה זכותכם לנהוג כמוהו,זכות של כל אחד לנהוג כרבותיו ועכשיו גם כפוסק ידוע

אנו אין לנו אלא דברי השו"ע, הפוסק לגבי צום יום כיפור לשאול רופא ולא רב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2020 21:30 לינק ישיר 

משגיחבשער כתב:

תרגע, כאן לא ועדה רוחנית של עיתון חרדי.

כאן מדברים על דעת בעלי בתים. וכל אחד יכתוב מה שבליבו.

בבקשה אל תכנה אף אחד אסקופא נדרסת. גם רמ"ש הוא בן אנוש וגם אנחנו בני אנוש. הוא לא מביא לנו נבואה אלוקית. גם לא מגיד שבא אליו ממרומים. הוא אפילו לא פוסק כאן הלכה. הוא מדבר כאן על השקפתו האישית התורנית בענין.

בתור רב פוסק מוערך, ידיד אבי שיחי', אני מאד מעריך אותו. אך יש עוד גדולי תורה שלהם דעה אחרת (תמניא בשבילך).

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2020 21:37 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

משגיחבשער כתב:

אנו אין לנו אלא דברי השו"ע, הפוסק לגבי צום יום כיפור לשאול רופא ולא רב...

מה קשור פה רופא בכלל?

אנחנו נמצאים פה על כדור הארץ, ואפשר לבדוק את שאר מדינות העולם מה קרה בהם.

רופא שיסביר בהסבר מניח את הדעת את הבדלי התמותה בין המדינות השונות יהיה מועמד לפרס נובל.

ואם רופא לא יכול להסביר כמו שקורה באמת, אז הנושא לא קשור לרפואה ואין בין דעתו לבין דעה שלי שום הבדל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2020 22:11 לינק ישיר 

ברכת_החמה כתב:
אין לו מילה .אולי גם יסביר איך להטיס מטוס או לנתח חולה.
שיתעסק בעניינים שלו. לא ברפואה.
באמת עד לפני שעה הערכתי אותו מאוד. עכשיו כבר לא.

מענין, שכאן כל חכמי הפורום מביעים את דעתם המושכלת בכל נושא וענין
ולטעמם הם אפילו חכמים יותר מסתם אנשים ברחוב, כי הם נבחרו הרי להיות כאן משבעת טובי העיר המחליטים על כל עניני המדינה וכו'..
ולרב שיש לו יד ענין וידע ונסיון בהרבה נושאים ששואלים אותו מידי יום, בדיוק הוא פחות חכם ממך?
איך אתה מביע כאן את דעותיך בעד או נגד מסיכות??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2020 22:18 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

פשש...
הרה"ג חריף ומקשה שליט"א ראש בראש מול הרה"ג ר' משה שאול קליין שליט"א
פני הדור וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2020 22:19 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
חריף_ומקשה כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

אני אזרום איתך.

נגיד שזה אכן דומה. (לא באמת, בהמשך אסביר למה לא)

ולכן צריך לעשות רישיון נהיגה. וטסט לרכב.
ויש רמזורים ותמרורי דרך. 
מעקה בטיחות, ABS, חגורות, בוסטר לילדים, וכו' 

האם הגיוני שנראה מחר פסק הלכה שאומר שלא צריך לחגור חגורות או מערכת ABS כי לא שכיח הזיקא? ויש כמה מומחים שאומרים שהחגורות או ה-ABS בכלל לא יעיל.. ולא ראינו במציאות הבדל בין אלו שחוגרים חגורה ויש להם ABS לבין אלו שלא..

ולעצם העניין, מגוחך להשוות.

1. הכמויות. המספרים.
בכל מדינת ישראל מת כל יום מתאונת דרכים כאדם אחד בממוצע
ואילו מקורונה בחודש האחרון מתו כל יום כ-15 איש בממוצע.
אתה מסוגל להבין את ההבדל?
ואנחנו עדיין במצב מעולה. החשש הגדול שנגיע להדבקה המונית כמו שקרה בניו יורק..

2. חב לאחריני - גודל הנזק שיכול לגרום האדם הבודד.
כמעט כל תאונות הדרכים נגרמו מאנשים שלא נזהרו מספיק.
האדם שנוהג ברכב אם הוא נזהר ודרוך כמו שצריך, הסיכוי שיגרום נזק באשמתו הוא כמעט אפסי. והסיכוי שיגרום לאירוע רב נפגעים באשמתו הוא אפס מאופס. ולכן לא הגיוני שנאסור עליו (על מי שנזהר) לנהוג. 
לעומת זאת, מי שהולך בלי מסיכה והדביק אחרים שהדביקו אחרים שהדביקו אחרים.. זה עלול להסתיים באסון רב נפגעים..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > סנוקרת לפנים למחמירים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.