בית פורומים בחדרי חרדים

סנוקרת לפנים למחמירים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/9/2020 18:01 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

חאמינאדע כתב:

תשמעו מה שמספר לי קרוב משפחה מאנטוורפן שבבלגיה:

לפני כחדשיים הנגיף היה שם בתוקפו בעיקר בציבור החסידי. הציבור הדתי (הגדרה מקומית ליהודים מודרנים ודתילייט. ליטאים אין שם הרבה), שהסתגר כמעט בבידוד מפורים ולא הסיר את המסכות מהפרצוף, התייחס שם לחסידים כפי שהציבור הכללי (חילונים, חפשיים בעבר) התייחס לחרדים כאן בארץ. ובעיקר האשימו אותם שבגללם הגויים שונאים את היהודים "מפיצי המחלה"...

הציבור החסידי לא הגיב והתנהג כפי שהוא מתנהג כאן בארץ. מיעט ללכת לבדיקות. החדרים ובתי הספר המשיכו כרגיל, וכמובן הודיעו שמי שיש לו חום או תסמינים לא יסתובב בין הציבור.

בקיצור הסיפור נגמר באמצע חודש אב. הציבור החסידי פחות או יותר כבר מחוסן שם ושכח מכל הוירוס.

עבר חודש אב (בו רוב הקהילה נסע לחופשה) ואתא חודש אלול. הציבור החסידי נקי מהוירוס.

והנה בשבועיים האחרונים הוירוס פרץ שם במלוא עוזו בציבור הדתי והמודרני. אנשים חלו בנגיף (ומתחפרים בבית מרוב בושה), כמובן שהלכו לעשות בדיקות, מה שגרם לכך שכתות הלימוד בבית ספרם של ילדיהם נסגרו בהוראת משרד החינוך המקומי.

בקיצור הסיפור עדיין בראשיתו. וכמובן כעת אי אפשר להאשים את היהודים, סליחה, החסידים, שכבר מזמן שכחו מהנגיף.

תכל'ס. סדנא דארעא חד הוא. ומי שהוא פתי ומאמין שהסגר יועיל במשהו, אז שימשיך לחיות באשליות. ואיך כתב כאן מישהו, להתראות בגל השלישי, באזור חנוכה. (השם ישמור כל עם ישראל) 

שמעתי מאדם חכם מיד עם פרוץ הקורונה כשעוד אף אחד לא ידע עליו הרבה
וכך הוא אמר לי:
הקורונה תגיע בסוף לכולם, צריך רק להיזהר שהיא לא תפרוץ בבת אחת אצל הרבה חולים ביחד, אבל חוץ מזה אין מה לעשות
ואם כבר עדיף לעבור את זה בקיץ

הלוואי ואתבדה, אבל חוששני שהגל השלישי בחורף יהיה קשה והוא ימצא את כל מי שנזהר היום הכי טוב

חכם הוא בטח לא, מה שהוא אמר זו נבואה ולא חכמה, וכידוע נבואה ניתנה לשוטים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2020 18:16 לינק ישיר 

מושגים

ראית תמונות מהלווייתה של הרבנית כהנמן?
איפה השמירת מרחק?
אלו הליטאים שאתה רוצה להצטרף אליהם?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2020 18:19 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

מושגים

איפה השמירת מרחק?

כולם עם מסיכות!!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2020 19:08 לינק ישיר 

מושגים כתב:

תמניא_אפי כתב:

מושגים

איפה השמירת מרחק?

כולם עם מסיכות!!!

לא הבנתי.

בציבור כזה גדול אין ספק שיש כמה חיוביים לקורונה, ובמקרה כזה מסכה לא עוזרת, אחרת למה צריכים בידוד בכלל?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2020 19:20 לינק ישיר 

משחק ה'כאילו' במיטבו

בפונוביץ' כבר מזמן אין שום שמירה ואין שום הגבלה. הם תפסו את עצמם מאוחר, ראשי הישיבה החליטו לא להציב שום מגבלה. העיקר שהבחורים יהגו ויתעלו בתורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2020 19:24 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

מושגים כתב:

תמניא_אפי כתב:

מושגים

איפה השמירת מרחק?

כולם עם מסיכות!!!

לא הבנתי.

בציבור כזה גדול אין ספק שיש כמה חיוביים לקורונה, ובמקרה כזה מסכה לא עוזרת, אחרת למה צריכים בידוד בכלל?

מסיכה עוזרת. בפרט שהלווייה בשטח פתוח. וזה אירוע חד פעמי.

מה שקורה בפנים אני לא יודע. ואם לא שומרים שם, איז דאס די זעלבע קרענק!!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2020 19:38 לינק ישיר 

מושגים

איך זה מסתדר עם קפסולות שהבחורים אמורים להיות סגורים ומבודדים??

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2020 19:43 לינק ישיר 

כראה שיש להם את אותו חולי הזלזול.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2020 19:46 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

מושגים

איפה השמירת מרחק?

תבדוק טוב, לא כתבתי שאני רוצה להצטרף לליטאים! כתבתי שהייתי רוצה להשתייך למגזר אחר של שומרי תורה ומצוות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי מושגים ב- 14/09/2020 19:48:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2020 22:18 לינק ישיר 

ברכת_החמה כתב:

התכוונתי למגיב שכתב לפני על מאות מפה ואלפים משם.
עניתי לו שלא ימציא מספרים סתם.
ודאי שצריך כן להתייחס למספרים ונתוני אמת. לאותו מגיב היו לו רק השערות והערכות שלו שלדעתי רחוקות מהאמת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דובר זק"א: 120 גופות נמצאו ללא רוח חיים במצב איבוד צלם אנוש

מחריד שזו כבר הפכה להיות שגרה, 120 גופות קשישים ועריריים נמצאו מתחילת השנה במצב של איבוד צלם אנוש ימים ושבועות לאחר מותם. חלקם כתוצאה מהסגר הראשון מפחיד ומבהיל לחשוב מה יקרה בסגר השני

*שוב מקרה מזעזע בירושלים, בעקבות ריח נוראי שדלף לחדר המדרגות נמצא גלמוד מוטל בביתו במצב ריקבון קשה. האירוע ה16 בירושלים מתחילת השנה (2020).*

הבוקר סמוך לשעה 10:30 התקבל דיווח במוקד זק"א על גופה שנמצאה במצב ריקבון מתקדם ברח' שמשון בירושלים.

*דודי פינס מתנדב זק"א שטיפל בזירה:* "מדובר בגלמוד בן 66 שחי לבדו, כל הבית היה מוזנח ומלא בפסולת ואשפה. השכנים סיפרו לנו שלא ראו אותו זה מספר שבועות ובעקבות הריח הנוראי הזעיקו את המשטרה והכיבוי שפרצו את הדלת. מצאנו את גופת המנוח מוטלת על הרצפה בבית במצב של איבוד צלם אנוש."

צוות מרוחב של מתנדבי זק"א ירושלים טיפלו בכבוד המת בזירה הקשה, גופת המנוח הועברה למכון אבו כביר להמשך בדיקה וזיהוי.

*יהדוה משי זהב יו"ר זק"א: "אנו מודאגים מאוד לקראת הסגר שיכנס לתוקפו בסוף השבוע הקרוב.* מתחילת שנת 2020 טיפלנו ב120 אירועים מזעזעים של קשישים ועריריים שנמצאו זמן רב לאחר מותם, האירועים האלו חלקם כתוצאה מהסגר הראשון בו עשרות עריריים וגלמודים היו מבודדים מהחברה ומתו לבדם, הם נמצאו רק בגלל הריח הנוראי. מפחיד ומבהיל לחשוב מה יהיו ההשלכות של הסגר השני. מי יציל אותם ומי ידאג להם?! רוב המקרים לא היו מוכרים לרשויות הרווחה, איש לא היה שם בשבילם ברגעיהם האחרונים.

אם יש לכם שכנים בודדים, בדקו בשלומם לפחות פעם ביום ודווחו לרשויות הרווחה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2020 10:38 לינק ישיר 

hhaavv כתב:
hhaavv

להלן רשימת המדינות בהם יש חובה בתחבורה הציבורית לחבוש את המסיכה המסוכנת כל כך, שלא רק שאין הוכחה שהיא עוזרת בכלל, היא גם מזיקה ביותר והיא סימן מובהק לעבדות. בושה וחרפה לעולם הנאור והמודרני:
לטביה
הולנד 
צכיה 
פולין 
גרמניה 
אוסטריה
בלגיה
איטליה 
לוקסמבורג 
מלטה 
הונגריה 
יוון 
ספרד 
רומניה 
צרפת 

תוקן על ידי hhaavv ב- 14/09/2020 16:10:26

בצרפת כבר יש חובת מסיכה גם באוויר הפתוח במקומות מסוימים שיש הרבה צפיפות. לא בדקתי במדינות האחרות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2020 10:48 לינק ישיר 

הרי היו רק הג' של פוניבז' לא העצניקים
הרי לא נתנו להספיד להגר"ש מרקוביץ להספיד

בקושי הזכירו את שמו המבשר מבלי שיהיה כתוב מראשי ישיבת פוניבז'

תוקן על ידי מאור_עינים ב- 15/09/2020 10:48:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2020 10:52 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:

משחק ה'כאילו' במיטבו

בפונוביץ' כבר מזמן אין שום שמירה ואין שום הגבלה. הם תפסו את עצמם מאוחר, ראשי הישיבה החליטו לא להציב שום מגבלה. העיקר שהבחורים יהגו ויתעלו בתורה.

אבל הם מבודדים מהעולם החיצון, לא?
אז מה הבעיה? הם צעירים ובגילם הקורונה היא בערך כמו שפעת..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2020 12:07 לינק ישיר 
hhaavv

חריף_ומקשה כתב:

בצרפת כבר יש חובת מסיכה גם באוויר הפתוח במקומות מסוימים שיש הרבה צפיפות. לא בדקתי במדינות האחרות.

אני כמובן עניתי שגם לשיטתו הרי הוא מודה - כך בציטוט שלו עצמו - שיש חיוב של מסכות בתחבורה הציבורית, ובכך הוא סותר את כל שאר השטויות שהוא כתב שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2020 14:07 לינק ישיר 
קלעפער

יוחנןש כתב:
משחק ה'כאילו' במיטבו

גם צ'אלמער צריך לדעת שכותבים פונוביז'ולא פונוביץ'.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > סנוקרת לפנים למחמירים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.