|
|
| נשלח ב-15/9/2020 19:53 |
|
| |
לא מבין על מה מלין אבי שוויקה. בארץ, וזה ידוע כבר שנים רבות, 'ממשלה' זו מילה נרדפת ל'טמטום'. רוצה לבזבז כסף בכיף מבלי לקבל תוצאות? - תן לממשלה לנהל. רוצה שמשהו יזוז פה במדינה ומהר? - אל תתן למישהו בממשלה לגעת. וכן על זה הדרך. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2020 20:05 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | בראש השנה מתפללים כרגיל בבתי הכנסת
ואח"כ כשהחילונים יתקוממו בצדק על כך שהם סוגרים את עסקיהם, ואצל החרדים מפטירים כדאשתקד, תמשיכו לצעוק אנטישמיות?
זה הולך הפוך
עכשיו אנחנו דורשים לא לעשות סגר, כמו שעד עכשיו חגגו יום יום בבלפור ובבתי המרזח החילוניים מאות לא חובשי מסיכות בתוך מקום סגור פתאום כשמגיע הזמן של החרדים, נזכרים לעשות סגר שיחכו עוד שבועיים ואז יעשו סגר
כן. באמת. בואו נדרוש לא לעשות סגר, כדי שגם אצלנו ימותו עוד קצת. ברור. למה רק לחילונים מגיע? |
|
כמה חילונים מתו?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2020 20:26 |
|
| |
קצרה דעתי, החליטו על סגר לתקופה לא קצרה, אז למה לשבש את המערכת ולהפסיק לימודים בשעות הערב המאוחרות בשביל יום לימודים אחד, הילדים היו בבית הספר ונאמר להם שמחר יש לימודים הייתי מקבל החלטה שיפסיקו לימודים ביום חמישי אבל ביום רביעי זה פשוט טירוף חושים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2020 22:42 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2020 10:17 |
|
| |
מואדיב
| שאגתשביט כתב: |  | בראש השנה מתפללים כרגיל בבתי הכנסת
ואח"כ כשהחילונים יתקוממו בצדק על כך שהם סוגרים את עסקיהם, ואצל החרדים מפטירים כדאשתקד, תמשיכו לצעוק אנטישמיות?
זה הולך הפוך
עכשיו אנחנו דורשים לא לעשות סגר, כמו שעד עכשיו חגגו יום יום בבלפור ובבתי המרזח החילוניים מאות לא חובשי מסיכות בתוך מקום סגור פתאום כשמגיע הזמן של החרדים, נזכרים לעשות סגר שיחכו עוד שבועיים ואז יעשו סגר
כן. באמת. בואו נדרוש לא לעשות סגר, כדי שגם אצלנו ימותו עוד קצת. ברור. למה רק לחילונים מגיע?
כמה חילונים מתו? |
|
אין לי מושג. מתו מעל אלף אנשים. הוירוס לא מבחין בין חובשי הומבורג לגלויי ראש.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2020 10:51 |
|
| |
מואדיב
אחזור ואשאל, מאה שכרים הפכה לבית חולים?
בית מתתיהו הפכה לבית חולים?
מטעמי לשון נקיה לא כתבתי בית קברות.
אחוזי התמותה עלו? מסקנה סתם היסטריה וכסתח מול וועדת חקירה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2020 11:07 |
|
| |
מואדיב
| שאגתשביט כתב: |  | | מואדיב
אחזור ואשאל, מאה שכרים הפכה לבית חולים?
בית מתתיהו הפכה לבית חולים?
מטעמי לשון נקיה לא כתבתי בית קברות.
אחוזי התמותה עלו? מסקנה סתם היסטריה וכסתח מול וועדת חקירה.
|
|
אני לא מבין מדוע אתה שואל דוקא על שכונה מסויימת בירושלים.
הווירוס הזה קיים. מי שלא מאמין, שירים טלפון לעובדי חברא קדישא דניו-יורק וישאל אותם. מעל אלף בני אדם כבר מתו מהנגיף הזה, ועדיין לא רואים איך זה יגמר. כאן בפורום מישהו מנהל מעקב אחרי מתים מאנ"ש. אנשים מתים, אנשים מאבדים את בריאותם, שערי-צדק בתפוסה שלא זכורה כמוה בחודשי הקיץ.
מה בדיוק אתה מבקש לדעת?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2020 11:27 |
|
| |
מואדיב
בהנחה שאתה צודק, האם הנתונים האלו מצדיקים את סגירת המשק עם כל המשתמע מכך?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2020 11:52 |
|
| |
מואדיב,
גילוי נאות, אני מקפיד על מסכה, מתפלל בחוץ ורב עם המתפללים על שמירת מרחק ומסכות.
אבל אני לא מצליח לבפנים את ההוראות, אתהבלגן מלמעלה, את האכיפה הלא רצינית ושלרגעלא חשבו מה יהיה אחרי הסגר.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2020 16:43 |
|
| |
מואדיב
| שאגתשביט כתב: |  | | מואדיב
בהנחה שאתה צודק, האם הנתונים האלו מצדיקים את סגירת המשק עם כל המשתמע מכך? |
|
זו כבר שאלה אחרת. כבדה: מהו "תג המחיר" שאנו מצמידים לחיי אדם. כמה כסף מוכנים להפסיד כדי למנוע תמותה של אדם, מאה, אלפיים...
כי זה מה שאתה בעצם שואל. איזה הפסד כלכלי למשק שווה כמה חיים.
אני לא יודע לענות לך על זה, אבל אני יודע שאם היית שואל אותי שאלה כזו, לא באופן תאורטי, אלא לגבי אחד מקרובי משפחתי, הייתי מוכן לסגור את כל המשק. גם למתים הבאים יהיו קרובי משפחה, ילדים, הורים, אחים...
לי אין סולם הכרעה מוסרי כזה, בו אני יודע כמה חיים אני מוכן להקריב כדי שהמשק ימשיך לעבוד. זה לא קל, כי משק לא מתפקד - גם עולה בחיי אדם. גם תרופות וציוד רפואי עולים ממון רב.
אשרי שהכורח להחליט לא מוטל על כתפי. אבל משקברניטי הציבור מחליטים - אסור שכל אחד יעשה שבת לעצמו, כי מה שיקרה אז, זה שגם נילקה, גם נאכל דגים סרוחים וגם נגורש מהעיר.
|
|
|
|
|