בית פורומים בחדרי חרדים

מרן שר התורה בבחירת רימון לראש השנה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/9/2020 00:45 לינק ישיר 

הנכדים עושים בושות לבסא קדישא
פתחו אתרוג אחד והיו בו רק תריענקי גרגירים אז הביאו עוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2020 00:48 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2020 12:34 לינק ישיר 

פיינשמקער כתב:
נוירולוג כתב:

תמונה מקסימה

מה בודקים ברימון? 
האם יש דיני הדר? והאם זה כמו ארבעה מינים שהשנה זה דרבנן או שברימון יש להקפיד יותר?

בעיקרון צריך לבדוק שאין תולעים.
ברימון זה קל יחסית. התולעים גדולות ומשאירות חור כניסה ברור בקליפה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

יש"כ 
אבל לא נראה שמרן שר התורה עוסק שם בענייני כשרות ותולעים :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2020 12:59 לינק ישיר 

פותח האשכול ואלו שאחריו שיבשו מילה אחת וכולם כאן מתפלספים על הקישקוש.

התמונה פורסמה במקור עם הכיתוב "ר' חיים קנייבסקי מקבל רימונים",  כנראה מדובר ברימונים שיוענקו לתורמים לגוף זה או אחר, או משהו מעיין זה.

לא בודק ולא בוחר.

תוקן על ידי תשיעי ב- 18/09/2020 13:00:20

תוקן על ידי תשיעי ב- 18/09/2020 13:00:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2020 13:02 לינק ישיר 

תשיעי כתב:
פותח האשכול ואלו שאחריו שיבשו מילה אחת וכולם כאן מתפלספים על הקישקוש.

התמונה פורסמה במקור עם הכיתוב "ר' חיים קנייבסקי מקבל רימונים",  כנראה מדובר ברימונים שיוענקו לתורמים לגוף זה או אחר, או משהו מעיין זה.

לא בודק ולא בוחר.

תוקן על ידי תשיעי ב- 18/09/2020 13:00:20

תוקן על ידי תשיעי ב- 18/09/2020 13:00:59

התמונה מדברת בעד עצמה
כל דבר אחר הוא שיבוש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2020 22:17 לינק ישיר 

מי יכול לעשות חשבון לכמה קופות התחייב הגר"ח להעתיר על תורמיהם בליל ר"ה, 1) קופת העיר  2) עוללים   3) קרן ההסעות  4) ועד הרבנים  5) טהרת המשפחה - מקוה בנהריה או יבנה    מה עוד ? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2020 22:49 לינק ישיר 

שמועות עיקשות מספרות, כי שנאתו התהומית ותמוהה של לךתדע לרב קיינבסקי, החלה כשהוא הגיע עם בן זוגו לרב לבקש ברכה לזש"ק, ולא בלבד ששניהם נדרשו להוריד את השעון ולגדל זקן כדרך הגברים, אף גם זאת לא הועיל להם. אני מתחיל להאמין בשמועות אלו, כשאני רואה חסיד בן חסידים שהיה יכול להביט בכמיהה ועיניים לחות בטופח על מנת להטפיח, בתמונה של איזה יתום בן 16 מסתכל בערימה של שקלים, פירות או כל חפץ אחר בהתרגשות, ולהסביר את עומק כוונת קדושתו בסילודין, אבל רק כשזה מגיע לגאון הדור שנושא משא כלכלי גדול על כתפיו והנה הוצעו כאן כמה פרשנויות סבירות לתמונה שנמצאה ללא הסבר, אבל כאן נגמרת מצוות "כף זכות", לא עליו ולא על אי מי מנכדיו (שאינם פחות בנשקים מהינוקא מסדיגורא או קראקאס). כואבת לי המציאות הזו בדיוק בין כסא לעשור, אבל על זה אמר רבי יהושע: "כשם שדנתוני לכף זכות המקום ידין אתכם לכף זכות".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2020 22:55 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

שמועות עיקשות מספרות, כי שנאתו התהומית ותמוהה של לךתדע לרב קיינבסקי, החלה כשהוא הגיע עם בן זוגו לרב לבקש ברכה לזש"ק, ולא בלבד ששניהם נדרשו להוריד את השעון ולגדל זקן כדרך הגברים, אף גם זאת לא הועיל להם. אני מתחיל להאמין בשמועות אלו, כשאני רואה חסיד בן חסידים שהיה יכול להביט בכמיהה ועיניים לחות בטופח על מנת להטפיח, בתמונה של איזה יתום בן 16 מסתכל בערימה של שקלים, פירות או כל חפץ אחר בהתרגשות, ולהסביר את עומק כוונת קדושתו בסילודין, אבל רק כשזה מגיע לגאון הדור שנושא משא כלכלי גדול על כתפיו והנה הוצעו כאן כמה פרשנויות סבירות לתמונה שנמצאה ללא הסבר, אבל כאן נגמרת מצוות "כף זכות", לא עליו ולא על אי מי מנכדיו (שאינם פחות בנשקים מהינוקא מסדיגורא או קראקאס). כואבת לי המציאות הזו בדיוק בין כסא לעשור, אבל על זה אמר רבי יהושע: "כשם שדנתוני לכף זכות המקום ידין אתכם לכף זכות".

אתה עוד חייב לנו הסבר על האשכול המיסיונרי שפתחת שבוע שעבר!!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2020 23:37 לינק ישיר 

תודה מושגים, אני מתעתד לפתוח אשכול רחב וארוך בנושא, שלא נוגע רק לאשכול שנחמק מסיבה לא ידועה. אבל לצערי לא בטוח שזמני יהיה בידי להגשים את משאלה זו. בכל מקרה אשמח להבין מה היה מסיונרי באשכול שפתחתי, עד כמה שידוע לי הוא לא עסק בשום דבר שקשור לנצרות (אחר כך ראיתי שבאתר יהודי-משיחי השתמשו בחלק קטן ממאמר שנספח לספר שציינתי, אבל בכל מקרה כל בר דעת מבין שזה לא נוגע לליבה של האמונה הנוצרית). בעיקרון הצגתי ספר שמתפלמס עם האמונה האורתודוקסית (שלקוצר הבנתי הוא משתייך לכת משוגעת עתיקה, אבל ממש לא נוצרית ובוודאי לא מסיונרית) ושאלתי מי תומך/ מסתייג/ מתנגד/ חושש/ חש מאויים מעיון בספר הזה, וממה שהבנתי הרוב כאן תומכים באופציה האחרונה (מה שמראה על איכות האמונה של חלקינו). זה הכל. עכשיו תענה לשאלתי בהודעה זו ותמשיך להגיב לגופם של דברים. בהצלחה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2020 23:47 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

תודה מושגים, אני מתעתד לפתוח אשכול רחב וארוך בנושא, שלא נוגע רק לאשכול שנחמק מסיבה לא ידועה. אבל לצערי לא בטוח שזמני יהיה בידי להגשים את משאלה זו. בכל מקרה אשמח להבין מה היה מסיונרי באשכול שפתחתי, עד כמה שידוע לי הוא לא עסק בשום דבר שקשור לנצרות (אחר כך ראיתי שבאתר יהודי-משיחי השתמשו בחלק קטן ממאמר שנספח לספר שציינתי, אבל בכל מקרה כל בר דעת מבין שזה לא נוגע לליבה של האמונה הנוצרית). בעיקרון הצגתי ספר שמתפלמס עם האמונה האורתודוקסית (שלקוצר הבנתי הוא משתייך לכת משוגעת עתיקה, אבל ממש לא נוצרית ובוודאי לא מסיונרית) ושאלתי מי תומך/ מסתייג/ מתנגד/ חושש/ חש מאויים מעיון בספר הזה, וממה שהבנתי הרוב כאן תומכים באופציה האחרונה (מה שמראה על איכות האמונה של חלקינו). זה הכל. עכשיו תענה לשאלתי בהודעה זו ותמשיך להגיב לגופם של דברים. בהצלחה!

הספר מפורסם באתר של ה'יהודים' המשיחיים.
שאמנם מכריזים על עצמם כלא קשורים לנצרות. אבל מאמינים באותו האיש.

אחד הדרכים שלהם להשפיע הוא באמצעות קעקוע של אמינות התושב"ע.

אתה סתם מיתמם. אתה מבין ב100% למה הנושא לא ראוי לעלות כאן בפורום.
הם כן מיסיונרים, כי הם פועלים להמרת דת (ליהודי, ישו זה עבודה זרה).

אני לא חש מאויים...
גם הם מדברים על אמונה, וגם היהדות הרבנית מדברת על אמונה. ומבין השניים, אני בשקט בוחר באמונה של היהדות הרבנית.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 00:03 לינק ישיר 

היהודים המשיחיים (שזה אכן נראה ככת מסיונרית בדמות כבש) יכולים לפרסם או לפרסם מה שבא להם. זה לא הנושא של הספר ולא היה הנושא של האשכול. הנושא היה שיצא ספר שמתיימר להפריך באופן שיטתי את אחד מהיסודות של האמונה שלך. אני חושב שאם האמונה שלך באמת חשובה לך, אתה אמור להשקיע טיפת מחשבה אם לקרוא את הספר או לא (היית מכניס מקרר הביתה אם היית יודע שיש ספר שלם שמסביר שהוא מסוכן או מיותר?). אני לא אומר שעכשיו כולם חייבים לפנות מזמנם ולהתחיל לקרוא, אני רק מציע שאלה - אולי כדאי שאנשים חכמים יקראו ויפרכו אותו בחזרה? אולי באמת צריך לחבר ספר לעומתי? אולי באמת לא כדאי בכלל לגעת בזה - אבל מאוד ראוי להבין למה לא כדאי.... ברגע שאתה מפטיר "היהודים המשיחיים פרסמו את זה", או מתחיל לשגע את מי שהעיז לשאול אותך עם כל מיני טיעונים לגופו של דיבוק ולא לגופו של עניין - אני מעריך שזה בערך רמת ההשקעה שלך בביסוס האמונה היהודית, ולפחות אני בספק גדול אם אדם כזו רמת האמונה שלו מצטרף למנין....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 00:17 לינק ישיר 

באמונה אין בהכרח הגיון!
מי שינסה לצקת הגיון לאמונה חוטא למושג אמונה.
וכן מי שמגעגע כמו ברוז ומדדה כמו ברווז כנראה שהוא ברווז.
מי שמעלה תהיות על תושבע כמו יהודי משיחי ופועל להפצת הרעיון כמו יהודי משיחי כנראה שהוא יהודי משיחי.
אין מקום לדון בנושא זה שהוא מעיקרי האמונה, כאן בפורום. לך לעצכ"ח שם אולי יתנו לך.
כאן זה יכול רק לגרום כאב ראש מיותר לאנשים.
כמו שנאמר בגמרא (התושב"ע!) בן עזאי ובן זומא, אחר ורבי עקיבא. [...] בן עזאי הציץ ומת... בן זומא הציץ ונפגע... אחר קיצץ בנטיעות, רבי עקיבא יצא בשלום."
זה מול זה עשה אלוקים. הקדושה והטומאה
כדי לצאת בשלום מטומאה כזאת צריך להיות רבי עקיבא

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 00:28 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

היהודים המשיחיים (שזה אכן נראה ככת מסיונרית בדמות כבש) יכולים לפרסם או לפרסם מה שבא להם. זה לא הנושא של הספר ולא היה הנושא של האשכול. הנושא היה שיצא ספר שמתיימר להפריך באופן שיטתי את אחד מהיסודות של האמונה שלך. אני חושב שאם האמונה שלך באמת חשובה לך, אתה אמור להשקיע טיפת מחשבה אם לקרוא את הספר או לא (היית מכניס מקרר הביתה אם היית יודע שיש ספר שלם שמסביר שהוא מסוכן או מיותר?). אני לא אומר שעכשיו כולם חייבים לפנות מזמנם ולהתחיל לקרוא, אני רק מציע שאלה - אולי כדאי שאנשים חכמים יקראו ויפרכו אותו בחזרה? אולי באמת צריך לחבר ספר לעומתי? אולי באמת לא כדאי בכלל לגעת בזה - אבל מאוד ראוי להבין למה לא כדאי.... ברגע שאתה מפטיר "היהודים המשיחיים פרסמו את זה", או מתחיל לשגע את מי שהעיז לשאול אותך עם כל מיני טיעונים לגופו של דיבוק ולא לגופו של עניין - אני מעריך שזה בערך רמת ההשקעה שלך בביסוס האמונה היהודית, ולפחות אני בספק גדול אם אדם כזו רמת האמונה שלו מצטרף למנין....

ברגע שכתבת "האמונה שלך"
הכנסת עצמך לקטגוריה של הבן הרשע שטוען "מה העבודה הזאת לכם". ואף אנו נקהה את שיניך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 00:31 לינק ישיר 

וכפי שהמשלת את המשיחיים לכבש.
אתה זאב משיחי בעור של כבש יהודי. מפזר פה ושם הודעות כאילו אתה יהודי ומראה את טלפיך כאילו כשר אתה.
שומה עלינו לבער את הטומאה הזאת מכאן!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2020 00:34 לינק ישיר 

המה פעמים אסביר לך שהנצרות היא לא נגד תורה שבעל פה, ואין לשום יהודי משיחי עניין לזלזל בתטרה שבעל פה? להיפך, עיין בויכוח הרמבן המפורסם (נמצא בכרך הראשון של "כתבי הרמבן מהדו מוסד הרב קוק), שם המומר מתווכחים הרמבן על השאלה אם יתכן שהמדרשים עצמם תומכים בנצרות. עי"ש. מעבר לזה, כל מי שיודע היסטוריה מבין שהמחלוקת על פרשנות התורה הגיעה בשלוש פעימות - בתקופת הכותים (בעיקר בתקופת בניין בית שני), בתקופת הצדוקים (זמח מאוד מוגדר די בראשית בית שני) ובתקופת הקראים (בתקופת הגאונים), אבל הנצרות קמה בתקופה אחרת מתוך היהדות הרבנית. כך שזה אפילו לא נכון היסטורית. עד כאן עובדות ומכאן היגיון: אמונה מבוססת על איזה הגיון, הרי אחרת כל המאמינים הם פתיים (כלשון שלמה המלך...). באור שיש איזה בסיס לוגי שעליו אתה בונה את הכל, שאם לא כן מה הבעיה לא להאמין ומה הסיבה המשכנעת להאמין וכו'. בכל מקרה זה לא הנושא שלי, הנושא שלי הוא המסוגלות להתמודד עם ביקורת, כי בסופו של דבר כעוצמת האמונה כך היכולת להגיב. אבל אני מבין שאתה אפילו לא בר פלוגתא בנושא. בכל מקרה אשמח להבין, אתה טוען שביסוס האמונה הוא בעצכח - האם אתה חותם בעצם על תפיסת האמונה של העצכחים???

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מרן שר התורה בבחירת רימון לראש השנה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.