|
|
| נשלח ב-21/9/2020 00:38 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | המה פעמים אסביר לך שהנצרות היא לא נגד תורה שבעל פה, ואין לשום יהודי משיחי עניין לזלזל בתטרה שבעל פה? להיפך, עיין בויכוח הרמבן המפורסם (נמצא בכרך הראשון של "כתבי הרמבן מהדו מוסד הרב קוק), שם המומר מתווכחים הרמבן על השאלה אם יתכן שהמדרשים עצמם תומכים בנצרות. עי"ש. מעבר לזה, כל מי שיודע היסטוריה מבין שהמחלוקת על פרשנות התורה הגיעה בשלוש פעימות - בתקופת הכותים (בעיקר בתקופת בניין בית שני), בתקופת הצדוקים (זמח מאוד מוגדר די בראשית בית שני) ובתקופת הקראים (בתקופת הגאונים), אבל הנצרות קמה בתקופה אחרת מתוך היהדות הרבנית. כך שזה אפילו לא נכון היסטורית. עד כאן עובדות ומכאן היגיון: אמונה מבוססת על איזה הגיון, הרי אחרת כל המאמינים הם פתיים (כלשון שלמה המלך...). באור שיש איזה בסיס לוגי שעליו אתה בונה את הכל, שאם לא כן מה הבעיה לא להאמין ומה הסיבה המשכנעת להאמין וכו'. בכל מקרה זה לא הנושא שלי, הנושא שלי הוא המסוגלות להתמודד עם ביקורת, כי בסופו של דבר כעוצמת האמונה כך היכולת להגיב. אבל אני מבין שאתה אפילו לא בר פלוגתא בנושא. בכל מקרה אשמח להבין, אתה טוען שביסוס האמונה הוא בעצכח - האם אתה חותם בעצם על תפיסת האמונה של העצכחים??? |
|
תמודד אתה בבקשה עם ביקורת המקרא באותה אדיקות בה אתה שואל להתמודד עם ביקורת התושבע. והנח לנו יהודים פשוטים לנפשנו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 00:41 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | | הדיבוק כתב: |  | היהודים המשיחיים (שזה אכן נראה ככת מסיונרית בדמות כבש) יכולים לפרסם או לפרסם מה שבא להם. זה לא הנושא של הספר ולא היה הנושא של האשכול. הנושא היה שיצא ספר שמתיימר להפריך באופן שיטתי את אחד מהיסודות של האמונה שלך. אני חושב שאם האמונה שלך באמת חשובה לך, אתה אמור להשקיע טיפת מחשבה אם לקרוא את הספר או לא (היית מכניס מקרר הביתה אם היית יודע שיש ספר שלם שמסביר שהוא מסוכן או מיותר?). אני לא אומר שעכשיו כולם חייבים לפנות מזמנם ולהתחיל לקרוא, אני רק מציע שאלה - אולי כדאי שאנשים חכמים יקראו ויפרכו אותו בחזרה? אולי באמת צריך לחבר ספר לעומתי? אולי באמת לא כדאי בכלל לגעת בזה - אבל מאוד ראוי להבין למה לא כדאי.... ברגע שאתה מפטיר "היהודים המשיחיים פרסמו את זה", או מתחיל לשגע את מי שהעיז לשאול אותך עם כל מיני טיעונים לגופו של דיבוק ולא לגופו של עניין - אני מעריך שזה בערך רמת ההשקעה שלך בביסוס האמונה היהודית, ולפחות אני בספק גדול אם אדם כזו רמת האמונה שלו מצטרף למנין.... |
|
ברגע שכתבת "האמונה שלך"הכנסת עצמך לקטגוריה של הבן הרשע שטוען "מה העבודה הזאת לכם". ואף אנו נקהה את שיניך. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני מחכה לזה.... ואז אתה אומר שאין הגיון במה שאתה חושב. ככה מקהים שיניים??
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 00:43 |
|
| |
אין לי מושג מאיפה הנצרות קמה, ואף אם היא קמה מהיהדות הרבנית. הרי שהיא זנחה את היהדות הזאת. אינני חותם על שום דבר מעצכח. אבל שם מקומך. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 01:32 |
|
| |
אני חושב שמתשובותיך עולה בדיוק מה אתה חושב ומה אני חושב, כל מילה נוספת מיותרת. (לגבי שאלתך על ביקורת המקרא, אני בהחלט חושב שצריך לגבש עמדה בשאלה האם וכיצד להתמודד איתה.)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 04:23 |
|
| |
לא ראיתי את האשכול של הדיבוק ואין לי מושג על מה הנושא. אני רק רוצה להעיר שאמונה ב(במשיחיות)אותו האיש אינה עבודה זרה בשום אופן לא לישראל ולא לעכו"ם. אמונה באלוהותו היא עבו"ז בשיתוף שלדעת הרמב"ן אסורה לישראל אבל מותרת לעכו"ם.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 08:37 |
|
| |
רבונו של עולם הדיבוק אינו מכחיש את היותו משיחי, ועדיין יכול לכתוב כאן בפורום החרדי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 09:04 |
|
| |
דיברנו כאן קצת על האמונה שלך ועל האמונה שלי. לפחות לדעתי, הרבה יותר להוכיח שאני לא משיחי, מלהוכיח שאתה כן יהודי.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 09:27 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | דיברנו כאן קצת על האמונה שלך ועל האמונה שלי. לפחות לדעתי, הרבה יותר להוכיח שאני לא משיחי, מלהוכיח שאתה כן יהודי. |
|
אתה טרול מעצבן, יתוש מציק. שמנסה לעשות דה לגיטימציה לאורח חיים של מליוני יהודים במשך דורות. אתה מנסה לקעקע את התורה שבעל פה שהאמינו בה דורות של יהודים גם כאלו שלא שמרו את המצוות. אתה יודע שאתה לא הראשון ולצערי גם לא האחרון. אין לי ענין להיכנס איתך לויכוחים. אני לא מרגיש צורך לבדוק את מה שאתה מציע. אתה לא תציל את העולם גם אם תצליח לשכנע כמה דפוקים בדרך הזו. כל האפשרויות כולל מה שאתה מציע, טומנות בחובם קונפליקטים וספקות. אני מודה שאין לי את הכלים והידע המספיקים לזה. אבל זה לא ישנה במאומה את דבקותי החזקה במסורת היהודית הרבנית. עם הקשיים המתעוררים מעת לעת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 16:18 |
|
| |
דיבוק
הפורום לא מיועד לויכוחי אמונה ואפיקורסות, לכן כנראה מחקו לך את האשכול ואם לפי היהדות אתה אפיקורוס, ונוגד את האני מאמין השנים עשרה שמנה הרמב"ם, לא ראוי לנהל איתך שיחה או דיון אפילו על רימונים והגר"ח קנייבסקי היהדות בילתה חכמים ממך שנעלמו הם ודעותיהם הכפרניות, היהדות חיה וקיימת לעולם
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 17:31 |
|
| |
לבחירתכם
| מושגים כתב: |  | | הדיבוק כתב: |  | דיברנו כאן קצת על האמונה שלך ועל האמונה שלי. לפחות לדעתי, הרבה יותר להוכיח שאני לא משיחי, מלהוכיח שאתה כן יהודי. |
|
אתה טרול מעצבן, יתוש מציק. שמנסה לעשות דה לגיטימציה לאורח חיים של מליוני יהודים במשך דורות. אתה מנסה לקעקע את התורה שבעל פה שהאמינו בה דורות של יהודים גם כאלו שלא שמרו את המצוות. אתה יודע שאתה לא הראשון ולצערי גם לא האחרון. אין לי ענין להיכנס איתך לויכוחים. אני לא מרגיש צורך לבדוק את מה שאתה מציע. אתה לא תציל את העולם גם אם תצליח לשכנע כמה דפוקים בדרך הזו. כל האפשרויות כולל מה שאתה מציע, טומנות בחובם קונפליקטים וספקות. אני מודה שאין לי את הכלים והידע המספיקים לזה. אבל זה לא ישנה במאומה את דבקותי החזקה במסורת היהודית הרבנית. עם הקשיים המתעוררים מעת לעת. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אז סתם בוק שזה ענין של זמן שתחזור בשאלה בגלל שיתפסו את הרב שלך נואף
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 17:40 |
|
| |
| לבחירתכם כתב: |  | לבחירתכם
| מושגים כתב: |  | | הדיבוק כתב: |  | דיברנו כאן קצת על האמונה שלך ועל האמונה שלי. לפחות לדעתי, הרבה יותר להוכיח שאני לא משיחי, מלהוכיח שאתה כן יהודי. |
|
אתה טרול מעצבן, יתוש מציק. שמנסה לעשות דה לגיטימציה לאורח חיים של מליוני יהודים במשך דורות. אתה מנסה לקעקע את התורה שבעל פה שהאמינו בה דורות של יהודים גם כאלו שלא שמרו את המצוות. אתה יודע שאתה לא הראשון ולצערי גם לא האחרון. אין לי ענין להיכנס איתך לויכוחים. אני לא מרגיש צורך לבדוק את מה שאתה מציע. אתה לא תציל את העולם גם אם תצליח לשכנע כמה דפוקים בדרך הזו. כל האפשרויות כולל מה שאתה מציע, טומנות בחובם קונפליקטים וספקות. אני מודה שאין לי את הכלים והידע המספיקים לזה. אבל זה לא ישנה במאומה את דבקותי החזקה במסורת היהודית הרבנית. עם הקשיים המתעוררים מעת לעת. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אז סתם בוק שזה ענין של זמן שתחזור בשאלה בגלל שיתפסו את הרב שלך נואף |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 22:15 |
|
| |
ולמה באמת לא חזרת?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 22:59 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | ולמה באמת לא חזרת? |
|
למה? בגלל שיש רבנים נואפים זה אומר משהו על הדת? חשובה לי המסורת, השייכות, החברה, המשפחה. מה היה נותן לי חזרה בשאלה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 23:08 |
|
| |
אז תכלס, אתה דתי ושומר מצוות בשביל המסורת(?), בשביל החברה והמשפחה ובשביל שלא תקבל כלום מחזרה בשאלה. נניח שזה לגיטימי, אני רק מנסה להבין יותר: הדת עצמה, לדעתך, מסתפקת בכך שאנשים יאמינו בה במטרה לשמר מסורות, בשביל שיהיו להם חברים, או בגלל ששום דבר אחר לא יקסום להם יותר?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 23:24 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | אז תכלס, אתה דתי ושומר מצוות בשביל המסורת(?), בשביל החברה והמשפחה ובשביל שלא תקבל כלום מחזרה בשאלה. נניח שזה לגיטימי, אני רק מנסה להבין יותר: הדת עצמה, לדעתך, מסתפקת בכך שאנשים יאמינו בה במטרה לשמר מסורות, בשביל שיהיו להם חברים, או בגלל ששום דבר אחר לא יקסום להם יותר? |
|
|
|
|
|
|