בית פורומים בחדרי חרדים

המלחמה על החרדיוּת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/9/2020 23:08 לינק ישיר 

עדייןבגלות כתב:

מבלי להתייחס לעצם הטענה, החלטה שלא לשמור על זהירות בזמן מגיפה, היא לא החלטה קהילתית. היא החלטה שמשפיעה רבות גם על אנשים אחרים.

לא רלוונטי בכלל אם צדק האדמו"ר מבעלז וצודקים שאר האדמו"רים כעת. כל אדמו"ר הוא מנהיג קהילה וזכותו להחליט החלטות לכל אלו שקיבלו את הנהגתו. העניין הוא שהחלטה בעניין חוסר זהירות, תגרום בהכרח ובוודאות להתפשטות המחלה גם מחוץ לקהילה. עבור אחרים אין להם שום זכות להחליט. זה בדיוק המשמעות של חב לאחריני.

אז יש אדמו"ר שהחליט שחשוב לו למנוע נושרים ולא למנוע מתים בקהילתו, זו זכותו. שיתכבד וישכור קומפלקס ענקי לכל החסידים, בו הם ישבו בדבקות ובהדבקות, עד לתום המגיפה. אין לו שום זכות להורות להם להמשיך בשגרת החיים ולפגוע באחרים שלא מסכימים להחלטות הללו.

תתרחק מהם אם לא נראה לך

הם לא חייבים לצאת מן השגרה שלהם אם לדעתם זה לא יועיל לכלום.

אתה מפחד? תיזהר!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 23:11 לינק ישיר 

ככה מגבירים כבוד ואהבה לבעלז

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 23:13 לינק ישיר 

מושגים כתב:

ככה מגבירים כבוד ואהבה לבעלז

מה מעניין אותי אהבה לבעלז??

שהם יתבשלו במיץ שבישלו לעצמם!

חוץ מבעלז יש המון אנשים שנמאס להם כבר מכל השיגעון והטירוף הזה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 23:15 לינק ישיר 

ככה ''מקדשים'' שם שמים.
אנוכיות, גאווה, וחוצפה.
פשוט בושה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 23:18 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

תתרחק מהם אם לא נראה לך

אתה מפחד? תיזהר!

זה בלתי אפשרי.

נוסעים איתם באוטובוס, קונים איתם במכולת ועוברים לידם כל הזמן.

הקהילה החרדית היא צפופה ואין דרך לשמור מרחק משמעותי בין קהילות.

ולא, אין להם זכות להמשיך בשגרה שלהם אם זה פוגע באחרים. לא זכות תורנית ולא זכות מוסרית. כמו שכתבתי, זה בדיוק העניין של חב לאחריני.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי עדייןבגלות ב- 17/09/2020 23:24:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 23:22 לינק ישיר 

עדייןבגלות כתב:

תמניא_אפי כתב:

תתרחק מהם אם לא נראה לך

אתה מפחד? תיזהר!

זה בלתי אפשרי.

נוסעים איתם באוטובוס, קונים איתם במכולת ועוברים לידם כל הזמן.

הקהילה החרדית היא צפופה ואין דרך לשמור מרחק משמעותי בין קהילות.

ולא, אין להם זכות להמשיך בשגרה שלהם אם זה פוגע באחרים. לא זכות תורנית ולא זכות הלכתית. כמו שכתבתי, זה בדיוק העניין של חב לאחריני.

הנסיכויות הן מעל הכל.
מעל התורה, מעל ערבות הדדית , מעל מוסר, מעל צניעות, ומעל ענווה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 23:23 לינק ישיר 

והגבתי לפותח האשכול ולא לך תמניא, כי הוא בשונה ממך מודע לכך שאי זהירות מובילה בהכרח ליותר תחלואה ובהתאם ליותר תמותה.

איתך עייפתי להתווכח, אתה לא מנסה לברר את האמת, אלא רק להוכיח כל הזמן שאנחנו לא יודעים כלום ולכן כל מה שאומרים לא נכון.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי עדייןבגלות ב- 17/09/2020 23:23:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 23:23 לינק ישיר 

זוכרים את דודו טופז? האיש שברגע שהבמה נלקחה ממנו, נטרפה עליו דעתו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 23:25 לינק ישיר 

מושגים כתב:

זוכרים את דודו טופז? האיש שברגע שהבמה נלקחה ממנו, נטרפה עליו דעתו.

וכל אחד יקח את זה לאיזה כיוון שירצה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 23:26 לינק ישיר 

עדייןבגלות כתב:
מבלי להתייחס לעצם הטענה, החלטה שלא לשמור על זהירות בזמן מגיפה, היא לא החלטה קהילתית. היא החלטה שמשפיעה רבות גם על אנשים אחרים.

לא רלוונטי בכלל אם צדק האדמו"ר מבעלז וצודקים שאר האדמו"רים כעת. כל אדמו"ר הוא מנהיג קהילה וזכותו להחליט החלטות לכל אלו שקיבלו את הנהגתו. העניין הוא שהחלטה בעניין חוסר זהירות, תגרום בהכרח ובוודאות להתפשטות המחלה גם מחוץ לקהילה. עבור אחרים אין להם שום זכות להחליט. זה בדיוק המשמעות של חב לאחריני.

אז יש אדמו"ר שהחליט שחשוב לו למנוע נושרים ולא למנוע מתים בקהילתו, זו זכותו. שיתכבד וישכור קומפלקס ענקי לכל החסידים, בו הם ישבו בדבקות ובהדבקות, עד לתום המגיפה. אין לו שום זכות להורות להם להמשיך בשגרת החיים ולפגוע באחרים שלא מסכימים להחלטות הללו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אבל זה בדיוק מה שטוענים כנגדנו הדתיים, המסורתים, והחילונים.
הם טוענים שבכך שאנחנו מתנגדים ללימודי מתמטיקה ואנגלית ברמה טובה בתלמודי התורה,
ובכך שאנחנו מתנגדים ללימודים אקדמאים וטכנולוגיה, ובכך שמחצית מהגברים אינם עובדים,
אנחנו עושים חור בספינה, כי בסופו של דבר אורח חיינו יחד עם הגידול הדמוגרפי יביא לקריסת המדינה.
לפני כשנה נגיד בנק ישראל הציג מצגת ובה סימולציה איך לאט לאט המדינה הופכת לענייה יותר ויותר במידה ואורח החיים החרדי יישמר כפי שהוא עכשיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 23:29 לינק ישיר 

תמניא ואיש חשוב שתיהם אוחזים באותה אידאולוגיה,
כמו תאומים זהים.
אלא שבניגוד לאיש חשוך, תמניא יותר מנומס, ודווקא הוא כן מבין שיתכן וההתנהגות שהוא מצדיק מגבירה את התחלואה. אלא שזה לא עוזר/לא יודעים/לא בטוח. מחק את המיותר...

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי מושגים ב- 17/09/2020 23:40:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 23:30 לינק ישיר 

תראו

זה המציאות, צודק או לא, בין שאתם אוהבים את זה ובין שלא.

או שתנסו לחיות עם זה, או שתוציאו את התסכול שלכם פה וזה לא יעזור במאומה.

בחרתם בפאניקה, תאכלו אותה!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 23:31 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

עדייןבגלות כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

ובכך שאנחנו מתנגדים ללימודים אקדמאים וטכנולוגיה, ובכך שמחצית מהגברים אינם עובדים,
אנחנו עושים חור בספינה, כי בסופו של דבר אורח חיינו יחד עם הגידול הדמוגרפי יביא לקריסת המדינה.
לפני כשנה נגיד בנק ישראל הציג מצגת ובה סימולציה איך לאט לאט המדינה הופכת לענייה יותר ויותר במידה ואורח החיים החרדי יישמר כפי שהוא עכשיו.

היזהר פן יצא עליך קצפו של איש חשוך, ויעטרך בנזר הריקנות!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 23:35 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

יש כאן שני עניינים שונים

התערבות בלימודים בחיידרים וביציאה לעבודה - אני נגד. זכותו של כל אחד לחנך את בנו ולנהוג בעצמו בדיוק כפי שהוא חושב לנכון.

תביעת תקציבים - זה אכן לא מוסרי. לא לעבוד ולתבוע ממישהו אחר שיפרנס אותך, זו נבזות. גם אם היא לצורך רוחני ונעלה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2020 23:36 לינק ישיר 

כולכם יודעים שאנחנו עדיין בעיצומו של המערכה, וגם אתם יודעים שייתכן מאוד שבסוף יתגלה שהפאניקה והריחוק לא עזרו במאומה.

רק מה, אתם טוענים ומבחינתכם בצדק, שחייבים ליזהר וכו' וכוק

תבינו שלא כולכם חושבים כמוכם.

יש המון רופאים ומדענים בינלאומיים (עזבו לרגע את לס) שגם סוברים ככה. אז דעתכם שהם חסרי אחריות ומזלזלים בחיי אנוש וכו'. אבל דעתם שונה וזכותם להתנהג על פי דעתם על אף שאתם טוענים שאתם ניזוקים בזה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > המלחמה על החרדיוּת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.