וראה מדרש התלמודי (ברכות לה), בזמן שישראל עושים את רצון השם הם אינם צריכים לעבוד ובמקומם עובדים אנשים אחרים.
נשלח ב-17/9/2020 22:04
צדיקים? אולי בעיני עצמם. אדם שאין בו דיעה אסור לרחם עליו שנאמר: " כי לא עם בינות הוא על כן לא ירחמנו עושהו וגו' ( סנהדרין צב.) עליהם נאמר: "אם תכתוש את האוויל במכתש.... לא תסור איוולתו מעליו". " ולרשע אמר אלוקים מה לך לספר חוקי ותשא בריתי עלי פיך" לא מוצא מקום להזדהות עם מחללי ה', מעוררי אנטישמיות ושנאת ישראל שהם בבחינת " כלב השב על קיאו כן הכסיל שב על איוולתו". חולי נפש הזויים שצריך להתפלל עליהם גם בברכת רפאנו וגם בבברכת חונן הדעת.
נשלח ב-17/9/2020 22:42
momeir כתב:
צדיקים? אולי בעיני עצמם. אדם שאין בו דיעה אסור לרחם עליו שנאמר: " כי לא עם בינות הוא על כן לא ירחמנו עושהו וגו' ( סנהדרין צב.) עליהם נאמר: "אם תכתוש את האוויל במכתש.... לא תסור איוולתו מעליו". " ולרשע אמר אלוקים מה לך לספר חוקי ותשא בריתי עלי פיך" לא מוצא מקום להזדהות עם מחללי ה', מעוררי אנטישמיות ושנאת ישראל שהם בבחינת " כלב השב על קיאו כן הכסיל שב על איוולתו". חולי נפש הזויים שצריך להתפלל עליהם גם בברכת רפאנו וגם בבברכת חונן הדעת.
אז מה יעשו ערן נמרוד ויוחאי? האם יצטרכו לאכול סעודת חג חגיגית המורכבת מתפוחי אדמה על הכביש סמוך לאוהל השינה של הילדים? או שמא בלארוס יתנו להם לחזור ולהגיע למקום תחת קורת גג?
אז מה יעשו ערן נמרוד ויוחאי? האם יצטרכו לאכול סעודת חג חגיגית המורכבת מתפוחי אדמה על הכביש סמוך לאוהל השינה של הילדים? או שמא בלארוס יתנו להם לחזור ולהגיע למקום תחת קורת גג?
חכם יודע לצאת מצרה שפיקח כלל לא נכנס לשם. טיפשים גם עשרה חכמים לא יוציאו אותם.
נשלח ב-18/9/2020 12:40
אני מאמין באמונה שלמה שכולם כבר באומן אם הרב הרוש הבטיח ורבי נחמן אמר שבלילה ההוא ייפתחו השערים והגבולות, לא אתן לקטני אמנה לערער את אמונתי.
נשלח ב-18/9/2020 17:29
מהתמונות והסרטונים שמגיעים משם נראה בבירור שישנם שם גם אנשים מפוקפקים, ולא בטוח שהם שומרי תורה ומצוות, וד"ל.
סיפר לי ידי שהיה באומן לפני כמה שנים, וראש השנה יצא בימי חמישי שישי, ממש סמוך לכניסת השבת לפתע "נעלמו" קבוצה גדולה של 'חסידים' לעבר הלא נודע תוך חילול החג והשבת.
נשלח ב-20/9/2020 20:58
תכלס ואלה אני במתח
נשלח ב-20/9/2020 21:57
פלדלפי
timobl כתב:
מהתמונות והסרטונים שמגיעים משם נראה בבירור שישנם שם גם אנשים מפוקפקים, ולא בטוח שהם שומרי תורה ומצוות, וד"ל.
סיפר לי ידי שהיה באומן לפני כמה שנים, וראש השנה יצא בימי חמישי שישי, ממש סמוך לכניסת השבת לפתע "נעלמו" קבוצה גדולה של 'חסידים' לעבר הלא נודע תוך חילול החג והשבת.
חחחח מה חשבת שכל הסלבס והערסים שנוסעים לאומן שומרים שבת? שמעתי סיפורים על אנשים ששלושה ימים רק שותים ורוקדים... יש אין סוף סיפורים על מכות\דקירות במטוס כי החברה כבר בדרך לשם היו מסטולים... יש איזה ניגון שבברסלב מנגנים איזה עשר דקות בתפילה שוב ושוב ויש סורטונים "צולם ע"י נוכרי" ... רואים כמה חסידים מתנענעים בהתלהבות ועוד עשרות ערסים רוקדים כאילו הם במועדון ...
נשלח ב-20/9/2020 22:51
יש אומרים שהאור הגדול שמושך אנשים לאומן, התגלה כעת גם בבלארוס. רק צריך לדאוג שיהיה שם איזה קבר של איזה צדיק (אולי עם מישהו יישאר שם לאחר מנת יתר) ונוכל להרים כוסית לחיי לקושנקו
נשלח ב-20/9/2020 23:06
כמה שעות לפני החג הפנו משם ונפלו על החבדניק הפראייר ...