| נשלח ב-18/9/2020 12:46 |
|
| |
לאפרושי מאיסורא - אסור לכסות צד הרחב של השופר במסיכה!!
בהנהיות משרד הבריאות מובא שאם יש צורך יש לכסות את הפתח הרחב של השופר במסיכה. נדמה לי שלכולי עלמא אין יוצאים בתקיעות בשופר שמכוסה. נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 18/09/2020 12:47:45
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2020 12:57 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | בהנהיות משרד הבריאות מובא שאם יש צורך יש לכסות את הפתח הרחב של השופר במסיכה. נדמה לי שלכולי עלמא אין יוצאים בתקיעות בשופר שמכוסה. נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 18/09/2020 12:47:45 |
|
ר' אשר וייס סובר שמותר לכסות, ובשנה זו ששופר מדרבנן יש להקל טפי.
מקור
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2020 13:20 |
|
| |
אך אומר שבבית כנסת שלו לא ישתמש בהיתר של עצמו...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2020 13:22 |
|
| |
| קורלדרו כתב: |  | | אך אומר שבבית כנסת שלו לא ישתמש בהיתר של עצמו... |
|
הוא מסביר שבבית כנסת שלו אין צורך להזדקק לזה
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2020 13:39 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  |
| תמניא_אפי כתב: |  | בהנהיות משרד הבריאות מובא שאם יש צורך יש לכסות את הפתח הרחב של השופר במסיכה. נדמה לי שלכולי עלמא אין יוצאים בתקיעות בשופר שמכוסה. נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 18/09/2020 12:47:45 |
|
ר' אשר וייס סובר שמותר לכסות, ובשנה זו ששופר מדרבנן יש להקל טפי.
מקור |
|
אין לי איך לשאול אותו עצמו, אבל כתלמיד לפני רבו ותורה היא וללמוד אני צריך - איפה מצאנו הבדל בדיני תקיעת שופר בין דאורייתא לדרבנן? גם עוף בחלב זה דרבנן... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2020 13:45 |
|
| |
בכל הדינים שיש דיעות להתיר ויש דיעות לאסור - בדאורייתא לך לחומרא ובדרבנן לך לקולא.
גם בשופר בכל הדינים שיש בהם הרבה מחלוקות (ציפהו זהב, נסדק לרוחבו, נסדק לאורכו ונשתייר טפח באחד מהקצוות וכו'..) ודיעות להתיר ולאסור, ביום הראשון מחמירים וביום השני אפשר להקל יותר..
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2020 13:49 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | אך אומר שבבית כנסת שלו לא ישתמש בהיתר של עצמו...
הוא מסביר שבבית כנסת שלו אין צורך להזדקק לזה |
|
הוא מסביר מאוד יפה איך יעשה כל מיני דברים כדי שלא יצטרך להגיע לזה. בעל תוקע עם קורונה לשעבר, או בעל תוקע שנזהר כ"כ ויצא ממערה אחרי 12 שנה. או ירחיקו את המתפללים, וכן יתפללו ברווח. לא יתנו כניסה לאנשים שלא שומרים.
הכל טוב ויפה. אבל למה לא לכסות ולא להצטרך לכל זה?
אלא כפי שהוא אמר, שזה צירוף של דרבנן, וספק מי נחשב בקיא בשמיעת הקול.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2020 13:59 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | בכל הדינים שיש דיעות להתיר ויש דיעות לאסור - בדאורייתא לך לחומרא ובדרבנן לך לקולא.
גם בשופר בכל הדינים שיש בהם הרבה מחלוקות (ציפהו זהב, נסדק לרוחבו, נסדק לאורכו ונשתייר טפח באחד מהקצוות וכו'..) ודיעות להתיר ולאסור, ביום הראשון מחמירים וביום השני אפשר להקל יותר..
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2020 14:05 |
|
| |
אי אפשר שלא להיזכר במעשה נורא המסופר בפי חסידים:
בעל תוקע היה שנקט בצדיקות יתירה, מן הכת הנקרא 'וצדקתך', עד שהיה מתעטף כל גופו בטלית נאה, ולא נח עד שהיה גם שופרו נכנס עמו מאחורי פרגוד של טליתו הכבדה, לקיים מה שנאמר 'בכסה ליום חגנו'.
אך דא עקא ככל שהתאמץ לא הצליח שופרו להוציא הגה, עד שניגש הרבי והסיט את הטלית, ומשנתגלה השופר במלוא הדרו ונפתח לו פתח, חזרו התקיעות ויצאו כתיקונם.
לתמיהת בעל התוקע השיב הרבי וביאר, מעשה שטן.. כל עוד התכסית כל כך בטליתך נבהל השטן מאוד מהדרת קדושתך ונקט בכל תחבולה לעצור בעד תקיעותיך, אך משנגלו פניך לעיניו ונוכח השטן לדעת מי הוא בעל התוקע הנסתר.. שקטה רוחו ונחה דעתו, ושוב לא הפריעך במלאכתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2020 14:43 |
|
| |
| קורלדרו כתב: |  | אך אומר שבבית כנסת שלו לא ישתמש בהיתר של עצמו...
הוא מסביר שבבית כנסת שלו אין צורך להזדקק לזה
הוא מסביר מאוד יפה איך יעשה כל מיני דברים כדי שלא יצטרך להגיע לזה. בעל תוקע עם קורונה לשעבר, או בעל תוקע שנזהר כ"כ ויצא ממערה אחרי 12 שנה. או ירחיקו את המתפללים, וכן יתפללו ברווח. לא יתנו כניסה לאנשים שלא שומרים.
הכל טוב ויפה. אבל למה לא לכסות ולא להצטרך לכל זה?
אלא כפי שהוא אמר, שזה צירוף של דרבנן, וספק מי נחשב בקיא בשמיעת הקול.
|
|
כמובן שאם אפשר להסתדר בלי זה, עדיף. ועדיין הוא אומר שמעיקר הדין אפשר, ואין שום בעיה הלכתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2020 17:05 |
|
| |
במקום סכנה לא תוקעים בכלל. במקום ספק סכנה אולי גם לא. כאן מדובר בסכנה רחוקה מאד - כאשר בד"כ האנשים רחוקים וכו'. ר"א יודע שרבים משמעי לקחו הם מהציבור לדתי לאומי שבטח יישמעו להוראות משרד הבריאות ככתבם בלי שיקול דעת. לכן כתב שמעיקר הדין יצא, כיוון שזו האמת, אבל כל אחד מבין שיש מספיק דרכים לא להגיע לזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2020 17:26 |
|
| |
טוב, טוב
| ירו_שלמי כתב: |  | אי אפשר שלא להיזכר במעשה נורא המסופר בפי חסידים:
בעל תוקע היה שנקט בצדיקות יתירה, מן הכת הנקרא 'וצדקתך', עד שהיה מתעטף כל גופו בטלית נאה, ולא נח עד שהיה גם שופרו נכנס עמו מאחורי פרגוד של טליתו הכבדה, לקיים מה שנאמר 'בכסה ליום חגנו'.
אך דא עקא ככל שהתאמץ לא הצליח שופרו להוציא הגה, עד שניגש הרבי והסיט את הטלית, ומשנתגלה השופר במלוא הדרו ונפתח לו פתח, חזרו התקיעות ויצאו כתיקונם.
לתמיהת בעל התוקע השיב הרבי וביאר, מעשה שטן.. כל עוד התכסית כל כך בטליתך נבהל השטן מאוד מהדרת קדושתך ונקט בכל תחבולה לעצור בעד תקיעותיך, אך משנגלו פניך לעיניו ונוכח השטן לדעת מי הוא בעל התוקע הנסתר.. שקטה רוחו ונחה דעתו, ושוב לא הפריעך במלאכתך. |
|
|
|
|
|
|