| נשלח ב-21/9/2020 10:02 |
|
| |
החסידים הם לא כזה עדר כפי שחשבתי
עד לפני חודש הייתי מתרחק כמה מטר מכל חסיד או טשאלמער. לאלו שלא לבשו מסיכות, וכל שכן לאלו שכן. לפני חודש כשלא שמעתי כמעט מקרים קשים מהכיוון שלהם, חשבתי שיש להם כבר חסינות עדר. בשבוע האחרון התברר לי שזה לא נכון. במלוניות קורונה יש משפחות חסידיות גם, והשיף הזה שנפטר גם הוא לא היה חלק מהעדר שיש להם חסינות עדר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 10:03 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 10:10 |
|
| |
מבריק שנון וגזעני..
אבל אם נסתכל לאמת בעינייםבלי ציניות, כווולם עדר, גם הליטאים שהמשיכו ללמוד בישיבות בתחילת ה'הוראות' כאיש אחד בלב אחד, בלי שום חשיבה עצמית, ואז החלו להקפיד עליהן כמו על סעיפים בשו"ע - גם בלי חשיבה עצמאית, הם עדר של ממש.
מי שאולי הכי פחות עדר אלו הטשאלמרים, הם לא סובלים הוראות והנחתות, עושים מה שנראה להם ורק להם, ואולי באמת שם הבעיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 10:13 |
|
| |
יר_ושלמי, הבדיחה שלך באשכול על כיסוי השופר סיפרתי בשולחן החג, אז השנינות שלך ראוי אפילו לשולחן ראש השנה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 16:09 |
|
| |
| בלתי_קרוא כתב: |  | עד לפני חודש הייתי מתרחק כמה מטר מכל חסיד או טשאלמער. לאלו שלא לבשו מסיכות, וכל שכן לאלו שכן. לפני חודש כשלא שמעתי כמעט מקרים קשים מהכיוון שלהם, חשבתי שיש להם כבר חסינות עדר. בשבוע האחרון התברר לי שזה לא נכון. במלוניות קורונה יש משפחות חסידיות גם, והשיף הזה שנפטר גם הוא לא היה חלק מהעדר שיש להם חסינות עדר.
|
|
זה שאתה בקושי מוצא פה ושם כמה חולים בפינצטה, אומר על כל היתר..
עכשיו תורם של החילונים, החרדים כבר סיימו
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 16:23 |
|
| |
רשעים אפילו על פתחה של גיהינום אין חוזרים בתשובה.
שאלו לרבי מרופשיץ: וכי אפשר לחזור בתשובה על פתחה של גיהינום? ענה הצדיק: לחזור בתשובה אי אפשר, אבל להודות בחטאים אפשר, ורשעים אפילו על פתחה של גיהינום לא יודו שחטאו, הם יטענו שאלו היו מצוות. (חסידים מספרים עמ' 9) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2020 16:28 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2020 00:33 |
|
| |
הייתי פותח פה דיון נרחב על המושג "עדר" ומי כן עדר ובעיקר מי "לא".. אבל מפחד שיסקלו אותי ערב יום הכיפורים, אז אוותר על התענוג :) תעמיקו בעצמכם קצת. זה לא מסובך.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2020 14:14 |
|
| |
| בלתי_קרוא כתב: |  | החסידים הם לא כזה עדר כפי שחשבתי
עד לפני חודש הייתי מתרחק כמה מטר מכל חסיד או טשאלמער. לאלו שלא לבשו מסיכות, וכל שכן לאלו שכן. לפני חודש כשלא שמעתי כמעט מקרים קשים מהכיוון שלהם, חשבתי שיש להם כבר חסינות עדר. בשבוע האחרון התברר לי שזה לא נכון. במלוניות קורונה יש משפחות חסידיות גם, והשיף הזה שנפטר גם הוא לא היה חלק מהעדר שיש להם חסינות עדר. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
על שום מה נקרא "חסינות עדר" על שום שרק העדר הנבער הולך אליו כצאן לטבח..
|
|
|
|
|