בית פורומים בחדרי חרדים

קבלתי בפרטי מ2 ניקים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/9/2020 18:47 לינק ישיר 
קבלתי בפרטי מ2 ניקים

כאן

מה יקרה אם ניתן לכולם להידבק בקורונה?
אחת ההצעות שאפשר למצוא כיום היא להניח לכולם – או לפחות לצעירים ולחסונים – להידבק בנגיף הקורונה החדש על מנת לפתח חסינות עדר. ההנחה היא שאם אתה צעיר ועם מערכת חיסון מתפקדת היטב, הרי שלא תפתח כלל תסמיני מחלה, או שאם כן – הם יהיו קלים במיוחד.

לרוע המזל, לא נראה שזה המצב.

בואו נלך אחורנית בזמן. בספינה "נסיכת היהלום" הזכורה לשמצה, נדבקו בנגיף הקורונה 712 תיירים. כמעט מחצית מתוכם לא פיתחו סימפטומים נראים לעין, וכך השתרש המיתוס שהנגיף אינו מזיק לחלק גדול מהאוכלוסייה. כיום אנו מתחילים להבין שמדובר בטעות. ביותר ממחצית (54 אחוזים) מתוך אותם א-סימפטומטים ("ללא סימפטומים") שריאותיהם נבדקו ב- CT, התגלו סימני דלקת בריאות[1].

סימנים אלו התגלו כבר במספר מחקרים שונים בהם נבדקו נשאים א-סימפטומטיים של נגיף הקורונה. אותם סימנים נחשפו גם ברבע מהילדים הא-סימפטומטיים שהשתתפו במחקר בווהאן שבסין[2].

על מה מעידים סימני הדלקת האלו? התשובה הפשוטה היא שאנחנו לא יודעים עדיין. נגיף הקורונה החדש הוא – ובכן, חדש – ואין לנו עדיין מושג ברור איך בדיוק הוא עובד, לאיזה רקמות הוא מגיע בגוף ומה הוא עושה שם. ייתכן שהריאות שניזוקו ישתקמו תוך כמה שבועות וישובו לקו הבריאות. זה נראה סביר יותר במיוחד בצעירים. ייתכן גם שהריאות לא ישתקמו לעולם. אנחנו פשוט לא יודעים.

גורם אי-הידיעה כאן עצום, ומהווה מרכיב קריטי בקבלת ההחלטות בנוגע לתגובה לנגיף. הוא מסביר גם למה מקבלי ההחלטות נזהרים כל-כך מהנגיף ומעדיפים להכניס את האוכלוסייה לסגר במקום לשחק רולטה רוסית עם נגיף שאיש אינו בטוח מהן תכונותיו המדויקות. כדי לסבר את האוזן: אם הנגיף באמת פוגע בריאותיהם של מחצית מכל הנדבקים הא-סימפטומטיים (שלא להזכיר אפילו את החולים הסימפטומטיים), ואם נניח למחצית מאוכלוסיית ישראל להידבק בנגיף במוקדם או במאוחר, הרי שהמשמעות היא שאנו חושפים רבע מתושבי ישראל לנזקים לריאות. נזקים שהם אינם מרגישים אפילו בנוכחותם – אבל קיימים בהחלט, ועלולים לגרום לפגיעה ארוכת-זמן לריאות.

ולא רק לריאות.

ידענו זה מכבר שאצל 20-30 אחוזים מהחולים שהגיעו לאשפוז בשל נגיף הקורונה, קיימת פגיעה בשריר הלב[3]. מחקר מהשבוע האחרון חשף שאפשר למצוא פגיעות דומות גם בחולים א-סימפטומטיים. המחקר עקב אחר אתלטים צעירים שנדבקו בנגיף הקורונה, וגילה שבארבעה מתוכם התפתחה דלקת בקרום הלב. שניים מתוך אותם ארבעה היו א-סימפטומטיים[4]. מחקר דומה מגרמניה הראה שמתוך מאה חולים בנגיף הקורונה, שבעים ושמונה סבלו מבעיות לבביות. וגם כאן, לחלק משמעותי – שנים עשר מתוכם – לא היו סימפטומים כלפי-חוץ[5].

"מדובר בנתח גדול מהאנשים, ולמרות שהם מבלי סימפטומים, מבפנים הם סופגים פגיעות בגוף שאינם יודעים עליהן אפילו." אמר ד"ר אריק טופול[6], מנהל מכון המחקר על שם סקריפס בקליפורניה, שכתב לאחרונה סקירה מדעית אודות הנזק שנגרם לאנשים שנדבקים בנגיף מבלי סימפטומים חיצוניים[7].

מה המשמעות של כל הפגיעות הפנימיות הללו? שוב – אנחנו לא יודעים. אבל גם אם נניח שתשעים אחוזים (מספר שרירותי שזרקתי כאן) מהחולים הא-סימפטומטיים יחלימו מהן לגמרי – ואולי אפילו לא ישימו אליהן לב בתקופת ההחלמה – הרי שאצל כל היתר ייוותר נזק כלשהו לריאות ולשריר הלב. ואם, שוב, נניח לכל האוכלוסייה בישראל להידבק בנגיף, הרי שהנזק הסופי לבריאות הציבור צפוי להיות עצום: עשרות-אלפי חולי לב וריאה חדשים, שחלק משמעותי מתוכם עשוי להגיע משכבות גיל בהן לא היינו מצפים לתסמינים שכאלו.

האם אתם מוכנים לקחת את הסיכון הזה עבור עצמכם ועבור אחרים? לא רק הקשישים והתשושים, שנראה שלחלק מהאנשים קל כל-כך לוותר עליהם – אלא גם עבור ילדיכם וקרובי משפחותיכם הצעירים?

אני רוצה לקוות שלא.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2020 18:49 לינק ישיר 

עוד הודעה

מספר הנפטרים מקורונה בבלז: היות ואין לי אפשרות כתיבה, אני שולח לך מה ששלחתי גם לעוד ניק אודות האמת בענין זה.

יש לי הרגשה שהרשימה היא עוד יותר ארוכה, שלא שכל עוד ולא ידוע מבית חולים שלנפטר היה קורונה לא מגלים את זה ברבים. והנה למשל, בכתבה בבחדרי על פטירת הסבא שיף, https://www.bhol.co.il/news/1140093
לא כתבו שהוא היה חולה מקורונה, אלא "הכל התחיל לפני כשבועיים, סב המשפחה הרב החסיד רבי יוסף שיף חסיד בעלזא ברמ''ח איבריו ושס''ה גידיו נסתלק לבית עולמו לאחר יסורים קשים ומרים." בכתבה אחרת כתבו במפורש שהוא היה חולה מהמחלה. אמנם בארה"ב בכתבה שנכתבה כדי לאסוף כסף למשפחה האומללה,
https://thechesedfund.com/vaad-ha-rabbanim/mishpachasschiff?aff=1
ואשר הופיעה באתר החרדי YESHIVA WORLD, כתבה האלמנה הצעירה הטרייה
שאכן גם הסבא נפטר מקורונה:
My husband, Rav Menashe Schiff, was taken from this world on Erev Rosh Hashana, by the coronavirus. He just lost his parents to the same disease as well. His father passed away from corona, and his mother died of grief & shock when she heard the news

הנה שהאלמנה כותבת במפורש שגם בעלה וגם השווער שלה נפטרו מקורונה רח"ל, והיא גם מצרפת את השוויגר שלה כנפטרת קורונה היות והיא נפטרה מדום לב מיד אחרי פטירת בעלה מקורונה, ובעת שידעה שבנה בן ה-48, אבא ל-12 נכדיה, שוכב מורדם ומונשם מקורונה רח"ל.

ואני שואל בתמימות לכ"ק מרן אדמו"ר מבעלז שליט"א (וכחסיד נייטרלי שהחזיק ממנו מאוד במשך כל השנים כמנהיג שדואג לעדתו בכל התחומים באחריות): איזו אמונה וחינוך מלמדים לחסידי בעלזא, כאשר הם יודעים שמחמת קצת אי נוחות מלבישת מסיכות בלבד פשוט רצחו לכה"פ 12 איש, כולל שני אחים ובן אוברלנדר, וסבא, סבתא ואבא שיף השם ישמור (כן, "רצחו", כי אם ההורג נפש בשגגה, שעלה לסולם ונפל על אדם והרגו, חייב להצהיר על עצמו "רוצח אני" במקום שלא מכירים אותו, עאכו"כ מי שהדביק בן אדם בקורונה מחמת אי לבישת מסיכה), ובמקום לגזור תענית נוספת ולצעוק בתשובה להקב"ה למחול לנו על גודל העוון הזה, ממשיכים בדרך זו, צוחקים בפני כל הוראות הרופאים המומחים, ומתעלמים לחלוטין מהריגת 12 בני אדם ביודעים (אם לא הרבה יותר בלא יודעים) בקהילה. הרי אם על יהודי שנמצא מת קרוב לעיר חייבים זקני העיר להביא קרבן בעד כל העיר, כי אולי היה ההרוג אורח בעירם ושלחו אותו בלי הלוויה ואוכל לדרך, ובגלל זה קם עליו הרוצח והרגו, שאז נמצא שהם אשמים בהריגתו, אז מה צריכים להביא לכפרה כאשר פשוט הרגו 12 בני אדם מחמת קצת אי נוחות, כי גם אם נניח שיש צד להצדיק מה שהאדמו"ר החליט לא לסגור ישיבות ובתי ספר מצד סיכון הרוחני לילדים, אבל על אי לבישת מסיכות אין שום תירוץ בעולם!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2020 19:14 לינק ישיר 

והנה תגובה מניק שמוחה על פגיעה בכבוד האדמו"ר מבעלז שליט"א:

גם לי אין אישור כתיבה

ואני מוחה נמרצות על הזילזול בגדול הדור , בפרט שאתה בעצמך מודה שאתה לא 100 % , בטוח שהמדוברים נפטרו מהמדינה הארורה, ומה שאתה בטוח לא יודע שלו יצוייר כ"ג האדמו"ר מבעלז היה מורה לשמור על כללי משרד הבריאות המדוברים לא היו נפטרים, וצר לי עליך שאתה כמו כולנו לא יודעים שום דבר על המגיפה , כולל כל גדולי הרופאים שלא יודעים איך מטפלים בזה , (מכיר מקרוב מאוד אחד שהיה ממש במצב ענוש והרופאים יתעקשו שחייבים להרדים אותו והוא התעקש שהוא לא מוכן לכך , ועכשיו בחסדי השם לאחר כחודש הוא בריא ושלם), ומה שבטוח שגדולי ישראל יודעים קצת יותר ממני וממך איך להתמודד עם המחלה המדוברת (בכוונה לא כיניתי מגיפה היות וכל משפחתי המורחבת כולל סבא מבוגר מאוד כבר עברנו את זה, וכולנו בריאים ושלמים , רובנו לא הרגשנו סימפטומים, ואף אחד לא יקשקש לי "מגיפה") היזהר בגחלתן של צדיקים שלחישתן לחישת שרף.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2020 20:33 לינק ישיר 

רק אל תפילו בפח ותנסו להוכיח שיש מידע של 100%, כי אז הם יטענו ש-100% לא מספיק, וצריך 110% - לפני כן, כל מי שמשתמש במילה 'מגיפה' לוקה, כי לא נזהר בגחלתן של צדיקים שלחישתן וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2020 20:38 לינק ישיר 

מושגים, אז אתה נהיית אוסף האשפה של הרחוב. או קיי. תיכף אשלח לך עוד תכולת אשפה בפרטי שלך... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2020 21:02 לינק ישיר 

דקחר כתב:

מושגים, אז אתה נהיית אוסף האשפה של הרחוב. או קיי. תיכף אשלח לך עוד תכולת אשפה בפרטי שלך... 

בדקתי היטיב לפני שהעליתי. הייתי הוגן.
אע"פ שאני בעד השמירה על ההנחיות, הבאתי גם את הצד שנגד השמירה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2020 21:19 לינק ישיר 

שוב פעם ככלב השב אל קיאו .אשכול מספר אלף ארבע מאות וחמישים של משועממי מכניבקא
"שמקבל באישי "מהניקים הרבים שיש לו בבוידם. הם  שולחים כל היום השמצות לאתר המטונף של שאולזון
ומתחזקים אותו,הם הורגלו להשמיץ את חסידות בעלז 
וקשה להם להיגמל מההרגל המגונה 
על אף השלום עם חצר מכניבקא ולמרות השלום , הם הרי מתנגדים לשלום כי מה יעשו כל היום ?
למה לשלשל פה כל היום אשכולות
האם לא מספיק השילשול באתר של שאולזון? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2020 21:39 לינק ישיר 

משהו עם מספרי האשכולות משובש אצלך.
1013
פעמיים 1448
1450

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2020 22:04 לינק ישיר 

נשלח ב-22/09/2020 21:52
ללא נושא

תגובה ל"שדה":
אתה שוב ושוב מנסה לזהות כל ביקורת על בלז כבא ממחנובקה. הקשר היחיד שלי למחנובקה הוא שטבלתי במקוה שלהם ביום חתונתי, היות והוא היה המקוה היחיד שהיה פתוח באזור שלי בבני ברק ב-4 אחה"צ. כתבתי למושגים בעיקר כדי להכניס עובדה שאף אחד לא העיר עליה, והיא כי האלמנה מבלז כתבה בעצמה כי שלשת הקרבנות היו קרבנות קורונה, אך פה ניסו שוב ושוב להכחיש את הקשר לקורונה בכלל.

תגובה למגיב ש"מוחה נמרצות על הזילזול בגדול הדור":
כאשר כתבתי ל"מושגים", אני תמיד החזקתי מהאדמו"ר מבעלז כמנהיג עם כתפיים ודעת, אשר היה תמיד מוכן לקחת צעדים נצרכים גם אם הוא ידע שיקבל עליהם ביקורת, כולל ההחלטה להקים ההשגחה כתחרות להעדה, והדרשה הנפלאה שלו בנו יורק לפני 42 שנים מול כל האיומים מסאטמר. גם כאן לא נראה לי שזילזלתי בכבודו בכלל, היות ורשמית הוציא בית דין של בעלז פעמיים מכתבים בו הדגישו שחייבים לשמור על כל ההנחיות של משרד הבריאות, והראב"ד הגאון רח"צ שפירא תמיד עטוף עם מסיכה. אז אם הרבי אף פעם לא אמר שאין צורך במסיכה, ולהיפך, בד"צ שלו כתב במפורש שחייבים מסיכה, אני לא מבין על סמך מה אף אחד לא לובש מסיכה. יש רק שתי אפשרויות, או שלא מקשיבים אליו, או שהמכתב הוא רק לפנים ואמרו ככה לחסידים, ואם זה האמת יש לי בעיה להבין הנהגה כזו. ולכן הצעתי שאלתי בגלל שאין לי הסבר על הנהגה מוזרה זו, אשר אין לכאורה שום סיבה בעולם שלא ללבשו, חוץ מקצת אי נוחות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > קבלתי בפרטי מ2 ניקים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext