בית פורומים בחדרי חרדים

ראש עריית אופקים : יותר מ 25% חרדים בעיר זה משהו שקשה לשאת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/9/2020 20:36 לינק ישיר 
ראש עריית אופקים : יותר מ 25% חרדים בעיר זה משהו שקשה לשאת

איציק דנינו, ראש עיריית אופקים, מי שנתמך בבחירות בידי הציבור החרדי,  אומר בראיון ל'דה מרקר': ''רק כאשר יהפכו ל-25% מהאוכלוסייה נקלוט עוד בבנייה ייעודית ומותאמת לחרדים'' • גורם בעיר: ''הראיון הוציא ממנו את הכוונות האמיתיות שלו''

ראש עיריית אופקים, איציק דנינו מהליכוד, מי שנתמך בבחירות בידי הציבור החרדי בעיר,  אומר בראיון שהעניק ל'דה מרקר', כי הוא בולם כניסת חרדים לעיר.

''מ-2016 שיווקנו בעיר כ-5,000 דירות בשכונות החדשות, והחרדים שהיוו קרוב ל-40% מהאוכלוסייה ירדו לפחות מ-35%'', מספר דנינו לעיתון הכלכלי.

הוא הוסיף: ''אני רואה בהם חלק חשוב מהעיר ורוצה בהם, אבל רק כאשר יהפכו ל-25% מהאוכלוסייה נקלוט עוד בבנייה ייעודית ומותאמת לחרדים. כמובן שנתמוך בריבוי הטבעי הקיים, אבל כרגע אופקים צריכה להבטיח שהיא נותנת שירותים איכותיים לכלל האוכלוסיות שבתוכה, וכמות של יותר מ-25% חרדים בעיר, זה משהו שקשה לשאת. אני מקווה שנראה שיתוף פעולה נכון עם משרדי מממשלה בעניין, ולא לחצים מצידם''.

יצוין, כי ראש העיר פרסם בימים האחרונים חוברת לתושבים על פרוייקטים עתידיים, כאשר 90 אחוז מהם מיועדים לציבור החילוני.
באופקים מתגוררים יותר מ-30,000 תושבים.

בעיר ישנה קהילה ספרדית בראשות המו''צ הרב יוסף אביטל והמרא דאתרא הרב עמרם אוחיון, וקהילה אשכנזית בראשות הרב ישראל יעקב פינקוס והמו''צ הרב יהודה טשזנר.

גורם בעיר אומר לחרדים 10: "שתי הקהילות תמכו בו ובזכותם הוא נבחר. הוא גם קשוב לצרכים שלהם, כביכול. אבל האמירה הזאת לעיתון הוציאה ממנו את הכוונות האמיתיות שלו''.

https://ch10.co.il/news/628421/#.X2oRIBBvaUk

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/9/2020 21:08 לינק ישיר 

תסבירו לי את עיקרון השוק החופשי, אם החרדים רוצים לגור בעיר הרפאים הזו, שיקומו ויקנו דירות בעיר,
שנית אם אנחנו כבר בגלות תנו לראש העיר למכור לגויים שלו (הרוסים ודומיהם) את יחסי הציבור שלו, ובינתיים היהודי יקבל את שלו מאחורי הקלעים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2020 00:45 לינק ישיר 
אולי יש בעיה אצלנו?

ומה עם קצת 'חשבון נפש' ?
למה ראשי ערים כולל ימניים ומסורתיים  לא רוצים חרדים?
התשובה האלוטמטיבית של החרדים  "אנטישמיות" !
אבל אולי יש גם בעיה 'כלשהי' אצלנו ? 
אולי בכל זאת  יש בעיה אצלנו ?
עם יד על הלב ובכנות, למה שראש עיר ירצה אוכלוסיה עם רקע סוציואוקונומי נמוך, שמצד אחד זכאית לפטורים מארנונה, ומצד שני זו אוכלוסיה שבנויה ממשפחות גדולות, יחסית עניה השואבת  את המשאבים של העיריה?
למה שהוא ירצה אוכלוסיה שבטוחה  "שרק מגיע לי" ?
אוכלוסיה שרובה לא תורמת למשאבי העיריה  ואפילו תודה לא יודעת להגיד כי בטוחים " שמגיע לי" 
למה?

תוקן על ידי momeir ב- 23/09/2020 00:48:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2020 01:04 לינק ישיר 

Momeir דבריך נכוחים. זו האמת לאמיתה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2020 01:19 לינק ישיר 

האם האוצר אינו מפצה את הרשויות המקומיות על הנחות שניתנות לאוכלוסיות החלשות?

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 23/09/2020 01:20:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2020 07:08 לינק ישיר 

להזכירכם מה אלי ישי אמר על ההצעה לפצל את בית שמש לשתי ערים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2020 07:51 לינק ישיר 

גם לחרדים עדיף !!! 

ככה גם יגורו בסביבה חרדית וגם יקבלו פארקים \ מקומות עבודה \ חניות 

כשבקרית ספר באו לבנות מרכז מסחרי הרב התנה את זה בשלל תנאים (לא לשים ספסלים - אין ישיבה במסעדות אחרי 8) ובבית שמש בכלל שרפו את הבניין 
ראש עיר חרדי מוגבל מאוד מול עסקנים\ קיצוניים לעומת זאת ראש עיר חילוני יכול לתת לציבור החרדי מה שהם רוצים 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2020 08:03 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:
גם לחרדים עדיף !!! 

ככה גם יגורו בסביבה חרדית וגם יקבלו פארקים \ מקומות עבודה \ חניות 

כשבקרית ספר באו לבנות מרכז מסחרי הרב התנה את זה בשלל תנאים (לא לשים ספסלים - אין ישיבה במסעדות אחרי 8) ובבית שמש בכלל שרפו את הבניין 
ראש עיר חרדי מוגבל מאוד מול עסקנים\ קיצוניים לעומת זאת ראש עיר חילוני יכול לתת לציבור החרדי מה שהם רוצים 

כמה טוב שיש חילונים שמבינים מה החרדים צריכים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2020 09:19 לינק ישיר 

בזמן שחרדים מהווים דוגמה לרוחניות וערכיות, הם מאוד רצוים.
כאשר הם הופכים לעדר ארסי (תרתי-משמע), לא סובלני לתושבים ותיקים, מלכלך סביבת מגורים ותובעני, זה דוחה.
וזו תגובה די טבעית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2020 09:31 לינק ישיר 
.

momeir כתב:
ומה עם קצת 'חשבון נפש' ?
עם יד על הלב ובכנות, למה שראש עיר ירצה אוכלוסיה עם רקע סוציואוקונומי נמוך, שמצד אחד זכאית לפטורים מארנונה, ומצד שני זו אוכלוסיה שבנויה ממשפחות גדולות, יחסית עניה השואבת  את המשאבים של העיריה?
אוכלוסיה שרובה לא תורמת למשאבי העיריה  ואפילו תודה לא יודעת להגיד כי בטוחים " שמגיע לי" 
למה?

חשבון נפש תמיד צריך לעשות, אך אל תשכח שאוכלסייה חרדית מביאה גם ערך מוסף לעיר, נצא מנקודת הנחה שהמטרה של עיר היא שיהיו בה תושבים, לתןשבים החרדים מלבד ההנחה בארנונה שהוא מס אכזרי, ולא נכנס לכל הסיבות למה הוא אכזרי, החרדים מביאים חיים לעיר, החרדים בהתרבות שלהם מביאים מחזוריות לכלכלה, מביאים עלייה באינפלציה באופן מדוד, הצריכה הטבעית שלהם גבוהה מאוד, גם אם אינם משלמים ארנונה, יש עוד הרבה הרבה כספים שנכנסים לעיר בזכותם, כמו חינוך רווחה כלכלה ופחות יוצא כסף לשיטור ביטחון סוציאלי וכו', ושוב אין צורך להכות על חטא על היותינו חרדים, יש צורך להדגיש לעצמינו ברוך השם שאנו חרדים, ולשמור על צביונינו, אך תהילות לאל עליון, לכל החרדים יש אוכל לאכול ולרובם גם יש דירות, וזה לא בגלל הנחה בארנונה, ולא בגלל הביטוח לאומי שהם מקבלים, אלא אך ורק בגלל היושב במרומים, וככאלה הכלבים נובחים וימשיכו לנבוח והשיירה תעבור כי אי אפשר לעצור זרימת מים לאורך זמן,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2020 10:17 לינק ישיר 
ירו_שלמי

momeir כתב:
ומה עם קצת 'חשבון נפש' ?
למה?

ראשית, אין שום בעיה אצלנו, אנחנו בסדר גמור ומקומנו לא במחנות פליטים או בכלא. כן אנחנו לא בעשירון העליון אבל אנחנו גם לא סוחרי סמים רוצחים ושודדים. אין שום צורך להתנצל בפני אף אחד. ולא, אנחנו לא בטוחים 'שמגיע לי' באותה מידה, ואולי פחות, מכל אוכלוסיה אחרת, אף פעם לא דרשנו 'יותר' מאשר אוכלוסיות אחרות במעמד הדומה לנו.

אבל שנית, גם אם כן, גם אם אנחנו 'שווים' לעיר כמו סודנים דארפורים בדואים רוסים אתיופים או כל מי שאין לו מספיק כסף, אין לאף אחד בעולם זכות להגביל אותנו ועוד להצהיר על כך כמו פרעה במצרים! גם אם לטענתך אפשר להבין את החשש, שיקח תרופות הרגעה, אסור לו לומר את זה וכל שכן לא לחסום בפועל אנשים שכל העוולה שלהם היא שהם חרדים. תאמין לי שגם את החשש של הנאצים מהצלחת היהודים ניתן להבין, היהודים באמת הצליחו ו'איימו' על עליונות הגרמנים בארצם, ולכן? נהרוג אותם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2020 11:28 לינק ישיר 

הצרכים של הציבור החרדי גדולים פי כמה מהצרכים של הציבור החילוני. יותר ילדים זה אומר, 
יותר גנים. יותר בתי-ספר. יותר מוסדות קהילתיים. וגם ועומס כבד ויקר מאד על מח' הרווחה.

כל זה שואב מהרשות המקומית תקציבי עתק. כשמנגד ההכנסות מהארנונה נמוכות משמעותית
מההכנסות מהציבור החילוני. אמנם משרד הפנים משפה על מתן הנחות בארנונה לאוכלוסיה
המוחלשת, אבל זה רק אויף יוצא צו זיין. אין בכך כדי להשלים את ההוצאות הכבדות של העירייה.

ועל כן אי-הרצון של ראשי הערים החילוניות להגדיל את שיעור האוכלוסיה החרדית אצלם, נובע
בעיקר משיקולים כלכליים, והרבה פחות מהחשש משינוי ציביון העיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2020 11:34 לינק ישיר 
ירו_שלמי

(טעות באשכול)

תוקן על ידי ירו_שלמי ב- 23/09/2020 11:34:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2020 11:36 לינק ישיר 

גרשום,
אז קהילות עם גנים פרטיים, תלמודי-תורה שלא מקבלים תקציב מהמדינה\רשות מקומית ולא צורכים שירותי רווחה של הרשות המקומית, יותר אטרקטיביות לאותם ראשי העיר החילוניים?
בית שמש דווקא ממחישה את שינוי ציביון העיר, ולא רק בגלל הצד הכלכלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2020 11:58 לינק ישיר 

בית שמש אינה דוגמה. כי בהיותה פיפטי-פיפטי, התנהל על צביונה מאבק איתנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2020 12:36 לינק ישיר 
מצדרביעי

גרשום כתב:
בית שמש אינה דוגמה. כי בהיותה פיפטי-פיפטי, התנהל על צביונה מאבק איתנים.

כמו שכנראה צפוי לקרות בכל עיר עם קהילה חרדית גדולה וגדלה....

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ראש עריית אופקים : יותר מ 25% חרדים בעיר זה משהו שקשה לשאת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext