מסביבי פחדים ורעשים אבל במציאות לכולם יש לחם לאכול בגד ללבוש ואפילו הלוואות בלי ריבית מסקנא ;;;;; הפחד הורג הפיד מונע מלחיות ללא הפחד הכל כרגיל. ברור שישנן בעיות אך מי שלא פוחד וחי עם שמחה וביטחון בהשית יעבור את הגל הזה.
נשלח ב-24/9/2020 09:43
לה''ו. התשובה היא: חמ''ש= חיים ממה שיש. מי שזו דרך חיים אצלו, אז הקושי עוד יותר נמוך. מי שלא, שיסגל את זה. כמובן שהכל מה'. מה שכתבתי זו דרכו של עולם.
כן
אבל כמו שהכותב כתב מעלי למדנו שבעולם הזה לא חיים אף פעם מעל מה שמרויחים ותמיד יהיו ימי סגריר וימים שחורים.
במאמר המוסגר. גם כיום אין עצמאי שחי רק מעסק אחד היהודים למדו לפזר סיכונים
שכן שעובד בחדר כושר בבית מלון - כבר חצי שנה לא עובד. חבר אחר, מדריך תיירים - כבר חצי שנה לא נושם.
אלפים רבים של אנשים נפגעו, מי באופן אנוש ומי פחות. אוכלים את החסכונות שלהם, מהדקים חגורה ומקווים לטוב.
לא כל מה שאדם לא רואה בביתו - לא קרה. כנראה שזה קיים גם בקרב הקהילה שלך, החברים בבית הכנסת - אבל אתה לא יודע.
נשלח ב-24/9/2020 12:09
מואדיב מה המסקנה ממה שכתבת באשכול הזה ובאשכול הסמוך?
נשלח ב-24/9/2020 12:13
מואדיב
שאגתשביט כתב:
מואדיב מה המסקנה ממה שכתבת באשכול הזה ובאשכול הסמוך?
אין לי מסקנה, אני רק מתאר עובדות שראיתי. המחלה קיימת, וגם המשבר הכלכלי קיים.
נשלח ב-24/9/2020 14:21
אין חולק שרבים הפסידו או יפסידו, גם אני כמו רבים מחבריי העצמאיים הפסדנו בכמה עסקים שהקמנו עד שהגענו למנוחה ולנחלה. אבל העולם ממשיך להתנהל, ויתכן שיהיה מישהו שבמקום לעבוד בעסק שלו וולהרויח 100 שקל לשעה יצטרך לעבוד כשמרטף ולהרויח 60 שקל לשעה.
בעיניי הכי חשוב לשדר אופטימיות והיא נמצאת וקיימת ויש לה גם סיבה לחיות לאופטימיות
נשלח ב-24/9/2020 14:34
הכובס1 כתב:
אין חולק שרבים הפסידו או יפסידו, גם אני כמו רבים מחבריי העצמאיים הפסדנו בכמה עסקים שהקמנו עד שהגענו למנוחה ולנחלה. אבל העולם ממשיך להתנהל, ויתכן שיהיה מישהו שבמקום לעבוד בעסק שלו וולהרויח 100 שקל לשעה יצטרך לעבוד כשמרטף ולהרויח 60 שקל לשעה.
בעיניי הכי חשוב לשדר אופטימיות והיא נמצאת וקיימת ויש לה גם סיבה לחיות לאופטימיות
אני מחפש עבודת שמרטפות ב-60 ₪ לשעה אם יש לך מה להציע אני ישמח
נשלח ב-24/9/2020 16:27
שמרטפות + ניקיון, גם תקבל יותר. בטבחות תקבל אם אתה עובד טוב 45 לשעה. ויש עוד הרבה עבודות שמחפשים בהם עובדים עם משכורות מכובדות אממה שבבאמת ברוך השם המצב ישתפר בארץ יחסית בשנים האחרונות ויהודים כמו יהודים אף פעם לא מסתפקים אם כבר הם מרויחים קצת יותר כבר רצים להשקיע. אם מרויחים עוד טיפה כבר מתחייבים לדירה לילד וכך תמיד הם יבכו על המצב שלהם. אם היינו באמת מוכנים להרויח את המשכורת שלנו ולחיות בנחת ניתן לומר שכולם היו יכולים להיות רגועים לעת עתה.
נשלח ב-24/9/2020 23:14
תחשוב על מי שיש לו עסק שפועל בעיקר בתקופת החגים והשקיע המון כסף בהזמנת קולקצייה חדשה של בגדים לפני פסח ובסוף אף אחד לא הגיע, וכנ"ל גם בתקופה זו. האם יש משהו שיכסה את החובות אליהם נקלע?
נשלח ב-24/9/2020 23:33
חשבתי על זה, אממה, כאחד שכבר פשט את הרגל והיד פעם בחיים שלו זה כואב לי מאוד, אני עד היום שנתי נודדת מהתקופה הזו של החיים. ואעפכ אין להביט אל 0.000001 מהאנשים. אלא יש להביט אל ועל הציבור שהוא 99.99999 מהעם והציבור הזה ממשיך לחיות את חייו ואל לו להכנס לפחדים הפשיטות רגל של האחרים אינם צריכים להכנס לתוך דלתות הבתים ולגרום למתחים ותיסבוכים כאילו כל המדינה מושקעת בחנויות האלה.