בית פורומים בחדרי חרדים

ועד הקהילות החסידי מעודד מהצלחת ההדבקה בר"ה: ביו"כ שוב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/9/2020 00:21 לינק ישיר 

הישיבות זה סיפור נפרד. הגילאים שם צעירים אין סכנת נפשות, וההחלטה לפתוח את הישיבות היא לצורך לימוד תורה. הישיבות לא מסכנות את המבוגרים כי הם לא יוצאים משטח הישיבה. הישיבה היא כמו משפחה גרעינית שחיה יחד ואין צורך וגם אין תועלת בריחוק ומסכות. ההשוואה להדבקה בקהילה לא מתחילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2020 00:23 לינק ישיר 

שאגתשביט כתב:
אני בהחלט מבין את הטיעון, אבל אני ממש מתבייש לשמוע שרוחניות של בן אדם תלויה רק בחוויה ולא בהלכה.

אני מתנגד גדול להנהגת החסידים בענין הקורונהאך אין צורך לזלזל בהשפעת החוויה
כפי הידוע מגדולי הקדמונים
שאחרי המעשים נמשכים הלבבות
ואחרי החיצוניות נמשך הפנימיות וכדו'

וברור הוא שיש חשיבות גדולה לחוויה בתפילות החג
אך בד בבד להשתדל הרבה מאוד למנוע הדבקה ככל הניתן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2020 00:25 לינק ישיר 

לדעתי גם פתיחת הישיבות הליטאיות היתה טעות וכשלון אחד גדול.
גם הרבנים הליטאים לא הראו כאן חכמה גדולה לצערי.
אצל החסידים אין בכלל מה לדבר. בית משוגעים שם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2020 00:38 לינק ישיר 

אני בעד לאפשר להם להיבדק, עם החתמת כל אחד מהם שבמקרה וידבק ויזקק לטיפול רפואי, לא יקבל אותו ברפואה הציבורית.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2020 00:43 לינק ישיר 

עדייןבגלות כתב:
אני בעד לאפשר להם להיבדק, עם החתמת כל אחד מהם שבמקרה וידבק ויזקק לטיפול רפואי, לא יקבל אותו ברפואה הציבורית.

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא שייך לא לתת טיפול, איננו רוצחים
כנראה כוונתך שאין זכאות מביטוח לאומי
ואז כל אשפוז קטן יכל את החסכונות 

נראה לי רעיון מצוין להכריח את המזלזלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2020 00:57 לינק ישיר 

סוףלאדישות כתב:

לא שייך לא לתת טיפול, איננו רוצחים
כנראה כוונתך שאין זכאות מביטוח לאומי
ואז כל אשפוז קטן יכל את החסכונות 

נראה לי רעיון מצוין להכריח את המזלזלים.

כוונתי היתה למצב בו יש עומס עד כדי קריסה, שאז המזלזלים בכוונה יתועדפו אחרונים.
הם כמובן לא יסכימו לחתום על כך, ואולי מראה כזו בפרצופם תעיר אותם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2020 01:24 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

momeir כתב:
הנסיעה לאדמו"ר מבוססת על אמונה שבזכות התפילות עם הרב'ה, נזכה ל " בני חיי ומזוני"  .
המחשבה שכדי לזכות ל "חיי" אסור לנסוע  לרב'ה, זו סתירה בין המציאות למצופה, שהחסידים (וגם הרב'ה) לא יכולים לעמוד בו.
אפילו בתפיסה ליברלית , הזכות של בני אדם לנהל את חייהם זה כל עוד הם לא פוגעים באחרים!
אנחנו במצב שבו אנשים מאבדים גם את פרנסתם וגם אחרי שמסבירים לרב'ה ולגבאים את המצב הם מתעלמים.
אנחנו במצב אבסורדי שההיגיון לא עובד. שהשו"ע אפילו לא בגדר המלצה. 

מדובר דווקא על "חיי" רוחניים
אדם שעובר את הימים נוראים בלי תפילות בבית כנסת ועוד אחרי קיץ לא ממש חזק, יש לו ירידה רוחנית
בשביל מה צריך פרנסה אם חיים כמו בהמה?

תראה מה זה.
לפני 2000 שנה, כדי ש*היחיד* לא ייכשל ח"ו בחשש חילול שבת, ביטלו חכמינו מצוות עשה מן התורה *לרבים*, תקיעת שופר בעיצומו של יום ראש השנה שחל בשבת, *לאלפי השנים הבאות*.
והיום, כש*הרבים* מצויים בסכנת הדבקה של מגיפת הקורונה, והמבוגרים בינינו ממש בסכנת חיים, אתה, *היחיד*, מגיע עם הטיעון ה"רוחני" של בית כנסת ועלול לפגוע *ברבים*..
במטותא, לא רוחניות יש כאן, אלא חשש רציחה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2020 01:46 לינק ישיר 
בונדמן

מנחה_חדשה כתב:
הישיבות זה סיפור נפרד. הגילאים שם צעירים אין סכנת נפשות, וההחלטה לפתוח את הישיבות היא לצורך לימוד תורה. הישיבות לא מסכנות את המבוגרים כי הם לא יוצאים משטח הישיבה. הישיבה היא כמו משפחה גרעינית שחיה יחד ואין צורך וגם אין תועלת בריחוק ומסכות. ההשוואה להדבקה בקהילה לא מתחילה.

אהה, כבר מתחיל עם התירוצים, ללמוד תורה ? תלמד בבית, כמו שאתה דורש מהחסידים להתפלל בבית, 

הם לא יוצאים משטח הישיבה ? הצחקת את הפיצוציות, אמר לי מנכ"ל ישיבה כל הקפסולות זה בלוף ולא מחזיק מים יותר משבוע, 

שם זה צעירים ? ומה עם הצוותות ? ואלי אצל האדמו"רים גם באים הצעירים ?  ומה עם האברכים שמגיעים לישיבות להתפלל ?  העיקר כשזה מגיע לקישקע שלך אתה יודע ללמד זכות, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2020 04:27 לינק ישיר 

רודףסמלים כתב:
איש_חשוב כתב:

momeir כתב:
הנסיעה לאדמו"ר מבוססת על אמונה שבזכות התפילות עם הרב'ה, נזכה ל " בני חיי ומזוני"  .
המחשבה שכדי לזכות ל "חיי" אסור לנסוע  לרב'ה, זו סתירה בין המציאות למצופה, שהחסידים (וגם הרב'ה) לא יכולים לעמוד בו.
אפילו בתפיסה ליברלית , הזכות של בני אדם לנהל את חייהם זה כל עוד הם לא פוגעים באחרים!
אנחנו במצב שבו אנשים מאבדים גם את פרנסתם וגם אחרי שמסבירים לרב'ה ולגבאים את המצב הם מתעלמים.

אדם שעובר את הימים נוראים בלי תפילות בבית כנסת ועוד אחרי קיץ לא ממש חזק, יש לו ירידה רוחנית

תראה מה זה.
לפני 2000 שנה, כדי ש*היחיד* לא ייכשל ח"ו בחשש חילול שבת, ביטלו חכמינו מצוות עשה מן התורה *לרבים*, תקיעת שופר בעיצומו של יום ראש השנה שחל בשבת, *לאלפי השנים הבאות*.
והיום, כש*הרבים* מצויים בסכנת הדבקה של מגיפת הקורונה, והמבוגרים בינינו ממש בסכנת חיים, אתה, *היחיד*, מגיע עם הטיעון ה"רוחני" של בית כנסת ועלול לפגוע *ברבים*..

דמגוגיה במיטבה..
הגזירה היתה מחשש ש*רבים* ייכשלו בחילול שבת *לאלפי שנים הבאות*
היום ה*רבים* בחשש גדול של ירידה ברוחניות, ואתה *היחיד* מגיע עם טיעון של חשש ספיקא דספיקא של מחלה ש0.012 מתים ממנה, על זה אתה רוצה לסגור בתי כנסת, בזמן שמאות אנשים מתים מתאונות דרכים מידי שנה ולא חשבת לרגע להפסיק לנסוע בכלי רכב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2020 07:27 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

רודףסמלים כתב:
איש_חשוב כתב:

momeir כתב:

תראה מה זה.

דמגוגיה במיטבה..
הגזירה היתה מחשש ש*רבים* ייכשלו בחילול שבת *לאלפי שנים הבאות*
היום ה*רבים* בחשש גדול של ירידה ברוחניות, ואתה *היחיד* מגיע עם טיעון של חשש ספיקא דספיקא של מחלה ש0.012 מתים ממנה, על זה אתה רוצה לסגור בתי כנסת, בזמן שמאות אנשים מתים מתאונות דרכים מידי שנה ולא חשבת לרגע להפסיק לנסוע בכלי רכב

זעקת הדמגוג הנגזל

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2020 08:36 לינק ישיר 

אדון בונדמן ושות', בוא נניח שאתה צודק, והאמן לי יש בליבי הרבה על מה שנעשה בחלק מהישיבות הליטאיות, אז לכן מותר לסכן, רבונו של עולם, ליקוי המאורות שיש כאן, הואנורא, וגם את המחיר הרוחני הנורא שישולם מצד רבים מאוד ְְְְְְרואי את העיוות הנורא, ושתיקתם מהדהדת מקצה העולם ועד קצהו, אז גם הליטאים חטאו, וגם שם צעירי הצאן מלאי שאלות,אז מה, זה מפחית מההנהגה של אי חבישת מסיכה, שלדעת גורמי הרפואה עוזרת פלאים, האם חבד שויתרו על770 לא קולטים ענין. האם זעקת פרופסור מטות היא מאנטישמיות .רק כאשר אמבולנסים לא יפנו אנשים שיגססו בבתים, יקלטו ענין, או שגם אז לא .

תוקן על ידי אליהו1000 ב- 27/09/2020 08:38:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2020 09:39 לינק ישיר 
אין עצה ואין תבונה

ההוראות וההנהגות המחמירות יותר ממשרד הבריאות של הרבי מקרלין יוכיח שאין ולא שייך למנוע הדבקות.

אין קהילה או ציבור שנשמרו יותר מחסידי קרלין וזה לא עזר להם בכלום הקורונה הגיע לקרלין בממדי ענק ומשום כך אין מנוס מקביעה שאין דרך להשמר מהדבקה מלבד סגר עוצר על כל בית..................

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2020 09:58 לינק ישיר 

רבותי1 כתב:
אין עצה ואין תבונה

ההוראות וההנהגות המחמירות יותר ממשרד הבריאות של הרבי מקרלין יוכיח שאין ולא שייך למנוע הדבקות.

אין קהילה או ציבור שנשמרו יותר מחסידי קרלין וזה לא עזר להם בכלום הקורונה הגיע לקרלין בממדי ענק ומשום כך אין מנוס מקביעה שאין דרך להשמר מהדבקה מלבד סגר עוצר על כל בית..................

אפילו המחמירים ביותר, כאשר רואים את סביבתם מזלזלים "ולא קורה להם כלום'', רפים ידיהם וכבר לא כל כך מקפידים.

אם היו מכריזים על החלפת כל הפעילות החברתית המוכרת, לפעילות מבוקרת. למשל: מנינים קבועים של 20 מתפללים בלי אפשרות לערבב בין מתפללים. (אפשר להשתמש בכיתות לימוד)
מעבר לקנייה מרחוק, תחבורה ציבורית רישום מראש לנסיעה.
ישיבות יהיו פעילות במתכונת נתב"ג כניסה והיציאה מהם תהיה עם חיוב בידוד שבועיים. (מה יש הרי מדברים על להמית עצמו באוהלה של תורה, ולהיות עמלים בתורה).

הבעיה היא, שהתרגלנו לסגנון חיים של שפע ושל הכל כאן ועכשיו כמו בופה אכול כפי יכולתך, מתי שנח לך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2020 10:17 לינק ישיר 

איך קרלין יכולים להיזהר אם הם חיים בביתר עיר שהשמירה שם על ההנחיות בגדר המלצה בלבד? חיים באזור מא"ש שגם שם לא שמעו על הקורונה? שמירה ממגיפה זו פעילות קבוצתית. וברגע שהקבוצה כולה לא נותנת כתף, באמת אין אפשרות להישמר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2020 10:19 לינק ישיר 

רבותי1 כתב:
אין עצה ואין תבונה

אכן.
בסין - זה עבד. היום המדינה נקיה.
נקווה שמישהו פה יקבל שכל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ועד הקהילות החסידי מעודד מהצלחת ההדבקה בר"ה: ביו"כ שוב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.