בית פורומים בחדרי חרדים

33 נפטרו מקורונה במהלך יום הכיפורים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/9/2020 23:29 לינק ישיר 

חלאס תרגיע עם הלחץ של הקורונה יטפלו רק בליטאים התמימים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/9/2020 23:47 לינק ישיר 

אחחח יוחנן, חבל עליך, הפכת לקונספירטור קלאסי עם אובססיה למושגים נדושים כגון 6-3, צא מהלולאה, אל תהפוך לי לעוד שדה9...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 00:10 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
הקורונה לא עלתה בקרב הציבור החרדי.
לפי פילוח השכונות, רואים כי ההדבקות העיקריות הן בשכונות ליטאיות.

ולפי - שכמצופה וכמוזהר כאן שוב ושוב - בסוף הקורונה מגיע אל כולם, אל ספרדים כאשכנזים, אל עוטי מסכה כאל נטולי מסכה, הרי עכשיו ההתפרצויות הן בקרב קהלי הליטאים, ומצטרפים אליהם חסידי גור וקרלין וכדומה.

המספרים אמנם גבוהים, אך זה שייך לסוד 6:3 למי שלא הספיק לשכוח.
ונתון נוסף - כנראה מאותה הסיבה שהם נשארו עוטי המסכה האחרונים במחוזותינו, באדיקות, הם גם נבדקים בהמוניהם.

הפחד כפול, כי כפי שהנסיון מראה, ההדבקות בקרב ה'שמורים' יותר מזיקות מאשר במסתפקים במועט. ההגיון הוא כי עצם הדבר שהגוף שמור מן הנגיף בכל כמות שהיא, מזה חצי שנה, הרי בכל היחשפות הנגיף יותר 'מתנפל עליו', דומה הדבר למי שלובש סוודר וצעיף בכל ימות החורף, ובאמצע נפגש בכל זאת עם משב רוח קריר, אזי ההצטננות שלו תתפוס יותר, מהאנשים שכבר נחשפים 'קצת או הרבה' בכל משך החורף.

אגב, עטיית מסכה בוודאי אמורה לעזור (והרי ה'רופאים' אומרים כך...). אך המציאות איתנה מכל, אי אפשר לעטות מסכה בצורה אדוקה 24/7. ופה ושם יש וויתורים (עיני רואות זאת אצל שכיניי הליטאים בכל החצי שנה האחרונה, כולם מוותרים פה ושם). ושם יש את הנפילות הגדולות.
זאת ועוד, גם גדולי הליטאים כבר הזניחו את השמירה האדוקה, ע"ע רבי גרשון, והתנהגות בחורי ישיבתו הקדושה.

"מנע מגפה מנחלתך" 

הרבה זמן לא קראתי כאלה שטויות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 00:18 לינק ישיר 

הם ימשיכו לא להיבדק
ובמקביל ינפנפו במספר נמוך של חולים באיזורים החסידיים

ועוד 'יסבירו' בהגיון מושאל מהצטננות
טוב, כנראה האדמו"ר לס עם ה'חבורות' שלו זה לימודי הליבה החסידיים בתקופה זו.

תוקן על ידי סוףלאדישות ב- 29/09/2020 00:18:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 00:30 לינק ישיר 

מושגים כתב:
הקורונה לא שובתת  ביום כיפור

נשלח מהאנדרואיד שלי

גם בני דודינו הישמעאלים "חגגו" יום כיפור? וד"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 00:34 לינק ישיר 

מושגים כתב:

הרשויות בארץ התחשבו בשומרי הדת, ולא רצו לקלקל את אוירת הימים הנוראים. יעצט נעמט מען זיך צו ענקערע ביינער.(עכשיו כבר יטפלו בכם).
אם הייתם בכל מדינה אחרת, היו מזמן מטפלים בכם כמו שצריך.
אח"כ אתם מקללים את המדינע שהולכת אתכם בכפפות של משי.

איפה בדיוק??

בניו יורק?
בלונדון?
באנטוורפן?

סדנא דארעא חד הוא, ובכל המקומות חסידים ברנה יגילו!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 00:39 לינק ישיר 

בברוקלין מימדי הקורונה כרגע עדיין לא כמו בארץ. אבל הרשויות בהיכון, ויעידו תחנוני העסקנים שם לשמור על ההנחיות כדי שלא יסגרו שוב את המוסדות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 00:47 לינק ישיר 
פלדלפי

יוחנןש כתב:
הקורונה לא עלתה בקרב הציבור החרדי.
לפי פילוח השכונות, רואים כי ההדבקות העיקריות הן בשכונות ליטאיות.

ולפי - שכמצופה וכמוזהר כאן שוב ושוב - בסוף הקורונה מגיע אל כולם, אל ספרדים כאשכנזים, אל עוטי מסכה כאל נטולי מסכה, הרי עכשיו ההתפרצויות הן בקרב קהלי הליטאים, ומצטרפים אליהם חסידי גור וקרלין וכדומה.

המספרים אמנם גבוהים, אך זה שייך לסוד 6:3 למי שלא הספיק לשכוח.
ונתון נוסף - כנראה מאותה הסיבה שהם נשארו עוטי המסכה האחרונים במחוזותינו, באדיקות, הם גם נבדקים בהמוניהם.

הפחד כפול, כי כפי שהנסיון מראה, ההדבקות בקרב ה'שמורים' יותר מזיקות מאשר במסתפקים במועט. ההגיון הוא כי עצם הדבר שהגוף שמור מן הנגיף בכל כמות שהיא, מזה חצי שנה, הרי בכל היחשפות הנגיף יותר 'מתנפל עליו', דומה הדבר למי שלובש סוודר וצעיף בכל ימות החורף, ובאמצע נפגש בכל זאת עם משב רוח קריר, אזי ההצטננות שלו תתפוס יותר, מהאנשים שכבר נחשפים 'קצת או הרבה' בכל משך החורף.

אגב, עטיית מסכה בוודאי אמורה לעזור (והרי ה'רופאים' אומרים כך...). אך המציאות איתנה מכל, אי אפשר לעטות מסכה בצורה אדוקה 24/7. ופה ושם יש וויתורים (עיני רואות זאת אצל שכיניי הליטאים בכל החצי שנה האחרונה, כולם מוותרים פה ושם). ושם יש את הנפילות הגדולות.
זאת ועוד, גם גדולי הליטאים כבר הזניחו את השמירה האדוקה, ע"ע רבי גרשון, והתנהגות בחורי ישיבתו הקדושה.

"מנע מגפה מנחלתך" 

בקיצור מה שאתה רוצה להגיד זה "יד החסידים על העליונה" .... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 00:50 לינק ישיר 

דקחר כתב:

מושגים כתב:
הקורונה לא שובתת  ביום כיפור

נשלח מהאנדרואיד שלי

גם בני דודינו הישמעאלים "חגגו" יום כיפור? וד"ל

א.הנפטרים מהיום זה לא אלו שחגגו ביום כיפור.
ב. מנין לך שהנפטרים ישמעאלים?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 00:59 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 01:10 לינק ישיר 

מושגים כתב:

לה''ו. תודה. זה מה24/9, עכשיו ה29. יש יותר חדש?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 01:57 לינק ישיר 

אחוז החיוביים מסך הבדיקות כבר מספר ימים באיזור 13-14% ללא קשר לכמות הבדיקות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 08:50 לינק ישיר 

אגב, המומחים ובעלי השקפת ה"ונשמרתם", המכפיפים עצמם לדעת ה"מומחים" שמומחיותם משתנה כל דקה ורגע.
אהבתם לצטט את השולחן-ערוך בהלכות יום הכיפורים. ואכן כתוב שם כך:
"אם שנים אומרים: צריך [לאכול], אפילו מאה אומרים: אינו צריך, ואפילו החולה אומר עמהם שאינו צריך, מאכילים אותו מאחר ששנים אומרים: צריך".

הרי כי גם אם יש רופאים שמגחכים רבות על ההנחיות [ובמשך הזמן, גם האזרחים שנחשפו לדרכי קבלת ההחלטות והפוליטיזציה כבר ג"כ מגחכים], אבל הרי נפסקה ההלכה בהלכות 'פיקוח נפש' מול 'צום יום כיפור', כי דעת 'שני רופאים' מחייבת אפילו כנגד 'מאה רופאים'.
וזו אכן טענה הלכתית שכבר דיברו עליה ודנו בה בבתי המדרש [שם נמצאים הפעם 'המומחים האמיתיים' וזה לא צחוק].
והנה היום בעת לימוד הלכות יום הכיפורים, צדה עיני בסעיף נוסף שם (או"ח סימן תריח):
"אם הרופא אומר שאינו מכיר את החולי, הרי הוא כאדם דעלמא ואין דבריו מעלין ולא מורידין. הגה: מיהו אם נחלש הרבה עד שנראה לרוב בני אדם שאצלו שהוא מסוכן אם לא יאכל, מאכילין אותו".

דברים מדהימים!!
כל כוחם של הרופאים מבחינת הסמכות 'ההלכתית' הניתנת להם הוא רק כאשר 'הם מכירים את החולי' אבל ככל שאומרים 'שאינם מכירים את החולי', וזה לכולי עלמא המצב כיום, בפרט עם המוטאציות המשתנות בין גל לגל בין תקופה לתקופה, הרי אנו מניחים בצד את כל חוות הדעת של הרופאים, ומסתכלים לפי המראה 'האנושי' (שאתם כה אוהבים לצחוק, מרוב חסידותכם לליבה ונחיתותכם לקרחי הראש ונטולי כיפה), כפי שאכן נהגו בשכונות גאולה ומא"ש שלא היו מתים זקנים, למרות שהאוכלוסיה זקנה. כי לפי העדויות ששמעתי, כל ההתנהגות עם הקורונה היא בחרדת קודש, ובמלוא הרצינות, ללא שום הכחשה והחלקה, אך בכלל לא עם התייחסות והתחשבות להנחיות כבוד משרד הבריאות, אלא לפי יועצי רפואה מקומיים וכמה רופאים, והרבה הרבה על פי תושיית בני המשפחה, שהם יכולים לזהות את מצבו של החולה לכל אורך הזמן, ועל פי זה לדעת לתת את הטיפול המתאים.
מה שאנחנו - רוב כלל ישראל - פספסנו בחודשים האחרונים.

זו מחלה לא מוכרת ולא ידועה, לא נלמדת ולא נחקרת. זה משהו חדש על כל המשתמע מכך, כאשר המחקרים מגוחכים בזה אחר זה (רק שבוע שעבר ישנו מחקר בסין שהתפרסם, כי חובשי משקפיים כמעט ולא מקבלים קורונה... לך תספר את זה במחנינו!! הסיבה היא כנראה כי בסין יש אחוז בודד של חובשי משקפיים, ויכלו לומר את אותו ממצא על בלונדינים וכדומה. ללמדך מה כוחו ורצינותו של מחקר כשאין שום הגיון העומד מאחרי זה. למרות שהם מנסים לומר כי אולי הנגיף נכנס דרך העין, לידיעת עוטי המסכה!).
ולכן, אתייצב בגאון ואומר, כן אנחנו כולנו, ובני התורה בפרט, והלמדנים ביותר - מבינים ב'מחלה' הזאת בדיוק, ואולי יותר, מכל גדולי הרופאים. הדבר היחיד שחסר לנו הם העדכונים מהשטח [כאשר הפרשנות ניתנת בשבילנו], ובשביל זה יש את החברים המפוחדים והמאיימים כמו מושגים וחבר מרעיו. ואנו את נפשינו הצלנו, תרתי משמע.

אגב, כל מה שאני כותב נכון לרגע זה, כמובן שבעוד מספר שנים, הרופאים יהיו להם מספיק נתונים, נסיונות של אמת וכו' וכו' כמו בכל תחומי הרפואה, ואזי דעתם אכן קדושה מבחינה הלכתית וערכית. אני מדבר נכון להרגע י"א תשרי תשפ"א.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 09:11 לינק ישיר 

יוחנןש
אפשר לקבל ממך משחה לפטריה בציפורן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 09:16 לינק ישיר 
ירו_שלמי

יוחנןש כתב:

זו מחלה לא מוכרת ולא ידועה, לא נלמדת ולא נחקרת. זה משהו חדש על כל המשתמע מכך, כאשר המחקרים מגוחכים בזה אחר זה (רק שבוע שעבר ישנו מחקר בסין שהתפרסם, כי חובשי משקפיים כמעט ולא מקבלים קורונה... לך תספר את זה במחנינו!! הסיבה היא כנראה כי בסין יש אחוז בודד של חובשי משקפיים, ויכלו לומר את אותו ממצא על בלונדינים וכדומה. ללמדך מה כוחו ורצינותו של מחקר כשאין שום הגיון העומד מאחרי זה. למרות שהם מנסים לומר כי אולי הנגיף נכנס דרך העין, לידיעת עוטי המסכה!).

רק הציטוט הזה בסוגריים מראה את מידת הבנתך במושג 'מחקר', אני לא יודע מה המקור שלך, ואני האחרון להתרגש מכל מחקר חדש, אבל אני ביודעו ומכירו קאמינא, לפני שצוחקים על מחקר צריך להבין מה זה... שום נתון מתימטי לא יעבור את הרף של 'מחקר' בלי להתייחס לעובדה אליה התייחסת, אין ספק שהתייחסו לכך ביחס לאחוז המשקפפורים באוכלוסיה, ועדיין מצאו מובהקות סטטיסטית. האם אני מקבל את המסקנות, לא נראה לי, צריך לקרוא את המאמר או לפחות לראות מי עומד מאחוריו, כנראה שישנה בעיה בדגימה עצמה, אבל צריך לבדוק ולהבין, להבין!

ואגב משקפיים, בעבר מצאו שילדים שישנים בחדרים עם אור חשמל זקוקים יותר למשקפיים. וזאת דוגמא מצויינת למחקר הנ"ל, אי אפשר להסיק מסקנות סיבתיות ממחקר מתאמי. ההסבר שנמצא בהמשך הוא שהורים הזקוקים למשקפיים נוטים יותר להדליק את האור בחדרים בלילה, כדי לעזור לעצמם לראות, והבנים להורים בעלי משקפיים נוטים גם הם להיות כאלה..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > 33 נפטרו מקורונה במהלך יום הכיפורים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.