| נשלח ב-29/9/2020 13:29 |
|
| |
עשרות אלפי תלמידי ישיבות יצאו לבתיהם מבלי שקיבלו תוצאות שליליות בבדיקה
התלמידים יצאו לחופשה לאחר יום הכיפורים לאחר שהיו מסוגרים בקפסולות, מבלי לעמוד בתנאי המתווה שסוכם עם ראשי הישיבות. מקור המעורה בנושא הביע חשש כי התלמידים, שחלקם חולים, יגרמו להדבקה המונית
עשרות אלפי תלמידים חרדים יצאו אמש (שני) לבתיהם לאחר שהיו מסוגרים בישיבות במשך שבועות, מבלי שקיבלו תוצאות שליליות בבדיקות קורונה. תלמידי הישיבות, בני 13 ומעלה, יצאו לחופשה בת שלושה שבועות עם תום "זמן אלול", ללא הקפדה על מתווה הקפסולות שנועד למנוע הדבקה בנגיף. מקור המעורה בנושא אמר ל"הארץ" כי יכולת המדינה לאכוף את יישום המתווה נמוכה, וכי קיים חשש כי התלמידים יגרמו להדבקה המונית עם החזרה לבתיהם.
המתווה קבע כי כ-30 אלף תלמידים ייכנסו לישיבות בראש חודש אלול, באוגוסט, כשהם מצוידים בבדיקה שתוצאתה שלילית, ולא יצאו מהן עד ליום הכיפורים. היציאה הותנתה בבדיקה נוספת שתראה כי לא נדבקו בעת שהותם בישיבה, ומי שקיבל תשובה חיובית נדרש להישאר בישיבה. בפועל, אמר מקור המעורה בנעשה בעולם הישיבות ל"הארץ", יצאו לביתם רבים שקיבלו תשובה חיובית או שכלל לא קיבלו תשובה.
מאז החודש שעבר ועד ליום רביעי התגלו יותר מ-5,000 חולים בישיבות שפעלו לפי המתווה שאליו הגיעו הרבנים עם ממונה הקורונה בחברה החרדית רוני נומה. בישיבות רבות לא נאכף הפיקוח במלואו, ותלמידים רבים עזבו את שטחן וחזרו אליו במהלך התקופה. כ-30 אלף תלמידים נוספים לומדים בישיבות שאינן כלולות במתווה, ולא היה עליהן כל פיקוח. החופשה תסתיים בראש חודש חשוון, ב-19 באוקטובר.
הישיבות שהתגלו בהן חולים רבים הפכו במהלך החודש החולף למלוניות קורונה, ורבים מהחולים נשלחו אליהן עד שיחלימו. מנגד, כמה ישיבות סיימו את הלימודים ללא נדבקים, ובהן ישיבות חברון הליטאית בירושלים, שהמבנה הגדול והמרווח שלה יהפוך היום אף הוא למלונית.
במהלך צום יום הכיפורים נרשמו הפרות נרחבות של הוראות הקורונה בחלק מהחסידויות שקיימו תפילות המוניות. בחסידות בעלז בירושלים התפללו אלפים בבית המדרש המרכזי של החסידות יחד עם האדמו"ר. בחסידות ויז'ניץ בבני ברק הגדילו לעשות גם "טיש" במוצאי החג עם האדמו"ר, בהשתתפות מאות רבות של אנשים במקום סגור, ללא מסכות וללא ריחוק. כוחות משטרה שהגיעו למקום הגיעו להבנה עם האדמו"ר שסיים את האירוע זמן קצר לאחר מכן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2020 13:51 |
|
| |
תלמידי הישיבות קטנות חזרו כל ערב לביתם..
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2020 14:01 |
|
| |
למה הוא לא מביע חשש מאלפי מסוממים ערומים שמתפרעים בדבוקה אחת בבלפור? אני יודע שזה תירוץ מטומטם, ובכל זאת, מעצבן לראות את כל אלו ש"מביעים חשש" רק לצד עליו מרוחה החמאה התיקשורתית. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2020 14:04 |
|
| |
לה''ו. שיסתכל בוויקי בערך ''דיבוק חברים''... עכשיו ברצינות: גם גמזו, וגם האלוף נומה, נפלו בפח החרדי. היה חשוב לחרדים לקבל את זמן אלול, והימים הנוראים, והם קיבלו בענק. עכשיו רוני ורוני, תבינו: אחריהם המבול... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2020 14:19 |
|
| |
a_smithee
| פיינשמקער כתב: |  | למה הוא לא מביע חשש מאלפי מסוממים ערומים שמתפרעים בדבוקה אחת בבלפור?
אני יודע שזה תירוץ מטומטם, ובכל זאת, מעצבן לראות את כל אלו ש"מביעים חשש" רק לצד עליו מרוחה החמאה התיקשורתית.
|
|
זה באמת מטומטם, הנושא של ההפגנות נידון בתקשורת הרבה יותר מאשר מוסדות הלימוד החרדיים למרות שהסכנה בשניים גדולה הרבה יותר (כמויות יותר גדולות, מגע הרבה יותר הדוק וממושך, חללים סגורים לעומת פתוחים ועכשיו החזרה למשפחות)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2020 15:20 |
|
| |
פרסום ראשון ב'חדשות הסקופים': שעות לאחר שבחורי ישיבת 'תורת זאב' (הגר"ב סולובייצ'יק) יצאו לבתיהם, מתברר כי בחור שלא חש בטוב בערב יו"כ אובחן היום כחיובי לקורונה.
עוד בסקופים על הקורונה בישי' 'תורת זאב': מאחר והבחורים שהו יחד ביום כיפור, גובר החשש מיצירת שרשרת הדבקה. בהנהלת הישיבה הודיעו כי עוקבים בדאגה אחר ההתפתחויות.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2020 15:29 |
|
| |
ממונה הקורונה בחברה החרדית: עשרת אלפים תלמידי ישיבות לא מוכנים להיבדקהממונה על המאבק בקורונה בחברה החרדית, אלוף במילואים רוני נומה, הביע הבוקר (שלישי) דאגה מחוסר שיתוף הפעולה של כמה תלמידי הישיבה שהורשו לשוב לבתיהם לאחר 40 יום בישיבות סגורות. אמש, בצאת יום הכיפורים, הותר לכ-40 אלף תלמידי ישיבות לצאת לחופשה. בשיחה עם כאן חדשות אמר האלוף נומה כי כעשרת אלפים מהתלמידים לא מוכנים לעבור בדיקה, וכלל לא ברור כמה מהם נדבקו בנגיף וכמה צריכים לשהות בבידוד. "זה מאד מאד מטריד אותי, הם הבעיה המרכזית, אותם עשרת אלפים שלא שיתפו ולא משתפים פעולה", אמר נומה. "אין לנו שום שליטה או מידע עליהם. אני חושש מהיציאה שלהם היום הביתה". לדבריו, מתוך 40 אלף תלמידי הישיבות הגבוהות, 30 אלף משתפים פעולה עם המתווה המיוחד שנבנה עבורם. הפקנו לקחים אחרי ליל הסדר, הם לא יצאו הביתה 47 יום. הם חיים בקפסולות ועברו בדיקות. מי שהיה במגע עם חולה והתגלה חיובי בימים האחרונים - יועבר לישיבות שהוסבו למלוניות או ישארו בישיבות שלהם עד אחרי חג הסוכות. מי שבריא ייצא הביתה". נומה אמר כי מתנהלות גם ישיבות הציונות הדתית, שפועלות על פי המתווה שסוכם כבר לפני כחודשיים וחצי.
(כאן חדשות)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2020 15:32 |
|
| |
חבל על הזמן והמאמץ. גור וקרלין כבר נפלו שדודים עם כל הזהירות. כל השאר קורסים כמגדל קלפים. אמרתי את כל זה מהרגע הראשון! שחררו! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2020 15:43 |
|
| |
קצת מוגזם. בכל זאת יש כמה וכמה ישיבות שנדבקו בהם בשיטתיות אלפי בחורים, שהבריאו וחזרו לבית נקיים מחשש הדבקה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2020 16:18 |
|
| |
hhaavv
| תמניא_אפי כתב: |  | חבל על הזמן והמאמץ. גור וקרלין כבר נפלו שדודים עם כל הזהירות. כל השאר קורסים כמגדל קלפים. אמרתי את כל זה מהרגע הראשון! שחררו!
|
|
די!!!!!!!!!! רוצח!!! רוצח!!! רוצח!!! רוצח!!! יצורים כמוך יחד עם פרופסור לס צריך להעמיד לדין על פשעים נגד האנושות! אילו היה כאן מישהו עם מינימום אחריות היה כבר מזמן חוסם אותך את חבריך. אין ספק שחלק גדול מהזלזול האיום בציבור החרדי מתבסס על הנכתב כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2020 15:37 |
|
| |
|
|
|
|
|