בית פורומים בחדרי חרדים

המצב מידרדר?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/9/2020 18:57 לינק ישיר 

ny_ny כתב:

מושגים כתב:
המצב מידרדר?

הרבי מויזניץ מכריז מלחמת חורה נגד הרשויות

אחרי פשיטת המשטרה על ה'טיש' בחצה"ק ויז'ניץ במוצאי צום כיפור, יוצא האדמו"ר במילים חריפות נגד הרשויות, ומבהיר כי היה יוצא להפגין בעצמו נגד סגירת מקוואות ובתי כנסת (אנ"ש)

כיכר השבת

זה באמת מלחיץ שהוא התקשר אמש לבלן והורה לו לפתוח את המקווה, ולהראות לציונים מה זה. הנהגת המדינה מתכנסת בבור בקריה לדון בצעדים הבאים

האדמו"ר מויזניץ הוא די בקונצנזוס, שלא כאדמו"ר מבעלז שכל השנים היה פחות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 18:59 לינק ישיר 

מושגים כתב:

השאלה היא האם נכנסים למבוי סתום? האם הרשויות יורידו את הראש, או יחזירו מלחמה שערה... תקציבים, סנקציות,

לה''ו. יטילו סנקציות, ואז ישלמו כפליים.
לתחום את שיכון וויז'ניץ, קרית בעלז, שירגישו גטו כמעט אמתי, או אז אלע חסידים ירימו מסכה לבנה לאות כניעה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 19:02 לינק ישיר 

אם ניקח כל חרדי מצוי עם יראת שמים ונגיד לו קח מאה אלף דולר ותחלל שבת הוא בטוח יסרב. נציע לו חצי מליון דולר וכנראה גם יסרב. וגם אם נציע לו 10 מליון דולר הוא יסרב. כך נראה לי. כי זה האמונה שלו, ושום כסף שבעולם לא יזיז אותו מעמדתו.

אם ח"ו רח"ל נראה בבעלזא או בויזניץ מאה הרוגים, האם איזה חסיד יעז לחשוב שהרבי שלו לא נורמלי? בוודאי שלא. שהרי הרבי לעולם לא טועה. אלוקים ממש. כרגע המספרים נמוכים ואפשר עוד לסנגר, אבל ברור שמה שקורה עכשיו בשכונות החרדיות אחרי תפילות ר"ה ויו"כ הוא לא נורמלי ויש המון נדבקים וסביר להניח שיהיו הרבה מתים רח"ל. ואני שואל מהו הקו האדום למשל בבעלזא? 30 מתים? 100 מתים? או רק ב-1000 מתים? או לעולם לא?

אף אחד לא ביקש לשנות סדרי חיים. ביקשו מסכה שמוכחת כמונעת או לפחות מורידה את הסיכוי להדביק אחרים. ביקשו לא להשאר במקום סגור שהנגיף משתולל בו וריחוק כדי להימנע הדבקה. לא ביקשו לאכול חזיר ולא ביקשו לעבוד ע"ז. איך זה הגיע למלחמת דת? בגלל שהמשוגעים החילונים מבקשים להתיר הפגנות אז אנחנו נתפלל בבית כנסת סגור ונדביק אחד את השני? השתגענו לגמרי...

השנה עשיתי מנין בחצר שלי, 30 איש, מרחק של 2 מטר אחד מהשני, ב"ה היה טוב מאד. בבית כנסת הרגיל שאני מתפלל בו בימים נוראים נדבקו בר"ה לפחות 40 איש, וביו"כ רובם שכבו בבית עם כאבי ראש חזקים וחלקם עם קשיי נשימה...

לו יכולתי, הייתי מעביר חקיקה שמי שנודע שלא שמר על הנחיות משרד הבריאות, ברגע שתהיה שאלה של עדיפות בטיפול בינו לבין מטופל שכן שמר, עדיפות תנתן לזה ששמר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 19:07 לינק ישיר 

סקופער

אתה כנראה לא יודע שחוץ ממסיכות שבאמת עוד איכשהו נסבל, יש גם בידוד לכתות שלימות ולפעמים לישיבות שלימות.
זאת אומרת מאות ואפילו אלפי בחורים מסתובבים חסרי מעש ולפעמים יותר מסיבוב אחד.

גם נראה לך משהו זניח??
גם לא משנה סדרי חיים??

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 29/09/2020 19:07:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 19:11 לינק ישיר 

מושגים כתב:
עדייןבגלות כתב:

מה שכתוב הוא - שמספיקים כמה אדמו"רים, להם כפופים פחות מ-10% מהציבור החרדי כולו, כדי להכריח את כולם להידבק.

כי הרבי הקטן מפחד שיאמרו שאין לו אמונה כמו לרבי הגדול. הקרלינר שאף לא דפק חשבון, גם עכשיו לא דופק חשבון. הרבי מיהופיץ פוחד מהרבי מכתריאלבקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 19:14 לינק ישיר 

שאגתשביט כתב:

מושגים כתב:
עדייןבגלות כתב:

מה שכתוב הוא - שמספיקים כמה אדמו"רים, להם כפופים פחות מ-10% מהציבור החרדי כולו, כדי להכריח את כולם להידבק.

כי הרבי הקטן מפחד שיאמרו שאין לו אמונה כמו לרבי הגדול. הקרלינר שאף לא דפק חשבון, גם עכשיו לא דופק חשבון. הרבי מיהופיץ פוחד מהרבי מכתריאלבקה.

לא דפק חשבון לאף אחד ובכל זאת נמצא לאחרונה באותו בוץ של כל המקומות שלא נזהרו.

והכל אחרי קיץ שלם של מריטת העצבים לכל החסידים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 19:16 לינק ישיר 

שום דבר לא זניח. אמו"ר שליט"א הולך למקווה כל לפנות בוקר כבר 50 שנה ברציפות, ומאז מרץ לא דרך במקווה, למעט ערב ר"ה ויו"כ שסידר לעצמו מקווה פרטי אצל מישהו. לחסיד לוותר על מקווה זה נורא נוראות. ולוותר על שהייה אצל האדמו"ר זה נורא נוראות לא פחות. 

ואני לא נכנס לכל פרטי ההנחיות אם הגיוניות או לא, אבל זה ברור שבמקום סגור שמתכנסים בו בלי מסכות ובלי ריחוק יהיו הרבה יותר הדבקות. זה נראה שעושים שם בדווקא, כאילו לדפוק את הציונים. את עצמם הם דופקים ואת כולנו על הדרך...

לבינתיים, אני לא רואה שהמצב הרוחני בבעלזא ובמקומות האחרים שלא שומרים על ההנחיות הוא משופר פלאים ממקומות שכן שומרים... כך שהטיעון הרוחני יורד מכאן...

ולאדמו"רים החכמים אני מציע, אתם חכמים על הציונים, נראה אתכם מפסיקים לקחת מהם תקציב, נראה אתכם מסתדרים בלי הקופ"ח והבתי חולים שממומנים על ידם, תתחילו לטפל בחולי קורונה שלכם לבד ונראה אתכם מסתדרים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 19:19 לינק ישיר 

סקופער

התייחסת לכל דבר חוץ ממה ששאלתי אותך.

יש קושי בהבנה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 19:29 לינק ישיר 

מנחה_חדשה כתב:
צר לי אבל גם ההנהגה הליטאית לא עשתה כלום כדי להזהיר את הציבור. יעקב אשר היה עסוק בלהשוות לבלפור במקום לבוא ולומר אנחנו בשעת סכנה ואנו צריכים לקחת אחריות ללא קשר למדינה חוקיה ותקנותיה. תלמודי התורה היו פתוחים ללא כל מגבלות כאילו אין קורונה. הישיבות שהיו אמורות להיות סגורות ומסוגרות היו מחוררות כמו נפה. ובתי הכנסת היו מפוצצים בלי מנהיג שיאמר שזאת סכנה.
אמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 19:36 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

סקופער

אתה כנראה לא יודע שחוץ ממסיכות שבאמת עוד איכשהו נסבל, יש גם בידוד לכתות שלימות ולפעמים לישיבות שלימות.
זאת אומרת מאות ואפילו אלפי בחורים מסתובבים חסרי מעש ולפעמים יותר מסיבוב אחד.

גם נראה לך משהו זניח??
גם לא משנה סדרי חיים??

תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 29/09/2020 19:07:34

כמעט אין כיתה בחינוך החרדי שנכנסה לבידוד. מידיעה!!!

ובאשר לישיבות, עכשיו ראיתי את אלוף במיל' אדלשטיין משבח את חברון ומירפלד על קיום מתווה הישיבות, וההצלחה למנוע מהבחורים שאולי חלו בתוך הישיבה לא להפיץ את הנגיף.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 19:38 לינק ישיר 

מושגים

וודאי שכך!
שמו פס על ההוראות!

אין ולא יכול להיות שום סיבה אחרת!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 19:45 לינק ישיר 
סקופער

תמניא_אפי כתב:
סקופער

התייחסת לכל דבר חוץ ממה ששאלתי אותך.

יש קושי בהבנה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

אני מכיר ישיבה קטנה שהכניסו שיעור לבידוד, והר"מ המצוין דאג שהבחורים ימשיכו ללמוד. הוא דאג כל יומיים לעבור אצל הבחורים ולתת להם חומר לימודי ויעדי הספק עם מבחנים בסוף ופרסים למי שעומד ביעדים. צריך ראש גדול. אפשר לעמוד בזה. זה המצב, הוא לא מצב רגיל. אנחנו במגפה מדבקת וצריך לעשות הכל למנוע הדבקות, עד שיגיע החיסון בעז"ה. כך עשו בעבר בכל המגפות וכך עושים עכשיו. אף אחד שמזלזל לא יודע אם בגללו מישהו יחלה קשה או אפי' ימות. תבוא לשמים ויספרו לך שאתה הוא זה שהרגת את פלוני בגלל שזלזלת, בגלל שלא שמת מסכה, בגלל שהלכת למקווה סגור עם עוד מאה אנשים בערב יו"כ.

אני מעיד על עצמי. לא הפסדתי שום תפילה בגלל שמירת ההנחיות. הלימוד שלי לא הופרע. לפעמים הייתי צריך להחליף את המגיד שיעור בגלל שהיה בבידוד וגם כעת הוא נחלה בקורונה בר"ה בבית כנסת ואני מחליפו (ואיני צריך להיכנס לבידוד, כי בשיעור אנו מקפידים על מקום פתוח פלוס מסכות פלוס מרחק 3-4 מטר אחד מהשני). בקיצור, אני רוצה לומר שאפשר להתמודד עם זה עם הקפדה מקסימלית ועם מינימום הדבקה. זה לא כצעקתה. קצת קשה עם הבנות שסגרו להן את הבית ספר, אבל בסה"כ לא נורא.

בביזנס זה הרבה יותר קשה. העובדים מזייפים (הילדים בבית, חלקם בבידוד, ובכלל יש שחיקה מהמצב), הספקים לא עומדים במילה עם תרוץ של קורונה, הבנקים הקשיחו, המדינה בכלל משגעת, אבל אין תלונות ב"ה.

הנסיון הדמגוגי לעשות השוואה בין שמירה על ההנחיות ובין ירידה רוחנית הוא רדוד וקטנוני. זה לא או זה או זה. אפשר גם לשמור כמה שאפשר וגם לשמור על הרוחניות. אני לא חושב שבקרלין הנזהרת המצב הרוחני ירוד מבעלז המופקרת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 19:46 לינק ישיר 

סקופער כתב:

ולאדמו"רים החכמים אני מציע, אתם חכמים על הציונים, נראה אתכם מפסיקים לקחת מהם תקציב, נראה אתכם מסתדרים בלי הקופ"ח והבתי חולים שממומנים על ידם, תתחילו לטפל בחולי קורונה שלכם לבד ונראה אתכם מסתדרים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 19:54 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

מושגים

וודאי שכך!
שמו פס על ההוראות!

אין ולא יכול להיות שום סיבה אחרת!

לא הבנתי.

בכל אופן לו הישיבות החסידיות היו פועלות כמו חלק מהליטאיות. כנראה היינו היום במקום אחר.

אבל איזה חסיד יוותר על לשנה טובה מהרבי? או על אין קיצבה בימים נוראים?
איזה חסיד יוותר על טיש ערב יום הקדוש?
(דברתי מהחסידים, ולא הזכרתי את הצד של האדמו"רים)
זה קשה מאד.
אבל חייבים. אם מחללים שבת על פיקוח נפש, בודאי שמוותרים על טיש מוצאי יום הקדוש, אפילו בשביל ספק פיקוח נפש.
זו שעת מבחן, שבה "יד הליטאים די על העליונה".

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2020 20:02 לינק ישיר 

"ואם בזאת לא תשמעו לי והלכתם עמי בקרי והלכתי עמכם בחמת קרי", רח"ל...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > המצב מידרדר?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.