בית פורומים בחדרי חרדים

דו"ח oecd: אם החרדים לא ישתנו, מדינת ישראל תפשוט רגל בתוך פחות מ40 שנה.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/9/2020 13:18 לינק ישיר 

הנושא הזה נדוש כל כך לפחות כמו הימים שאני חי. וכנראה עוד לפני זה. ולכן אינני חושב שמישהו מאיתנו יצליח לשנות את דעתו של האחר. אבל כנ"ל על ידי יוחנן שהתוצאות מדברות בעד עצמן ולכן גם אם מישהו יבחר שילדיו ילמדו מקצוע עצתי שיעשה את זה ממקום נקי של בחירת מקצוע ולא ממקום של אנחנו חושבים אחרת מהרבנים. כל מעשה של בחירה בדרך פתוחה יותר עם שיקול של דריכה על אנשי הרוח היהודים שומרי הגחלת משולם במזומן אצל הצאצאים של המזלזלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 13:30 לינק ישיר 
מצדרביעי

יוחנןש כתב:
אצל הערבים אין בעיה של התדרדרות השקפתית (זולת השנאה לציונים, שהולכת ופוחתת)
אצל היראים והחרדים, הרי העיניים רואות, כי כל מלומדי האנגלית והמתמטיקה, יש בהם גרורות של שוני בכל מיני סממני יהדות אחרים, כפי שפירטתי שתיים שלושה דברים לעיל.

מוזר למה הדברים שייכים זה לזה, מדוע להתרופף בהכשרים ובלבוש, בגלל שאנחנו 'מלומדים'? אבל זוהי המציאות המרה החזקה מכל. ולפיכך יאה עניותא לישראל. נסיון העושר קשה מנסיון העוני.

כך מספרים בירושלים של עכשיו: ירושלים של פעם היתה ברובה ענייה ואביונית, היו שני יהודים משלנו, שייסדו מאפיות והתפרנסו ברווחה ובעושר, לאחד קראו ר' שלמה אנג'ל ולשני קראו ר' טודרוס ברמן. לשניים הללו אין כמעט נכדים שומרי תורה ומצוות!!
נסיון העושר. 

חוזר שוב:
האם תסכימו לכך שהמדינה תיתן לכם תנאים של מדינת עולם שלישי מבחינת ביוב, שירותי רפואה וכיו"ב?.
אם לא, הרי שאתם צבועים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 13:37 לינק ישיר 

ודאי.
לא שהמדינה 'תתן לי', אלא שהמדינה 'תהיה כזו' מבחינת ביוב ושירותי רפואה.
ככל שיתברר שהמגורים כאן הם טובים לי ולילדיי מבינים רוחנית, הרי אני מעדיף אותה על פני חיים במדינה עשירה בכסף ודלה ברוח.
אגב גם כיום אנו עושים כן, בינינו הרבה הרבה מהחרדים היו יכולים לחיות ברווחה באמריקה ובלונדון ואולי בגרמניה ובאוסטרליה - ולא עושים כן מפני השיקול הרוחני שזה מוביל את החיים שלנו.

בתקווה שכולכם תאהבו ותתחברו לחלק הרוחני שלכם יותר ויותר!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 13:43 לינק ישיר 
מצטרף לכל מילה בענין של מגורי החרדים כאן בארץ ישראל

יוחנןש כתב:
ודאי.
ככל שיתברר שהמגורים כאן הם טובים לי ולילדיי מבינים רוחנית, הרי אני מעדיף אותה על פני חיים במדינה עשירה בכסף ודלה ברוח.
אגב גם כיום אנו עושים כן, בינינו הרבה הרבה מהחרדים היו יכולים לחיות ברווחה באמריקה ובלונדון ואולי בגרמניה ובאוסטרליה - ולא עושים כן מפני השיקול הרוחני שזה מוביל את החיים שלנו.

שנעשית אך ורק מתוך בחירה רוחנית. מכיר משפחות רבות בני גילי ומבוגרים יותר שיכלו בקלות לגור במדינות שנותנות רווחה כלכלית למשפחות מרובות וברוכות ילדים. ובכז בחרו לגור בארץ ישראל מפאת קדושתה ומפאת חינוך הילדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 13:47 לינק ישיר 
מצדרביעי

יוחנןש כתב:
ודאי.

אז בוא נסכם, ככל שיחליטו להפלות רשומ"ק חרדיות מבחינת שירותי מים ביוב וחשמל, שירותי רפואה, והחמור מכול, יתחילו לתת משכורות נמוכות למקורבים והעסקנים ה"עובדים" באותם רשויות , בשל בחירתנו האישית כציבור לחיות במדינת עולם שלישי, אז תקבל את זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 14:05 לינק ישיר 

לא הבנת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 14:42 לינק ישיר 
לא תזיק קצת אמונה למושכלות שלנו ראה ערך עיריית בב והנדלן שבה

מצדרביעי כתב:
ודאי.

אז בוא נסכם, ככל שיחליטו להפלות רשומ"ק חרדיות מבחינת שירותי מים ביוב וחשמל, שירותי רפואה, והחמור מכול, יתחילו לתת משכורות נמוכות למקורבים והעסקנים ה"עובדים" באותם רשויות , בשל בחירתנו האישית כציבור לחיות במדינת עולם שלישי, אז תקבל את זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 14:47 לינק ישיר 

למר הכובס:
לא נעים, אבל מקווה שאתה מבין לבד שברגע שכל המדינה תהיה חרדית (ואם ימשיכו באורח החיים המקובל היום), לא יעזור שום נדל"ן כשהביוב זורם ברחובות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 15:12 לינק ישיר 

לגופו של דבר, 
כשהמדינה תהיה חרדית, לא יהיה איכפת לנו ללמוד מקצועות, שלא יהיה מי שיכוון את הדברים בצורה שהיא מקלקלת את טוהר הנפש הפנימית. פשוט מי שאין חילו לאורייתא, יעסוק במקצועות נדרשים. ולא יהיה בזה שום פגם ח"ו, ושום 'יציאה' מההרגלים החרדיים.
הייתי מעיז ואומר, כי גם בעניין הצבא, באם הצבא אכן יהיה מוסד יהודי עם כל המשמעות האמיתית שלו, אנו חוזרים לשורשי צבא דוד המלך, ופוקדים בהמונינו את הצבא. אם כי אני מאמין בסתר לבי, כי יתקיים בנו אז "אם בחוקותי תלכו - ונתתי שלום בארץ", והארץ תהיה שמורה על פי כללי הטבע, כך שכל עבודת הצבא תהיה רק כמו חברת הצלה בימינו, למקרים חריגים ויוצאי דופן.

בכלל, חברים יקרים, מדברים על תחזית לעוד 45 שנה!! מה עם משיח? אחרית הימים? תיקון העולם? ונתתי לכם לב-בשר? ונטפו ההרים עסיס?
זה רק סיפורי הפטרה???????

לעת הזו, פחות תקשורת ועדכונים, פחות נחיתות - והנה, חדוות ה' היא מעוזנו!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 16:04 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
למר הכובס:
לא נעים, אבל מקווה שאתה מבין לבד שברגע שכל המדינה תהיה חרדית (ואם ימשיכו באורח החיים המקובל היום), לא יעזור שום נדל"ן כשהביוב זורם ברחובות...

לדעתי אתה מודע בעצמך לכך שדבריך הם דמגוגיה..

אילו המדינה היתה חרדים בלבד, אתה חושב שאף אחד לא היה אוסף את הביוב?
כל עוד ויש חילונים, הם אוספים את הביוב..

אגב, כבר היום ככל שמספר החרדים במדינה עולה, כך הם לוקחים יותר ויותר סוגי משרות נוספות, יש היום מגמה של עורכי דין חסידיים, מלצרים חסידיים, טכנאי כביסה, מי היה חולם לפני כמה שנים שיהיו מלצרים בלבוש חסידי?
יש לי אגב רשימה של טכנאי כביסה חסידיים, אחד אחד, ישרים כמו סרגל, אני כבר הפסקתי לבדוק את המחירים כי אני סומך עליהם

כל כותבי הערכות האלו כדי להשמיץ את החרדים, לא שמים את לבם למגמה הזאת, הם ממשיכים לראות רק אברכי כוללים מול העיניים כמו סדין אדום

אז תנבח אתה ביחד איתם, השיירה תלך לאן שהיא צריכה ללכת.
רק תזכור שהזהרתי אותך, אתה עלול להצטרד בסוף מרוב נביחות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 16:12 לינק ישיר 

momeir כתב:

למה אנשים זרים צריכים להאכיל אותך ואת ילדיך? 
למה אנשים זרים צריכים לממן את הרפואה שלך? את ניקוי האשפה שלך ? את המדרכות והכבישים שאתה נוסע בהם ? את התאורה ברחובות? וכו' וכו'
למה כשה'פראיירים' רוצים להוריד מהקיצבאות אתה מיד מזדעק על 'אנטישמיות' ?
בכל הדורות, בכל הקהילות בעולם היהודי,  המציאות  הייתה: "יגיע כפיך כי תאכל אשריך וטוב לך" .
לצערי, החרדים 'החדשים' שאוסרים על גבר יהודי ללמוד מקצוע מכובד הם  ה 'רפורמים' של דורנו.    

איפה התור לאוכל? בבקשה?
אני חרדי במקרה, ואני לא כל כך שם לב שמאכילים אותי, אם כבר משמיצים אז קדימה, איפה האוכל הזה?
את קצבאות הילדים מקבלים ילדי באותה מידה בה ילדי החילונים מקבלים, והכסף של ביטוח לאומי ממומן על ידי מגיל 18 ועד גיל 80 כל חודש
אני לא זוכר שמישהו מכניס לי כסף לחשבון מידי חודש

ומה עושים לשיטתך 90% מהחרדים שאינם אברכי כוללים? יושבים בבתים וקוראים עיתונים?
צא כבר מההזיות שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 16:13 לינק ישיר 
a_smithee

בסופו של דבר הניסיון בעולם מלמד שהשיטה של "קליפתו אכל תוכו זרק" כלומר לקחת את הטכנולוגיה המערבית בלי התרבות והחופש שבבסיסה לא מצליח לאורך זמן - או שנשארים נחשלים או שמשתנים
אפשר לבחור במודע בדרך של האמיש

תוקן על ידי A_Smithee ב- 30/09/2020 16:19:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 16:17 לינק ישיר 

momeir כתב:
איש חשוב, אין לך מענה לעובדות ולאמת הקודרת. לכן תגובתך המכוערת היא לגופו של איש ולא לגופו של עניין. האיש כתב מתוך איכפתיות לציבור היהודי והחרדי בארץ ישראל . רק בגלל תופעה פסיכולוגית שנקראת 'דיסוננס קוגנטיבי' אתה מפרש זאת כשנאה. עדיין לא דיברנו על תופעת 'הנשירה' ועל העוול הנורא שהחינוך החרדי (ללא לימודי ליבה) גורם לאלה שרוצים לצאת ולהתפרנס. ומוצאים את עצמם ללא ידע מינימלי באנגלית ומתמטיקה. הגיע הזמן להסתכל לאמת בפנים ולפעול בראש ובראשונה לטובת הציבור החרדי. כלומר, ללמד אנגלית ומתמטיקה!. אלו הם שפות שאין בהן שום סרך של כפירה. אבל ללא שליטה בהן אין אפשרות להתפרנס במקצוע מכובד.

אולי לא שמת לב, אבל מלבד ההתיחסות לגופו של אדם, ואכן ראויה השנאה של חריף ומקשה להתייחסות, התייחסתי באשכול זה לגופו של ענין בכמה וכמה תגובות
דיברת על לימודי אנגלית ומתמטיקה
אז זהו ש80% מהחילונים, כן אלו מהעשירונים התחתונים, עובדים בעבודות שאינם צורכים אנגלית ומתמטיקה
לעומת זאת אחוז די גדול מהחרדים, וזה הולך וגודל, יוצא כן לעבוד בעבודות אלו, לומד מהר אנגלית וכל מה שנצרך ויוצא לשוק הזה של עריכת דין מהנדסים רואי וחשבון וכדו'
אל תהפוך את זה לקודש קדשים, בינתים יש לנו לעם ישראל דברים חשובים יותר שהחילונים מפספספים, כמו הבורות המדהימה של החילונים בתנ"ך ותושב"ע, איפה הזעקות שלך כאן??
האמנם פחות מפריע לך שחבירים אהוביך כאלו בורים?? איך אתה ישן בלילה בשקט?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 16:23 לינק ישיר 

בכל העבודות שדורשות לימודים אקדמאים או ידע מתמטי יש פחות חרדים בעיקר גברים חרדים, יש הרבה נשים חרדיות במחשבים - בעיקר בשירות המדינה וחברות גדולות (בנקים וכדומה) פחות בהי טק, לא יודע אם זה יותר ממשקלן באוכלוסיה
מהיכרותי לחרדים יש בעיה עם לימודי מתמטיקה ומדעים (וגם אנגלית) בבגרותם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2020 19:30 לינק ישיר 

Hapakid Wolf
@zeevikim
מה שנחמד בטענה שתחזיות דמוגרפיות לא שוות כלום זה שאפשר לבדוק אותה. לפני 20 שנה העריך הכלכלן אלי ברמן את קצב הגידול של האוכלוסייה החרדית בהתבסס על נתוני הלמ"ס מ- 1995. בשל שיעורי הילודה הגבוהים, הוא חזה ששיעור החרדים באוכ' יעמוד על 12.4% בשנת 2025. כיום שיעור החרדים הוא 12%

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > דו"ח oecd: אם החרדים לא ישתנו, מדינת ישראל תפשוט רגל בתוך פחות מ40 שנה.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.