|
|
| נשלח ב-30/9/2020 17:52 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | למר תמניא: גם בתרחיש היפותטי בו היית צודק, אנרכיזם זה לא הדרך, בפרט על פי ה"השקופע" החרדית שאנחנו עדיין בגלות, התנהגות ש"שמה פס" על הנחיות המדינה היא מגעילה, אנוכית, וגורמת לחילול ה' בקרב הציבור הכללי. כל כך מסובך להבין???? |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2020 17:54 |
|
| |
לה''ו. שייזהר שלא יאשפזו אותו מיטה ליד המנהל הקודם... ושביה''ח יממן לו אבטחה לזמן הקרוב. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2020 17:57 |
|
| |
| משגיחבשער כתב: |  | אף מנהל בית חולים לא התיר את חרצובות לשונו כמו רביד שמתפרנס מהציבור החרדי ,הגיע הזמן לשלוח אותו הביתה ויפה שעה אחת קודם |
|
כל מי שאומר אחרת מהחסידים, יאללה נשלח אותו הביתה, נשלח אליו נזקקים ונצרכים לביצים בזול, ארבע מינים בחינם. 'מאד בוגר ומשכנע'... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2020 18:03 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
חבר'ה הירגעו! הגורים לא נדבקו מהבעלז'רים הקרלינים לא נדבקו מהבעלז'רים מאסות הבחורים הליטאים לא נדבקו מהבעלז'רים וכל הנ"ל נדבקו על אף שמירה מעולה במשך חצי שנה שנעבעך זרעו לריק ועכשיו קוצרים לבהלה, וכל זה בגלל הדעות הנפסדות שלכם ושכמותם שכאילו אפשר לעשות משהו בנידון. אתם אפילו לא יודעים מה בדיוק אתם רוצים! רגע אחד אתם מדברים על שיטוח העקומה כדי לא לגרום לקריסת מערכת הבריאות, ורגע שני אתם מדברים כאילו שאפשר למנוע הדבקה באופן טוטלי. כשאתם רואים אנשים שמסתובבים רגועים ולא אחוזי תזזית כמוכם, העיניים שלכם פשוט יוצאים מקנאה! אנשים שסדר החיים שלהם לא השתנה במאומה! קמים לפנות בוקר, הולכים למקווה, נכנסים לבית מדרש הומה אדם עם קול תורה כבימים ימימה. תפילות, סדרי לימוד, טישים מלאים רגש רוחני, אהבת ודיבוק חברים ועוד ועוד. בשבילם ובשבילי הקורונה פשוט לא קיים! החיים ממשיכים במסלולם הרגיל בין מבחינה גשמית ובין מבחינה רוחנית. לעומת זאת, מסכנים שכמותכם, לא מספיק ששיבשו לכם את החיים, חונקים אותכם עם מסיכות, מכריחים אותכם להתפלל בחום מהביל, משחקים עם החינוך של ילדי החמד שלכם כמו כדור פינג פונג, ובנוסף לכל הצרות אתם עוד מוכרחים לראות יהודים מלאי תום וטוהר ששמים יהבם באביהם שבשמים ולא נוהים אחרי כל מיני רהבים ושטי כזב מסתובבים מלאי שמחת חיים! לקנאה יש הרבה אפיקים. אחד מהם זה היחס שלכם אל יהודים אלו! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
זה הימור. ברור שהרוב שלא נדבקו או נדבקו ולא הרגישו יותר מסתם שפעת מעצבנת - מרגישים ממש כיף-חיים. הכל דבש. אבל לא חוכמה לעצום עיניים ולהתעלם כליל מאותם המעטים שנדפקו בשביל הדיבוק חברים, ההיימישקייט והבאקוועמקייט שלך. שמתו או התייסרו בייסורים נוראיים. קוראים לזה - אכזריות. מזכיר קצת את החברה הרומאית שחייה בתענוגות על מי מנוחות ופשוט לא ראו את העבדים שהתייסרו וירקו דם כדי לספק להם אותם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2020 18:13 |
|
| |
הרי המציאות הנראית לעין היא, כי כעת עיקר ההדבקה בקרב המגזרים ה'שמורים' גם התמונות המתפרסמות ממרכזי הבדיקה, תומכות בכך.
אין צורך למחקר.
אך צריך לדעת את הסיבה ההגיונית. עד עתה סברתי, כי ההתפרצות באה כעת בעקבות הריפיון באדיקות השמירה בחודש אלול, בכוללים ובעיקר בישיבות, ובעקבות תפילות החג. כשהרבה 'קפסולות' שראיתי בעיניי טובות לתמונות ערב החג, אך בפועל בעצם ימי החג והתפילות דברים משתנים.
אך כעת אני שומע מכמה וכמה שמעידים, כי הם לא פרצו את אדיקות השמירה אפילו בכהוא זה, הם עטויי מסיכה בימי שרב כבימים רגילים, בשילהי דקייטא כמו בקייטא. זאת ועוד, קיבלתי עכשיו עדכון משכונות פריפריה, כמו טבריה, שם אין לאוכלוסיה החרדית החדשה נציגים בעולם הישיבות. לא אצל חסידי קרלין ולא אצל הליטאים של נוף פוריה. אך ההדבקה חוגגת שם במלוא ההיקפים. למרות שחלקם מעידים שהם היו שמורים עד לרגע האחרון. וגם תפילות החג הן לא יותר מתפילות כל שבת בשבת, בשכונות הללו, שהן כ'משפחה גרעינית'.
למדענים פתרונים.
אולי אולי באמת, הסיטורציה הנמוכה שהמסכה גורמת בעת עטייתה (וזה נבדק על ידי!), בפרט אחרי חצי שנה של סתימת אוורור דרכי הנשימה הטבעיים - הרי זה גורם אולי לאיזה דבר עלום, או איזה חסימה טבעית שגורמת להיחשפות רבה יותר לווירוסים???
איך שלא יהיה, תורת הגרמ"ש קליין אמת היא.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2020 18:26 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | למר תמניא: גם בתרחיש היפותטי בו היית צודק, אנרכיזם זה לא הדרך, בפרט על פי ה"השקופע" החרדית שאנחנו עדיין בגלות, התנהגות ש"שמה פס" על הנחיות המדינה היא מגעילה, אנוכית, וגורמת לחילול ה' בקרב הציבור הכללי. כל כך מסובך להבין???? |
|
תגובה עניינית ולכן אתייחס. העלית פה שתי נקודות א. אנרכיה ב. חילול השם התשובה המרכזית לשתיהם זה המחיר שאנו נדרשים לשלם. רובם של מפרי ההנחיות (אסתפק בציון של בעלז וויז'ניץ על אף שיש עוד) הם חסידיות מאוד מתונות עם היסטוריה ארוכה של השתדלות להשתלב ולא להתבלט נגד המדינה וחוקיה, שתיהם רחוקים שנות אור מהפגנות למיניהם ובסה"כ התנהגותן בנושא הקורונה מעלה תמיהות בעיני רבים. כל הנ"ל תקף כל זמן שלא מתערבים בחיינו הפרטיים כיהודים חרדים, ובעיקר נותנים לנו לחנך את ילדנו כמו שאנו מוצאים לנכון. הגיעה הקורונה ובעקבותיה תבעו מחיר שאנחנו לא מוכנים לשלם. הקטע של כן פיקוח נפש או לא פיקוח נפש זה לא רלוונטי כי יש פנים לכאן ולכאן ולא זה הנושא שלנו. המדינה דורשת סגירת בתי כנסת, ביטול מצוות דת במסגרת המוכרת, ופירוק מוסדות חינוך למחצה לשליש ולרביע. אנרכיה וחילול השם הן בכלל לא רלוונטיות כשעצם הדת נמצאת במבחן, בדיוק כמו שלא היו רלוונטיות כשהיוונים גזרו על לימוד התורה. אל תטעה, אני ממש לא משווה בין צעדי הממשלה וגזירות היוונים (על אף שלא יעזור לי הרבה ההכחשה שלי). הממשלה לא גוזרת במכוון נגד הדת. רק מה לממשלה יש אפס ידע ועוד פחות מזה על ערך הדת אצל יהודים חרדים ולכן אנחנו ממש לא מרגישים מחויבים בכהוא זה כלפי אנשים שלא יודעים ואפילו לא מסוגלים להתחשב ולהעריך לנכון את מה שאנחנו כבר דורי דורות מוסרים עליה את נפשנו וכספנו ונוחיות חיינו. איך דודי אמסלם צעק שבוע שעבר בכנסת? אתם משווים הפגנות לתפילות? יצאתם מדעתכם? תפילות זה משהו שכבר מאות דורות אנחנו מוסרים עליה את נפשנו, באש ובמים, בגטו ובמחנות ריכוז, באינקוויזיציה ובעינויים! אבל לצערנו הוא נשאר בודד בצעקות שלו. רובם ככולם של חברי הכנסת החילונים חושבים שהוא דמגוג ומנסה לקדם את הדת למען הצרכים שלו. אפילו דבר פשוט כזה של מסירות נפש למען תורה ומצוות זר ומוזר בעיניהם. במצבים כאלו אנרכיה ו(כאילו) חילול השם לא רלוונטיות בכלל! אנחנו מושבעים ועומדים מהר סיני, וכל נסיון להזיז אותנו נידון מראש לכישלון! נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2020 18:56 |
|
| |
|
תגובה עניינית ולכן אתייחס.
העלית פה שתי נקודות א. אנרכיה ב. חילול השם
התשובה המרכזית לשתיהם זה המחיר שאנו נדרשים לשלם.
רובם של מפרי ההנחיות (אסתפק בציון של בעלז וויז'ניץ על אף שיש עוד) הם חסידיות מאוד מתונות עם היסטוריה ארוכה של השתדלות להשתלב ולא להתבלט נגד המדינה וחוקיה, שתיהם רחוקים שנות אור מהפגנות למיניהם ובסה"כ התנהגותן בנושא הקורונה מעלה תמיהות בעיני רבים.
כל הנ"ל תקף כל זמן שלא מתערבים בחיינו הפרטיים כיהודים חרדים, ובעיקר נותנים לנו לחנך את ילדנו כמו שאנו מוצאים לנכון.
הגיעה הקורונה ובעקבותיה תבעו מחיר שאנחנו לא מוכנים לשלם. הקטע של כן פיקוח נפש או לא פיקוח נפש זה לא רלוונטי כי יש פנים לכאן ולכאן ולא זה הנושא שלנו. המדינה דורשת סגירת בתי כנסת, ביטול מצוות דת במסגרת המוכרת, ופירוק מוסדות חינוך למחצה לשליש ולרביע. אנרכיה וחילול השם הן בכלל לא רלוונטיות כשעצם הדת נמצאת במבחן, בדיוק כמו שלא היו רלוונטיות כשהיוונים גזרו על לימוד התורה.
אל תטעה, אני ממש לא משווה בין צעדי הממשלה וגזירות היוונים (על אף שלא יעזור לי הרבה ההכחשה שלי). הממשלה לא גוזרת במכוון נגד הדת. רק מה לממשלה יש אפס ידע ועוד פחות מזה על ערך הדת אצל יהודים חרדים ולכן אנחנו ממש לא מרגישים מחויבים בכהוא זה כלפי אנשים שלא יודעים ואפילו לא מסוגלים להתחשב ולהעריך לנכון את מה שאנחנו כבר דורי דורות מוסרים עליה את נפשנו וכספנו ונוחיות חיינו.
איך דודי אמסלם צעק שבוע שעבר בכנסת? אתם משווים הפגנות לתפילות? יצאתם מדעתכם? תפילות זה משהו שכבר מאות דורות אנחנו מוסרים עליה את נפשנו, באש ובמים, בגטו ובמחנות ריכוז, באינקוויזיציה ובעינויים!
אבל לצערנו הוא נשאר בודד בצעקות שלו. רובם ככולם של חברי הכנסת החילונים חושבים שהוא דמגוג ומנסה לקדם את הדת למען הצרכים שלו. אפילו דבר פשוט כזה של מסירות נפש למען תורה ומצוות זר ומוזר בעיניהם.
במצבים כאלו אנרכיה ו(כאילו) חילול השם לא רלוונטיות בכלל!
אנחנו מושבעים ועומדים מהר סיני, וכל נסיון להזיז אותנו נידון מראש לכישלון!
|
|
כל כך הרבה מילים וכל כך קצת הגיון. לא הדת, ולא דרך החסידות בסכנה!!! מהסיבה הפשוטה שבכל התקופות הקשות ביותר שלא היו מנינים, לא היו ישיבות, לא היו תנאים, ועדיין גחלת היהדות וההלכה נשמרה. מי שבסכנה הן הנסיכויות החסידיות.סכנה שמא החסידים יתקררו מאדיקותם ואמונתם באדמו"ר, ומאורח החיים החסידי. (לולי דמסתפינא הייתי אומר גם "סכנה מאובדן הכנסות") בשעה שכל אירועי התרבות מושבתים לחלוטין, אירועי החסידויות נמשכים. בזמן שסוחרים מסכנים שבקושי מקיימים את עצמם ומשפחתם, נקנסים בסכומי עתק, עסקי הנסיכויות, והאירועים (שבאמת יפים ומרוממים!) ממשיכים ללא הפרעה. תוך גרימת נזק אדיר לכל ההישגים של הציבור החרדי, גרימת נזק בריאותי וכלכלי לציבור. (לא, החסידים לא מרעילים את הבארות). טיש זה לא יהדות. זה פרפראות ליהדות! ובשעת סכנה מוותרים על הפרפראות!! תפילה במקום סגור זה לא מחוייב היהדות! התפילה תתקבל גם אם היא נערכת בשטח פתוח. חבישת מסיכה, איננה הרס היהדות! לימוד בישיבות סגורות כ'תיבת נח' כמו חברון ומירפלד ועוד, אינה הרס היהדות, ההיפך, זה בונה היהדות. (ראה ערך ישיבת חכמי לובלין 'החסידית'). נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2020 18:57 |
|
| |
אנטי וירוס
| ליטאישעבר כתב: |  | | אנטישמי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2020 18:58 |
|
| |
תמניא חסיד בעלזא או ויזניץ מיוצג בקואליציה הרבה יותר מכל אזרח אחר (אולי כמו חברי הוועדים בליכוד). האשמת היוונים באמת דומה לצרחות של דודי אמסלם על הדמות הדמיונית שרודפת אותו, רגע אחרי שהוא בעצמו היה זה שהצביע בישיבת הממשלה להגביל את התפילות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2020 19:05 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
|
רובם של מפרי ההנחיות (אסתפק בציון של בעלז וויז'ניץ על אף שיש עוד) הם חסידיות מאוד מתונות עם היסטוריה ארוכה של השתדלות להשתלב ולא להתבלט נגד המדינה וחוקיה, שתיהם רחוקים שנות אור מהפגנות למיניהם ובסה"כ התנהגותן בנושא הקורונה מעלה תמיהות בעיני רבים.
כל הנ"ל תקף כל זמן שלא מתערבים בחיינו הפרטיים כיהודים חרדים, ובעיקר נותנים לנו לחנך את ילדנו כמו שאנו מוצאים לנכון.
הגיעה הקורונה ובעקבותיה תבעו מחיר שאנחנו לא מוכנים לשלם. הקטע של כן פיקוח נפש או לא פיקוח נפש זה לא רלוונטי כי יש פנים לכאן ולכאן ולא זה הנושא שלנו. המדינה דורשת סגירת בתי כנסת, ביטול מצוות דת במסגרת המוכרת, ופירוק מוסדות חינוך למחצה לשליש ולרביע. אנרכיה וחילול השם הן בכלל לא רלוונטיות כשעצם הדת נמצאת במבחן, בדיוק כמו שלא היו רלוונטיות כשהיוונים גזרו על לימוד התורה.
אל תטעה, אני ממש לא משווה בין צעדי הממשלה וגזירות היוונים (על אף שלא יעזור לי הרבה ההכחשה שלי). הממשלה לא גוזרת במכוון נגד הדת. רק מה לממשלה יש אפס ידע ועוד פחות מזה על ערך הדת אצל יהודים חרדים ולכן אנחנו ממש לא מרגישים מחויבים בכהוא זה כלפי אנשים שלא יודעים ואפילו לא מסוגלים להתחשב ולהעריך לנכון את מה שאנחנו כבר דורי דורות מוסרים עליה את נפשנו וכספנו ונוחיות חיינו.
איך דודי אמסלם צעק שבוע שעבר בכנסת? אתם משווים הפגנות לתפילות? יצאתם מדעתכם? תפילות זה משהו שכבר מאות דורות אנחנו מוסרים עליה את נפשנו, באש ובמים, בגטו ובמחנות ריכוז, באינקוויזיציה ובעינויים!
אבל לצערנו הוא נשאר בודד בצעקות שלו. רובם ככולם של חברי הכנסת החילונים חושבים שהוא דמגוג ומנסה לקדם את הדת למען הצרכים שלו. אפילו דבר פשוט כזה של מסירות נפש למען תורה ומצוות זר ומוזר בעיניהם.
|
|
כל כך הרבה מילים וכל כך קצת הגיון.
לא הדת, ולא דרך החסידות בסכנה!!! מהסיבה הפשוטה שבכל התקופות הקשות ביותר שלא היו מנינים, לא היו ישיבות, לא היו תנאים, ועדיין גחלת היהדות וההלכה נשמרה.
מי שבסכנה הן הנסיכויות החסידיות. סכנה שמא החסידים יתקררו מאדיקותם ואמונתם באדמו"ר, ומאורח החיים החסידי. (לולי דמסתפינא הייתי אומר גם "סכנה מאובדן הכנסות")
בשעה שכל אירועי התרבות מושבתים לחלוטין, אירועי החסידויות נמשכים.
בזמן שסוחרים מסכנים שבקושי מקיימים את עצמם ומשפחתם, נקנסים בסכומי עתק, עסקי הנסיכויות, והאירועים (שבאמת יפים ומרוממים!) ממשיכים ללא הפרעה. תוך גרימת נזק אדיר לכל ההישגים של הציבור החרדי, גרימת נזק בריאותי וכלכלי לציבור. (לא, החסידים לא מרעילים את הבארות).
טיש זה לא יהדות. זה פרפראות ליהדות! ובשעת סכנה מוותרים על הפרפראות!! תפילה במקום סגור זה לא מחוייב היהדות! התפילה תתקבל גם אם היא נערכת בשטח פתוח. חבישת מסיכה, איננה הרס היהדות!
לימוד בישיבות סגורות כ'תיבת נח' כמו חברון ומירפלד ועוד, אינה הרס היהדות, ההיפך, זה בונה היהדות. (ראה ערך ישיבת חכמי לובלין 'החסידית').
|
|
אף אחד לא מבקש ממך הגדרות למה כן יהדות או לא. יש קבוצות יהודים יראי שמים לא פחות ממך, ובסמכותם לקבוע לעצמם מהי יהדות ומהי עקרונותיה. הסברתי את שיטת מפרי ההנחיות. דעתך שונה אל תפר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2020 19:11 |
|
| |
ויכוח עם רוצחים. פשוט מטורף. יש לי הרבה טענות לממשלה ולמשרד הבריאות אבל יש כמה אדמו"רים שהם הדגמה מצויינת למה לא מספיק להיות קרוב משפחה של האדמו"ר הקודם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2020 19:13 |
|
| |
תמניא - לא ניתן לך להתחמק עד שתסביר מה "נגד היהדות" בעטיית מסיכות, ובתפילות באוויר הפתוח בלבד ובמקומות מרווחים??? וכן, גם אם משום מה חשוב מאוד לאדמו"ר מבעלז (כמעט כתבתי פסאדו-אדמור) לעשות חתונה עם אלפי חסידים כי זה כידוע מ"עיקרי הדת", ואין מקום פתוח מרווח ברשותו, שישכור אצטדיון גדול פתוח וירד מה"ספאס נישט" ומהשמרנות ההזוייה, מבטיח לך שאם היו עושים דברים כאלו, גם אם עדיין היו מבקרים את ההתנהלות, זה היה פחות מפריע והיו מעריכים את המאמץ בלא להש**** מהמקפצה...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2020 19:23 |
|
| |
|
|
|
לא הדת, ולא דרך החסידות בסכנה!!! מהסיבה הפשוטה שבכל התקופות הקשות ביותר שלא היו מנינים, לא היו ישיבות, לא היו תנאים, ועדיין גחלת היהדות וההלכה נשמרה.
מי שבסכנה הן הנסיכויות החסידיות. סכנה שמא החסידים יתקררו מאדיקותם ואמונתם באדמו"ר, ומאורח החיים החסידי. (לולי דמסתפינא הייתי אומר גם "סכנה מאובדן הכנסות")
בזמן שסוחרים מסכנים שבקושי מקיימים את עצמם ומשפחתם, נקנסים בסכומי עתק, עסקי הנסיכויות, והאירועים (שבאמת יפים ומרוממים!) ממשיכים ללא הפרעה. תוך גרימת נזק אדיר לכל ההישגים של הציבור החרדי, גרימת נזק בריאותי וכלכלי לציבור. (לא, החסידים לא מרעילים את הבארות).
טיש זה לא יהדות. זה פרפראות ליהדות! ובשעת סכנה מוותרים על הפרפראות!! תפילה במקום סגור זה לא מחוייב היהדות! התפילה תתקבל גם אם היא נערכת בשטח פתוח. חבישת מסיכה, איננה הרס היהדות!
לימוד בישיבות סגורות כ'תיבת נח' כמו חברון ומירפלד ועוד, אינה הרס היהדות, ההיפך, זה בונה היהדות. (ראה ערך ישיבת חכמי לובלין 'החסידית').
|
|
אף אחד לא מבקש ממך הגדרות למה כן יהדות או לא.
יש קבוצות יהודים יראי שמים לא פחות ממך, ובסמכותם לקבוע לעצמם מהי יהדות ומהי עקרונותיה.
הסברתי את שיטת מפרי ההנחיות. דעתך שונה אל תפר.
|
|
תשובה מטופשת של אני ואפסי עוד. בהיסטוריה של עם ישראל היו הרבה אנשים שהחליטו לעצמם את היהדות, הרפורמים, הקונסרבטיבים, הניאולוגים, ועכשיו החסידים כדוגמת יוחנן ותמניא. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2020 19:28 |
|
| |
[quote]אנטישמי
[/quote
זה היה בציניות אם לא הבנת
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2020 19:30 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | | תמניא_אפי כתב: |  |
|
|
|
|
|
אף אחד לא מבקש ממך הגדרות למה כן יהדות או לא.
יש קבוצות יהודים יראי שמים לא פחות ממך, ובסמכותם לקבוע לעצמם מהי יהדות ומהי עקרונותיה.
הסברתי את שיטת מפרי ההנחיות. דעתך שונה אל תפר.
|
|
תשובה מטופשת של אני ואפסי עוד. בהיסטוריה של עם ישראל היו הרבה אנשים שהחליטו לעצמם את היהדות, הרפורמים, הקונסרבטיבים, הניאולוגים, ועכשיו החסידים כדוגמת יוחנן ותמניא. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אכן היו שטענו שהחסידות היא הכת הקרובה ליהדות אתה רוצה להוכיח זאת
 |
|
|
|
|
|