|
|
| נשלח ב-1/10/2020 00:28 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | לא הבנתי ההבדל בין גבאים לשאר אנשים בסעיף א' גבאי בית המדרש יראו לדאוג בימים אלו בסעיף ד' ויש לכל אחד ואחד להרבות שמחה בחג אפשר הסבר? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
נדמה לי שענית בעצמך
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 00:34 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
לא הבנתי ההבדל בין גבאים לשאר אנשים
בסעיף א' גבאי בית המדרש יראו לדאוג בימים אלו
בסעיף ד' ויש לכל אחד ואחד להרבות שמחה בחג
אפשר הסבר?
|
|
מי יכול לדאוג למניני תפילה "בחצרות בתי הכנסת" אם לא הגבאים?
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי מושגים ב- 01/10/2020 00:34:26
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 00:38 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
נהניתי מ"עיקר העיקרים" בסעיף ו'
בתקווה שיהיו כאלו שיגיעו עד שם...
|
|
ואת עיני צדה דווקא הניסוח: ואחר ששומרים כל כללי ההשתדלות, החובה לבטוח ולהאמין בה'. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 01:03 |
|
| |
נוירולוג, אם גם אתה מסכים שבמכתב לא כתובה הפרשנות שלך, אז בכל מקרה הוא לא מהווה ראיה לכלום. פעם הבאה עדיף לפתוח ב"בא לי/נראה לי", זה יותר אמין מלהביא "מעשה לסתור".
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 01:07 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
|
|
נראה לי שחלב טעות קטנה... הכתב יאיר שרקי (עם י' אחת) הוא בן של הרב אורי שרקי, שהינו רב-אינטלקטואל ממכון מאיר בירושלים. כוונתי הייתה כמובן לרשכבה"ג נתנאל שריקי (עם צווי יידן'), דמתקריא רב המנהרות, והינו אחיין של רבינו הרייטגן ולאחרונה פקיע שמי' כ"גברא דנשי קטלוהו" (כפרש"י) ומקום כבודו בנתיבות.
תוקן על ידי הדיבוק ב- 01/10/2020 01:11:49
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 02:08 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 02:57 |
|
| |
כתבתי באשכול סמוך:
מדהים איך שכל אחד מפרשן כנטיית לבבו. כתוב באיזה מקום שהשאר - שאלה שהגבאים לא הצליחו בהשתדלותם לסדר להם מניינים בחצרות בית הכנסת - יתפללו בבית הכנסת בפנים? אולי שהשאר יתפללו בחצרות הבתים הפרטיים? או במרפסות? או ביחידות? כאמור, לא כתוב דבר, לא לכאן ולא לכאן. אבל כל אחד יודע כבר "לצטט" את מה שלא נאמר.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 07:24 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | כתבתי באשכול סמוך:
מדהים איך שכל אחד מפרשן כנטיית לבבו. כתוב באיזה מקום שהשאר - שאלה שהגבאים לא הצליחו בהשתדלותם לסדר להם מניינים בחצרות בית הכנסת - יתפללו בבית הכנסת בפנים? אולי שהשאר יתפללו בחצרות הבתים הפרטיים? או במרפסות? או ביחידות? כאמור, לא כתוב דבר, לא לכאן ולא לכאן. אבל כל אחד יודע כבר "לצטט" את מה שלא נאמר. |
|
זאת הביקורת העיקרית. על מה שלא נאמר. ברור לך שמישהו טרח לנסח את זה כך כדי שלא יכתבו ברחל בתך הקטנה "אסור באיסור חמור להתפלל בתוך בית הכנסת או כל מקום סגור" והעיקר הוא לימוד התורה? שוב, מה שלא נאמר זה, "אל תתקבצו יחד בישיבה, שכל אחד ילמד רק עם החברותא שלו בבית". נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 07:57 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | החסיד של ה6-3 מסיט כהרגלו את הבעיה העיקרית שלנו בקורונה, חבריו החסידים, אל ליטאי שהוא מצא תמונה שלו בלי מסיכה, ולהמצאות וניתוחים אנתרופולוגים על המיינסטרים הליטאי
כשאתה או חיים התמים (ועוד מתי מעט) מעלים גירה עם ה-6-3, אני מבין שהמוגלה ממש ממש גדושה, ולחצתי בדיוק במקום.
לגופו של עניין, בשונה ממך שאתה מגיב רק מפוזיציה, ומכשיר כל שרץ שקשור במחנה שלך, ותוקף כל דבר שלא קשור למחנה שלך, לי אין בעיה לבקר את כל החוגים. |
| מי שמדבר על פוזיציה.
כשהאדמור מויזניץ מדבר על מלחמת חורמה לא כתבת מילה, אבל כשהגריג אדלשטין לא מוכן לדבר עם נתניהו אז הוא לא צלול. עפ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 09:30 |
|
| |
לאט לאט (לקח חצי שנה) גם מנהיגי יתד פותחים את העיניים. נו, נקוה שעוד ילכו בעקבותיהם....
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 09:38 |
|
| |
למי אתה קורא "מנהיגי יתד", כלב חצוף? לשני אנשים שכבר שמונים שנה הוגים בתורה יום ולילה?!
תמה אני אם ימות מיתת עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 11:01 |
|
| |
hhaavv
| אלי_ו כתב: |  | | hhaavv כתב: |  | כתבתי באשכול סמוך:
מדהים איך שכל אחד מפרשן כנטיית לבבו. כתוב באיזה מקום שהשאר - שאלה שהגבאים לא הצליחו בהשתדלותם לסדר להם מניינים בחצרות בית הכנסת - יתפללו בבית הכנסת בפנים? אולי שהשאר יתפללו בחצרות הבתים הפרטיים? או במרפסות? או ביחידות? כאמור, לא כתוב דבר, לא לכאן ולא לכאן. אבל כל אחד יודע כבר "לצטט" את מה שלא נאמר. |
|
זאת הביקורת העיקרית. על מה שלא נאמר. ברור לך שמישהו טרח לנסח את זה כך כדי שלא יכתבו ברחל בתך הקטנה "אסור באיסור חמור להתפלל בתוך בית הכנסת או כל מקום סגור" והעיקר הוא לימוד התורה? שוב, מה שלא נאמר זה, "אל תתקבצו יחד בישיבה, שכל אחד ילמד רק עם החברותא שלו בבית".
|
|
אז הסכמנו שלא כתוב את מה שכולם מפרשנים כביכול, אלא למה לא כתוב רחל בתך הקטנה. אז אולי יש לכך סיבה כלשהי שכל המדייקים לא מעלים על דעתם? אבל כאן בפרום נראה שבעת נעילה כולם קיבלו על עצמם לדון את כל אחד - ובפרט את גדולי ישראל - לכף חובה כמה שיותר. אשריכם. ומי שמכיר את התנהלותו של מרן הגרי"ג מאז ומעולם יודע שמדובר בזהיר שבזהירים, המחשב שבע מהלכים קדימה בכיוונים שאף אחד לא חשב, מזכיר את הנהגתו של הגראי"ל זי"ע (שחישב שבעים ושבע מהלכים) אבל לא עד כדי כך. זו גם הסיבה שסירב לדבר עם רה"מ בטלפון, דבר שכאן נזקף כמובן לחובתו, איך לא, עד כדי הכרזתו כסנילי. אבל כאן "דורשים" ממנו לכתוב 'ברחל בתך הקטנה' כאילו מדובר בעדר מטומטמים שגם אז הרי ידייקו בדבריהם שוב ושוב ויוציאו דברים שלא עלה על דעתם מעולם. אגב, כנראה שגם בבעלזא זה הסיפור בגדול, כתבו כך ולא אחרת בוודאי הכוונו וכו'. יש גבול כמה ניתן לפרט לציבור, והשאר כבר על אחריותם ושיסתדרו עם זה בעצמם, אם הם מתעקשים שלא להבין (אולי בגדר שומר מטומטמים ד').
תוקן על ידי hhaavv ב- 01/10/2020 11:12:55
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 11:20 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | hhaavv
| אלי_ו כתב: |  | | hhaavv כתב: |  | כתבתי באשכול סמוך:
|
זאת הביקורת העיקרית. על מה שלא נאמר. ברור לך שמישהו טרח לנסח את זה כך כדי שלא יכתבו ברחל בתך הקטנה "אסור באיסור חמור להתפלל בתוך בית הכנסת או כל מקום סגור" והעיקר הוא לימוד התורה? שוב, מה שלא נאמר זה, "אל תתקבצו יחד בישיבה, שכל אחד ילמד רק עם החברותא שלו בבית".
|
|
אז הסכמנו שלא כתוב את מה שכולם מפרשנים כביכול, אלא למה לא כתוב רחל בתך הקטנה. אז אולי יש לכך סיבה כלשהי שכל המדייקים לא מעלים על דעתם? אבל כאן בפרום נראה שבעת נעילה כולם קיבלו על עצמם לדון את כל אחד - ובפרט את גדולי ישראל - לכף חובה כמה שיותר. אשריכם. ומי שמכיר את התנהלותו של מרן הגרי"ג מאז ומעולם יודע שמדובר בזהיר שבזהירים, המחשב שבע מהלכים קדימה בכיוונים שאף אחד לא חשב, מזכיר את הנהגתו של הגראי"ל זי"ע (שחישב שבעים ושבע מהלכים) אבל לא עד כדי כך. זו גם הסיבה שסירב לדבר עם רה"מ בטלפון, דבר שכאן נזקף כמובן לחובתו, איך לא, עד כדי הכרזתו כסנילי. אבל כאן "דורשים" ממנו לכתוב 'ברחל בתך הקטנה' כאילו מדובר בעדר מטומטמים שגם אז הרי ידייקו בדבריהם שוב ושוב ויוציאו דברים שלא עלה על דעתם מעולם. אגב, כנראה שגם בבעלזא זה הסיפור בגדול, כתבו כך ולא אחרת בוודאי הכוונו וכו'. יש גבול כמה ניתן לפרט לציבור, והשאר כבר על אחריותם ושיסתדרו עם זה בעצמם, אם הם מתעקשים שלא להבין (אולי בגדר שומר מטומטמים ד').
תוקן על ידי hhaavv ב- 01/10/2020 11:12:55 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 11:36 |
|
| |
ופושעים יכשלו בם. צריך להיות מעוות לגמרי כדי לדחוק את המשמעות הזאת לדבריהם, או בעל אינטרס. בזמנו על מכתב הגראי"ל שכתב על הגזירה הנוראה לגייס את צעירי הצאן אמר לי עציץ שמוכרח מכאן שהוא בעד גיוס בני ישיבות משום שכתב רק' צעירי הצאן' שהכוונה היא לבחורי ישיבות קטנות, אבל ישיבות גדולות הוא בעד גיוסם (עכשיו בטח יגידו כמה, אכן זו תקלה איומה וכו' וכו'. הבעיה היא, שצה"ל לא מעוניין, משום מה, לגייס בחורי ישיבות קטנות...).
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 12:37 |
|
| |
האם מישהו יכול לעדכן מהבוקר מבתי הכנסת והשטיבלאך, על מצב נוכחות ליטאים? (אני התפללתי בחוץ)
|
|
|
|
|