בית פורומים בחדרי חרדים

האם המסקנה שהגעתי שכל מגיב בפורום מגיב מהרהורי ליבו וככזה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/10/2020 00:20 לינק ישיר 
האם המסקנה שהגעתי שכל מגיב בפורום מגיב מהרהורי ליבו וככזה

מובנים לי הרבה מהכותבים שכותבים למשל על זה שהחסידים פותחים את הבתי מדרש כדי לא להפסיד כסף של קוויטלאך או על מנת להרויח שליטה. או כל מיני סיבות שליליות והעיקר לא לנסות להביא סיבה רוחנית אחת. לא למצוא נקודה טובה במעשיהם. שאולי בכל זאת הם דואגים לצאן מרעיתם.ואולי בכל זאת נערים רבים ינשרו מדרך התורה והחסידות. כל הסיבות האמיתיות לא קיימות אצל רבים מהמגיבים כאן. והמסקנה אחת היא שקרן חושב שכולם שקרנים כמו שתלטן יחשוב שכולם מחפשים שליטה וכו וכו וכן על זה הדרך בחסרונות האחרים כל אחד יסביר כפי מה שהוא היה נמצא במקום ההוא.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2020 00:31 לינק ישיר 

תפחית במלל ותיגע בנקודה, אתה טוען שאנו משליכים את היותנו תאבי בצע וכבוד על האדמו"רים החסידים.

גם זה מהרהורי ליבך...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2020 00:50 לינק ישיר 

כל הנגעים אדם רואה חוץ מנגעי עצמו (משנה נגעים)

כל הנגעים אדם רואה (ב)חוץ, (זה מ)נגעי עצמו (בעש"ט)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2020 01:03 לינק ישיר 

לה''ו. ברור שכל אחד מגיב מםוזיציה והרהורי לבו.
על זה הפורום קיים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2020 03:52 לינק ישיר 

זה ממש לא כולם. למשל אתה אינך כותב מהרהורי לבך אלא בנבואה משמים...

במקרה תמניא אכן כותב מהרהורי לבו, כי מהראש זה ודאי לא מגיע...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2020 05:01 לינק ישיר 

הכובס1 כתב:
מובנים לי הרבה מהכותבים שכותבים למשל על זה שהחסידים פותחים את הבתי מדרש כדי לא להפסיד כסף של קוויטלאך או על מנת להרויח שליטה. או כל מיני סיבות שליליות והעיקר לא לנסות להביא סיבה רוחנית אחת. לא למצוא נקודה טובה במעשיהם. שאולי בכל זאת הם דואגים לצאן מרעיתם.ואולי בכל זאת נערים רבים ינשרו מדרך התורה והחסידות. כל הסיבות האמיתיות לא קיימות אצל רבים מהמגיבים כאן. והמסקנה אחת היא שקרן חושב שכולם שקרנים כמו שתלטן יחשוב שכולם מחפשים שליטה וכו וכו וכן על זה הדרך בחסרונות האחרים כל אחד יסביר כפי מה שהוא היה נמצא במקום ההוא.

תסביר לי כיצד ההנחיות של הרופאים פוגעות ברוחניות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2020 05:27 לינק ישיר 

הכובס1 כתב:

כל מילה בסלע 

מזכיר לי חידה מסוימת בה רואים ארבעה אנשים, אחד כורת את הענף עליו הוא יושב, השני כורת את הענף שחבירו יושב עליה, עליך לבחור מי עשה את המעשה הכי גרוע מביניהם
בטח הרבה כבר ראו את החידה הזאת
הפיתרון הוא: מה שבחרת זה בעצם מי שאתה, כי כל אחד רואה בשני את החסרונות שיש בו 
והסיבה לכך היא, שדווקא בגלל שיש בו את החיסרון ההוא, הוא מיטיב לזהות אותם כשהם נמצאים אצל אחרים

מי שחושב שחסידים רק תאבי בצע ולכן הם רוצים בתי כנסת פתוחים, הוא בדיוק אחד כזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2020 05:41 לינק ישיר 
אתה צודק, חטאתי, לא התבוננתי לתוך עצמי.

מושגים כתב:
תפחית במלל ותיגע בנקודה, אתה טוען שאנו משליכים את היותנו תאבי בצע וכבוד על האדמו"רים החסידים.

גם זה מהרהורי ליבך...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2020 11:18 לינק ישיר 

אני מזהה שתי מגמות שונות אצל מכחישי הקורונה במגזר החרדי.

הראשונה הישרדותית: אתר בחדרי חרדים הביא מונולוג של אדמו"ר לא מוכר שהסביר שסכנת 'השמד הרוחני' חמורה יותר מהסיכון הפיזי שיוצרת המגפה.

זה יושב כמובן על חוסר בטחון עצמי וחוסר אמון עמוק בשיטה:
אותו אדמו"ר חרד, במודע או שלא במודע, שצורת החיים שהוא מנחיל לא נושמת עצמונית וחייבת חיבור קבוע למכשירים כדי לשרוד.
חצי שנה בלי ישיבות וטישים וכל החבר'ה יעופו החוצה לאלטרנטיבות מלהיבות יותר. במובן הזה מבחינתו הוא צודק, עדיף שימותו כמה, ובלבד שהמסגרת החברתית תישאר ולא תאדה.

השניה תיאולוגית: יש בה רנסנס של רעיונות איסיים וניאופלוטוניים (שבוורסיה אחרת עם קוי דמיון ושוני, הגנוזיס, מתכתבת עם זרמים מסויימים בקתוליות הקדומה) שלאורך הדורות תמיד מצאו אוזן קשבת בזרמי שוליים בעולם היהודי. תמציתם - החומר איננו קיים בפני עצמו, אין לו 'מוחין' עצמאיים, והוא אך ורק שיקוף לרוח (או לנשמה).

הנה דוגמה מראיון שעשו בטמקא עם בכיר בחסידות תולדות אברהם יצחק ממאה שערים:

"מבחינת חסידי תולדות אברהם יצחק, 'לא בא בחשבון לא להשתתף בטישים ובשמחות בית השואבה של האדמו"ר בסוכות' – וכך בכוונתו לנהוג גם השנה.

"הבכיר הסביר כי בניגוד לאדמו"רים אחרים, רבו אינו מכחיש קורונה אלא מודע למצב, מזהיר את חסידיו כל העת מפני הנגיף - ואף איבד את אחיו שחלה ונפטר. אך הוא משוכנע כי הדרך לבלום את התפשטות המחלה היא רוחנית בלבד – וכך נוהגים חסידיו.

"את הדגש שם הרבי על האיסור לדבר בשעת התפילה, והקהילה כולה מקפידה על כך במיוחד בחודשים האחרונים. 'מי שלא מאמין בזה פשוט לא יבין, אבל זו המסכה שלנו'".

יהודה יפרח

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האם המסקנה שהגעתי שכל מגיב בפורום מגיב מהרהורי ליבו וככזה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext