|
|
| נשלח ב-1/10/2020 15:54 |
|
| |
ובכלל מבחינה מוסרית לא הייתי עושה דבר כזה בחיים!! אני אפילו לא נכנס למעלית עם עוד בן אדם לפני שאני שואלו אם הוא רוצה שאלביש מסיכה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 15:56 |
|
| |
| מנחה_חדשה כתב: |  | עשיתם פיגוע המוני בציבור החרד,י ועכשו אתם אומרים, הנה אמרנו לכם שבטוח יהיה פיגוע המוני |
|
נו, שוין, באמת אמרתי את כל זה בפסח הרבה לפני שזלזלו בקנה מידה רצינית. תבדוק בהודעות שלי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 16:04 |
|
| |
מנחה מי עשה את הפיגוע בישיבות? אצל הרב קנייבסקי? אצל כל הליטאים שנפטרו? רוץ לספר את זה בטלויזיה. ומה אומר על זה חריף?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 16:04 |
|
| |
ה'הוא שטן הוא מלאך המוות' עובד שעות נוספות, אתמול דאג להקל ראש בקורונה, וכשאנשים החלו להידבק הוא עובר מיד לצד השני של המשוואה שיצר, הוא מתחיל לייאש ולומר אין תקנה אין תשובה, נכשלתם במבחן וחבל על הזמן לנסות לתקן.
חברים, זה לא נכון.
מקדם ההדבקה הוא מספר המורכב מצירוף של מאות חלקיקים קטנים, נגיד שהוא כעת 2.5 (כל אחד מדביק 2.5 בממוצע), ניתן להוריד ממנו 0.5 אם נקפיד על מסכות, 0.5 אם נקפד על ריחוק, 0.5 אם כולם ייבדקו ובזמן, מספיק עוד 0.1 על חיטוי, ואנחנו כבר במקדם הדבקה שהוא פחות מ-1, כלומר ירידה איטית והקטנת המגיפה.
כלומר, כל שיפור קל בתגובת הציבור דוחה הידבקות של עוד אלפי אנשים לעוד כמה מחודשים, וכן הלאה, לכשיגיע החיסון יותר אנשים יהיו אז לפני הקורונה ולא ייחשפו לנזקים שלה. גם אם מסיכה מורידה את ההדבקה ב-10% ברור שהיא תציל עשרות ומאות נפשות, והיא דוחה כל מצוות שבתורה!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 16:06 |
|
| |
תפסיקו עם הדמגוגיה הזולה.
האדמו"ר מקרלין נזהר והיה חרדתי לכל נושא הקורונה, ובכל זאת הקורונה פגעה בו.
זה מה שאני טוען כל הזמן, הקורונה הינה מחלה שלא יודעים מהיכן הגיע, לא יודעים כיצד לטפל בה, ולא יודעים כיצד להיזהר ממנה, והציבור ברובו גם מבין כך, ומכאן הסיבה לזלזול בהנחיות בכל הציבורים ובכל המגזרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 16:08 |
|
| |
מדוע בלניאדו?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 16:14 |
|
| |
| timobl כתב: |  | תפסיקו עם הדמגוגיה הזולה.
האדמו"ר מקרלין נזהר והיה חרדתי לכל נושא הקורונה, ובכל זאת הקורונה פגעה בו.
זה מה שאני טוען כל הזמן, הקורונה הינה מחלה שלא יודעים מהיכן הגיע, לא יודעים כיצד לטפל בה, ולא יודעים כיצד להיזהר ממנה, והציבור ברובו גם מבין כך, ומכאן הסיבה לזלזול בהנחיות בכל הציבורים ובכל המגזרים.
|
|
ועל חטא שחטאנו לפניך ב "לא יודעים"
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 16:17 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | וואי וואי. הקב"ה מנסה אותנו בניסיון קשה. אפי' הרבי מקרלין שהיה מגדולי הנזהרים והמקפידים נדבק.
אישית, אמשיך להיזהר, שכן נוכחתי בעייני שהזהירות משתלמת והצילה אותי ואת בני ביתי כמה פעמים. אבל לא לעולם חוסן.. |
|
נוכחת בעיניך? ממש ראית את הקורונה העגלגלה מתגלגלת לידך על קוציה, ופשוט שמת את המסיכה וניצלת.. זה לא "אפילו" האדמור מקרלין, ואותו הדבר גור, כל מקום שנזהרים יותר מידי הקורונה מגיע כמאמר החכם, "כל הבורח מן הקוביד, הקוביד רודף אחריו"..
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 16:44 |
|
| |
הבדיחה הזאת, שהנדבקים הליטאים נדבקו ע"י חסידי בעלז ומא"ש, היא כשמה - 'בדיחה'.
על חסיד קרלין, שגר בשכנות עם חסיד בעלז תוכל לומר כן.
אך האדמו"ר, שביתו הוא מבצרו, הוא רואה מול העיניים רק חסידי קרלין, הוא אפילו לא 'מקבל קהל' מלפני חג הפורים, כלומר הוא לא התחכך, לא עם בלזר, ולא עם קרלינאי שאולי נדבק מבלזאי. הוא כמובן נדבק ממ(י)שהו. אבל לא בסדר הכרונולגי שה'אפמדיולוגים' דמתא החליטו.
ואם אנשי הרפואה לומדים 'תוך כדי התנהלות' כפי שהם מצהירים השכם והערב, מדוע ניגרע חלקנו, מדוע לא יקום ליטאי ורואה שחורות, ויאמר אכן, הגזמנו בשמירה. מדוע לא יקום חסיד ויאמר דברים אחרים (אני למשל, אכן הבנתי לצערי, כי המגפה עדיין משתוללת ולא הומתה בל"ג בעומר כפי שכתבתי והסקתי בעבר על פי נתונים שהיו נכונים לשעתו. אך התבדיתי לצער כולנו).
צאו מן ה'תיבה'.
הנה נוירולוג ומושגים - הם שניהם חסידים לפי הצהרתם, ואעפ"כ עומדים בשער. כלומר הולכים כנראה נגד הזרם הקהילתי שלהם. ואני דווקא מעריך את זה (אלמלא היו כותבים כנגד המיינסטרים ההלכתי החרדי באשכולות אחרים, שבכך אני מזהה שהם בעלי דעות פגומות ורפורמיות).
ליטאים, אין כאן וויכוח על עובדות אלא יותר בדרך ההתייחסות. כל מקרה 'פצצה' כזה כמו ההתפרצות בחסידויות השמורות (גור, צאנז, קרלין) אמורה לומר לכם משהו. שזה נגיף שאין יד האדם יכולה על זה.
וכפי שהאיר עיני ת"ח אחד, על השפה שרכשנו בטעות על ידי האזנה כרויה לראשי המדינה, שהרגילו אצלינו מבלי משים את השפה האזרחית הישראלית - אנחנו 'לוחמים במחלה', 'מנצחים מחלה' 'יחד ננצח' (כל נפטר מסרטן החילונים מגדירים זאת 'לחם במחלה'). משהו שלא מקובל לפי הארת אותו ת"ח במדינות אחרות, שם כולם רק 'מנסים להינצל' לא לוחמים ולא נעליים. (אולי כי הישוב בארץ הקודש הורגל לחיות על מלחמה, ממילא כל 'התמודדות' הופכת ל'מלחמה').
איננו יכולים 'ללחום'. איננו יכולים 'לנצח'.
הננו לגמרי ביד ה'. וכנראה הולך ומתברר שגם 'דרכי ההשתדלות' שהיו מוגזמים לכתחילה (על פי הכללים של החובת הלבבות והרמח"ל במסילת ישרים אודות גנות ה'זהירות היתירה') - הפכו לחוכא ואיטלולא. וכאן אני כן ישתמש עם השפה התקשורתית 'הנגיף מתעתע בנו'.
וה' הטוב בעיניו יעשה איתנו.
בינתיים, אחרי כלות שמונת חודשי קיום הנגיף בארץ הקודש, עם למעלה מאלף וחמש מאות מתים ה"י, יש רק להודות לה', על מיעוט המתים בקרב הציבור החרדי (שהנו אחראי על 40 אחוזי תחלואה, ואין לו אפילו 10 אחוזי תמותה. וכל אחד שנפטר הוא אחד יותר מדי!) עד כה. כך ה' יעזרנו שאנחנו נעשה את חובתנו ביתר שאת בימים אלה, עם כל המצב רוח הירוד נייקר את ארבעת המינים, נוזיל אליהם מיטב כספנו, נבחר לבד נתרוצץ בין רבנים, ולא נקנה 'קופסאות סגורות' כמו הבעלי-בתים שמשיגים את כל המינים בחצי שעה, ומעט שקלים. אנו נגביה קרננו למעלה, וה' ירים קרננו על כל שונאינו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 16:56 |
|
| |
| | מישהו כתב לי בתיבה האישית: | מה קרה לך? אתה מאבד את העשתונות?איזה נסיון בראש שלך? צריך לעשות השתדלות לשמור על מה שאחנו מחוייבים ע"פ דין וע"פ שו"ע מצד שמירת הגוף ,מצד המדינה והחברה שבה אנחנו חיים, השאר תלוי בקב"ה[כמובן שהמזיקים כמו הבלזר ותמניא אפי יתנו את הדין.] יש פה חברים שנמצאים בטראנס, תמניא אפי ויוחננוש מהצד של המופקרים ומושגים ומנחה חדשה מהצד ההיסטרי.
תגובתי: מסכים במאה אחוז. זו חשיבה רציונלית שקולה וקרה. בלי מאניה דפרסיה. אבל אצל ההמון הפשוט זה לא עובד ככה. ואין ספק שההמון הפשוט עומד כרגע בניסיון לא פשוט. לא פשוט בכלל.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 17:49 |
|
| |
למה אתם כל כך בטוחים שהמסכה מגינה עליכם?? ראיתם את הראיון של פרופ' סדצקי? אני אישית הייתי מהמקפידים ביותר, ואפילו על גבול ההיסטריים, והיום - נאדה. אין לי שום אימון במשרד הבריאות ובהנחיות שיוצאים משם. כל רופא שמעז לומר דעה אחרת - חוטף עליהום. בשקט בשקט יש רופאים שאומרים דעות אחרות, אבל לא לציטוט
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 17:58 |
|
| |
| מחפש_משהו כתב: |  | למה אתם כל כך בטוחים שהמסכה מגינה עליכם?? ראיתם את הראיון של פרופ' סדצקי? אני אישית הייתי מהמקפידים ביותר, ואפילו על גבול ההיסטריים, והיום - נאדה. אין לי שום אימון במשרד הבריאות ובהנחיות שיוצאים משם. כל רופא שמעז לומר דעה אחרת - חוטף עליהום. בשקט בשקט יש רופאים שאומרים דעות אחרות, אבל לא לציטוט
|
|
הספיקות שלי בנושא הקורונה התחילו כשראיתי באיזה בריונות משתיקים את כל מי שמשמיע דעה שונה מהמיינסטרים התקשורתי. כשהתקשורת הודפת דעה בכוח זה מיד מדליק אצלי נורה אדומה. התקשורת היא עדר לא פחות מהציבור. הרמה השכלית של אנשי התקשורת היא לא מן המצויינות כולה אנשים עם אגו מנופח שכבר מבינים מבין השורות באיזה דעה עליהם לנקוט. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 18:02 |
|
| |
אם הוא נדבק, סימן שהוא לא שמר כמו שצריך !
אי אפשר להידבק אם שומרים כמו שצריך !
הבעיה של אדמורי"ם שהם מקבלים קהל,
קשה להם לסנן אנשים, וכך הם נדבקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2020 18:04 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  |
אם הוא נדבק, סימן שהוא לא שמר כמו שצריך !
אי אפשר להידבק אם שומרים כמו שצריך !
הבעיה של אדמורי"ם שהם מקבלים קהל,
קשה להם לסנן אנשים, וכך הם נדבקים.
|
|
|
|
|
|
|
|