|
|
| נשלח ב-2/10/2020 01:48 |
|
| |
"הן עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב"
עצוב לראות את התגובות של הגויים על התנהגות החרדים בניו יורק, סדנא דארעא חד הוא
https://twitter.com/NYDailyNews/status/1311036545860857862?s=19
https://twitter.com/nypost/status/1310674989251801091?s=19
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי אפיקטוזין ב- 02/10/2020 01:51:55
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2020 09:39 |
|
| |
מצדרביעי
| אפיקטוזין כתב: |  | "הן עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב"
עצוב לראות את התגובות של הגויים על התנהגות החרדים בניו יורק, סדנא דארעא חד הוא
https://twitter.com/NYDailyNews/status/1311036545860857862?s=19
https://twitter.com/nypost/status/1310674989251801091?s=19
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי אפיקטוזין ב- 02/10/2020 01:51:55 |
|
תוכל להעתיק לטובת החסומים?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2020 02:43 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | אשרי עין ראתה/ עיני יורדה מים על שבר בת עמי
אשרי עין ראתה, מניני חצרות המורכבות מציבור חפצי חיים מעדות המזרח, ומקהילות הליטאים.
עיני יורדה מים על השבר הגדול 'יותר' משבר הקורונה הנורא, שבר השנאה והאדישות. כאשר עומדים חפצי חיים ומהעבר השני מזלזלי חיים, המאשימים את חפצי החיים בקרירות, ובחוסר אחריות לעתיד היהדות.. הם מזלזלים בערכים היקרים לזולתם, ואוטמים אזניהם וליבם מלשמוע זעקת חפצי החיים, והשטן מרקד בינותינו, ומשלח את אש המבעה וההבער בין איש לאחיו.
מחוץ תשכל חרב ובחדרי חרדים אימה, אין לנו אלא על מי להישען אלא על אבינו שבשמים, שיגאלנו מהנגיף הארור וההרסני. ואם נגזר חלילה שעדיין הנגיף יהיה כאן, אזי שיפתח את עיני המזלזלים ויחזירם למוטב, ולכל הפחות את עיני הממונים על הבריאות שישכילו לדבר עם המזלזלים בשפתם, בכוסם, כיסם ובכעסם. ויעשה לנו ניסים ונפלאות כאשר עשה בבלארוס ובאוקראינה אומן כן יהי רצון.
|
|
רק רוצה לוודא משהו האם אותם "חפצי חיים " כלשונך לא מעשנים? נמנעים מבצק עלים, מונסודיום גלוטומט, סוכר לבן, קמח לבן, מזון מטוגן/משומר/מתועש? ישנים בשעה סבירה? נמנעים ממתחים וחרדות? אם התשובה, אפיתו על סעיף אחד, היא "לא" טעית בהגדרתך כי במדינת ישראל, ובעולם כולו מתים מסרטן, סוכר, שומנים בדם, לחץ דם גבוה הרבה יותר מאשר קורונה והרבה יותר יעיל להמנע מכל הנ"ל מאשר לחבוש מסיכה מגוכחת שלא יעילה ? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2020 03:21 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | אשרי עין ראתה, מניני חצרות המורכבות מציבור חפצי חיים מעדות המזרח, ומקהילות הליטאים.
|
|
אתה מדגיש שאתה חסיד, ולא מפסיק לרגע להשמיץ חסידים ולהלל ליטאים וספרדים וזה מותיר שתי ברירות, 1, אתה מזוכיסט שאוהב להשמיץ תמיד את המגזר שלו ולהלל את האחרים אתה מתחזה לחסיד כדי להשמיץ אותם חופשי
ואילו אני הייתי הולך דווקא על אופציה שלישית, תלמיד שסרח גרוע מכולם
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2020 03:25 |
|
| |
| שירייי כתב: |  |
אשרי עין ראתה, מניני חצרות המורכבות מציבור חפצי חיים מעדות המזרח, ומקהילות הליטאים.
עיני יורדה מים על השבר הגדול 'יותר' משבר הקורונה הנורא, שבר השנאה והאדישות. כאשר עומדים חפצי חיים ומהעבר השני מזלזלי חיים, המאשימים את חפצי החיים בקרירות, ובחוסר אחריות לעתיד היהדות.. הם מזלזלים בערכים היקרים לזולתם, ואוטמים אזניהם וליבם מלשמוע זעקת חפצי החיים, והשטן מרקד בינותינו, ומשלח את אש המבעה וההבער בין איש לאחיו.
מחוץ תשכל חרב ובחדרי חרדים אימה, אין לנו אלא על מי להישען אלא על אבינו שבשמים, שיגאלנו מהנגיף הארור וההרסני. ואם נגזר חלילה שעדיין הנגיף יהיה כאן, אזי שיפתח את עיני המזלזלים ויחזירם למוטב, ולכל הפחות את עיני הממונים על הבריאות שישכילו לדבר עם המזלזלים בשפתם, בכוסם, כיסם ובכעסם. ויעשה לנו ניסים ונפלאות כאשר עשה בבלארוס ובאוקראינה אומן כן יהי רצון.
|
|
רק רוצה לוודא משהו האם אותם "חפצי חיים " כלשונך לא מעשנים? נמנעים מבצק עלים, מונסודיום גלוטומט, סוכר לבן, קמח לבן, מזון מטוגן/משומר/מתועש? ישנים בשעה סבירה? נמנעים ממתחים וחרדות?
אם התשובה, אפיתו על סעיף אחד, היא "לא" טעית בהגדרתך
כי במדינת ישראל, ובעולם כולו מתים מסרטן, סוכר, שומנים בדם, לחץ דם גבוה הרבה יותר מאשר קורונה והרבה יותר יעיל להמנע מכל הנ"ל מאשר לחבוש מסיכה מגוכחת שלא יעילה
?
|
|
הרבה יותר יעיל לא לכתוב שטויות. א. כל החשש הוא מקריסת מערכת הבריאות. ב. המסיכה מפחיתה בשיעור ניכר את התפשטות הנגיף. שמחתי לעזור. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2020 03:34 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| מושגים כתב: |  | אשרי עין ראתה, מניני חצרות המורכבות מציבור חפצי חיים מעדות המזרח, ומקהילות הליטאים.
|
|
אתה מדגיש שאתה חסיד, ולא מפסיק לרגע להשמיץ חסידים ולהלל ליטאים וספרדים וזה מותיר שתי ברירות, 1, אתה מזוכיסט שאוהב להשמיץ תמיד את המגזר שלו ולהלל את האחרים אתה מתחזה לחסיד כדי להשמיץ אותם חופשי
ואילו אני הייתי הולך דווקא על אופציה שלישית, תלמיד שסרח גרוע מכולם
|
|
ואילו אני במקומך לא הייתי נכנס לבית הכנסת לא בגלל קורונה, אלא מבושה, בושה על החלק הנכבד בהפצת הנגיף. אינך מסוגל להכיל שאברך חסידי חושב אחרת ממך. ביקורת אינה השמצה. מי שמשמיץ את החסידים ואת כל החרדים לדבר ה', הם החסידים (המזלזלים) בעצמם, ואנשים כמוך, שמשניאים את ה' ואת תורתו ומרחיקים את ישראל מאביהם שבשמים.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי מושגים ב- 04/10/2020 04:20:33
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2020 03:58 |
|
| |
כדי שתבין את המצב, אני התפללתי החג הזה בבית הכנסת (הכלל חסידי) הקרוב, ובלי מסיכה!!! בניגוד גמור להשקפת עולמי. לא היה לי היכן להתפלל במנין. אפילו הליטאים נהיו חסידים. ועם מסיכה התביישתי להסתובב, מה גם שכששוהים בשטח סגור הרבה זמן, זה לא יעיל. מה שהרגיע לי קצת את המצפון היתה העובדה שכבר עברתי את הנגיף, אז אני כבר הרבה פחות מפיץ את הנגיף. איני מתבייש להכריז שאני אברך חסידי מבית חסידי. לבושי חסידי (עם וייסע זאקן...) , לא נגעתי מעודי בזקני, מחנך את ילדיי בדרך החסידות. ומתחנכים במוסדות חסידיים. השתייכותי הקהילתית היא לויזניץ שיכון. שם גדלתי ולמדתי, אני מתפלל בנוסח ויזניץ, נוהג כמנהגי ויזניץ (גם הסרט של הכובע, נמצא בצד ימין... ) אני לא משמיץ. אני לפה לכל אותם אנוסי הקורונה, שנאלצים לוותר על עקרונותיהם בגלל אי רצון של הממסד החסידי לאפשר להם לעטות מסיכות (כל הרבה זלזול ולגלוג). ולהתפלל בשטח פתוח. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2020 08:21 |
|
| |
מושגים
אני לא רוצה לקטרג עליך אישית.
אבל האם אי נעימות דוחה פיקוח נפש?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2020 08:49 |
|
| |
| שאגתשביט כתב: |  | מושגיםאני לא רוצה לקטרג עליך אישית. אבל האם אי נעימות דוחה פיקוח נפש? |
|
אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי מושגים ב- 04/10/2020 08:49:14
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2020 09:06 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | | שאגתשביט כתב: |  | מושגיםאני לא רוצה לקטרג עליך אישית. אבל האם אי נעימות דוחה פיקוח נפש? |
|
אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי מושגים ב- 04/10/2020 08:49:14 |
|
וגם את הרבי שמשאיר את החסידים בחוסר נעימות אסור לדון?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2020 11:32 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
| שירייי כתב: |  |
|
|
רק רוצה לוודא משהו האם אותם "חפצי חיים " כלשונך לא מעשנים? נמנעים מבצק עלים, מונסודיום גלוטומט, סוכר לבן, קמח לבן, מזון מטוגן/משומר/מתועש? ישנים בשעה סבירה? נמנעים ממתחים וחרדות?
אם התשובה, אפיתו על סעיף אחד, היא "לא" טעית בהגדרתך
כי במדינת ישראל, ובעולם כולו מתים מסרטן, סוכר, שומנים בדם, לחץ דם גבוה הרבה יותר מאשר קורונה והרבה יותר יעיל להמנע מכל הנ"ל מאשר לחבוש מסיכה מגוכחת שלא יעילה
?
|
|
הרבה יותר יעיל לא לכתוב שטויות. א. כל החשש הוא מקריסת מערכת הבריאות. ב. המסיכה מפחיתה בשיעור ניכר את התפשטות הנגיף. שמחתי לעזור.
|
|
קודם כל בשורה הראשונה ניכר שלא הקשבת למה שקראת לכתוב "שטויות" עדל דברי טעם וחכמה מראה משהו על אשיותך.. מערכת הבריאות לא תקרוס כל כך מהר כרגע נראה שהיא בשליטה מלאה ודווקא התקשורת מנסה להציג את זה באופן שונה כל חבורת שוטי בחדרי ה"נאורים" והחנפנים מתי תבינו שהמדינה ובראשה הכופר הגדול מכולם משתמשים בקורונה הזו להשגת צרכים פוליטיים אישיים מפחידים אותכם לצורך פוליטי ואתם כמו צאן מובלים לטבח המסיכה לא תציל אתכם ואי עטיית מסיכה לא יהרוג אתכם שחררו כבר משנאת עצמכם ודיבור נגד אחיכם נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2020 11:34 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2020 12:18 |
|
| |
אין לך ממש דברי חכמה משלך לפסול אחרים לא מעיד על בינה אלא על כמה דברים קצת שונים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2020 13:23 |
|
| |
מה לא מובן?! כל המחלות שפירטת זה בין אדם לעצמו, כל אחד יקח אחריות על עצמו. הקורונה זה לא סיפור פרטי של אדם. זה וירוס שעובר מאדם לאדם, כשמתקהלים במקום סגור, אין עוטים מסיכה, ואין שומרים על מרחק, לכל אחד מהמתקהלים יש חלק בהתפשטות הנגיף. אם לא היו סיפורים מרחבי העולם של מערכות בריאות שקרסו ואנשים מתו בהמוניהם כתוצאה מכך. היה זה פחות חמור. אבל המציאות הראתה שבכל מקום בעולם שלא שמרו על כללי ההתנהגות בקורונה, נגבה מחיר יקר של חיי אדם צעירים וזקנים בטרם עת. מחמת העומס העצום על בתי החולים לא יכלו לטפל בחולי קורונה כראוי, גם לא יכלו לטפל בשאר בעיות רפואיות. והרבה אנשים קיפחו את חייהם. מסיכה לא מגינה ב100 אחוז מהידבקות וגם לא מהדבקת אחרים, אבל כן מפחיתה משמעותית את הפצת הנגיף. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2020 13:33 |
|
| |
נתפסת לנושא השולי הכינוי "חפצי חיים". זה הכינוי שבחרתי לכנות אנשים המקיימים את הנחיות הזהירות מקורונה. אגב, מה לא נכון בכינוי 'חפצי חיים'? אם אדם אוכל בורקסים הוא כבר לא חפץ בחיים?? את אלו המעדיפים טישים והתקהלויות המונים בחתונה של נכד אדמו"ר על פני חייהם של זקנים וחלשים. הייתי מכנה חפצי נוחות, חפצי אירועים, חפצי קנאות. רק לא חפצי חיים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|