לקבל טומאה. לנודר מין הבגדים. לעניין ביטול מהיכנו ביום טוב שחל בערב שבת, ולא הבהבה. לשעטנז. לציצית. לצרעת בגדים. לטלטול אם הוא מדין מלבוש או תכשיט. לחבול מאלמנה. לנדר יעקב אבינו, אם יהיה אלוקים עמדי ונתן לי לחם לאכול ובגד ללבוש. גבי אוהב גר לתת לו לחם ושמלה. כהן העובד במסיכה אי הוה מרובה בגדים.
נשלח ב-4/10/2020 14:34
הלכת רחוק..
הדבר הכי קרוב שאני יכול לחשוב עליו זה משום הוצאה בשבת, והאמת קשה לי להבין את המתירים כי רואים בחוש איך אנשים מורידים אותם מדי פעם לסנטר ברחוב כדי לדבר או כי הם רואים אחרים שלא לובשים, ממש כמו "מחייכא עלה" שבתלמוד. (אם כי היום בחו"ל גם לא מקפידים על גזירת הוצאת תכשיטים, ומוטב יהיו שוגגין וכו'..)
נשלח ב-4/10/2020 14:37
אחרי חורבן ביהמ"ק אסרו נטילת לולב בשבת גם בירושלים מחשש שמא יטלטל. מדוע לא עשו עירוב?
אם העירוב עושה את הכל רשות היחיד אז מה אתה רוצה לומר, שיגזרו שאסור לטלטל ברה"י אטו רה"ר? לא שבקת חיי לכל בריה.. לדעתי במקום שהיה חשש סביר שיטלטלו אז גזרו. (ע"ע פרק במה אשה יוצאה)
אם העירוב עושה את הכל רשות היחיד אז מה אתה רוצה לומר, שיגזרו שאסור לטלטל ברה"י אטו רה"ר? לא שבקת חיי לכל בריה.. לדעתי במקום שהיה חשש סביר שיטלטלו אז גזרו. (ע"ע פרק במה אשה יוצאה)
מה זאת אומרת???כל עירוב הוא איסור לטלטל מרשות היחיד לרשות היחיד שמא יטלטל ברשות הרבים.
נשלח ב-4/10/2020 17:04
*לרשות
נשלח ב-4/10/2020 17:20
מה_שנשאר כתב:
אם העירוב עושה את הכל רשות היחיד אז מה אתה רוצה לומר, שיגזרו שאסור לטלטל ברה"י אטו רה"ר? לא שבקת חיי לכל בריה.. לדעתי במקום שהיה חשש סביר שיטלטלו אז גזרו. (ע"ע פרק במה אשה יוצאה) מה זאת אומרת???כל עירוב הוא איסור לטלטל מרשות היחיד לרשות היחיד שמא יטלטל ברשות הרבים.
אתה מתכוון כנראה לעירובי חצרות ושיתופי מבואות, שהם מעיקר הדין רשות היחיד ורק משום היכר תיקנו בהם עירוב, ואם הנידון היה רק עליהם חז"ל כנראה לא היו דוחים מצוה מן התורה. הוא התכוון לעירוב כמו שעושים היום בערים, שהופכים רה"ר (גמורה?) לרה"י..