נכון להיום ט"ז תשרי תשפ"א אי דחול המועד סוכות 04/10/2020
יש בעיר 20.760 חולי קורונה מאומתים ! ו5436 חולי קורונה פעילים !
בעיר יש 208.000 תושבים, שזה אומר שכל תושב עשירי חולה או היה חולה בקורונה.
מה קורה בעיר הזאת?
האם זה קשור שהביאו לבני ברק ראש עיר שהתפקיד גדול עליו?
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 04/10/2020 22:12:11
נשלח ב-4/10/2020 22:23
אני מתנגד לשימוש במונח "חולים". מפני שחלק ניכר (כ30%) אין להם סימפטומים כלל. ולכן מן הראוי להשתמש במונח "מאומתים". למרות הרצון המובן לזעוק ולמחות על ההתנהגות המופקרת, חשוב להיצמד לעובדות. לפני כמה ימים פורסם שכ910 מתוכם היו מאושפזים. שזה כ5 אחוז מהמאומתים. וכ80 מתוכם נפטרו שזה כ0.4 אחוז מהמאומתים. זה נורא ואיום. ובעייני זה תעודת עניות לחברה החרדית.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 04/10/2020 22:24:05
נשלח ב-4/10/2020 23:24
אם כך אנו לא רחוקים מחיסון עדר. על כל מאומת יש לפחות עוד 2 שלא הלכו להיבדק או שנזכרו ללכת מאוחר מדי ויצאו שליליים
נשלח ב-4/10/2020 23:54
לא בטוח שיש כזה דבר "חיסון העדר". יתכן שאחרי שהנוגדנים דועכים אפשר להידבק בשנית ולהדביק שוב.
נשלח ב-5/10/2020 02:16
רעיונוביץ כתב:
כל בני ברקי עשירי חולה או היה חולה בקורונה
פחח.. בטח התכוונת כל בני ברקי עשירי בריא
נשלח ב-5/10/2020 02:48
חריף_ומקשה כתב:
אני מתנגד לשימוש במונח "חולים". מפני שחלק ניכר (כ30%) אין להם סימפטומים כלל. ולכן מן הראוי להשתמש במונח "מאומתים". למרות הרצון המובן לזעוק ולמחות על ההתנהגות המופקרת, חשוב להיצמד לעובדות. לפני כמה ימים פורסם שכ910 מתוכם היו מאושפזים. שזה כ5 אחוז מהמאומתים. וכ80 מתוכם נפטרו שזה כ0.4 אחוז מהמאומתים. זה נורא ואיום. ובעייני זה תעודת עניות לחברה החרדית.
לכאורה, המאומתים הם כן בגדר חולים. מפני שהם מדבקים ומהווים סכנה לבריאים.
נשלח ב-5/10/2020 05:52
ראש עיר שהתפקיד גדול עליו, או אדמו"רים?
נשלח ב-5/10/2020 06:46
hhaavv
חריף_ומקשה כתב:
אני מתנגד לשימוש במונח "חולים". מפני שחלק ניכר (כ30%) אין להם סימפטומים כלל. ולכן מן הראוי להשתמש במונח "מאומתים". למרות הרצון המובן לזעוק ולמחות על ההתנהגות המופקרת, חשוב להיצמד לעובדות.
יפה לך שאתה מתנגד. עוד יותר יפה שאתה מטיף מוסר למי שלא נכנע לדעתך ולא נצמד ל"עובדות" - כפי שאתה מגדיר אותן. גם רפואית וגם הלכתית האדם כן נחשב לחולה, גם אם אין לו סימפטומים. אלה הן ה"עובדות" שצריך להיצמד להן. עובדה, במחקרים מתגלה, שגם בכאלה שהיו ללא סימטומים לכאורה, מתגלים לאחר זמן ממצאים מדאיגים בצילומי ריאות, נשירת שיער ועוד.
נשלח ב-5/10/2020 09:44
מצדרביעי
hhaavv כתב:
אני מתנגד לשימוש במונח "חולים". מפני שחלק ניכר (כ30%) אין להם סימפטומים כלל. ולכן מן הראוי להשתמש במונח "מאומתים". למרות הרצון המובן לזעוק ולמחות על ההתנהגות המופקרת, חשוב להיצמד לעובדות.
יפה לך שאתה מתנגד. עוד יותר יפה שאתה מטיף מוסר למי שלא נכנע לדעתך ולא נצמד ל"עובדות" - כפי שאתה מגדיר אותן. גם רפואית וגם הלכתית האדם כן נחשב לחולה, גם אם אין לו סימפטומים. אלה הן ה"עובדות" שצריך להיצמד להן. עובדה, במחקרים מתגלה, שגם בכאלה שהיו ללא סימטומים לכאורה, מתגלים לאחר זמן ממצאים מדאיגים בצילומי ריאות, נשירת שיער ועוד.
כמו שאין היגיון לקבל כל טענה של "מכחישי/מקטיני הקורונה", כך גם הטענות של ההיסטריים גולשות לפעמים הרבה מעבר להיגיון הישר לענ"ד...
לגופו של עניין, אם מצאו 5 אנשים א-סימפטומיים עם "ממצאים מדאיגים" זה עדיין לא מוכיח שזה בשל הקורונה, זה יכול להיות גם תוצר של חודשיים בלי לזוז מהמיטה וכיו"ב...
לגופו של עניין 2, אני קבלתי שפעת לפני למעלה מ-10 שנים, ומאז ועד היום סובל משיעול כרוני - קוצר נשימה וכיו"ב, האם זה עניין אחד מהרופאים שהלכתי אליהם עד רמה של כותרות בומבסטיות על "השפעות ארוכות טווח של השפעת"? פחחחחח
כך שהקורונה היא כנראה לא "שפעת עם יחסי ציבור" אבל היא בהחלט "מחלה עם יחסי ציבור"
נשלח ב-5/10/2020 09:58
קונטרול כתב:
חריף_ומקשה כתב:
לכאורה, המאומתים הם כן בגדר חולים. מפני שהם מדבקים ומהווים סכנה לבריאים.
מהווים סכנה, כן. חולים, לא. (כל עוד לא יוכח אחרת).