|
|
| נשלח ב-7/10/2020 00:08 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | ואגב, הכתבה עלתה גם בכיכר השבת, אלא שבבחדרי לא ניתן להגיב (או שיש בעיה באתרוג שלי?). כמה שילמו שם לבחדרי עבור הרחבת מעגלי הרצח?
זה לא בעיה באתרוג שלך, זה בעיה באתרוג נשוא הכתבה...
|
|
חחח ענקקק
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2020 07:29 |
|
| |
| מחודד כתב: |  | | אני מכיר קצת את הגאון רבי פנחס שליט"א, ואכן הוא אישיות תורנית משכמו ומעלה, והוא באמת 'חתיכת מאן דאמר', ואולי הרבה מעבר לזה ואכמ''ל.
אבל מה שצרם לי, שהוא אומר בפרט אנו תלמידי בעל שם טוב שמאמינים בהשגחה פרטית... האמנם? אתה שומע מה שאתה מדבר? הבעל שם טוב חידש את ענין האמונה בהשגחה פרטית? על יציאת מצרים לא שמעת? אולי ר' עקיבא אייגר דיבר וכתב מה שכתב כי הוא לא היה מאסכולת הבעל שם טוב? הלו, מה נסגר? |
|
לבעש"ט מיוחסת השיטה שההשגחה פרטית היא מוחלטת כולל בעלי החיים והדומם, (כמו בשיר של ר' יו"ט ערליך על התולעת והעלה בביצוע אברהם פריד), ובניגוד לשיטת הרמב"ם ועוד ראשונים החולקים על זה מפורשות
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2020 11:17 |
|
| |
אחרי "המקובל החסידי" מגיע "הפוסק החסידי"...
"עניין חסיד שוטה הוא שמתחסד יותר מדי אף במה שחסידותו גורם נזק או לעצמו או לאחר"
(המאירי)

תוקן על ידי באבא_זוטא ב- 09/10/2020 11:19:39
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2020 11:23 |
|
| |
אני רק שואל
רבי עקיבא אייגר לא היה עם הארץ כזה גדול, הוא לא ידע את מה שהגרמ"ש קליין יודע? הוא לא ידע ש"המצווה שומרת"?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2020 12:10 |
|
| |
בוא נניח שרב כלשהו יחטוף את זה חזק בפנים ובגופו האם גם אז הוא ימשיך לדבר שטויות שהקורונה היא כלום? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2020 12:15 |
|
| |
| ברכת_החמה כתב: |  |
בוא נניח שרב כלשהו יחטוף את זה חזק בפנים ובגופו האם גם אז הוא ימשיך לדבר שטויות שהקורונה היא כלום? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2020 12:17 |
|
| |
רב שמזלזל בקורונה בשבילי הוא כבר לא רב יותר ולא אדמור. הוא יהודי חילוני טוב שאינו מקיים את מה שכתוב בתורה אלא הולך בשרירות ליבו ושהשם ירחם עליו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2020 12:17 |
|
| |
צריך לשאול את הפוסק מה הדין לדעתו בכיפור אם רופא אומר שאסור לצום והרב אומר שיכול לצום..
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2020 12:34 |
|
| |
הביטו וראו בתגובות לכתבה, אנשים שגדלו על ציות מוחלט לרבנים, מעיזים לקבל דברי רבנים אחרים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2020 12:37 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | | צריך לשאול את הפוסק מה הדין לדעתו בכיפור אם רופא אומר שאסור לצום והרב אומר שיכול לצום.. |
|
למה לשאול בכלל? אין כאן שאלה הרב פסק ש"המצווה שומרת"
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2020 12:49 |
|
| |
בדרשה אחת, בערך 20 דקות,
רב ופוסק מפורסם,
הפך להיות לציבור חרדי ענק,
אפשר לומר לרוב הציבור החרדי,
לרב ופוסק שלא מתעניינים בפסקיו כלל.
יש קונה עולמו בשעה אחת ויש מאבד ב20 דקות.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2020 15:56 |
|
| |
אלי_ו
| נוירולוג כתב: |  | לרגל קניית שטח הפרסום הוא הוכתר גם בתואר "המקובל"?
יש כמה חידושים בדבריו
ונשמרתם לנפשותיכם מתייחס לרוחניות יותר מאשר לגוף, ועל הנפש חשוב לשמור יותר מאשר על הגוף.
וכן שרבי עקיבא אייגר לא ממש הבין עניין, לא בהלכה ולא בקבלה, וטעה כשהורה על ההרחקות והגבלת מספר המתפללים בזמן המגיפה:
ראש הכוללים דבעלז, המקובל הרב פרידמן:
"באשר לשמירת מרחק בבתי כנסיות ובבתי מדרשות, לפי דעתי כאשר עוסקים ברוחניות ודואגים שלמרות המהומה בעולם - סדר היום היהודי לא ייפגע, ואדרבה משתדלים להגביר חיילים לתורה ולקרבת אלוקים ולעבודה רוחנית ברמה גבוהה יותר - הרי שזכות התורה מגינה ויש לנו על מי לסמוך. 'אורך ימים בימינה'".
תוקן על ידי נוירולוג ב- 06/10/2020 20:25:12
|
|
ברור שהפשט בנשמרתם לנפשותיכם הוא על הנפש ולא הבריאות. זה לא חידוש. בוא נלמד ביחד:
יד וְאֹתִי צִוָּה ה בָּעֵת הַהִוא לְלַמֵּד אֶתְכֶם חֻקִּים וּמִשְׁפָּטִים לַעֲשֹׂתְכֶם אֹתָם בָּאָרֶץ אֲשֶׁר אַתֶּם עֹבְרִים שָׁמָּה לְרִשְׁתָּהּ. טו וְנִשְׁמַרְתֶּם מְאֹד לְנַפְשֹׁתֵיכֶם כִּי לֹא רְאִיתֶם כָּל תְּמוּנָה בְּיוֹם דִּבֶּר ה אֲלֵיכֶם בְּחֹרֵב מִתּוֹךְ הָאֵשׁ. טז פֶּן תַּשְׁחִתוּן וַעֲשִׂיתֶם לָכֶם פֶּסֶל תְּמוּנַת כָּל סָמֶל תַּבְנִית זָכָר אוֹ נְקֵבָה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2020 20:16 |
|
| |
אלי
אתה כמובן צודק שזה המקור אבל מבלי להיכנס לדיון על מה לומדים מזה וכו' בפשטות מדובר על הסכנות הרוחניות מעבודת אלילים
|
|
|
|
|