בית פורומים בחדרי חרדים

פרידה מחלום ההשתלבות. אבישי בן חיים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/10/2020 00:15 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

מושגים כתב:
היות ומהרגע הראשון לא היו ההפרות על רקע דתי רוחני, אלא על רקע צרכים אחרים,
יהיו שיאמרו צרכי הנסיכויות המלכותיות. יהיו שיאמרו כסף, קוויטלאך ומקומות לימים נוראים, יהיו שיאמרו נוחות מסיכות והרגלי חיים.

תכניס את זה לפרוטוקולים של זקני ציון..
החרדים לא שמרו על הקורונה מההתחלה כי הגבאים רצו למכור מקומות לראש השנה..
זה לא שהם רצו פשוט להתפלל ביחד בקהילה שלהם, זה רק הגבאים רצו את הכסף..

השנאה מעבירה אותך על דעתך

הייתי עדין וקימצתי במילים, כדי לשמור על כבודם של מי שאתה נלחם עבורם לא הרחבתי יתר על המידה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2020 00:23 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

מושגים כתב:
היות ומהרגע הראשון לא היו ההפרות על רקע דתי רוחני, אלא על רקע צרכים אחרים,
יהיו שיאמרו צרכי הנסיכויות המלכותיות. יהיו שיאמרו כסף, קוויטלאך ומקומות לימים נוראים, יהיו שיאמרו נוחות מסיכות והרגלי חיים.

תכניס את זה לפרוטוקולים של זקני ציון..
החרדים לא שמרו על הקורונה מההתחלה כי הגבאים רצו למכור מקומות לראש השנה..
זה לא שהם רצו פשוט להתפלל ביחד בקהילה שלהם, זה רק הגבאים רצו את הכסף..

השנאה מעבירה אותך על דעתך

כל כך עלוב ומעורר רחמים, להשוות כל מי שחושב אחרת ממך, ומי שלא בא לך טוב בעיניים לנאצים לפאשיסטים ולקומוניסטים.
רצו להתפלל ביחד בקהילה שלהם...
אוי יו יו מסכנונים, רחמנות, קורע לב.
האנשים שנפטרו (לא אומר נרצחו) בגלל ההפקרות הזאת, רצו רק להמשיך לראות את הנכדים שלהם, רצו רק להשתתף בשמחת צאצאיהם, רצו רק לנשום.
רצו רק לחיות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2020 00:35 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
כתבתי זאת בעבר, ואכתוב זאת שוב.
על פי השיטה החרדית, איש_חשוב צודק ב-100%. מייצג נאמנה את התפיסה החרדית המסורתית.
ממש לא צודק! בידול כן, כל אחד עם הגדרים והסייגים שלו, שנאה חלילה וחלילה, להיפך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2020 00:42 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

על פי השיטה החרדית, איש_חשוב צודק ב-100%. מייצג נאמנה את התפיסה החרדית המסורתית.

לא ולא.
אין כזה דבר שיטה חרדית מסורתית.
החרדים מורכבים ממגוון דעות, סגנונות, ועדות.

דווקא בעלז הינה קהילה פשרנית בהרבה מגור, בתחומים רבים.

גם ההכשר שלהם לא הכי מקובל בזרם הכללי החרדי.

כל השיטה החרדית כפי שמתבטאת כיום, היא בת 70 שנים מאחרי השואה, ודרך העולם הבן רוצה להיות שונה ויותר טוב מאביו, האדוקים לא יסתפקו במה שחונכו, הם רוצים להיות יותר מהוריהם. ולכן מדור לדור מקצינים ומקצינים. זה לא אומר שכך המסורת. ראה לדוגמא איך עיתון המודיע היתדרד לאן שהוא היום מבחינת צנזורה, תפתח עיתון מלפני 30/40 לא תכיר את המודיע של היום.

היהודי הדתי לאומי הלומד בישיבת מרכז הרב, אינו פחות צדיק ואינו פחות יהודי מהיהודי החרדי הלומד בפוניבז'.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2020 02:53 לינק ישיר 

אבישי בן חיים בעיניי דעות עקומות ודוקטור הוא יכול להיות רק בנושא של החרדים. לגבי טענותיו רוב הכותבים לפניי מביעים דעות ממש מפחידות, ממש שואת יהדות ארץ ישראל, ושוב שוכחים כמה הנחות בסיסיות. 1. יש אלוקים שמנהל את ארץ ישראל. 2. אם היה כסף בצבא גם החרדים היו הולכים לשם כמו שהיה בזמנינו שהחסידים מילאו את יחידות הצבא ולא משנה כעת לדיון איזה יחידות רק כדי לקבל קי"ץ. 3. רק כשהחרדים יהיו רופאים פיזיקאים וכו וכו רק אז נדע שהם באמת משולבים ממש מזכיר את הרומאים שכל כך אהבו אותנו ורק ביקשו שנהיה כמוהם. אפילו הגויים מבינים שזה לא עובד ככה ויש אפשרות אחת והיא לפתות את הרוצים בכך. 4. כולם מתכננים את המחר ואני שב ואומר לכם לא ניתן לתכנן אותו הוא דינמי, לא צריכים את החרדים לעבודה של פיתוח וכו צריכים אותם כעןבדי משנה, וזה מספיק למדינה. 5. 1000 נכנסים לגמרא ואחד להוראה, גם המדינה מבינה שךא ניתן להפוך את כל החרדים לפיזקאים וכו 6. זאת כוחה של דמוקרטיה, מי שמסוגל להתמודד איתה באופן דמוקרטי שיתמודד, לבוא ולשלול קצבאות בגלל ריבוי יתר טועה בגדול. והחרדים ימשיכו לגדול אתם אומרים פן ואני אומר כן אמן חורף בריא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2020 03:18 לינק ישיר 

מושגים כתב:
חריף_ומקשה כתב:

לא ולא.
אין כזה דבר שיטה חרדית מסורתית.
החרדים מורכבים ממגוון דעות, סגנונות, ועדות.

דווקא בעלז הינה קהילה פשרנית בהרבה מגור, בתחומים רבים.

גם ההכשר שלהם לא הכי מקובל בזרם הכללי החרדי.

כל השיטה החרדית כפי שמתבטאת כיום, היא בת 70 שנים מאחרי השואה, ודרך העולם הבן רוצה להיות שונה ויותר טוב מאביו, האדוקים לא יסתפקו במה שחונכו, הם רוצים להיות יותר מהוריהם. ולכן מדור לדור מקצינים ומקצינים. זה לא אומר שכך המסורת. ראה לדוגמא איך עיתון המודיע היתדרד לאן שהוא היום מבחינת צנזורה, תפתח עיתון מלפני 30/40 לא תכיר את המודיע של היום.

היהודי הדתי לאומי הלומד בישיבת מרכז הרב, אינו פחות צדיק ואינו פחות יהודי מהיהודי החרדי הלומד בפוניבז'.

טעות בידך, אי אפשר לשכתב היסטוריה
החתם סופר בדורו היה חרדי "קיצוני" בדיוק כמו רבני החרדים היום, אותו סגנון אותו לבוש אותו קיצוניות בלתי מתפשרת
כך גם קהילות הונגריה בימיו
וגם אירופה טרום השואה, ישיבת לובלין לא היתה חרדית? וולוזין קלם
אפשר כמובן להתחיל ויכוחים קטנוניים על כל מיני הבדלים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2020 03:24 לינק ישיר 

מושגים כתב:

כל כך עלוב ומעורר רחמים, להשוות כל מי שחושב אחרת ממך, ומי שלא בא לך טוב בעיניים לנאצים לפאשיסטים ולקומוניסטים.
האנשים שנפטרו (לא אומר נרצחו) בגלל ההפקרות הזאת, רצו רק להמשיך לראות את הנכדים שלהם, רצו רק להשתתף בשמחת צאצאיהם, רצו רק לנשום.
רצו רק לחיות.

אני מכיר לא מעט מבוגרים ששומרים על עצמם כמו שצריך, לא יוצאים מהבתים כמעט ולא נותנים לנכדים לבקר אותם

אלו שבאמת "רצו להמשיך לראות את הנכדים"..
או הזקנים בבעלזא למשל שהמשיכו לבוא בתוך הציבור, לא ממש "נרצחו", הם עשו את ההחלטה שלהם, יכלו להישאר בבתים

בכל מקרה נחזור לקונספירציה המטופשת שלך, שכל חיי החרדים הרגילים בעת הקורונה נועדה לאיסוף כספים על מקומות של ראש השנה, או עוד כל מיני השערות דביליות מרושעות, רק מי שנמצא ברוע הזה מסוגל לחשוב את זה על אחרים

לא תתוכח מן הסתם עם חז"ל שכל הפוסל במומו פוסל
החשדות הנמוכות שלך מעידות עליך יותר ממה שהם מעידות על החסידים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2020 08:56 לינק ישיר 

מי שראה את כמויות המבלים בים, את המסיבות ואת ההפרות של שרים, חכי"ם ועוד לא מעט בכירים, מבין שהד"ר פשוט משנה קוספציות כל פעם שבא לו להצדיק את התואר שלו ותו לא! בדיוק כמו הדמות שלו בארץ נהדרת (הם קלטו את הבדיחה שלו במדויק)..

לומר שרוב הציבור החרדי אינו נשמע להוראות, גם אילו כל החסידים בארץ היו בקטגוריה הזאת, זו טפשות (6-3 זוכרים),ומכיוון שכך, כל התיאוריה שלו נופלת, בדיוק כמו שאר התאוריות שהוא ממציא מידי פעם, בשבתו עם עצמו כד"ר ו"חוקר מהולל"..

אבל גם שעון מפגר הרי צודק פעמיים ביום..
אז אני בהחלט מסכים עם החלק בו הוא מחזק את קודמיו שצועקים כבר שנים רבות להפוך את הצבא למקצועי ומשתלם, והויכוח ייפסק, וכשהוא ייפסק, יהיה אפשר לדון מתוך ענווה "איך כן אפשר"…

החרדים לעולם לא ישלטו במדינה ולא יהיו רוב במאה הקרובה. החילונים יעשו "ייבוא" של גויים ויהודים שמאלנים ורפורמים (יש מהם בעולם מיליונים.. יותר מפה), שחלקם כבר איבד את עושרו במכות האחרונות, וכל זאת כדי להציל את המדינה מה"פרימטים" שעומדים להשתלט עליה..

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי אךטובוחסד ב- 11/10/2020 09:02:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2020 09:05 לינק ישיר 
כל מילה בסלע, רק בנושא של חרדים שהם לא נמצאים להגיב והחילונים ממילא לא מבינים בזה

אךטובוחסד כתב:
מי שראה את כמויות המבלים בים, את המסיבות ואת ההפרות של שרים, חכי"ם ועוד לא מעט בכירים, מבין שהד"ר פשוט משנה קוספציות כל פעם שבא לו להצדיק את התואר שלו ותו לא! בדיוק כמו הדמות שלו בארץ נהדרת (הם קלטו את הבדיחה שלו במדויק)..

לומר שרוב הציבור החרדי אינו נשמע להוראות, גם אילו כל החסידים בארץ היו בקטגוריה הזאת, זו טפשות (6-3 זוכרים),ומכיוון שכך, כל התיאוריה שלו נופלת, בדיוק כמו שאר התאוריות שהוא ממציא מידי פעם, בשבתו עם עצמו כד"ר ו"חוקר מהולל"..

אבל גם שעון מפגר הרי צודק פעמיים ביום..
אז אני בהחלט מסכים עם החלק בו הוא מחזק את קודמיו שצועקים כבר שנים רבות להפוך את הצבא למקצועי ומשתלם, והויכוח ייפסק, וכשהוא ייפסק, יהיה אפשר לדון מתוך ענווה "איך כן אפשר"…

החרדים לעולם לא ישלטו במדינה ולא יהיו רוב במאה הקרובה. החילונים יעשו "ייבוא" של גויים ויהודים שמאלנים ורפורמים (יש מהם בעולם מיליונים.. יותר מפה), שחלקם כבר איבד את עושרו במכות האחרונות, וכל זאת כדי להציל את המדינה מה"פרימטים" שעומדים להשתלט עליה..

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי אךטובוחסד ב- 11/10/2020 09:02:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2020 09:29 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

מושגים כתב:

רצו רק לחיות.

אני מכיר לא מעט מבוגרים ששומרים על עצמם כמו שצריך, לא יוצאים מהבתים כמעט ולא נותנים לנכדים לבקר אותם

או הזקנים בבעלזא למשל שהמשיכו לבוא בתוך הציבור, לא ממש "נרצחו", הם עשו את ההחלטה שלהם, יכלו להישאר בבתים

בכל מקרה נחזור לקונספירציה המטופשת שלך, שכל חיי החרדים הרגילים בעת הקורונה נועדה לאיסוף כספים על מקומות של ראש השנה, או עוד כל מיני השערות דביליות מרושעות, רק מי שנמצא ברוע הזה מסוגל לחשוב את זה על אחרים

כשאתה יורד לפסים אישיים. אני מבין את המאמר שציטטת: "כל הפוסל במומו פוסל".
אתה התלוננת עלי שאני יורד לפסים אישיים...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2020 09:56 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

רצו רק לחיות.

על לחץ חברתי שמעת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2020 11:39 לינק ישיר 

muki28 כתב:

חריף_ומקשה כתב:

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
אפשר לדבר על ייחודיות. על חיל החלוץ נושאי הלפיד.
אבל ברגע שאמרת את המילה בידול. זה הולך ביחד עם אי-סולידריות, קיטוב ושנאה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2020 11:48 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

muki28 כתב:

חריף_ומקשה כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

אתה מדבר כמו תמניא, או הכל או כלום...
לצערי המציאות ברובה היא כזאת.
אבל בפירוש אפשר להתבדל מבלי לשנוא.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2020 11:57 לינק ישיר 

להפוך את הקהילות החרדיות השכנות אליך לחומת גטו אנושית או יותר מדוייק לשומרי שמורת הטבע שלך (כמו של שבטי האמזונס או ה"נייטיב אמריקאנס") בעל כרחם - זה לא הבידול ששמר את ציבור יראי ה' בכל הגלויות. יש לזה הגדרות אחרות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2020 12:03 לינק ישיר 

מושגים כתב:

חריף_ומקשה כתב:

muki28 כתב:

חריף_ומקשה כתב:

אתה מדבר כמו תמניא, או הכל או כלום...
לצערי המציאות ברובה היא כזאת.
אבל בפירוש אפשר להתבדל מבלי לשנוא.

נשלח מהאנדרואיד שלי

איפה ראית שאמרתי הכול או כלום?
להיפך, אני חושב שאפשר לשמור על החרדיות במובן של להיות חרד לדבר ה', ולשמור על רוב אורח החיים החרדי, אבל צריך להוציא את המילה "התבדלות" מהלקסיקון.
לדבר על "ייחודיות" במקום על "התבדלות".

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > פרידה מחלום ההשתלבות. אבישי בן חיים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.