בית פורומים בחדרי חרדים

האם מהפסק של הרב זילברשטיין עולה שאין להתפלל לרפואתו של הרב קנייבסקי?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/10/2020 15:28 לינק ישיר 
האם מהפסק של הרב זילברשטיין עולה שאין להתפלל לרפואתו של הרב קנייבסקי?

הכרעה חסרת התקדים היוצאת מתחת ידיו של הגר"י זילברשטיין, הנחשב לאחד מגדולי פוסקי ההלכה, קובעת כי ישנם מקרים בהם אין להתפלל על אדם שהלך בהתרסה בלי מסכה לפניו וחלה בנגיף (ארץ)

חבר מועצת גדולי התורה הגאון רבי יצחק זילברשטיין פסק לאחרונה, במענה לשאלה, כי אדם שהלך בהתרסה ללא מסכה על פניו נחשב במקרים מסוימים כ'פוגע בעצמו', ומשכך אין צורך להתפלל לרפואתו.

ההכרעה חסרת התקדים, שיצאה מתחת ידיו של הגר"י, הנחשב לאחד מגדולי פוסקי ההלכה בדורנו, באה כאשר נשאל כך: "בבית כנסת מסוים נאמרים פרקי תהילים על חולים, על ידי תלמיד חכם צדיק, ורבים מגישים לו שמות שיתפלל עליהם. אחד המתפללים שאינו בקו הבריאות, מגיע לבית הכנסת ללא מסכה על פניו".

"גם כאשר פנו אליו כמה מהמתפללים וגם התלמיד חכם המדובר, וביקשו ממנו שיעטה מסכה על פניו", פירט השואל, "הוא סירב בכל תוקף. אמר לו התלמיד חכם: הרי אתה מאבד עצמך בידיים. אל תבוא אליי שאתפלל עליך".

לאחר מספר ימים אכן חלה אותו אדם בקורונה, ואף אושפז במצב קשה, ובני משפחתו פנו אל אותו תלמיד חכם בבקשה שיתפלל עליו בזמן הבריתות שהוא עורך.

ענה להם הת"ח - המשיך ותיאר השואל - שהוא לא רוצה להתפלל עליו "כי הזהרנו אותו שהוא מאבד עצמו לדעת ושלא יבוא אלי אם הוא יחלה".

סיכם השואל בפני הגר"י זלברשטיין את לבטיו: האם מחובתי להתפלל על האיש שהתהלך ללא מסכה בבית הכנסת?
וזו היתה תשובתו המלאה של הרב: "אם החולה לא היה בקו הבריאות עוד קודם שנדבק בנגיף הקורונה, ואולי אף לא היה צלול בדעתו לגמרי, הרי שיש חיוב להתפלל עליו למרות שהלך בלי מסכה".

"מאחר שהבלבול רב, יש אנשים הסוברים שאין צורך לעטות מסכה ויש בלבול גדול בעולם. ה'מנחת אלעזר' דן, האם אדם שהכניס עצמו לסכנה להציל את רכושו וניצל בדרך נס, צריך לברך הגומל, והוא קובע שאין צריך לברך".

"מעשה היה ביהודי שהחזיק באבנים טובות, והלך ברחוב וחבילת אבנים בידו. לפתע הגיח שודד שהיה חמוש בנשק וניסה לגזול את החבילה ממנו. למרות שהיהודי ידע שלשודד יש נשק, לא מסר את החבילה אלא החל לברוח בריצה עקלקלה. השודד ירה,ולא הצליח לפגוע בו".

"היהודי הגיע אלינו, ופסקנו לו שהוא פרא אדם שהכניס עצמו לסכנה, כי מן הדין היה חייב למסור את כספו ולא לסכן את עצמו, ולכן שלא יברך 'הגומל'. הגאון רבי חיים פלאג'י כתב, שאדם ששתה סם המוות והסתכן, והרופאים הצליחו להצילו, אינו מברך הגומל, כי הוא הביא את הצרה על עצמו בידיו. אבל אם הוא עשה זאת מתוך מצוקה גדולה של רעב, אז כן מברך".

הגאון רבי יצחק זילברשטיין חרץ את פסקו: "לסיכום: אדם הפוגע בעצמו אין צריך להתפלל עליו, ואין לו לברך הגומל. אבל אם לפני פעולתו הקיצונית הוא היה במצב קשה, או שהיה חולה, יש להתפלל עליו; ואם ניצול, עליו לברך הגומל".

תוקן על ידי נוירולוג ב- 12/10/2020 16:11:50

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2020 15:35 לינק ישיר 

אתה ולך תדע הרי בטוחים שהוא נפטר לפני שנים רבות ואולי מעולם לא היה קיים ומדובר בכפיל עם הארץ וסנילי - אז זה בין כה לא רלוונטי.
ולעצם השאלה, הרי ברור שמכיוון שר' חיים נוהג להסתובב באיצקוביץ בלי מסכה וגם נכנס למכולת בלי אמצעי הגנה מתאימים - אז כנראה שהוא התכוון אליו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2020 15:37 לינק ישיר 

ותשובה עניינית יש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2020 15:43 לינק ישיר 

hhaavv כתב:
אתה ולך תדע הרי בטוחים שהוא נפטר לפני שנים רבות ואולי מעולם לא היה קיים ומדובר בכפיל עם הארץ וסנילי - אז זה בין כה לא רלוונטי.
ולעצם השאלה, הרי ברור שמכיוון שר' חיים נוהג להסתובב באיצקוביץ בלי מסכה וגם נכנס למכולת בלי אמצעי הגנה מתאימים - אז כנראה שהוא התכוון אליו. 

אני לא יודע מה אתך, אני הייתי אצלו לפני כמה חודשים

ונכון שהוא לא מסתובב באיצקוביץ, אבל איצקוביץ מסתובב אצלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2020 15:50 לינק ישיר 

סליחה,אתה בבית שלך שם מסכה?????
הוא לא ביקש מכל איצקוביץ שיהיו אצלו
ובגלל "כל איצקוביץ" הוא חולה למרות שלא יצא מפתח הבית
הוא חייב למישהו משהו?????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2020 15:51 לינק ישיר 

פמפוני כתב:

אז אתה בעצם אומר שהוא כמו דחליל ואין לו דעה ומילה בבית שלו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2020 16:02 לינק ישיר 

פמפוני כתבה:

אם כל איצקוביץ היו מסתובבים אצלי בבית - הייתי שם מסיכה גם באשר-יצר צימער.
אני בטוח שגם אתה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2020 16:09 לינק ישיר 

לא יודע בקשר לשאלה שלך, מה שברור שמדברי הרב זילברשטיין עולה שכשתקבל את ענשך על ביזוי הת"ח שלך, לא נתפלל עליך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2020 16:18 לינק ישיר 

זאת אומרת שגם כשמתפללים על נפגעי תאונות דרכים צריכים לברר מראש האם חגר חגורת בטיחות או האם עבר במעבר חצייה.

מעניין מאוד

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2020 16:21 לינק ישיר 

אל תתייחסו לילד הקטן שקופצת לו השנאת תלמידי חכמים כל פעם שהוא רואה את הגר"ח מופיע באיזו ידיעה או תמונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2020 16:28 לינק ישיר 

חסידיו של יענקי במצוקה

אז התגובות נעות בין קללות לשאר דברי דמגוגיה כהרגלם

אני מוקיר ומכבד את הרב קנייבסקי בוודאי יותר מהם, הייתי אצלו לא מעט פעמים.

אותם צבועים שנזעקים כביכול להגן על כבודו של ר' חיים, הם מגדולי מבזיו, הם גם אלו שנהנים מכל הניצול הציני והאכזרי שעושים לאדם הקדוש הזה. אז הפיוזים קופצים להם כשמציגים אותם במערומיהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2020 16:32 לינק ישיר 

כמובן שתשובה עניינית לא נשמעה מפיהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2020 18:16 לינק ישיר 

הידיעה הזו פשוט לא נכונה. מה אפשר לעשות.
תגובת הרב זילברשטיין למשמע הפרסום היתה "צריך להתפלל גם על משוגעים"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2020 20:18 לינק ישיר 

הלוואי שהייתי שקוע בהוויות אביי ורבא כמו שנוירוחוג שקוע בהוויות הרב קנייבסקי... ועל זה נאמר "גדול שימודה יותר מלימודה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2020 20:24 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
הלוואי שהייתי שקוע בהוויות אביי ורבא כמו שנוירוחוג שקוע בהוויות הרב קנייבסקי... ועל זה נאמר "גדול שימודה יותר מלימודה".

אם היית פחות נדבק אלי ופחות משקיע בתגובות בפורום בעניין משפחת קנייבסקי ללא ספק היה לך יותר זמן להשקיע בהוויות אביי ורבא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2020 20:58 לינק ישיר 

ענית יפה באותו מטבע, אולי באמת תפסיק להידבק לכל מיני יענקושים איך ולמה הם מטפלים בסבא שלהם, כאילו אתה איזה מריה תרזה שבאה להציל את המסכנים עם תרופות שבדקת במעבדה שלך. אבל לפחות כבן הקהילה שלך, פחות מצופה ממך להיות שקוע בהוויות אביי ורבא, ואולי לכן בולט שאינך ממאן דדחיל מרבנן.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האם מהפסק של הרב זילברשטיין עולה שאין להתפלל לרפואתו של הרב קנייבסקי?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext