| נשלח ב-12/10/2020 22:25 |
|
| |
משטרת ישראל פועלת להגדיל את אימון הציבור.
תיעוד מקומם: השוטרים סגרו לחברותא את הגמרות - בחדרי חרדים
בתיעוד המתפרסם הערב (שני) ממצלמות האבטחה של בית הכנסת 'הראשונים' בבני ברק נראים שוטרים המתפרצים לבית הכנסת הריק, רק חברותא אחת יושבת בפינה, בהתאם להנחיות ולכללי ההרחקות.
שני יהודים ישבו והגו בתורת ה' בלילה הקדוש, ליל הושענא רבא, וספגו קנס בסך 500 שקלים, כל אחד מהם.
תוקן על ידי תשיעי ב- 12/10/2020 22:28:20
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2020 22:32 |
|
| |
ובמקומות אחרים מתקיימים באותה עת טישים של אלפי אנשים, בהסכמה של אותה משטרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2020 22:50 |
|
| |
מי החליט שזה תיעוד מקומם?
תיעוד כואב, כן. מקומם, לא
זה כואב, כואב לראות את בתי הכנסת במצבם, כואב שיהודי
ולא משנה כמה אנשי התקשורת יחזרו על השקרים והדמגוגיה
לפי ההנחיות לא אמורים להיות בבתי הכנסת
אפשר להתווכח על ההנחיות, אבל השוטרים פועלים על פי ההנחיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2020 22:58 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | מי החליט שזה תיעוד מקומם?
תיעוד כואב, כן. מקומם, לא
זה כואב, כואב לראות את בתי הכנסת במצבם, כואב שיהודי
ולא משנה כמה אנשי התקשורת יחזרו על השקרים והדמגוגיה
לפי ההנחיות לא אמורים להיות בבתי הכנסת
אפשר להתווכח על ההנחיות, אבל השוטרים פועלים על פי ההנחיות.
|
|
קצת להפעיל היגיון, זה מה שיעצור את הקורונה???
קצת אחרי שהתחיל הסיפור של המסיכות צמד 'גאונים' כאלה נתן דו'ח לזקינה שאכלה משהו כשישבה בגינה, אמרו לה שהייתה צריכה להחזיר את המסיכה בין ביס לביס...
כנראה שזה השוטרים של הקרוא ולא של הכתוב...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2020 22:59 |
|
| |
בסוכות שמעתי שנתנו דו'ח למישהו שירד מהבית לסוכה בלי מסיכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2020 23:01 |
|
| |
הרושם הוא שברוב הביקורים שלהם בבתי הכנסת הם וויתרו, וזה לא סוד שכל בתי הכנסת אצל החסידים והליטאים פתוחים ומתפקדים אף שיש איסור להתפלל בבתי הכנסת.
אז לקחת מקרה ספציפי ולהשתמש בו להסתה שקרית נגד המשטרה ולעורר אצל הציבור תחושת התקרבנות ובכך לעודד אנרכיה, זה פסול מכל וכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2020 23:10 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | הרושם הוא שברוב הביקורים שלהם בבתי הכנסת הם וויתרו, וזה לא סוד שכל בתי הכנסת אצל החסידים והליטאים פתוחים ומתפקדים אף שיש איסור להתפלל בבתי הכנסת.
אז לקחת מקרה ספציפי ולהשתמש בו להסתה שקרית נגד המשטרה ולעורר אצל הציבור תחושת התקרבנות ובכך לעודד אנרכיה, זה פסול מכל וכל.
|
| לא מעודד אנרכיה, רק טוען שקורים מדי הרבה 'מקרים חריגים'. כל שבוע שבועיים יש עוד סרטון של שוטרים מכים סתם הולכי רגל חרדיים. רק לפני כמה ימים רץ סרטון של שוטרים דוחפים ומכים סתם בחורים שחלפו על פניהם, והם גם העיפו לאחד מהם את הכיפה, בלי שקרה כלום לפני. סתם חלפו על פני השוטרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2020 23:13 |
|
| |
יש דברים שאי אפשר להצדיק, והיו כמה תיעודים כאלו שקשה לדמיין שיש לזה צד שני שלא שמענו/ראינו, אבל ברוב המקרים שעוררו סערות, התברר שיש צד שני למטבע.
אבל אם אתה חושב שרק לחרדים יש תלונות על אכיפות "מרושעות", תתפלא כמה מקרים יש אצל החילונים, אבל זה לא משהו שהתקשורת החרדית תראה אז אתה לא מודע לכך.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2020 23:18 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | יש דברים שאי אפשר להצדיק, והיו כמה תיעודים כאלו שקשה לדמיין שיש לזה צד שני שלא שמענו/ראינו, אבל ברוב המקרים שעוררו סערות, התברר שיש צד שני למטבע.
אבל אם אתה חושב שרק לחרדים יש תלונות על אכיפות "מרושעות", תתפלא כמה מקרים יש אצל החילונים, אבל זה לא משהו שהתקשורת החרדית תראה אז אתה לא מודע לכך. |
|
אני מסכים איתך. לא חושב שהבעיות האלו הם נחלתנו בלבד. אגב אותה קשישה שהזכרתי קודם כלל לא היתה חרדית. גם בכותרת כתבתי על האימון במשטרה, לא כתבתי דווקא אצלינו. מקרים של אכיפה מטופשת, ומתעמרת יש בכל מקום בארץ. אבל לדעתי הקטע של שוטרים שסתם מכים עובר אורח שבמקרה עבר לידם נראה לי שאצלינו יש הרבה יותר מקרים. (ואני לא מתכוון לאנשים שסירבו להזדהות ונעצרו תוך שימוש באלימות מופרזת, אלא באנשים שסתם עברו ליד שוטר)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2020 23:22 |
|
| |
| תשיעי כתב: |  | יש דברים שאי אפשר להצדיק, והיו כמה תיעודים כאלו שקשה לדמיין שיש לזה צד שני שלא שמענו/ראינו, אבל ברוב המקרים שעוררו סערות, התברר שיש צד שני למטבע.
אבל אם אתה חושב שרק לחרדים יש תלונות על אכיפות "מרושעות", תתפלא כמה מקרים יש אצל החילונים, אבל זה לא משהו שהתקשורת החרדית תראה אז אתה לא מודע לכך. אני מסכים איתך. לא חושב שהבעיות האלו הם נחלתנו בלבד. אגב אותה קשישה שהזכרתי קודם כלל לא היתה חרדית. גם בכותרת כתבתי על האימון במשטרה, לא כתבתי דווקא אצלינו. מקרים של אכיפה מטופשת, ומתעמרת יש בכל מקום בארץ. אבל לדעתי הקטע של שוטרים שסתם מכים עובר אורח שבמקרה עבר לידם נראה לי שאצלינו יש הרבה יותר מקרים. (ואני לא מתכוון לאנשים שסירבו להזדהות ונעצרו תוך שימוש באלימות מופרזת, אלא באנשים שסתם עברו ליד שוטר)
|
|
לקחת את המקרים המועטים הללו וליצור אצל הציבור רושם שמדובר במשטר נאצי שמתעלל באזרחים, ומחפש לרדוף רק חרדים וכו'ו וכו', זה לא רק לא הוגן, אלא זה גורם נזק לנו עצמנו בסופו של דבר. שטיפת המוח שנעשית לציבור על בסיס יומיומי, המראות הקשים (כולנו בני אדם ומראות משפיעים עלינו) מעוררים אצל הציבור זעם, ומעודד לאנרכיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2020 23:29 |
|
| |
צר לי, אני לא חושב שפרסום המקרה הוא הגורם לאנרכיה.
אם מישהו גורם לאנרכיה אילו שוטרים שמתנהגים בביריונות ומנצלים את כוחם לרעה.
אני רוצה להאמין (אולי בנאיביות...) שהם רק סוררים בודדים בין כל שאר השוטרים הטובים והנאצלים....
תוקן על ידי תשיעי ב- 12/10/2020 23:32:27
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2020 23:33 |
|
| |
| תשיעי כתב: |  | צר לי, אני לא חושב שפרסום המקרה הוא הגורם לאנרכיה.
אם מישהו גורם לאנרכיה אילו שוטרים שמתנהגים בביריונות ומנצלים את כוחם לרעה.
אני רוצה להאמין (אולי בנאיביות...) שהם רק סוררים בודדים בין כל שאר השוטרים הנאצלים. |
|
עקבתי אחרי כמעט כל המקרים שפורסמו, השתדלתי להתבונן ולא רק בכותרות המתלהמות והמזועזעות של הצייצנים והעיתונאים, וברוב המקרים זה לא היה שהקורבנות היו תמימים והשוטרים היו הרשעים. (על חלק מהמקרים גם פתחתי כאן אשכולות).
יש תחרות בין העיתונאים והצייצנים (וחברי הכנסת בעקבותיהם) מי מתלהם יותר, מי מסית יותר.
באשר לשוטרים, לא אמרתי שהם אצילים, ואני לא נכנס לדיון על החומר האנושי שיש במשטרה, זה לא הנושא.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2020 00:28 |
|
| |
נוירולוג, יש לך טעות אחת בסיסית.
לשיטתך השוטרים הם צדיקים, ו"בסך הכל" הם עושים את עבודתם נאמנה, וקורה לפעמים שהם קצת מגזימים, ולכן צריך להתייחס בסלחנות.
אבל הבעיה שמהתיעודים שעולים על השוטרים ואפי' מלפני תקופת הקורונה מתבררת המסקנא הפשוטה בראשו של כל יהודי שהלב היהודי פועם בקרבו: המשטרה מעונינת להראות את כוחה, ולחפות על כך שרמת המישכל של השוטרים הינה במינוס. והשוטרים נהנים מכל רגע שהם יכולים להתעלל באנשים ובמיוחד אם הם חרדים.
ובמיוחד הסרטון של בית כנסת הראשונים מוכיח ששוטר נורמלי עם רגש יהודי מינמלי שהיה נכנס לכזה בית כנסת ורואה שני יהודים יושבים ולומדים ושומרים על כל הכללים "למהדרין" היה יוצא החוצה והולך לעסקיו, אך כשנכנסים ששה שוטרים ו'בוער' להם לתת להם דוחו"ת, זוהי רשעות וסדיסטיות ממדריגה ראשונה. ולכן הציבור כבר מזמן איבד את האמון במשטרה.
אם באמת המשטרה צריכה לאכוף את החוק היא מוזמנת לעשות זאת במקרי שוד / רצח / אונס / וכל המרעין בישין שמתגלגלים ברחובות מידי יום ומידי שעה.
אבל בשביל לחפות על הכשלון שלהם בכל הגיזרות הם נטפלים לחרדים ולאברכים צדיקים שיושבים ולומדים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2020 00:39 |
|
| |
| timobl כתב: |  |
נוירולוג, יש לך טעות אחת בסיסית.
לשיטתך השוטרים הם צדיקים, ו"בסך הכל" הם עושים את עבודתם נאמנה, וקורה לפעמים שהם קצת מגזימים, ולכן צריך להתייחס בסלחנות.
אבל הבעיה שמהתיעודים שעולים על השוטרים ואפי' מלפני תקופת הקורונה מתבררת המסקנא הפשוטה בראשו של כל יהודי שהלב היהודי פועם בקרבו: המשטרה מעונינת להראות את כוחה, ולחפות על כך שרמת המישכל של השוטרים הינה במינוס. והשוטרים נהנים מכל רגע שהם יכולים להתעלל באנשים ובמיוחד אם הם חרדים.
ובמיוחד הסרטון של בית כנסת הראשונים מוכיח ששוטר נורמלי עם רגש יהודי מינמלי שהיה נכנס לכזה בית כנסת ורואה שני יהודים יושבים ולומדים ושומרים על כל הכללים "למהדרין" היה יוצא החוצה והולך לעסקיו, אך כשנכנסים ששה שוטרים ו'בוער' להם לתת להם דוחו"ת, זוהי רשעות וסדיסטיות ממדריגה ראשונה. ולכן הציבור כבר מזמן איבד את האמון במשטרה.
אם באמת המשטרה צריכה לאכוף את החוק היא מוזמנת לעשות זאת במקרי שוד / רצח / אונס / וכל המרעין בישין שמתגלגלים ברחובות מידי יום ומידי שעה.
אבל בשביל לחפות על הכשלון שלהם בכל הגיזרות הם נטפלים לחרדים ולאברכים צדיקים שיושבים ולומדים.
|
|
אותי לימדו מגיל קטן שעם שוטרים לא מתעסקים, ולא בגלל שהם צדיקים
מי שבוחר להתכתש איתם, לצעוק להם נאצים, לקלל אותם, לזרוק עליהם חפצים, להתנגד בכוח, צריך לקחת בחשבון שיכול להיות לזה מחיר.
כתבתי שברוב התיעודים אם מבחינים היטב ולא רק מושפעים מהכותרות ומשאר הסופרלטיבים, אפשר לראות שאין כאן צד אחד צדיק קורבן תמים והשני קלגס רשע ואכזרי.
לגבי התיעוד מבית כנסת הראשונים, אני לא יודע מה היה שם, כמה היו שם (כבר למדנו שהתיעודים לא תמיד מספרים את הסיפור המלא), אני כן יודע שמבחינת ההנחיות היבשות, הלימוד היה בניגוד להנחיות, ובוודאי שברמת העקרון יכלו להעלים עין ולתת להם להמשיך ללמוד, ומן הסתם במקרים רבים אחרים זה מה שקורה, כן רואים בבירור שהשוטרים סבלניים ומנהלים שיחה ברוח זו.
למה נכנסים שישה? אם היית שוטר היית מעז להיכנס לבד למקום חרדי בימים אלו?
|
|
|
|
|