בית פורומים בחדרי חרדים

בלי להצדיק, אני בטוח שאם בעלז ושות' היו נוהגים ככה היו פחות כועסים עליהם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/10/2020 21:42 לינק ישיר 
בלי להצדיק, אני בטוח שאם בעלז ושות' היו נוהגים ככה היו פחות כועסים עליהם

קהילת המתמידים הצליחה לעשות הקפות שניות, אמנם לא כ"כ בהקפדה על ההוראות אבל לכל הפחות במקום פתוח, ולא שמו *** באופן בוטה כ"כ, אני משוכנע שאם האנרכיסטים מבעלז ושות' היו גם נוהגים כך, גם היה פחות כעס עליהם ואולי אפילו הנגיף היה נזהר יותר...

אבל איך אומרים? "בסוד קדושים מי יעמוד"...
כנראה שעל פי קבלה, יש עניין גדול בחתונות המוניות דווקא במקום סגור וזה ממש אחד מעיקרי הדת...

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 13/10/2020 21:42:45

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2020 21:53 לינק ישיר 

אתם שמים לב לאבסורדים של עצמכם???

למחצה לשליש ולרביע מקובל עליכם, אתם אפילו לא יודעים באיזה שליש להיאחז ובאיזה רביע לוותר, אבל לפחות לנסות להציג!

איחולים של המון הצלחה!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2020 22:00 לינק ישיר 

לאורך כל הדרך אמרתי, שגם אם משום מה זה מ"עיקרי הדת" לקיים חתונות המוניות, עדיין אפשר לעשות את זה בצורה פחות בוטה וגסה....
לגופו של עניין:
א. על פי מחקרים והשכל הישר הסיכוי להדבקה במקום סגור הוא פי 20 ממקום פתוח.
ב. מה הבעיה במחצה ושליש ורביע, האם אין הבדל בין מי שעושה עבירת תנועה קלה יחסית לבין מי ששועט בכביש מהיר ומפוצץ נגד כיוון התנועה?

ג. אני לא מכיר את האדמו"ר מבעלז, אבל כמו שכתבתי באשכול סמוך, אני יוצא מנקודת הנחה שההתנהגות הלא הגיונית פה מקורה בגסות, חיצוניות, ושמרנות קיצונית החשובה לעמי הארצות יותר מחיי אדם...

ד. כהמשך ל,ג', אם מישהו יטען שזה "ביזוי ת"ח" אז לאור השיטה וה(אי)קריטריונים הדרושים כדי להיהפך לאדמו"ר, אין סיבה להניח שאדמו"ר הוא ת"ח יותר מכל אדם אחר מן הישוב עד שיוכח אחרת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2020 22:05 לינק ישיר 

מצד רביעי, אתה צריך את החלק החמישי של השולחן ערוך.

לא צריך להיות אדם גדול או אפילו חכם יותר מדי כדי לעלות על ניפוח הקורונה לממדים מבהילים שנזקיה יותר גרועים מהקורונה עצמה.

מה שצריך סך הכל זה להבין את בחישת התקשורת בנושא וללכת לכיוון ההפוך.
אם לתקשורת יש עניין יותר מדי במשהו, סימן שהאמת לא שם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2020 22:15 לינק ישיר 

הוא לא אמר שמקובל, אלא שהיו פחות כועסים.

מלבד פשע הפצת מחלה, יש גם לבעלז התנהגות מתריסה ויהירה, זה התחיל בחול המועד פסח, השיא כמובן בחתונת הענק, המשך הביקור בכותל בחוה"מ סוכות, ועוד...

וכמובן הבעלזערס המצויים עוד מתגאים בזה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2020 22:28 לינק ישיר 

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי מושגים ב- 13/10/2020 22:29:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2020 22:29 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

מצד רביעי, אתה צריך את החלק החמישי של השולחן ערוך.

לא צריך להיות אדם גדול או אפילו חכם יותר מדי כדי לעלות על ניפוח הקורונה לממדים מבהילים שנזקיה יותר גרועים מהקורונה עצמה.

מה שצריך סך הכל זה להבין את בחישת התקשורת בנושא וללכת לכיוון ההפוך.
אם לתקשורת יש עניין יותר מדי במשהו, סימן שהאמת לא שם.

הפעם בנוסח שדה9;

בפעם האלפיים וארבעים (כמנין הרוגי הקורונה) החברה ממכניבעלזא יושבים ומטנפים על הציבור השפוי הרוצה להישמר, ומאשימים אותם בטיפשות בנאיביות בכך שקונים את הניפוח המבהיל של הקורונה, בשעה שהם עצמם לא מאמינים למה שאומרים.
לא יעזור כלום השלום בין השפויים והזהירים הוא עובדה. ושהחברה ממכניבעלזא יפסיקו לשלשל כאן בפורום...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2020 22:35 לינק ישיר 

ברגע שפותחים בתי מלון ונופש בכל חודשי הקיץ והחופש
ובמכוון בפסח ובימים נוראים, סוגרים בתי כנסיות

כשקניות באיקאה הופכות לחיוניות,
ובחורי ישיבות צעירים שלומדים תורה הופכים למפיצי מחלה 

אז זה מעיקרי הדת ממש לבצע כל דבר מחאה שיוכיח 
לפקידונים האטומים שלא רגשותיהם רגשותינו, ולא חיוניותם חיוניותינו
ואם לא בריתי יומם ולילה חוקות שמים וארץ לא שמתי 

והמציאות היא שהגר״ח קנייבסקי והאדמו״ר מבעלזא היו בתחילה בדעת מיעוט
ולאט לאט המיעוט הזה נהפך לרוב, וגם אם קיימת עדיין מחלוקת לגבי דרכי השמירה בין גדולי הדור, רוב ככל הציבור החרדי מבין שיש כאן אטימות חילונית שאין לה שום בעיה עם רמיסת עקרי הדת עם אפס רגישות לדברים שעליהם עומד כל העולם.

ואגב, האטימות הזאת לא פוסחת גם על הרס כלכלת משפחות ועסקים שגם זה נעשה בחוסר רגישות מזוויע מצד מנהיגי הממשלה. 

ואם מישהו צריך להתבייש בכל הסיפור הזה, זה הכתבים והכתבות ׳החרדיים׳ חבורת לקקנים דוחה שמתביישים מההקפות שניות בתו״א או במוסיוף, או מריקודי בחורי הישיבות הטהורים שעמלו במשך קיץ שלם על התורה ועל העבודה ובסוף יוצאים במחול ובשמחה של מצווה, ולא מתביישים להתגמד ולהתחנף למחללי שבת ואוכלי נבלות וטריפות.
רחמנות.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2020 22:41 לינק ישיר 

מעניין ש"משום מה" דווקא הקורונה כן אוהבת יותר להיטפל לאלפי אנשים צפופים במקום סגור ומחניק יותר מאשר בתי מלון ונופש ואיקאה...

ומספיק עם הדמגוגיות על "רוב", הליטאים הם באזור פי 2 מהחסידים (כפי שהוכח), הליטאים המזלזלים מאוד מועטים ומתקזזים עם החסידים שאינם מזלזלים (גם ר' חיים מעולם לא הורה ללכת ראש בראש עם המדינה בצורה בוטה כ"כ), ועוד לא דברנו על הספרדים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2020 22:42 לינק ישיר 

זה לא אנחנו מולם. אנחנו לא מול המפגינים בבלפור או משוגעים אחרים שמתנהלים באופן לא אחראי. .אנחנו הציבור החרדי שאמון על "ונשמרתם" אמור להחמיר עוד הרבה יותר ממשרד הבריאות אדרבה כי זה ציווי התורה וזה התורה האמיתית והלא מזוייפת. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2020 22:45 לינק ישיר 

"זה היה פחות צורם"

והערה קטנה

אמנם בכתבה מופיע:

בקהילת 'המתמידים' ערכו השנה את ההקפות השניות המיתולוגיות, במוצאי שמחת תורה - בשטח פתוח בעיר ביתר עילית ולא בביהמ"ד בירושלים, בשל נגיף הקורונה. צפו (בארץ)

אז זה לא "בשל נגיף הקורונה", אלא בגלל החשש מהמשטרה. אצל המתמידים אין בדיוק קורונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2020 22:47 לינק ישיר 

החלוץ כתב:

... ברגע שפותחים בתי מלון ונופש בכל חודשי הקיץ והחופש
ובמכוון בפסח ובימים נוראים, סוגרים בתי כנסיות

כשקניות באיקאה הופכות לחיוניות,
ובחורי ישיבות צעירים שלומדים תורה הופכים למפיצי מחלה...

כמויות מלל ריקות מתוכן.
והשוואות מופרכות ללא קשר בינם למציאות.
פועלים את ההיפך ממה שהחלוץ מנסה לשווק.

השתכנעתי שרבי חיים לאוי"ט לא באמת מכריע בשאלות אלא העסקנים.
והאדמו"ר מבעלז התחיל את ההפרות לא מהסיבות שהחלוץ מדמגג ואכמ"ל.
וכאשר קהילה אחת סוררת, היא מקררת את האמבטיה לכל האחרים שאינם רוצים ל'הישאר' המודרנים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי מושגים ב- 13/10/2020 23:03:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2020 22:47 לינק ישיר 

רבי חיים שהוא המנהיג של רוב הציבור הליטאי אמר:
שלמנוע לימוד התורה יותר מסוכן מהקורונה 
כמה שניסו ומנסים להשתיק את דעתו דבריו חיים וקיימים ומדברים בעד עצמם

ואגב, במגיפה שהיתה ברובע היהודי בירושלים לפני למעלה ממאה שנים, תלמידי הגאון מווילנא הפרו את הוראות השלטון הערבי ששלט אז והמשיכו ללמוד ולפתוח תלמודי תורה במסירות נפש ובזכות התורה הסגר ששלט אז על כל אזור העיר העתיקה בירושלים הסתיים והמגיפה נעצרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2020 22:58 לינק ישיר 

החלוץ כתב:

רבי חיים שהוא המנהיג של רוב הציבור הליטאי אמר:
שלמנוע לימוד התורה יותר מסוכן מהקורונה 
כמה שניסו ומנסים להשתיק את דעתו דבריו חיים וקיימים ומדברים בעד עצמם

ואגב, במגיפה שהיתה ברובע היהודי בירושלים לפני למעלה ממאה שנים, תלמידי הגאון מווילנא הפרו את הוראות השלטון הערבי ששלט אז והמשיכו ללמוד ולפתוח תלמודי תורה במסירות נפש ובזכות התורה הסגר ששלט אז על כל אזור העיר העתיקה בירושלים הסתיים והמגיפה נעצרה.

משום מה התורה שלמדו בחיידרים ובישיבות לא הגינה והמגיפה שילשה את עצמה, ודווקא מקרב לומדי התורה נפטרו אחוז גבוה יותר מהמגזרים האחרים.

אולי בגלל שרצו ללמוד תורה רק בכיתות עם חלונות סגורים ומזגנים פתוחים ובמתכונת של חסינות עדר. ולא במתכונת מאוזנת של לימוד תורה תוך שמירה על הבריאות?

ושלא יספרו לי סיפורים על קפסולות ושמירה, חוץ מכמה ישיבות שאכן הוכיחו את עצמם, אף אחד לא באמת התכוון לשמור.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי מושגים ב- 13/10/2020 22:59:46

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > בלי להצדיק, אני בטוח שאם בעלז ושות' היו נוהגים ככה היו פחות כועסים עליהם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext