אני טוען שתהיה נשירה מהדת לא בגלל בתי הכנסת והישיבות הסגורים אלא בגלל בתי הכנסת הפתוחים .בגלל בעלז והפלג בגלל הזלזול במסכות וריחוק ,בגלל אי שמירת ההנחיות זה מביא את השנאה מבחוץ לדת וחילול השם הגדול וזה גם מביא את השנאה והכעס מבפנים כלפי אותם קבוצות וזה מה שיגרום באמת לנשירה. אני אם היה לי רב שאינו חכם ואינו מקפיד על פיקוח נפש בהחלט הייתי מזלזל בו ומתרחק ממנו.
אי אפשר להפקיר את המדיה התקשורתית ששעות רבות כל יום מתעסקת בציבור החרדי ובהפרות.
גם כשיש צדק בדבריהם, צריך להסביר ולהראות שיש חלק גדול מאוד ששומרים, אפילו לשקר קצת "במצח נחושה" ולהילחם על התדמית.
התקשורת לא באה באוביקטיביות, היא באה מתוך שנאה קדומה כאומרת אמרנו לכם שהחרדים הם כאלה, ולכן אסור לתת להם דלק וצריך להילחם על ההסברה.
את הביקורת נפנה אנחנו כלפינו פנימה ולא נעודד את התקשורת החילונית.
מה שעושים ליצמן פרוש ואייכלר (שרק מזיק יותר) שנעלמו מתחת לאדמה ולא שומעים אותם כאילו נושא הקורונה לא קשור אליהם בכלל, זו לא אופציה. אני מעדיף את ה"שקרנים" מאשר את אלה שלא עושים את העבודה שהם היו אמורים לעשות או בגלל תירוץ "עונג יום טוב" המטופש, ועכשו הם בטח עסוקים בלשבת בשרותים לפנות את ה"עונג יום טוב" ולכן שותקים.
תוקן על ידי מנחה_חדשה ב- 14/10/2020 13:53:56
נשלח ב-14/10/2020 14:00
אני מעדיף שהם ישתקו מאשר יסבירו ש"אנחנו שומרים על הכללים" או יזרקו בוץ על אחרים, או יספקו הסברים נוסח דוד דמן וראש הכוללים דבעלז או את ההסבר המוחץ - "לי יש את הרב קנייבסקי".
אני לא רואה שהמלחמה על התדמית נוחלת הצלחה, אולי רק בקרב החברים של השופרות בטוויטר שנותנים להם לייק,
את ההסברה יש להפנות פנימה, להשקיע בלהסביר לציבור שלנו, בלעודד את הציבור שלנו לשמור על ההנחיות (זה ממש לא קל לשמור על ההנחיות, גם לאלו שאינם מזלזלים מטבעם) לעודד את הציבור לשמור על הסדר, להסביר לציבור שאמנם לא כל השוטרים מושלמים, אבל יש לתת למשטרה לעשות את עבודתה, ואין מצווה מדאורייתא לקלל אותם, לצעוק להם נאצים, להתכתש איתם, לזרוק עליהם חפצים ואבנים, וכן הלאה.
גם בנושא דחיית הגיוס לצבא ובהימנעות מלימודי ליבה אין סיכוי שהחילונים יבינו.
עדיין, צריך להסביר ולנסות להשתמש בכלים ובדרכים שהם יבינו שיש לנו דרך ואנחנו לא עושים את זה כהשתמטות מחובות.
לשתוק זו לא אופציה.
וכן, למרות שאתה מנסה להוציא את הציבור כולו כמופקר, כדי להראות שלא רק חבריך החסידים מופקרים אלא גם הליטאים מופקרים, רובו הגדול של הציבור הליטאי שומר, גם אם לא ב100% לפי כל כללי הממשלה, אבל כולו הולך עם מסכות, ורובו המוחלט שומר על ריחוק. נכון, לא סגרו בתי כנסת, אבל גם לא מתעלמים מהקורונה.
השקר החוזר ונשנה שלך עם הגר"ח לא יעזור לך ולא יתפוס. שיטתו היא לא להתעלם מהקורונה אלא רק שלא תפגע בלימודי התתי"ם והישיבות. וכראיה, בתי הספר של הבנות פועלים בדיוק כמו מערכת החינוך החילונית. אדם ששולח את בנו לחיידר, הוא עושה לפי פסיקת הגר"ח בענין תלמוד תורה, אבל ברוב המקרים הוא שם מסכה שומר על ריחוק ולא מתקרב להוריו הזקנים.
נשלח ב-14/10/2020 14:15
מנחה_חדשה כתב:
יש לך בעיה בהבנה מה זה הסברה.
עדיין, צריך להסביר ולנסות להשתמש בכלים ובדרכים שהם יבינו שיש לנו דרך ואנחנו לא עושים את זה כהשתמטות מחובות.
לשתוק זו לא אופציה.
וכן, למרות שאתה מנסה להוציא את הציבור כולו כמופקר, כדי להראות שלא רק חבריך החסידים מופקרים אלא גם הליטאים מופקרים, רובו הגדול של הציבור הליטאי שומר, גם אם לא ב100% לפי כל כללי הממשלה, אבל כולו הולך עם מסכות, ורובו המוחלט שומר על ריחוק. נכון, לא סגרו בתי כנסת, אבל גם לא מתעלמים מהקורונה.
השקר החוזר ונשנה שלך עם הגר"ח לא יעזור לך ולא יתפוס. שיטתו היא לא להתעלם מהקורונה אלא רק שלא תפגע בלימודי התתי"ם והישיבות. וכראיה, בתי הספר של הבנות פועלים בדיוק כמו מערכת החינוך החילונית. אדם ששולח את בנו לחיידר, הוא עושה לפי פסיקת הגר"ח בענין תלמוד תורה, אבל ברוב המקרים הוא שם מסכה שומר על ריחוק ולא מתקרב להוריו הזקנים.
כל הדיון הזה היה רלוונטי ונכון יותר אם היו משקיעים פרומיל בהסברה פנימית. אבל הם לא עושים את זה, אז זה מוכיח שעיקר עניינם זה האינטרס קידום האישי שלהם ולא התדמית של הציבור החרדי. הסברה פנים חרדית היתה מונעת הרבה מהנזקים שאותם גם טובי המסבירנים לא יכולים לתקן.
החברים שלי יותר ליטאים מאשר חסידים, ואני מודע לכך שככלל שהם נשמרים יותר מאשר החסידים, אבל במסגרת ה"פיגועים ההסברתיים" הרבים שהציבור החרדי הצליח להנפיק, יש לא מעט כאלו הקשורים בהרב קנייבסקי וביתו. הם תרמו לא מעט להסברה השלילית.
נשלח ב-14/10/2020 14:25
מילא כאן הציונים הם לא אומה, אבל מה התירוץ בארצות הברית?
נשלח ב-14/10/2020 14:32
נוירולוג כתב:
יש לך בעיה בהבנה מה זה הסברה.
לשתוק זו לא אופציה.
כל הדיון הזה היה רלוונטי ונכון יותר אם היו משקיעים פרומיל בהסברה פנימית. אבל הם לא עושים את זה, אז זה מוכיח שעיקר עניינם זה האינטרס קידום האישי שלהם ולא התדמית של הציבור החרדי. הסברה פנים חרדית היתה מונעת הרבה מהנזקים שאותם גם טובי המסבירנים לא יכולים לתקן.
החברים שלי יותר ליטאים מאשר חסידים, ואני מודע לכך שככלל שהם נשמרים יותר מאשר החסידים, אבל במסגרת ה"פיגועים ההסברתיים" הרבים שהציבור החרדי הצליח להנפיק, יש לא מעט כאלו הקשורים בהרב קנייבסקי וביתו. הם תרמו לא מעט להסברה השלילית.
בנוגע לחכי"ם וההנהגה, והכשל העצום בהסברה הפנים חרדית בנושא הקורונה, הם אחראים בצורה ישירה למחדל הזה, חוץ מדרעי שחוזר ומתריע בכל הזדמנות. אבל אין בין זה לבין ההסברה בתקשורת הכללית דבר. זאת עבודתם וזאת חובתם לעשות. דוקא החובה שלהם היא יותר כלפי חוץ מאשר בהסברה כלפי פנים שזה דוקא תפקיד הרבנים והרועים הרוחניים.
טעות בהבנת דרך הגר"ח קניבסקי ב5 דקות הראשונות של הקורונה, אין לה קשר לכל ההתנהלות בחצי שנה שעברה מאז. אף אחד לא תולה זלזלול בקורונה בגר"ח, שלא שמעו ממנו דבר עליה חוץ מדברים שנוגעים ללימוד תורה. זו המצאה שאתה מנסה לדחוף אותה כאן בכל הזדמנות ממניעים שלא קשורים לקורונה.
נשלח ב-18/10/2020 14:58
תוקן על ידי נוירולוג ב- 18/10/2020 15:06:10
נשלח ב-18/10/2020 15:06
אפשר להסביר הרבה מאוד דברים. אפשר להסביר את הקשיים היחודיים לחרדים, את אורח החיים שדורש התכנסויות, שמחייב חינוך, את המשפחות הגדולות, את הצפיפות, הכל אפשר להסביר.
מה שאי אפשר להסביר זה את הזילזול בהוראות, את חוסר הזהירות, את העובדה שלמרות שאנשים מתים ממשיכים להדביק ולהדבק ללא שום זהירות והזילזול הזה מגיע ישירות מהאדמו״ר שנדבק, חולה, מקבל טיפול אח״מ וממשיך לומר לחסידיו ״אל תזהרו״.
אנשים שלא ראו במשך חודשים את הוריהם ונזהרו רואים את הטישים החתונות והתפילות בחללים סגורים ועיניהם כלות. אם הם לא שנאו קודם את החרדים, עכשיו הם ישנאו.
חילול ה׳ הנורא בקורונה הוא דבר שכולנו נשלם עליו. גם מי שנזהרו.
נשלח ב-18/10/2020 15:12
אלי_ו כתב:
אפשר להסביר הרבה מאוד דברים. אפשר להסביר את הקשיים היחודיים לחרדים, את אורח החיים שדורש התכנסויות, שמחייב חינוך, את המשפחות הגדולות, את הצפיפות, הכל אפשר להסביר.
מה שאי אפשר להסביר זה את הזילזול בהוראות, את חוסר הזהירות, את העובדה שלמרות שאנשים מתים ממשיכים להדביק ולהדבק ללא שום זהירות והזילזול הזה מגיע ישירות מהאדמו״ר שנדבק, חולה, מקבל טיפול אח״מ וממשיך לומר לחסידיו ״אל תזהרו״.
אנשים שלא ראו במשך חודשים את הוריהם ונזהרו רואים את הטישים החתונות והתפילות בחללים סגורים ועיניהם כלות. אם הם לא שנאו קודם את החרדים, עכשיו הם ישנאו.
חילול ה׳ הנורא בקורונה הוא דבר שכולנו נשלם עליו. גם מי שנזהרו.
כפי שכתבת, אפשר להסביר נסיבות, אי אפשר להסביר התנהגות חוץ מאשר באמצעות ניסיונות פתטיים ופסולים של שקרים לבנים או ניעור הבוץ לעבר אחרים בלבד.
נשלח ב-18/10/2020 22:31
והנה ה"הסברה" הגיעה:
גפני לנתניהו: "אנו מאמינים שלא תצא תקלה מתחת ידו של גדול הדור "
טיפת הגיון שהתייבשה והרבה טימטום ואגו שממלאים את החלל הריק.
נשלח ב-19/10/2020 08:07
ברור שאפשר להסביר אפי' את מפירי הסדר כשאני יושב עם חילונים יש לי תשובות לכל דבר... אפי' על המפירים אני מסביר שזה קבוצה קטנה של אנרכיסטים שלא סופרים את המדינה ועושים מה שבא להם והם מיעוט קטן שעושה הרבה רעש ולכן מוצגים תמיד בתקשורת לשכנע קצת קשה כשיש כזאת הסתה בתקשורת אבל אולי הצלחתי להוריד קצת את השינאה
הבעיה הגדולה שלי עצמי אין שום הסבר !!! כשאני יושב עם חרדים ומדברים אין לנו שום הסבר הגיוני !!!