בית פורומים בחדרי חרדים

הזיצדיגע תורה של הרבי מקרלין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/10/2020 18:38 לינק ישיר 
הזיצדיגע תורה של הרבי מקרלין

האדמו"ר מקרלין סטולין בשיחה מוקלטת לחסידיו:
"הודו לה' שזכיתי לעבור את הנגיף בשלום.
מובן שזה קשה להישמר ולשמור אך זה רצון הקב"ה ויש לשמוח עם הזכות שיש לנו לשמור על חיי אדם.
לא יודע מי יכול לקחת אחריות שלא לשמור על ההנחיות כפשוטם. הרי זה שו"ע מפורש, שלא להזיק לאחרים ושלא להזיק לעצמו".
עוד מהאדמו"ר מקרלין: "היתכן שיש כאלה נעלמו מעיניהם הלכות פשוטות בהלכות פיקוח נפש שזה יסוד היהדות. כולנו שומעים ורואים כ"כ הרבה מקרים שאנשים סובלים צער וכאב וחולים ונפטרים. מפעים אותי שדווקא בציבור החרדי יש כזה זלזול בחיי הזולת, מה קרה לנו, איך הגענו לשם. למען השם אין להקל בשום דבר, בשום אופן וזה לא משחק ילדים, זה סכנת נפשות ומעיקר הדין".

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2020 18:52 לינק ישיר 

אבל האדמו"ר מבעלזא אמר בשטיינדיגע תורה שכל רב או אדמו"ר חושב לו את התורה בכיס ומביע דיעות, הקרלינר כנראה לא הפנים שרק לאדמו"ר מבעלז  מותר להביע דיעה. ואין עוד מלבדו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2020 18:53 לינק ישיר 

סייען כתב:

אבל האדמו"ר מבעלזא אמר בשטיינדיגע תורה שכל רב או אדמו"ר חושב לו את התורה בכיס ומביע דיעות, הקרלינר כנראה לא הפנים שרק לאדמו"ר מבעלז  מותר להביע דיעה. ואין עוד מלבדו.

או שהרבי מקרלין בכלל מכניבקא

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2020 19:05 לינק ישיר 

סייען כתב:

נחכה אולי לתגובה הרבי מבלז האם הקרלינער בקטגוריה של הרבנים עם כיס.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2020 19:13 לינק ישיר 

זיצדיגע או פארזעצטע?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2020 19:14 לינק ישיר 

משחק מילים

יש לי את כל ההערכה והדרך ארץ כלפי הרבי מקרלין

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2020 19:31 לינק ישיר 

להיות איש שפוי בדורנו שהחושך יכסה ארץ
זה מצרך נדיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2020 19:42 לינק ישיר 

סוףלאדישות כתב:

זה מצרך נדיר.

השאלה הנצחית זה רק מיהו השפוי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2020 19:48 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

סוףלאדישות כתב:

זה מצרך נדיר.

בזה אפשר בהחלט לומר אזלינן בתר רובא כל מדינות העולם(לא בתר הרוב מבלז)

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי מושגים ב- 14/10/2020 19:51:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2020 19:49 לינק ישיר 

אין לי ספק שבמסגרת הפלורליזם של בעלז (וכפי שגם דרשו מאחרים) הדברים החשובים הללו יופיעו בכתבה מסודרת בביטאון "המחנה החרדי".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2020 19:56 לינק ישיר 

מושגים כתב:

תמניא_אפי כתב:

סוףלאדישות כתב:

זה מצרך נדיר.

ומשהו במיוחד לתמניא

כמרים נוצריים שאלו פעם לרבי יהונתן אייבשיץ בתור ילד מדוע היהודים לא הולכים בתר רוב העולם שהם נוצרים, הרי היהודים אומרים אזלינן בתר רובא?

ענה רבי יהונתן: בדבר שמוחשי אין אומרים אזלינן בתר רובא.

ולשיטתך, אתה הרי טוען שאף אחד לא יודע, ושאין זה מוחשי שהקורונה מסוכנת כל כך.

אם כך לשיטת רבי יהונתן אייבשיץ יש לומר אזלינן בתר רובא שרוב העולם סבור שיש לשמור מאד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2020 21:24 לינק ישיר 

אשכול מספר אלפיים עשרים וחמש של החברה ממכניבקא שאפו ענקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקק
ולגופו של עניין רוב מוחלט של הציבור החסידי אינו מקפיד על הוראת משרד הבריאות בארץ ובחוץ לארץ ,ישנם סירטונים למאות ותמונות לאלפים רק עיוור חירש ואילם לא יראה זאת ,מה גם שחלק מהרבנים הסבירו זאת בצורה מפורשת אם זה מרן ראב"ד העדה החרדית ר' משה שטרנבוך בראיון לעיתון העדה החרדית קהילא קדישא לכבוד חג הסוכות
אם זה האדמור מסאטמר על שני הפלגים ובקולו הוא שלוקח על עצמו אחריות שכולם יבואו לשמחת תורה כרגיל ושאף אחד לא ינזק ,האדמור מסקולאן שיש הסרטה על טיש מלפני שבוע עם מאות ולפני חודש אם אלפים כששבת בקריית יואל ,טיש מהאדמור מסקוואר מנעילת החג שרואים שם בהסרטה כחמשת אלפים איש בשמחת תורה על הפרנצ'ס, אם זה בבוהוש שהייה טישים עם מאות איש בחג הסוכות  ברסלב באומן ,במכניבקא גם כן מי שרוצה מוזמן ללכת ולראת בבית המדרש ברחוב רשי הישן, 
ובימים הנוראים ובסליחות בבית המדרש הענק החדש, הייה משם תמונות מאירוע סליחות ללא מסיכות שהתפרסם באתר כיכר השבת, בדושינסקי הייה כל יום שמחת בית השואבה בבית המדרש המרכזי ולא בסוכה והכניסה רק לאנ"ש ומהכניסה הצדדדית ,
בדאראג הייה כל יום טיש בחג וכן תפילות של מאות כשהכניסה מהצד שלא בולטת לרחוב, לא אמשיך לפרט, כי אולי עשיתי טעות והייתי צריך לפרט מי כן שומר שהייה מסתכם בשתיים או שלש חסידויות וזהוווווווווווווו
אז מה  הכפייתיות והאובססייה כל היום של החברה לפתוח אשכולות נגד בעלז ?????????? ומי מדבר על ויזני'ץ ועל הפסק המפורט והמוסרט של גדול תלמידי מרן השבט הלוי ר' משה שאול קליין שטוען שלא חייבים לשמור על ההרואות בישיבות ובבתי כנסת ולא שכיחא הזיקא על פי הלכה ותורה ותפילה מצלא ומגנא
אבל את החברה ממכניבקא מעניין עובדות? הצחקתם אותם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2020 21:26 לינק ישיר 

מושגים כתב:

מושגים כתב:

תמניא_אפי כתב:

סוףלאדישות כתב:

זה מצרך נדיר.

ומשהו במיוחד לתמניא

כמרים נוצריים שאלו פעם לרבי יהונתן אייבשיץ בתור ילד מדוע היהודים לא הולכים בתר רוב העולם שהם נוצרים, הרי היהודים אומרים אזלינן בתר רובא?

ענה רבי יהונתן: בדבר שמוחשי אין אומרים אזלינן בתר רובא.

ולשיטתך, אתה הרי טוען שאף אחד לא יודע, ושאין זה מוחשי שהקורונה מסוכנת כל כך.

אם כך לשיטת רבי יהונתן אייבשיץ יש לומר אזלינן בתר רובא שרוב העולם סבור שיש לשמור מאד.

אני רואה שאתה יודע יותר טוב ממני מה אני טוען.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2020 21:46 לינק ישיר 

שדה9 כתב:

ולגופו של עניין רוב מוחלט של הציבור החסידי אינו מקפיד על הוראת משרד הבריאות בארץ ובחוץ לארץ ,ישנם סירטונים למאות ותמונות לאלפים רק עיוור חירש ואילם לא יראה זאת ,מה גם שחלק מהרבנים הסבירו זאת בצורה מפורשת אם זה מרן ראב"ד העדה החרדית ר' משה שטרנבוך בראיון לעיתון העדה החרדית קהילא קדישא לכבוד חג הסוכות
אם זה האדמור מסאטמר על שני הפלגים ובקולו הוא שלוקח על עצמו אחריות שכולם יבואו לשמחת תורה כרגיל ושאף אחד לא ינזק ,האדמור מסקולאן שיש הסרטה על טיש מלפני שבוע עם מאות ולפני חודש אם אלפים כששבת בקריית יואל ,טיש מהאדמור מסקוואר מנעילת החג שרואים שם בהסרטה כחמשת אלפים איש בשמחת תורה על הפרנצ'ס, אם זה בבוהוש שהייה טישים עם מאות איש בחג הסוכות  ברסלב באומן ,במכניבקא גם כן מי שרוצה מוזמן ללכת ולראת בבית המדרש ברחוב רשי הישן, 
ובימים הנוראים ובסליחות בבית המדרש הענק החדש, הייה משם תמונות מאירוע סליחות ללא מסיכות שהתפרסם באתר כיכר השבת, בדושינסקי הייה כל יום שמחת בית השואבה בבית המדרש המרכזי ולא בסוכה והכניסה רק לאנ"ש ומהכניסה הצדדדית ,
בדאראג הייה כל יום טיש בחג וכן תפילות של מאות כשהכניסה מהצד שלא בולטת לרחוב, לא אמשיך לפרט, כי אולי עשיתי טעות והייתי צריך לפרט מי כן שומר שהייה מסתכם בשתיים או שלש חסידויות וזהוווווווווווווו
אז מה  הכפייתיות והאובססייה כל היום של החברה לפתוח אשכולות נגד בעלז ?????????? ומי מדבר על ויזני'ץ ועל הפסק המפורט והמוסרט של גדול תלמידי מרן השבט הלוי ר' משה שאול קליין שטוען שלא חייבים לשמור על ההרואות בישיבות ובבתי כנסת ולא שכיחא הזיקא על פי הלכה ותורה ותפילה מצלא ומגנא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2020 01:22 לינק ישיר 

למי ששאל למה דוקא על בעלז
מסתבר מאוד בגלל שהם ברשמי כך
כל השאר לא פירסמו כל כך והסיפור עם ויזניץ נהיה רק באחרונה
בעוד שבעלז מההתחלה זילזלו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2020 01:39 לינק ישיר 
פלדלפי

שדה9 כתב:

אכן יש בעיה משותפת לכלל החסידים! לא סתם נקראת חסידה.. החסידים לא מתחשבים באף אחד אחר וחושבים רק על עצמם ! 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הזיצדיגע תורה של הרבי מקרלין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext