|
|
| נשלח ב-15/10/2020 19:30 |
|
| |
גם לרבנים הקונסטרוקטיביים יש רבנים משלהם.......
כל עוד אותם אדמורי"ם עושים מה שעושים בתוך הקהילה שלהם,
שיעשו מה שהם רוצים..............
אבל כשהם מחללים שם שמים ברבים,
על זה יש חובה הלכתית למחות,
ואת זה אני עושה כאן ובאופן ברור.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 15/10/2020 19:34:21
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2020 19:55 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
מידי פעם אתה מזכיר את רמת המשכל..
אם כל הרבנים שהזכרת אין להם כיפה מקרוסקופית, הרי שהוא לא התייחס אליהם
ובכל מקרה, כל אותם רבנים שהזכרת, כבודם במקומם מונח, הם יורו לאנשי קהילתם בלבד לכל קהילה יש רבנים, לבעלזא יש רבנים משלהם, לקרלין רבנים משלהם, לחב"ד רבנים משלהם אל תכפה את דעות הרבנים הליטאיים על עשרות אלפי חסידים בכל מיני חסידויות שם החליטו בהסכמת רבניהם ומורי ההוראה שלהם להתנהג כפי שהם מתנהגים זה מתחיל להזכיר את סיקריקי מאה שערים הקיצוניים, שמנסים להשליט את הדעות שלהם ולהפריע למשל לאנשים לבחור בבחירות לממשלה, כמצוות רבותיהם של הבוחרים.
שב בשקט, בדסדר? אל תבלבל את השכל, וכל אחד ישמע לקול רבותיו אתה גם סיקריק קיצוני, וגם כיפה מקרוסקופית.. |
|
מילא הייתם נלחמים בחירוף נפש ללימוד תורה אבל בגלל טישים וחתונות להרוס לכלל ישראל ולגרום לו לביטול תורה, נזקים כספיים, אבידות בנפש, וחילול ה' זה יוריד מכבודכם ללכת עם מסיכה ולהתפלל בחוץ לפי ההנחיות? אין כאן חסידות יש כאן יהירות ויריקה בפרצופם של החרדים
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2020 20:07 |
|
| |
והיה ביום פקדי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2020 20:53 |
|
| |
עוד טור חזק של דמן שפורסם בגלובס.
דוד דמן/גלובס כמו שזה נראה כרגע נמשיך להתווכח עד מחר, כי כל צד מבין רק את עצמו. מעין שיח חירשים משודרג. החרדים רק רוצים להתפלל, ובשמאל החילוני רק רוצים להפגין. חלק דוחה בשאט נפש את ההנחיות, וחלק מאמץ אותן כתורה מסיני. בינתיים שני הצדדים נושאים בנטל ההוכחות באופן שווה. בחוגים חרדיים נרחבים מתכנסים מזה חודשים כרגיל, ובקרב אותם חוגים אין כל סימן מובהק ליתר תחלואה או מוות. מצד שני, אולי הם הגיעו לחסינות עדר, ואולי הנורא מכל עוד יגיע. רק חבל שמלבד התנפלות העדר התקשורתית, אף גוף מדעי לא התנדב עד כה לבדוק ביסודיות היכן הם אלפי החולים ומאות המתים שנביאי הזעם התקשורתנים ניבאו לנו בעקבות ההתכנסויות החרדיות האלה. בסוף כנראה מה שיציל אותנו, כמו את שאר העולם, זה החיסון. הוא ולא אחר. בינתיים עוד לא נמצא מודל אחר שלא רק הצליח להרוויח זמן ולדחות את האסון לגל הבא, אלא גם למגר אותו כליל. אבל בזמן הזה התברר לנו שאנחנו מפולגים מאי פעם. מרגע שמדרג החיוניות התגמש והופקר לגורלו, כל מגזר הכריז על סדר עדיפות משלו, ובצדק. כשהערך העליון שלך הוא הפגנה בבלפור, שלי הוא תפילה ברוב עם ולימוד תורה בישיבה. כשחבר כנסת רוצה מאוד לראות את נכדותיו גם במחיר עבירה על החוק, אני מאוד רוצה לראות את הרבי שלי בחג, ויהי מה. זו מתמטיקה פשוטה בהחלט. מהחברה החילונית אין לנו, החברה החרדית, הרבה ציפיות שיבינו את המשוואה הפשוטה הזו, אבל התברר לנו שוב עד כמה החברה החרדית רחוקה, תודעתית והשקפתית, מזו של הציבור הדתי לאומי. ההיתקלויות האחרונות בין המגזרים הוכיחו שהפער הדתי והתיאולוגי בינינו הוא בלתי ניתן לגישור. הכיפה שלהם היא לא השטריימל שלנו ולא יעזור מאומה, למרות המעטה המשותף כביכול של בית כנסת וסוכה וחיבת הארץ. הקטע הכי מוזר היה לשמוע הטפות מוסר של "ונשמרתם לנפשותיכם" מאלו שמעודדים מגורי יהודים במקומות הכי מסוכנים במזרח התיכון. אבל הפן העצוב, בעיניי, הוא שיח החירשים שהתפתח גם בתוך החברה החרדית עצמה. התברר שגם לאחר שבעים שנים של מאבק משותף על ציפור הנפש, עדיין חלקים מתוכנו לא ממש מבינים את צרכיו הרוחניים והחברתיים של האחר. כך דוברים חרדיים בשיח הכללי הגדירו את החסידויות ואדמו"ריהם שמתכנסים לשמחת תורה כ"נבלים ברשות התורה". לא פחות. יישאר לנו עוד הרבה זמן לחקור כיצד הגענו למצב שבו חרדי ליטאי מתקשר בעיצומו של יום שבת למשטרה כדי לדווח על מנין תפילה חסידי. או כיצד החובה התורתית המובהקת של "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם" הפכה בן לילה לכלי ניגוח פופוליסטי, ואיך פתאום, כביכול, הפכו מנהיגי ציבור אחראיים ומנוסים לרוצחים בפוטנציה. אגב, כמי שמחלק את חייו בין ישראל לאירופה, מדינת ישראל מקבלת ציונים גרועים במאבקה נגד הנגיף. יש תחושה של מדיניות חלם. תחושה עמומה שהמנהיגים לא ממש יודעים מה ניתן לעשות, מעבר ללאמץ באופן גורף ועיוור את כל מה שתכניות העבודה מציעות מבלי להקדיש טיפת מחשבה או יצירתיות בעניין. הרי מה בדיוק נבון בהחלטה לסגור את השמים בפני תיירים ממדינות שהן פחות אדומות מאיתנו? תשמחו שהם רוצים בכלל לבוא. מה היה רע לפתוח את נתב"ג בפני כל יהודי העולם, ממדינות ירוקות מאתנו, שרוצים לבוא לחג, למרות הכל? או מה ההיגיון המינימלי בחובת עטיית מסכות במרחב הפתוח בטיול יחיד או זוגי? מעטות הן המדינות, אם בכלל, שחובת עטיית המסכות בהן היא כה גורפת - ועוד לא ראינו כיצד זה עזר לנו עד כה. אני לא מצפה מראש ממשלתנו המפוחד והכושל להתחיל ולקדם את המודל השבדי, שלפחות נועז מספיק כדי להודות שאין עצה ואין תבונה נגד הנגיף מעבר ללחכות בסבלנות לפתרון החיסוני, ובד בבד לשמור על החברה ועל הכלכלה מפני נזקים בלתי הפיכים. אבל לפחות נותר לצפות ממנו שירסן את כוחות השיטור שהוא משסה בנו כדי לשמור על הסגר המדומה שהכריז עליו ולרכך מעט את יסודות המשטר הקומוניסטי שהוא כפה עלינו בתקופה האחרונה. הכותב הוא פובליציסט ובעל טור בעיתון "משפחה"
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2020 20:55 |
|
| |
דווקא הטור הזה מוכיח שהוא אידיוט, בור ועם בארץ בענייני הקורונה ובמה שקורה בעולם
אין לו מושג מה זה ה"מודל השבדי", הוא לא מתחיל אפילו להבין מה ההבדלים בין ישראל לשבדיה, העיקר לכתוב ראש ממשלה כושל ופחדן שלא מאמץ את המודל השבדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2020 20:58 |
|
| |
נוירולוג, מקוה שאינך נעלב שלא מגיבים לך על תגובותיך הטמבליות באשכול זה ודומיו
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2020 20:59 |
|
| |
| קרצטיונא כתב: |  | | נוירולוג, מקוה שאינך נעלב שלא מגיבים לך על תגובותיך הטמבליות באשכול זה ודומיו |
|
דווקא אני מאוד נעלב
אולי תעשה משהו בנדון? למשל לנסות לענות לעניין, או שזה משהו שזר לך לחלוטין?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2020 21:01 |
|
| |
כשאני בא לקרוא מאמר, כתבה, או ספר, קודם אני בודק מי הכותב. בענין הקורונה, אם הכותב הוא חסיד בלז (דוד דמן) זה אצלי בגדר ספרי מינות. שחז"ל אסרו להחזיק בידיים אלא עם בגד חוצץ, וישר לשריפה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2020 22:21 |
|
| |
אני מניח שהיה דיון במערכת אם לפרסם את הקשקוש הנל. לדעתי היה מן הראוי לפחות להוסיף הערה בסוף האשפה שמדובר בדעתו האישית של הכותב ודעת המערכת שיש לשמור באופן מלא על הנחיות משרד הבריאות.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי ברכת_החמה ב- 15/10/2020 22:22:31
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 00:45 |
|
| |
בעיקרשומע
| קרצטיונא כתב: |  | עוד טור חזק של דמן שפורסם בגלובס.
|
|
אני מבין שאתה מאד נהנה, אבל בשביל להגדיר חזק טור שהתפרסם בגלובס השאלה מה הוא גורם לקוראי גלובס. ואצלם זה מעצם את התחושה של אדם זחוח שלא אכפת לו מכל הסביבה [שמספקת לו שירותי רפואה בשוויויוניות למרות כל מעלליו] ומלגלג עליה. ועוד יש לו תלונות על זה שלא מספק מקבלים את הנרטיב שלו [מדהים איך שהחרדים נהיו כאלו פלורליסטים].
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 02:06 |
|
| |
לדוד דמן.
"גם אני רוצה" היא אכן טענה נפוצה בריב, במיוחד בין ילדים, אבל אין בה שום הוכחה להצדקת נכונותה של גוף הטענה. אבל בעוד שאתה מנסה ללמד קצת משוואות במתמטיקה לעם, לא מובן למה ויכוח בחיוב שמירת בריאות הגוף (לא הנפש) מוכיח פער תיאולוגית!!! בין חרדים לדתיים? מה אין חרדים 'שלא מעוניינים' למסור את נפשם למען ראיית רבם? ודווקא כן רוצים להקפיד על מרחק עטיית מסכה אפילו יותר מהנחיות משרד הבריאות? (ניכר מדבריך אי בהירות במונח "תיאולוגיה").
ובאמת מוזר מאוד ההשוואה בין דחיית "ונשמרתם לנפשתיכם" למען מצווה מן התורה של יישוב ארץ ישראל (לפחות לשיטתם) לבין זלזול בהלכה של "ונשמרתם" למען לראות בסך הכל את המשפחה או את הרבי.
ואם אתה כ"כ סוגד לתרבות האירופית וצוחק ממדיניות החלם של ראש ממשלה מפוחד , תנסה להפעיל את כישורי דמיונך איזה רמת הכלה הייתם מקבלים מה"בעלגישע פאליציי" אם היו מיעוט גדול של פורעי חוק ששם פס על ההנחיות ומצפצף על החוק.
דבר אחרון אני שותף איתך בעצב על חלקים חשובים מתוכנו שלא מבינים את הצרכים הרוחניים האמיתיים שלנו, אין לנו באמת עניין בהתקהלות של אלפים לא בתפילות ולא בטישים, הרבה ממשתתפי ההמונים יודו לך בארבע עיניים שעושים את זה רק בגלל לחץ חברתית. אין לנו עניין ברמטכ"ל שהולך לפנינו ועורך טישים תוך כדי התגרות ברשויות, אנו לא אוהבים פרובוקציות לא מתיחת שרירים, אנו הפשוטי עם כבר ממילא רגילים מאז, לוותר הרבה על נוחיות עצמית בחיים שלנו למען "אידישקייט" (ובסוד גם למען מסגרת הקהלתית), בלבוש, אורח חיים, עבודה ומקום מגורים. אפשר להגיד, שמירת ההנחיות, קטן עלינו.
אנו כן צמאים מאוד לשמוע תכניים רוחניים, תורה וחסידות, משהו שאפשר לחזור עליהם בשיחה עם חברים, ולשנן לעצמנו בלבבנו כדאי להנחיל אותם בביתנו לבני משפחתנו. לך אל העם ותבדוק איפה מחפשים אותם (רמז: לא בחצרות ולא בפארענצ'עס).
אחד שבא לראות את הרבי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2020 04:10 |
|
| |
ביוטיפול
7;
|