|
|
| נשלח ב-18/10/2020 00:11 |
|
| |
בעיקרשומע
ומה באמת אומר הגרד"ל בשבועות האחרונים? הא פותח את הפה? [לפני שנה הוא אמר לחבר שלי 'הבית ברחוב רשב"ם הורס את הציבור' בהאי לישנא]
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 00:11 |
|
| |
ואילו חדרים יפתחו?...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 00:13 |
|
| |
| בעיקרשומע כתב: |  | [לפני שנה הוא אמר לחבר שלי 'הבית ברחוב רשב"ם הורס את הציבור' בהאי לישנא] |
|
חחחח זה הביטויים העדינים ביותר....
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 00:15 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | | ואילו חדרים יפתחו?... |
|
זה תלוי בכל מנהל חיידר מה יותר מדבר אליו, קנסות (שכנראה לא ייגבו) של המשטרה,או הכסף הרשב"מי...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 00:37 |
|
| |
ר' דוב לנדא צודק, לצערינו,
עצוב וחבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 00:51 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  | ר' דוב לנדא צודק, לצערינו,
עצוב וחבל. |
|
ברור שזה מה שהרגש אומר עכשיו.
אבל פירוק דגל התורה (בהנחה שזו אכן המשמעות של מלחמה בינקוש),גם משמעותו-בסופו של דבר- להחזיר את המפתחות לחסידים במקרה הטוב, ולפלג או לבריסק במקרה הגרוע, אז מה הרווחנו?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 00:56 |
|
| |
| מוישה_וחצי כתב: |  | ר' דוב לנדא צודק, לצערינו,
עצוב וחבל.
ברור שזה מה שהרגש אומר עכשיו.
אבל פירוק דגל התורה (בהנחה שזו אכן המשמעות של מלחמה בינקוש),גם משמעותו-בסופו של דבר- להחזיר את המפתחות לחסידים במקרה הטוב, ולפלג או לבריסק במקרה הגרוע, אז מה הרווחנו? |
|
אתה מבין שאתה מוכיח בדיוק כל מה שכתבתי לעיל?
מבחינתך הכל מתחיל ונגמר ב"מה טוב לליטאים"
הלו, יש חיים ורוחנית גם מעבר לפוליטיקה וג'ובים ושליטה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 00:58 |
|
| |
נו באמת, נוירולוג, כולנו יודעים (ובעת האחרונה רואים זאת בחוש) שמרבית האדמו"רים אינם יותר טובים מינקי קנייבסקי. חוץ מזה שהם יותר מבוגרים, באמת אין גם הבדל מהותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 01:03 |
|
| |
| מוישה_וחצי כתב: |  | | נו באמת, נוירולוג, כולנו יודעים (ובעת האחרונה רואים זאת בחוש) שמרבית האדמו"רים אינם יותר טובים מינקי קנייבסקי. חוץ מזה שהם יותר מבוגרים, באמת אין גם הבדל מהותי. |
|
אני לא אומר את זה בכדי להתנצח עמך
זו לא המטרה וגם לא הזמן, אני באמת מקווה שתשים לב איך שעם כוונה או בלי כוונה אתה שקוע באותה מדמנה בצורה כזו או אחרת.
ויבוא יום (כך אני מקווה) שגם אתה תבין את הנזקים שקרו לציבור, החרדי בפרט, גם אם במבט צר זה הועיל לליטאים. יש דברים שההשפעה והנזק שלהם רחב וגדול הרבה יותר מרווח של גו'בים ושליטה.
נ.ב. לא שאני חושב שהצד השני מושלם, אבל אני מדבר ספציפית על התופעה בה אנו עוסקים כעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 01:22 |
|
| |
[quote]נו באמת, נוירולוג, כולנו יודעים (ובעת האחרונה רואים זאת בחוש) שמרבית האדמו"רים אינם יותר טובים מינקי קנייבסקי. חוץ מזה שהם יותר מבוגרים, באמת אין גם הבדל מהותי.[/qu
יותר מבוגרים ? כבר לא כולם יש בסדיגורא מאן דאמר חדש בגיל 24 שנהיה כבוד קדושת ולעצם הענין מבחינה פוליטית השאלה מורכבת מבחינה השקפתית ברור שזה נזק ענק זה שנתנו לפוחז להשתלט על השם ר חיים קניבסקיולעשות בו כבתוך שלו
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 01:24 |
|
| |
| ליטאישעבר כתב: |  | [quote]
יותר מבוגרים ? כבר לא כולם יש בסדיגורא מאן דאמר חדש בגיל 24 שנהיה כבוד קדושת
|
|
זה בגלל שהוא יושב לא במשבצת של הנכד קנייבסקי אלא של הסבא,אז הוא יכול להיות גם צעיר מה הבעיה....
תוקן על ידי מוישה_וחצי ב- 18/10/2020 01:24:55
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 01:25 |
|
| |
תסתכל גם אתה במראה. את הנזק האדמור מגור ליצמן ופרוש גרמו לציבור החסידי בהליכתם בראש בקיר והנסיון להאחז בקרנות המזבח בשליטה בציבור כולו וההתבזות עם יוסי דייטש מבלי לראות את המציאות של יחסי הכוחות האמיתיים. דגל רק חשפו את זה לאור השמש. ודוקא במקרה ההוא זה לא היתה מערכה אישית של יענקי אלא של דגל כולה. אתה נותן לו קרדיט מידי גדול של נצחון על האדמור מגור ואגודה. אין לו גב וכח עד כדי כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 01:32 |
|
| |
כמעט כל הציבור הליטאי סולד מתופעת יענקי. במקרה אחד הוא פעל נכון והציבור היה איתו, וזה היה בענין הבחירות לעירייה. מה לעשות וזה הנושא שהכאיב לך ולכן הפוזיציה שלך היא תמיד נגד וכל הוראה שיוצאת מהגרח ולא מסתדרת לך זה מיד יענקי. מה לעשות והוראות מגדולים לא תמיד מסתדרות לפי דעתו של האדם ההדיוט? במקרה דנן שהוא נושא של לימוד תורה, ההכרעה באמת מאוד לא פשוטה, זו באמת שאלה לאנשים גדולים, ומכונת התגובות האוטומטית שצווחת יענקי יענקי לא רלוונטית כאן למי שטיפה יראת ה' ואהבת תורה בליבו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 01:45 |
|
| |
מנחה חדשה, די
עברנו את הגיל, את כל הלוקשים והמעיישלך האלו אנו כבר מכירים ולעסנו, חזור ולעוס.
הכל עניין של פוזיציה ואג'נדה, כשזה שרת אותך היית מאושר עד הגג, בכל פעם שדיברו כאן נגד יענקי ושות' קפצת כנשוך נחש. רק כעת (ואולי היה עוד מקרה כזה בעבר) כשיענקי עושה לך בושות אתה מרגיש צורך להסביר שהוא לא בסדר.
אפילו החברים שלך מדגל התורה הבינו את מה שאני כבר אומר מזמן, אל תעשה שקר לא לעצמך ולא לאחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 01:57 |
|
| |
כולכם חוטאים למטרה ,נוח להתקיף את יענקי כי הוא בן 32,ברור כשמש שהוא לא קובע , מי שקובע זה או סבו שיש רבים הסוברים שכל היוצא מפיו כבת קול משמים גם אם כביכול הוא לא מודע לכל הפרטים או אביו של יענקי ר' שאול שהוא הבעל הבית האמיתי ברשב"ם,בכל מקרה יענקי יכול ללחוש ולייעץ הוא לא קובע,רק כאמור הכי נוח להתקיף אברציק בן 32
|
|
|
|
|