בהמשך לקריאתו של אברי גלעד, אני ממליץ ומקוה שהסגר יהיה הדוק ביותר, כך שכל הציבור החילוני שנעזר במפעלי החסד בבני ברק, לא יוכל להיעזר.
ומכאן הקריאה למפעלי החסד, "עזרא למרפא-הרב פירר", "עזר מציון-הרב צולק", וכל מפעלי החסד שאנחנו החרדים שופכים כספנו בשביל להחזיק את החילונים, לסגור מיד את דלתותיהם בפני הציבור החילוני.
אל תתערבבו איתנו, אל תבואו אלינו, אל תכירו אותנו, אנחנו נסתדר יותר טוב בלעדיכם.
ולחולים ולמבוגרים שביניכם נתפלל שתאריכו ימים, אבל תרדו לנו מהוריד ותפסיקו לשתות את דמנו.
מוחל טובות. עם ישראל ידע להסתדר מצויין מבלי להזדקק לטובת הארגונים החרדיים. עם ישראל הקימו בס"ד מדינה. קטן עליהם מתנדבים שמחלקים סנדביצים
שום דבר. אברי גלעד פשוט יופתע פתאום לראות שהאוטונומיה החרדית עשירה גם בחומר וגם ברוח.
יאללה, אז מתי מקימים? אולי כשכולם יראו כמה אנחנו עשירים בחומר וברוח, יעברו אלינו גם כן, ובא לציון גואל...
(אה, אפילו להקים אוטונומיה מסודרת אנחנו לא יודעים?...)
אפילו לערבים רוצים לתת מדינה ולא אוטונומיה, ואתה רוצה לתת לחרדים רק אוטונומיה. זלזול באינטליגנציה "היהודית". תזכור כל החכמים שביהודים שורשם בחרדים.
ובכל את לקחת את נושא הקורונה ולהפוך אותו להורג המונים בעיניי זה שוב דמגוגיה בגרוש. שמתחברת להרבה דמגוגיות חילוניות נגד החרדים שעליהם נאמר הכלבים נובחים והשיירה עוברת.
נשלח ב-18/10/2020 13:47
לתשיעי: נא להיות כנה, האם נוכל להסתדר באוטונומיה חרדית או שלא?.. א"כ, למה אתה לא קופץ על הצעתו של אברי גלעד?...
ולמר קוהלת: מתי לדעתך יגיע הרגע בו "יאתגרו אותנו באמת"? לי נראה שהוא קרוב מתמיד...
נשלח ב-18/10/2020 14:31
קרוב-רחוק, כשהוא יגיע נתמודד איתו יופי יופי. בעזה"ש.
נשלח ב-18/10/2020 14:36
מצדרביעי
קהלת כתב:
קרוב-רחוק, כשהוא יגיע נתמודד איתו יופי יופי. בעזה"ש.
אני מניח שאתה מתחפר עמוק עמוק בתוך האוטונומיה החרדית הלא רשמית כאברך כולל/עסקן כזה או אחר, אבל אתה לא דואג להתמודדות שלי ושל חברי שמעוניינים לעבוד במערכת הישראלית הכללית ולכן נתקשה עכשיו בדרך הטבע יותר להתקבל לעבודות וכיו"ב, אז אל תגיד "נתמודד" תגיד אני ואפסי עוד...
נשלח ב-18/10/2020 14:39
אתה מתחפר בגיבובי ההסתה של התקשורת ולקקני-ישבנה מהציונות הדתית, חרדים עובדים בכל מקום, בכל תחום, בכל מגזר. כל שדרות העסקים החרדיות מפרנסות מאות אלפים של חילוניים בכל תחום, בבניה, במסחר, בתעשיה, בחקלאות, בקמעונאות, תפתח את העינים ותראה שהחילוניים יחפשו אותך לעבוד אצלם, לא כי הם עושים לך טובה אלא כי הם צריכים אותך (בהנחה שאתה מתאים לתפקיד בו אתה חפץ).
נשלח ב-18/10/2020 14:49
אני במקומם הייתי חושש להעסיק עובד המשתייך לציבור ש"שם פס" על הנחיות המדינה להצלת חיים...
נשלח ב-18/10/2020 14:55
הכובס1
מצדרביעי כתב:
אני במקומם הייתי חושש להעסיק עובד המשתייך לציבור ש"שם פס" על הנחיות המדינה להצלת חיים...
במקומות שאני מסתובב מעדיפים לעבודה את החרדים נטו מאשר את החילונים, ובעיקר מאשר את המחרדמנים, אשר אלה לעומת אלה יודעים היטב להיות ממוקדים בעבודתם, ומשתדלים שלא לעשוק או לגנוב, (יש בהם מינוס כי הם מחפשים אתמיד את החור שבגרוש, אבל כיום זה קיים אצל כל העובדים)
ושוב עזוב את הקורונה, דיי להפוך אותה לדגל האומה, הקורונה היא משהו שהחילוני בעצמו לא מאמין למדינה בה.
נשלח ב-18/10/2020 14:56
אף אחד לא שם פס על הנחיות המדינה להצלת חיים, יש מגזר ומנהיגיו שחושבים שהנחיות המדינה מוטעות ומסוכנות, (כמו הרבה מאוד במגזר הכללי שחושבים שהנחיות המדינה באים מאינטרסים אישיים שונים וגחמות רגעיות מבולבלות), ולכן הם מנחים את שומעי-לקחם להתנהג באופן שהם חושבים כ'שביל-הזהב' בין הצורך החיוני לקיום שגרת חיים, לבין ההתמודדות עם וירוס הקורונה.
ושוב, אם יצטרכו אותך, יעסיקו אותך. אל תדאג.
נשלח ב-18/10/2020 15:13
אולשטוץ כתב:
אם לא "תמניא אפי" לא היה כאן שום אשכול, מטרות הפורום זה לנהל דו שוח ולהתווכח, אבל מה עושים במקרה שכל החולרות בעולם התאספו במקום אחד, ואין להם שום דבר בעולמם חוץ מבעלז ועוד פעם בעלז ושוב פעם בעלז, ובכל אשכול ואשכול, ללא קשר לנושא, שוב מגיעים לבעלז ולאוברלנדר ושוב בעלז ושוב פעם אוברלענדר, אם לא תמניא אפי עם מי הייתם מתווכחים? הרי כולכם בדעה אחת שאין בעיה בעולם שבעלזא לא אשם בה.
וזה שרוב החרדים מצפצפים על הכללים בעלזא אשמה, כי "בעלזא התחיל" תגידו תודה לתמניא שמגיב לכם, וזה נותן קצת גיוון באשכולות המשעממים שאתם מעלים גירה אלף פעם אותם טיעונים הזויים ושקרים.
אין את מי לאתגר במדינה כל כך קטנה, הכל כל כך מורכב ומעורבב מה שנשאר זה לחיות ביחד, ולראות איך המדינה מממנת את החינוך החילוני במאה אחוז. את התרבות החילונית במיליארדים. את ההתיישבות היהודית במיליארדים. ולהגיד תודה על 1000 שקל שמקבל אבא ל10 ילדים. ולהתפלל בשלומה של מלכות, ובעיקר לשלומה של מלכות שמים.
נשלח ב-18/10/2020 15:23
למר הכובס ומר קוהלת:
התוכלו לספר לנו מה עיסוקכם? כמובן בלי להסגיר פרטים מזהים
(בהנחה שהכובס לא עובד במכבסה, וקהלת לא עוסק כל היום בפילוסופיה אקזסטינצאלית יהודית כמלך על מקלו...)
נשלח ב-18/10/2020 15:34
כנראה שב"ה במשפחתך לא היו חולים
מושגים כתב:
timobl כתב:
בהמשך לקריאתו של אברי גלעד, אני ממליץ ומקוה שהסגר יהיה הדוק ביותר, כך שכל הציבור החילוני שנעזר במפעלי החסד בבני ברק, לא יוכל להיעזר.
ומכאן הקריאה למפעלי החסד, "עזרא למרפא-הרב פירר", "עזר מציון-הרב צולק", וכל מפעלי החסד שאנחנו החרדים שופכים כספנו בשביל להחזיק את החילונים, לסגור מיד את דלתותיהם בפני הציבור החילוני.
אל תתערבבו איתנו, אל תבואו אלינו, אל תכירו אותנו, אנחנו נסתדר יותר טוב בלעדיכם.
ולחולים ולמבוגרים שביניכם נתפלל שתאריכו ימים, אבל תרדו לנו מהוריד ותפסיקו לשתות את דמנו.
מוחל טובות. עם ישראל ידע להסתדר מצויין מבלי להזדקק לטובת הארגונים החרדיים. עם ישראל הקימו בס"ד מדינה. קטן עליהם מתנדבים שמחלקים סנדביצים
למה חשוב לעצם הדיון ? תאמין לי שכולנו משלמים מיסים. והרבה. וישירים.
ובמאמר המוסגר, פלאני עליך שאתה שבוי בקונספצייה קבועה שהחילונים ממש צדיקים אוכלים מיגיע כפם בלבד.
אז בוא נשים עוד פעם את הדברים על השולחן. התקשורת שהיא זו שמביאה את הידיעות נגועה באינטרסים קבועים לטובת הציבור החילוני והיא זו ששוטפת את העם בדיסי אימפורמציות קבועים.
כאשר נעמיק בבסיסי התקציב נגלה באמת היכן מתחבאים הסעיפים עם הכסף הגדול והאמיתי. אממה שהעם בור ועם הארץ בנושאים אלה. ואוכל לתיאבון ידיעות של שנאה שמזינות לו את נימי המוח הריקים והחלולים. וכשתטייל בערי הפירפייה תמצא את כל האוכלי חינם שניזונים מכל מיני תקציבי תזונה דירות עמידר ותמיכות עירוניות והם יושבים ומשחקים שש בש עם בקבוק בירה לידם. בזמן שהחרדי יושב ומגדל עדר של ילדים שנותנים עתיד למדינה על פי כל הפרמטרים הכלכליים.
מצדרביעי כתב:
למר הכובס ומר קוהלת:
התוכלו לספר לנו מה עיסוקכם? כמובן בלי להסגיר פרטים מזהים
(בהנחה שהכובס לא עובד במכבסה, וקהלת לא עוסק כל היום בפילוסופיה אקזסטינצאלית יהודית כמלך על מקלו...)