בית פורומים בחדרי חרדים

חרדית לשעבר ב'הארץ': הכוח של ההנהגה החרדית מסוכן לכולנו. איך נתתם לכוח הזה לצמוח?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/10/2020 11:16 לינק ישיר 
חרדית לשעבר ב'הארץ': הכוח של ההנהגה החרדית מסוכן לכולנו. איך נתתם לכוח הזה לצמוח?

רחלי גוטליב רושגולד
17.10.2020 'הארץ'

כשתראו אותי ברחוב, לא תזהו לאיזה מגזר השתייכתי. לא תדעו שבאתי מבפנים. אני איראה לכם סתם עוד אשה. את הפאה והמטפחת הנחתי מזמן עמוק במגירה, ואת החצאית הארוכה שלבשתי באופן קבוע החליפו מכנסי ג'ינס. בשנה האחרונה עשיתי שינוי משמעותי בחיי, ומאשה חרדית שחיה ונושמת ופעילה בחברה, נהפכתי לאחת שמתרחקת מכל הגדרה. הימים הללו, ימי מגפת הקורונה, קשים ומייסרים מאוד לכולם, ואני מוצאת את עצמי יושבת על הגדר, לא פה ולא שם, וחווה כאב עצום. משפחתי כולה נטועה עמוק בחברה החרדית שכל כך קל כעת לשנוא ולהשמיץ.
ומהמקום שלי אני כבר מצליחה להתבונן מעט מבחוץ על מגזר שהיה עד לפני רגע המגזר שלי. שומעת כיצד המנהיגים מזלזלים בהנחיות, פותחים תלמודי תורה ובתי כנסיות לתפילות המוניות חרף האיסור. חווה את חוסר שיתוף הפעולה, צופה בסרטונים שמגיעים מחסידויות מסוימות שהחליטו שחוקים ותקנות והנחיות לא חלים עליהם, ונפשי סוערת. נכון, זה לא כולם. יש בחברה הזאת גם מי שנזהרים, נשמעים להנחיות, ואני מעריכה אותם מאוד על כך. המציאות רק מדגישה לי את מה שהבנתי מזמן: ההנהגה החרדית נכשלה.
הכעס של הציבור החילוני ברור, אני מבינה אותו. אך באותה נשימה אני לא יכולה שלא לתמוה ולשאול אתכם, כן בדיוק אתכם, שזועמים ובצדק, איפה הייתם עד היום? איך נתתם לכוח הזה לצמוח? איך איפשרתם את זה? את הבדלנות הזאת — חברה שחיה על פי חוקים משלה? למה שתקתם כשההנהגה הפוליטית החרדית צברה כוח כזה, שמסוגל להשפיל ולרומם, ומאפשר לה לסחוט ממשלה אחר ממשלה, שנים על גבי שנים. איך זה כל זה עבר בדממה כזאת?

כבר שנים שאני פעילה חברתית. השתתפתי בהקמתו של ארגון שמטפל בפגיעות מיניות בחברה החרדית, ואני עדיין שותפה בניהולו. הפוליטיקאים החרדים אף פעם לא היו בעבורנו כתובת, ולצערי בפרשייה חמורה שאנחנו מלווים כבר שנים, מעורב חבר כנסת שהיה גם שר, והוא ממוקם בצד הלא טוב של הסיפור. במהלך שנות הפעילות החברתית שלי לקחתי חלק פעיל בתביעה שהוגשה לבג"ץ נגד המפלגות החרדיות, שמדירות נשים מהרשימות לכנסת, והתחושה היתה תחושה של בדידות. הכאב־ראש שהיה אמור להיות של כל אזרח ואזרחית ששואפים למדינה דמוקרטית ושיוויונית, היה כאב ראש שלנו בלבד.

כשהשתתפתי בדיונים בכנסת שעסקו בנושאים מהותיים וחשובים לנשים חרדיות ולא ישב שם אף נציג מהמפלגות שאמורות לייצג אותנו, הנשים החרדיות, התביישתי וקולי לא נשמע. שוב, התחושה התמידית היא, שזאת הבעיה שלנו. כשהורים רבים התחננו שיוקם זרם ממלכתי־חרדי בחינוך, שיוקמו בתי ספר שמשלבים לימודי ליבה, שהם הלחם והחמאה העתידיים של הילדים שלנו, הם נתקלו בחומה בצורה שהציבו הפוליטיקאים החרדים, שמשמרים דפוסים עתיקים. אני זוכרת את עצמי פוגשת לא מעט אנשים מרשימים מהציבוריות הישראלית, משכנעת, מסבירה להם שאולי כרגע מי שמשלמת את המחיר זו החברה החרדית, אבל בקרוב תשלם אותו החברה הישראלית כולה, בתוספת ריבית והצמדה.

והנה אנו בעיצומם של ימי הקורונה, וזמן הפירעון הגיע. את המחיר של פריצת הגבולות וההזנחה מצד ההנהגה החרדית משלם לא רק איזה יענקי ויינשטיין מבני ברק, הפעם גם סבתא שלכם ודוד שלכם מרמת השרון, מאשקלון, מהרצליה, נדרשים לשלם אותו. לא רק בבני ברק רעבים ללחם, גם ברחובות תל אביב העסקים קורסים בעקבות הסגר המתמשך שחונק את כולנו, והמספר הרב של חולים בערים החרדיות צובע את המדינה כולה באדום.
אל תטעו. האצבע המאשימה שלי לא מופנית אל אזרחים מן השורה במגזר שאליו השתייכתי. הם סובלים פעמיים. ההנהגה החרדית היא האשמה. בשעת הצרה הגדולה הזאת שנפלה עלינו מתברר שהיא אינה מסוגלת באמת להנהיג, ליצור מינימום של שיתוף פעולה כדי למנוע עוני, חולי ואף מוות.
מהמקום שלי, רגל אחת כאן והשנייה שם, אני קוראת לכם — התעוררו. הכוח הזה שבידיהם אינו מסוכן רק לחברה החרדית. הוא מסוכן לכולנו. ולצערי, זאת רק ההתחלה.
הכותבת היא פעילה חברתית

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2020 11:32 לינק ישיר 

עוד קצת תשומי כדי למנוע או לדחות את ההתאבדות המאיימת מעבר לפינה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2020 11:44 לינק ישיר 

נראה לי שהקב"ה נעלם מעיני הגברת הרבה לפני שהיא עשתה את המהפך המגזרי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2020 11:45 לינק ישיר 

נשמות אומללות שמחפשות רגע של חשיפה, שלפניה ואחריה תהום של חושך מכסה את חייהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2020 12:11 לינק ישיר 

גם אני מאוד מאוכזב מחלקים בחברה החרדית .עדין לא חושב שכולם משוגעים. העובדה שחלקים מרכזיים ולא שוליים כבעבר הופכים להיות מטורללים ולא מחוברים למציאות , כמו ההוראה לפתוח מוסדות בחללים סגורים בעת הזו שזה בלתי הגיוני לחלוטין מבריחה בהחלט למחוזות אחרים שמחפשים מקומות שפויים יותר למפלט בעת הזו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2020 12:13 לינק ישיר 

בהנחה שהקורונה עומדת ללוות אותנו כעת חמש שנים, מה אתה מציע ? לדלג על חינוך של דור שלם ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2020 13:08 לינק ישיר 

קהלת כתב:
בהנחה שהקורונה עומדת ללוות אותנו כעת חמש שנים, מה אתה מציע ? לדלג על חינוך של דור שלם ?

חס וחלילה!

לשבת עם מומחים ולהתארגן כמו שצריך עם כללים ברורים.
למשל:
קבוצות קטנות (10-15).
כיתה מאווררת ופתוחה (לפחות 15% פתוח).
מרחק בין תלמיד לתלמיד בכיתה.
מסיכות בזמן התפילה ובזמן ההפסקה ובכל זמן שילדים שרים או מדברים. (להחליף לפחות כל יום מסיכה).
כל ילד מביא בקבוק שתייה משלו מהבית.
אכילה רק במקום פתוח תוך שמירת מרחק.

מעבר ללמידה מרחוק אם התחלואה באזור גבוהה (לפי נוסחת רמזור שמותאמת לציבור החרדי)

והמון שמחה ורוגע.
שומרים על הכללים מתוך שמחה. בדיוק כמו שמקיימים מצוות אחרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2020 13:14 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

קהלת כתב:

חס וחלילה!

למשל:
קבוצות קטנות (10-15).
מסיכות בזמן התפילה ובזמן ההפסקה ובכל זמן שילדים שרים או מדברים. (להחליף לפחות כל יום מסיכה).

והמון שמחה ורוגע.

אהבתי את ה"המון שמחה ורוגע" אחרי שורה של תנאים קשיחים.

וסתם שאלה.
כל התנאים למשך חמש שנים?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2020 13:35 לינק ישיר 

אז כמה זמן אנחנו צריכים לחכות עד שהממשלה תגבש את ההנחיות להתנהלות בשגרת קורונה ?  5 מיטות אשפוז חדשות הם לא יצרו בתשעת החודשים האחרונים, אז אתה מצפה מהם לתכנית התנהלות הגיונית.

ודרך אגב, התכנית שלך היא בהחלט תכנית יפה ומעניינת, אפשר להתדיין על פרטיה, אבל לא נראה לי שבממשלה יש מישהו שחושב על פתרונות להתנהלות חיים. הם רק מחפשים להכות בנגיף, ולא מבינים שכעת צריך לגבש פתרונות לטווח ארוך, ולא בשיטת זבנג וגמרנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2020 14:32 לינק ישיר 

מי מדבר על ממשלה? אותה הנהגה שמצווה עלינו להצביע בבחירות למפלגה מסויימת, או לעבור להשתמש בסלולרי מסוג מסויים, אמורה לדאוג גם לבריאות שלנו כשהדברים בשליטתה, ולהורות על מתווה ללימודים בצורה שאינה מסכנת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2020 14:44 לינק ישיר 

ההנהגה הזו, חושבת שמתוה הלימודים הנהוג בחדרים החרדיים היא סיכון מחושב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2020 14:50 לינק ישיר 

מישהו מההנהגה או מלבלריה הוציא נייר עמדה מסודר ומנומק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2020 14:52 לינק ישיר 

למה, המדינה מוציאה ניירות עמדה מסודרים ומנומקים, הכל גיבובי מלל חסרי תכלית.

פיקוד העורף בדו"ח ההערכה השבועי שלו כותב על 'הגברת התחלואה הצפויה אצל החרדים בשבוע הקרוב בשל התקיימות מספר הלוויות של אדמו"רים משמעותיים בשבוע האחרון'. אתה יכול להזכיר לי על מה הם מדברים ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2020 14:57 לינק ישיר 
hhaavv

תמניא_אפי כתב:

זהו, יצא המרצע. אתה ללא כל ספק לא שומר תורה ומצוות עם כל כך הרבה "תנאים קשיחים" המונעים "המון שמחה ורוגע".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2020 15:03 לינק ישיר 

תרומה קטנה לצומי של אותה אומללה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2020 15:43 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
חריף_ומקשה כתב:

קהלת כתב:

חס וחלילה!

למשל:
קבוצות קטנות (10-15).

והמון שמחה ורוגע.

וסתם שאלה.
כל התנאים למשך חמש שנים?

נשלח מהאנדרואיד שלי

אני סתם זרקתי כאן רעיונות.
היה צריך לשבת עם מומחים ולגבש תוכנית ארוכת טווח.
ברור שההתנהלות צריכה להשתנות לפי המצב בשטח. לפי רמזור שמותאם לציבור החרדי.
בזמן שהאזור "ירוק" אפשר להקל בהנחיות. בזמן שהאזור "אדום" עוברים ללמידה מרחוק..

העובדה ששדרת ההנהגה החרדית (מכל העדות והחוגים) לא הבינה את גודל השעה ולא השכילה לשבת עם מומחים ולגבש כללים ברורים שכל הציבור החרדי יפעל על פיהם (למעט קבוצות שוליים ידועות), זה כישלון שאין כדוגמתו!
מה שקורה עכשיו זה אנרכיה. עיתונאים, צייצנים, וגייחזים למיניהם מלבים את הכאוס. הוראות סותרות. ושיטות מנוגדות.
אנרכיה בזמן מגיפה, זה כמו להוסיף חומר בעירה לאש.
וכרגע זה נראה שהתבערה הזו יצאה משליטה..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > חרדית לשעבר ב'הארץ': הכוח של ההנהגה החרדית מסוכן לכולנו. איך נתתם לכוח הזה לצמוח?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext