|
|
| נשלח ב-18/10/2020 17:58 |
|
| |
עקוב קצת אחרי הכתיבה שלי. תראה איפה אני ממוקם. (רמז: תקרא את האשכול שהדיבוק פתח בענין התושבע) . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 17:58 |
|
| |
ולשרה_בן
| תמניא_אפי כתב: |  | מושגים מצטער מאוד אבל מזמן כבר עברת את גבול הטעם הטוב. יעידו על כך גם אשתך וילדיך. חבל שאתה לא יודע להתגמש קצת. דעת גדולי ישראל שונה מדעתך ובמקום להודות אתה פשוט משתולל. השטויות שאתה ומרעיך פולטים שכאילו גדולי ישראל או אדמו"רים מעניין אותם החיים של זקנים פחות ממך ראוי לכל גינוי והוא שקר מוחלט שאתה מנסה לשכנע בו את עצמך בכדי לא להצטרך להודות על טעותך. חבל נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 18/10/2020 17:44:13 |
|
אתה ואיש חשוב מייצגים בגאווה את הציבור החרדי. אתה שורץ פה 24/7 רץ מאשכול לאשכול ומסביר לעם הנבער את חשיבות לימוד התורה ואת דעתם של "גדולי ישראל". נראה שאתה ממלא מקומו של יצחק הספרן.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 17:59 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
ברוך השם, מאחל לכל עם ישראל את השלום בית שלי, וילדים שה' חנן אותי. ולענין הקורונה. מזמן אמרתי שאני מביא כאן את הדעת בעלי בתים שלי. ובפרט שבימינו אפילו הרופאים לשיטתך אפשר יותר לסמוך עליהם מאשר על העסקנים. וקיצרתי במקום שיש להאריך...
|
|
אתה מצהיר בעצמך שזה דעת ה"בעל בתים" שלך, בו בשעה שאתה משתלח בחמת זעם ובזלזול נוראי נגד האדמו"ר שלך ועוד הרבה גדולי ישראל שקוטנם עבה ממתנך. לפחות תחשוש שאולי בכל זאת הם צודקים! ר' חיים הוא יהודי שעוסק בתורה ללא הפסקה, ועליו אמרו חז"ל אין הקב"ה מביא תקלה ע"י בהמתן של צדיקים וק"ו הן עצמן, ואתה כעדותך "דעת בעל בית" אינו חושש מגחלתן?? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 18:06 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
ברוך השם, מאחל לכל עם ישראל את השלום בית שלי, וילדים שה' חנן אותי. ולענין הקורונה. מזמן אמרתי שאני מביא כאן את הדעת בעלי בתים שלי. ובפרט שבימינו אפילו הרופאים לשיטתך אפשר יותר לסמוך עליהם מאשר על העסקנים. וקיצרתי במקום שיש להאריך...
|
|
אתה מצהיר בעצמך שזה דעת ה"בעל בתים" שלך, בו בשעה שאתה משתלח בחמת זעם ובזלזול נוראי נגד האדמו"ר שלך ועוד הרבה גדולי ישראל שקוטנם עבה ממתנך.
לפחות תחשוש שאולי בכל זאת הם צודקים!
ר' חיים הוא יהודי שעוסק בתורה ללא הפסקה, ועליו אמרו חז"ל אין הקב"ה מביא תקלה ע"י בהמתן של צדיקים וק"ו הן עצמן, ואתה כעדותך "דעת בעל בית" אינו חושש מגחלתן??
|
|
אני לא בז לאף גדול בישראל. וכפי שהנך יודע שישנם גדולים בישראל שדעתם לא פחות קדושה מדעת גדולי ישראל החלוקים עליהם, ודעתם שונה מדעת גדולי ישראל שאתה מתכוון אליהם. וכפי שנאמר כאן אינספור פעמים נהרא נהרא ופשטיה... (ובמאמר המוסגר, קודם שאשתכנע שזה אכן דעת גדולי ישראל ואח"כ אשקול למי מהם לשמוע.) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 18:30 |
|
| |
מה שהתכוונתי לומר זה לתת לחרדים לרעות, לעשות כראות עיניהם, עד שיסתאבו, עד שהנפטרים ל"ע יעשו את העבודה מה שאלף הסברות לא יעשו. והיה ולא יהיו נפטרים, אשרינו, אם חלילה יהיו הרבה נפטרים, אולי יעשו חשבון הנפש. ד"א עד שיסתאבו, עד שהסיאוב לחרדים יעלה עד השמים. ומי שישלם את המחיר הם אנחנו.
|
|
בהרבה אשכולות סוטים מהנושא העיקרי למחוזות אחרים. מה שרציתי לומר זה לעשות ניסוי חברתי, לתת לחרדים להתנהג כפי שרוצים, (כמובן שהמגזרים האחרים מוזמנים לשמור על עצמם, וכמובן שבתי החולים יפעילו שיקול דעת חילוני מוסרי לגבי סדרי עדיפויות) אם (יהיה נס ו)לא יהיו נפטרים רבים, אשרינו. אם חלילה לא יתרחש הנס ותהיה תמותה גבוהה כמו בכל מקום שלא שמרו, יהיה זה אות לחשבון נפש. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 19:05 |
|
| |
לתת לחרדים להתנהג כפי שרוצים, (כמובן שהמגזרים האחרים מוזמנים לשמור על עצמם, וכמובן שבתי החולים יפעילו שיקול דעת חילוני מוסרי לגבי סדרי עדיפויות)
אם (יהיה נס ו)לא יהיו נפטרים רבים, אשרינו. אם חלילה לא יתרחש הנס ותהיה תמותה גבוהה כמו בכל מקום שלא שמרו, יהיה זה אות לחשבון נפש.
|
|
אתה אדם חולני כולם מקוים לא להגיע לתמותה גבוהה ח"ו, והחלקים מתוך הציבור החרדי שממש לא שומרים כבר חלו ברובם אבל "אם זה יגיע לתמותה גבוהה כמו במקומות שלא שמרו" אתה מדבר על עשרות אלפים כמו באיטליה? כי אני לא כל כך מכיר עוד "מקומות שלא שמרו", במקרה זה, במקום להצטער על תמותה גבוהה, אתה תראה בזה רק "מקום לחשבון נפש"? זאת תהיה החגיגה שלך? שהחרדים יעשו חשבון נפש?
על זה אתה אומר "ירעו עד שיסתאבו"? שם לא ממש כתבת "אשרינו אם לא יגיעו לתמותה גבוהה" כתבת "ירעו עד שיסתאבו"
גם חילונים מופרעים לא מדברים בצורה הזאת א"ר עקיבא, כשהייתי עם הארץ אמרתי מי יתן לי ת"ח ואנשכנו כחמור"
לצערך הרב, התמותה בציבור החרדי נמוך מאוד, למרות התחלואה הכי גבוהה, בגלל כמה סיבות ביניהם הטיפול המסור של החרדים עצמם לחוליהם הגיגך המטורפים יעלו בעשן, וכל מה שנשאר מהם זה רק אדם חולה ושונא
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 19:06 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 19:07 |
|
| |
תברר בחדרי חרדים כשנתנו לי אישור כתיבה, אלו פרטים נתתי להם לגבי המגזר שלי. זה קשה לעיכול שחסיד מעיז לחשוב אחרת מהעדר. אבל זה המציאות. אני חסיד בפנימיותי ובחיצוניותי.
|
|
לחשוב אחרת זה בסדר יש הרבה מהחסידים עצמם שחושבים אחרת אבל צורת ההתבטאויות שלך נגד הציבור החרדי והחסידי בפרט עברו מזמן את גבול הטעם הטוב
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 19:15 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 19:43 |
|
| |
שלום וברכה, אחיי ורעיי. הקורונה מוציאה המון המון אמוציות מהאנשים. אפשר להבין זאת. שכן, מעולם לא התנסינו במצב כזה של חיים ומוות. והלוואי שהקב"ה לא יעמיד אותנו יותר לעולם בניסיון מר ונורא כזה. מעולם באף מערכת בחירות לא הייתה סערה שהתקרבה אפילו במשהו למצב של היום.
אני משער שבעיני ניקים מסויימים אני נחשב לאנטישמי/ נאצי/ לאיזה אלישע בן אבויה או להמן הרשע. אולי על משקל מאמרו של רבי ישמעאל ש"בנות ישראל נאות הן אלא שהעניות מנוולתן" אפשר לומר, שבני ישראל טובים הם אלא שהקורונה מנוולתם.
יש לי תחושה שחלק ניכר מהניקים באשכול הזה הם חסידים שאידיש היא שפת אמם. גם אני כזה.
ס'איז נישט מענטשלעך מיר זאלן קענען זיצן מיט פארלייגטע הענט און נישט האבן קיין דעה בשעת דער מלאך המוות דרייט זיך צווישן אונדז און נעמט א וועק טיירע יידן.
לאמיר זיך ווייטער אמפערן געזונטערהייט, און דעם גאנצן צארן אויסלאזן נאר אויפן בעל דבר. הוא שטן, הוא יצר הרע, הוא מלאך המוות.
אנשים אחים אנחנו. יום כיפור איז שוין פארביי, פון דעסט וועגן וויל איך בעטן מחילה פון די די טייערע יידן וואס כ'האב זיי באליידיקט און געשטאכן.
זאל דער הייליקער באשעפער זיך מרחם זיין אויף כלל ישראל און אונדז אויסלייזן פון דעם קריזיס.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 19:59 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | שלום וברכה, אחיי ורעיי. הקורונה מוציאה המון המון אמוציות מהאנשים. אפשר להבין זאת. שכן, מעולם לא התנסינו במצב כזה של חיים ומוות. והלוואי שהקב"ה לא יעמיד אותנו יותר לעולם בניסיון מר ונורא כזה. מעולם באף מערכת בחירות לא הייתה סערה שהתקרבה אפילו במשהו למצב של היום.
אני משער שבעיני ניקים מסויימים אני נחשב לאנטישמי/ נאצי/ לאיזה אלישע בן אבויה או להמן הרשע. אולי על משקל מאמרו של רבי ישמעאל ש"בנות ישראל נאות הן אלא שהעניות מנוולתן" אפשר לומר, שבני ישראל טובים הם אלא שהקורונה מנוולתם.
יש לי תחושה שחלק ניכר מהניקים באשכול הזה הם חסידים שאידיש היא שפת אמם. גם אני כזה.
ס'איז נישט מענטשלעך מיר זאלן קענען זיצן מיט פארלייגטע הענט און נישט האבן קיין דעה בשעת דער מלאך המוות דרייט זיך צווישן אונדז און נעמט א וועק טיירע יידן.
לאמיר זיך ווייטער אמפערן געזונטערהייט, און דעם גאנצן צארן אויסלאזן נאר אויפן בעל דבר. הוא שטן, הוא יצר הרע, הוא מלאך המוות.
אנשים אחים אנחנו. יום כיפור איז שוין פארביי, פון דעסט וועגן וויל איך בעטן מחילה פון די די טייערע יידן וואס כ'האב זיי באליידיקט און געשטאכן.
זאל דער הייליקער באשעפער זיך מרחם זיין אויף כלל ישראל און אונדז אויסלייזן פון דעם קריזיס.
|
|
זייער שיין געשריבן. די יידיש איז א ביסל א העכערע יידיש. אמפערן=טאענהען קריגן פארביי=אריבער הייליקער=הייליגער באליידיקט=באליידיגט קריזיס=ברוך נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 20:02 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 20:13 |
|
| |
מיין יידיש איז לויט די כללים פון ייווא - ר"ת: יידישער וויסנשאפטלעכער אינסטיטוט. וועלכער איז געגרינדעט געווארן אין וילנא אין 1925 אייערע באמערקונגען זענען נישט אויסגעהאלטן אלס ריכטיקער יידיש. דער אידיש וואס די חסידים רעדן און שרייבן איז צום באדויער א פארקריפלטן יידיש.
תוקן על ידי גרשום ב- 18/10/2020 20:15:32
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 20:16 |
|
| |
איהר זענט א אידישיסט? אבער עס דאכט זיך מיר אז איר זענט א אחטא ואשוב'ניק. איהר פאהרשעמט יעדער איינער וואס האלט נישט גלייך ווי אייך! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2020 20:19 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | איהר זענט א אידישיסט? אבער עס דאכט זיך מיר אז איר זענט א אחטא ואשוב'ניק. איהר פאהרשעמט יעדער איינער וואס האלט נישט גלייך ווי אייך! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
דו מיינסט א וודאי צושרייבן אז דער מחוצף און אז פנים איז א שנה ופרש'ינק!
|
|
|
|
|