|
|
| נשלח ב-28/10/2020 18:10 |
|
| |
אבישי בן חיים:
כך זה יירשם בהיסטוריה החרדית? המרן המיסטיקן ניצח את הקורונה! בני ברק ירוקה למרות (בזכות?) פתיחת תלמודי התורה והישיבות!
יש מצב שלפנינו עוד פרק במה שמתרחש ממילא בעולם החרדי: המיסטיקה מביסה הרציונליזם.
(מגניב שבמקרה זה תבוסת הרציונליזם [תורה מגנא ומצלא] היא נצחון האינטלקטואליזם).
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2020 21:47 |
|
| |
אני לא רוצה להישמע בבא-זוטא, אבל הנארטיב הזה הוא זוועה אמיתית.
אמונה שבנויה על חירטוטי נשים מסוג זה,יכולה להקלע ל"משבר" בגלל אירועים כמו ה6-3, שמהווים "קושיה באמונה על יד החסידים על העליונה",או ההתנתקות עם ה"היה לא תהיה" או פטירת הרבי מחב"ד.
איך נוהגים מעשנים קשישים לומר לילדים שמשנוררים סיגריה-אל תתחילו עם זה...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2020 21:59 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
אבישי בן חיים:
כך זה יירשם בהיסטוריה החרדית? המרן המיסטיקן ניצח את הקורונה! בני ברק ירוקה למרות (בזכות?) פתיחת תלמודי התורה והישיבות!
|
|
מסקנות כאלו מתאימות לד"ר למדעי החירטוט
כמו הרב קנייבסקי, יש רבים בגיל דומה שיצאו מהקורונה בשלום, כולל אוכלי נבלות ומחללי שבת, אז זו הוכחה לכך שלאכול נבלות מביס את הקורונה?
ואגב, גם תל אביב ירוקה על אף מה שקורה בחופי הים, וגם בבלפור אין תיעודים כמעט על הדבקה, אז אולי זה בזכות ההפגנות? או אולי בזכות שהולכים חצי עירומים על החוף?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2020 22:17 |
|
| |
עוד בעיה עם התאוריה של אב"ח. מה יעשו המיסטיקנים עם השו"ת הזה?
לפניכם השו"ת המלא משר התורה על ענייני המגיפה והזהירות להישמע להוראות. א. אדם שלפי הוראות הרופאים חייב להיכנס לבידוד כדי שלא ידביק אחרים אם חלה, והוא עצמו חש בטוב ואינו חש שום כאב או חולי, האם יכול לצאת מביתו, או שמצווה עליו להקשיב לרופאים למרות שמרגיש טוב? "לשמוע לרופאים" ב. אדם שטוען שהוא בוטח בה' שלא יחלה, ועל כן מזלזל בהנחיות הרפואה (בשמירת מרחק זה מזה, וביציאה מהבית שלא לצורך דחוף וכדו') האם אפשר להגדירו כ"רודף" כי עלול להביא אנשים אחרים לידי סכנה? "כרודף" ג. ואם ח"ו זלזל בהוראות וגרם למישהו למות, האם נחשב מזיד או שוגג? "קרוב למזיד" ד. אם יודע על אדם שחייב להיות בבידוד שיוצא החוצה ומסכן אנשים, מותר לגעור בו בקול ובחריפות, אף שאולי יתבזה מכך? "מותר" ה. האם מותר למסור את שמו של אדם שמזלזל בהוראות הרופאים ומסכן את האחרים, לרשויות החוק? וכן האם מותר למסור מידע על בתי כנסת ומוסדות שלא נשמעים להוראות הרפואה, גם אם יביא לקנס כספי גבוה או אפילו מאסר? "מותר" ו. האם יש להשאיר טלפון פתוח בשבת למקרה שהרופאים יצטרכו להשיגו ויוכל לענות בשל חשש פיקוח נפש? "מותר" ז. מה הציבור יכול לקבל על עצמו כדי לעצור את המגיפה הנוראה שכבר מתו בה רבים כל כך? "להתפלל"
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2020 22:46 |
|
| |
ולגופה של הודעה.
אין צורך בהיכרות מעמיקה עם החצר הרשב"מית, ובמידע עדכני, כדי לקבוע בוודאות:
אם היתה הקלטה ,וכל שכן הסרטה, שניתן היה לשחרר לציבור, בכדי לאושש דבר את ההחלמה, לא היו מסתפקים בפירסום הודעה "צנועה" ש"הרב החלים". בלי קשר לשאלה אם הרב "יצא שלילי", "החלמה " זה ממש ממש לא המונח המתאים לתאר את המצב.
נ.ב. אני יודע היטב שההודעה הזו לא תעורר סימפטיה אצל הקוראים .
אבל גם את האמת צריך שמישהו יאמר.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2020 23:10 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | עוד בעיה עם התאוריה של אב"ח. מה יעשו המיסטיקנים עם השו"ת הזה?
לפניכם השו"ת המלא משר התורה על ענייני המגיפה והזהירות להישמע להוראות. א. אדם שלפי הוראות הרופאים חייב להיכנס לבידוד כדי שלא ידביק אחרים אם חלה, והוא עצמו חש בטוב ואינו חש שום כאב או חולי, האם יכול לצאת מביתו, או שמצווה עליו להקשיב לרופאים למרות שמרגיש טוב? "לשמוע לרופאים" ב. אדם שטוען שהוא בוטח בה' שלא יחלה, ועל כן מזלזל בהנחיות הרפואה (בשמירת מרחק זה מזה, וביציאה מהבית שלא לצורך דחוף וכדו') האם אפשר להגדירו כ"רודף" כי עלול להביא אנשים אחרים לידי סכנה? "כרודף" ג. ואם ח"ו זלזל בהוראות וגרם למישהו למות, האם נחשב מזיד או שוגג? "קרוב למזיד" ד. אם יודע על אדם שחייב להיות בבידוד שיוצא החוצה ומסכן אנשים, מותר לגעור בו בקול ובחריפות, אף שאולי יתבזה מכך? "מותר" ה. האם מותר למסור את שמו של אדם שמזלזל בהוראות הרופאים ומסכן את האחרים, לרשויות החוק? וכן האם מותר למסור מידע על בתי כנסת ומוסדות שלא נשמעים להוראות הרפואה, גם אם יביא לקנס כספי גבוה או אפילו מאסר? "מותר" ו. האם יש להשאיר טלפון פתוח בשבת למקרה שהרופאים יצטרכו להשיגו ויוכל לענות בשל חשש פיקוח נפש? "מותר" ז. מה הציבור יכול לקבל על עצמו כדי לעצור את המגיפה הנוראה שכבר מתו בה רבים כל כך? "להתפלל" |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2020 23:29 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
| חריף_ומקשה כתב: |  | עוד בעיה עם התאוריה של אב"ח. מה יעשו המיסטיקנים עם השו"ת הזה?
לפניכם השו"ת המלא משר התורה על ענייני המגיפה והזהירות להישמע להוראות. א. אדם שלפי הוראות הרופאים חייב להיכנס לבידוד כדי שלא ידביק אחרים אם חלה, והוא עצמו חש בטוב ואינו חש שום כאב או חולי, האם יכול לצאת מביתו, או שמצווה עליו להקשיב לרופאים למרות שמרגיש טוב? "לשמוע לרופאים" ב. אדם שטוען שהוא בוטח בה' שלא יחלה, ועל כן מזלזל בהנחיות הרפואה (בשמירת מרחק זה מזה, וביציאה מהבית שלא לצורך דחוף וכדו') האם אפשר להגדירו כ"רודף" כי עלול להביא אנשים אחרים לידי סכנה? "כרודף" ג. ואם ח"ו זלזל בהוראות וגרם למישהו למות, האם נחשב מזיד או שוגג? "קרוב למזיד" ד. אם יודע על אדם שחייב להיות בבידוד שיוצא החוצה ומסכן אנשים, מותר לגעור בו בקול ובחריפות, אף שאולי יתבזה מכך? "מותר" ה. האם מותר למסור את שמו של אדם שמזלזל בהוראות הרופאים ומסכן את האחרים, לרשויות החוק? וכן האם מותר למסור מידע על בתי כנסת ומוסדות שלא נשמעים להוראות הרפואה, גם אם יביא לקנס כספי גבוה או אפילו מאסר? "מותר" ו. האם יש להשאיר טלפון פתוח בשבת למקרה שהרופאים יצטרכו להשיגו ויוכל לענות בשל חשש פיקוח נפש? "מותר" ז. מה הציבור יכול לקבל על עצמו כדי לעצור את המגיפה הנוראה שכבר מתו בה רבים כל כך? "להתפלל" |
|
|
|
לידיעתך, גם כיום מנהלי הת"תים טוענים שר' חיים מורה לתלמודי התורה לקיים לימודים אך ורק לפי המתווה שהוסכם על הרופאים המומחים במשרד הבריאות (קפסולות, מסיכות, חללים מאווררים, וכו'). המתווה לא אושר בממשלה מסיבות זרות שאינן קשורות לשיקולים רפואיים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2020 23:34 |
|
| |
גלוי וידוע ברחוב שראשי כוללים מקורבי ר' חיים שמים פס על כל ההנחיות. ממש כמו החסידים. סביר שזה בא ממקום כלשהי נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2020 23:36 |
|
| |
| פצקו כתב: |  | ולגופה של הודעה.
אין צורך בהיכרות מעמיקה עם החצר הרשב"מית, ובמידע עדכני, כדי לקבוע בוודאות:
אם היתה הקלטה ,וכל שכן הסרטה, שניתן היה לשחרר לציבור, בכדי לאושש דבר את ההחלמה, לא היו מסתפקים בפירסום הודעה "צנועה" ש"הרב החלים". בלי קשר לשאלה אם הרב "יצא שלילי", "החלמה " זה ממש ממש לא המונח המתאים לתאר את המצב.
נ.ב. אני יודע היטב שההודעה הזו לא תעורר סימפטיה אצל הקוראים .
אבל גם את האמת צריך שמישהו יאמר.
|
|
ההודעה מדברת על כך שהרב "החלים מהקורונה" ולכן יכול לצאת מבידוד. יש לא מעט אנשים שהיו מאושפזים במחלקת קורונה ואז "החלימו מקורונה" והעבירו אותם למחלקה רגילה תוך שהם עדיין מונשמים והם נפטרו אח"כ במחלקה רגילה. כמובן שהם הוגדרו בצדק כנפטרים מקורונה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 02:19 |
|
| |
האמת שאותי ההודעה הלחיצה, כי לפי מה שאני שומע מרן עדיין חלש וסובל סבל רב מבעיות רבות שהתגברו מאז חלה. ההחלמה זה רק לגבי שמי שנחשף אליו אינו צריך בידוד.
ולכן אני חושש מאוד שמטרת הפרסום על "החלמה" נועדה לנקות את האשמה ממי שאחראים על הדבקת מרן.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 03:33 |
|
| |
| לאסלקאדעתך כתב: |  |
האמת שאותי ההודעה הלחיצה, כי לפי מה שאני שומע מרן עדיין חלש וסובל סבל רב מבעיות רבות שהתגברו מאז חלה. ההחלמה זה רק לגבי שמי שנחשף אליו אינו צריך בידוד.
ולכן אני חושש מאוד שמטרת הפרסום על "החלמה" נועדה לנקות את האשמה ממי שאחראים על הדבקת מרן.
|
|
וכבר ציטטה הרבנית יחימוביץ את תיאורית הקונספירציה לפיה, לר' חיים כלל לא היה קורונה, נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 13:47 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | גלוי וידוע ברחוב שראשי כוללים מקורבי ר' חיים שמים פס על כל ההנחיות. ממש כמו החסידים. סביר שזה בא ממקום כלשהי נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אולי אצלך זה גלוי וידוע. לא שמעתי על כוללים שמתנהגים כאילו אין קורונה. אדרבה, הבא לנו שמות של כוללים שלטענתך מתנהגים כאילו אין קורונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 22:02 |
|
| |
אבישי בן חיים:
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 23:05 |
|
| |
אבישי בן חיים:
|
|
לי מה שמפריע בכל האשכול הזה, ומה שאותי תפס, זה אבישי בן חיים.
אני לא רואה פה שום "תבוסה לרציונליזם" ("היגיון" בעברית פשוטה...)
אם ר' חיים היה אומר - "כן, הרופאים אומרים שאסור, ההיגיון האנושי אומר שאסור, אבל השם יעזור לנו" - או אז אכן - זוהי "תבוסת הרציונליזם".
ויש תפיסות כאלה ביהדות החרדית.
אבל כאן אני הבנתי - לא הייתה קריאת תיגר על מדע הרפואה, אלא הייתה הבעת חוסר אימון בהחלטות פוליטיות.
כיון שראו חברי הכנסת החרדים - ודיווחו על כך לר' חיים - שהממשלה מתגמשת בהגבלות הקורונה שלה כאשר זה מגיע לערכים בעלי חשיבות מסוימת - או אז אנו מבינים מזה דבר פשוט: הקורונה היא בעיה, מחלה שצריך להיזהר ממנה, אבל יש ערכים חשובים מסוימים שבשבילם אפשר לקחת סיכון מסוים.
אם כך - אומר החרדי - אלו הם הערכים הקריטיים שלי, לימוד התורה של הבנים. ומה עוד שהרופאים - כך שמעתי - אישרו מתווה של קפסולות וכ"ו שיאפשר את החזרת הלימודים, אז בכלל.
והדברים פשוטים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 23:17 |
|
| |
ברוקלינאי, התיאוריה הזו מופרכת ברגע
ר' חיים כבר בתחילת הקורונה אמר להשאיר את תלמודי התורה והישיבות פתוחים (בסרטון הידוע על המגייפע והמדינע שרוצה לבטל וכו')
(לאחר מכן חזר בו, ולפי פרסומים זרים היו עוד כמה חזרות)
|
|
|
|
|