| נשלח ב-19/10/2020 00:30 |
|
| |
הגר"ח קנייבסקי אינו מנהיג!
מובא במדרשים שהראהו הקב"ה למשה דור דור ודורשיו דור דור וסופריו דו"ד וחכמיו, שופטיו, מלכיו, פרנסיו, מנהיגיו וכו' הרב קנייבסקי נמנה בסופריו ובחכמיו [בתורה].
הוא לא פרנס ולא מנהיג, לא מיניה ולא מקצתיה, ואין להתייחס אליו ככזה יכול להיות לשנכדו יש כישורי מנהיגות טובים יותר אבל אף אחד לא קיבל את מנהיגותו, ובצדק.
נכון שישנם מנהיגים בדור שאינם ראויים דיים מכל מיני בחינות, מ"מ הרב קנייסבקי רחוק ממנהיגות יותר מאשר כל אחד אחר.
פושע מי שנותן לו במה מנהיגותית וצודק מי שלא באוטומט מקשיב להוראותיו בהנהגה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 00:37 |
|
| |
אין מעמידין בסנהדרין בין בגדולה בין בקטנה אלא אנשים חכמים ונבונים, מופלגין בחכמת התורה בעלי דיעה מרובה, יודעים קצת משאר חכמות, כגון רפואות וחשבון ותקופות ומזלות ואיצטגנינות ודרכי המעוננים והקוסמים והמכשפים והבלי ע"ז וכיוצא באלו, כדי שיהיו יודעים לדון אותם. (רמב"ם, סנהדרין ב א)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 00:40 |
|
| |
| חצינזק כתב: |  | הגר"ח קנייבסקי אינו מנהיג!
מובא במדרשים שהראהו הקב"ה למשה דור דור ודורשיו דור דור וסופריו דו"ד וחכמיו, שופטיו, מלכיו, פרנסיו, מנהיגיו וכו' הרב קנייבסקי נמנה בסופריו ובחכמיו [בתורה].
הוא לא פרנס ולא מנהיג, לא מיניה ולא מקצתיה, ואין להתייחס אליו ככזה יכול להיות לשנכדו יש כישורי מנהיגות טובים יותר אבל אף אחד לא קיבל את מנהיגותו, ובצדק.
נכון שישנם מנהיגים בדור שאינם ראויים דיים מכל מיני בחינות, מ"מ הרב קנייסבקי רחוק ממנהיגות יותר מאשר כל אחד אחר.
פושע מי שנותן לו במה מנהיגותית וצודק מי שלא באוטומט מקשיב להוראותיו בהנהגה. |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 00:40 |
|
| |
חריף אל תלך רחוק כבר הרבה מאד שנים אין לנו בנמצא מהסוג הזה בא נדון על מה שכן קיים. ועדיין ר' חיים לא קשור להנהגה כללל וכלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 00:42 |
|
| |
| חצינזק כתב: |  | חריף אל תלך רחוק כבר הרבה מאד שנים אין לנו בנמצא מהסוג הזה בא נדון על מה שכן קיים. ועדיין ר' חיים לא קשור להנהגה כללל וכלל. |
|
גם אין לנו סנהדרין. אבל ההיקש הלוגי ברור.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 01:10 |
|
| |
נזק שלם - טוטאלוס.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 01:15 |
|
| |
חרדי זה אחרי שניסת את ההמלצה שלי לאויר?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 01:28 |
|
| |
ואחרי כל הכינויים, חצי נזק טוען משהו שצריך לחשוב עליו היטב, והוא גם דיבר בכבוד ולא טען על הגר"ח משהו שמפחית מכבודו ולו במעט! יש פה מצב הרסני. הגראי"ל הורה על הגר"ג כממשיכו בהנהגה ולא על אחד אחר. הגר"ח לא נחשב כמנהיג גם בזמן הנהגתו של הגראי"ל או הגרי"ש. מנהיג יש רק אחד! שניים זה כבר מסוכן יותר מהקורונה!! סכנה לחינוך הילדים וסכנה לדור הבא. הגר"ג לא מעוניין במחלוקת, ובעצם "נאלץ" בשל כך לשתוק, והציבור יהיה מבולבל, כי לא יצאה מביתו שום הוראה! חייבים להחרים בחרם גמור את נכדי הגר"ח שמובילים אותו למקום סכנה שדורות שלמים יבכו על כך! הם הרסניים ורודפי הציבור החרדי ואין על כך מחילה. מי שלא מבין את זה, לא מבין מה זו הנהגה, או לא מבין מה קורה כאן. כשהתוצאות ייראו, זה כבר יהיה מאוחר.. הגר"ח היה ויישאר צדיק יסוד עולם וכתובת לברכות ועצות. לא להנהגת הדור. לא בגלל שהוא לא מתאים, אלא כי כך זה אמור להיות במסורת שלנו. ההנהגה מסורה למי שנמסרה אליו, כי זו טובת הציבור. לפסיקה הלכתית יש תמיד כמה כתובות, לברכות כמה כתובות, אבל להנהגה רק כתובת אחת! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 01:37 |
|
| |
אך טוב וחסד אך בא למעט את המשפט הבא מהנ"ל: "לא בגלל שהוא לא מתאים, אלא כי כך זה אמור להיות במסורת שלנו. ההנהגה מסורה למי שנמסרה אליו". מלבד המשפט הזה אני מסכים כמובן עם כל מה שכתבת. ראשית כי לדעתי בתכונותיו ואישיותו הוא לא מתאים להנהגה ושנית שלכתוב שההנהגה נקנית במסירה זה פתח לעוד כל מיני קניינים וחזקות וד"ל.
בכל מקרה בשביל המשך או מיצוי הדיון די לנו במה שהסכמנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 01:57 |
|
| |
מה זה הנהגה ? מי החליט שבדורינו אנו יש מנהיג לכל הדור בעוד שבדורות לפני השואה ידעו שצריך לכנס לפונדק אחד כמה וכמה מגדולי הדור בכדי לטכס עצה,
נניח שהבריסקער רוב זצ"ל היה מנהיג לאחר החזו"א, כביכול הוא מילא את מקומו בהנהגה, כשלמעשה הם היו שתי אסכולות נפרדים בחייהם, (ובעצם הוא לא רצה להתערב אף פעם בשאלות פוליטיות) מי היה מנהיג הדור של הליטאים בשנת תשכ"ב למשל ?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 02:17 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | מה זה הנהגה ? מי החליט שבדורינו אנו יש מנהיג לכל הדור בעוד שבדורות לפני השואה ידעו שצריך לכנס לפונדק אחד כמה וכמה מגדולי הדור בכדי לטכס עצה,
נניח שהבריסקער רוב זצ"ל היה מנהיג לאחר החזו"א, כביכול הוא מילא את מקומו בהנהגה, כשלמעשה הם היו שתי אסכולות נפרדים בחייהם, (ובעצם הוא לא רצה להתערב אף פעם בשאלות פוליטיות) מי היה מנהיג הדור של הליטאים בשנת תשכ"ב למשל ? |
|
צודק לגמרי. רמזתי זאת בדבריי לעיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 07:56 |
|
| |
| חצינזק כתב: |  | אך טוב וחסד אך בא למעט את המשפט הבא מהנ"ל: "לא בגלל שהוא לא מתאים, אלא כי כך זה אמור להיות במסורת שלנו. ההנהגה מסורה למי שנמסרה אליו". מלבד המשפט הזה אני מסכים כמובן עם כל מה שכתבת. ראשית כי לדעתי בתכונותיו ואישיותו הוא לא מתאים להנהגה ושנית שלכתוב שההנהגה נקנית במסירה זה פתח לעוד כל מיני קניינים וחזקות וד"ל.
בכל מקרה בשביל המשך או מיצוי הדיון די לנו במה שהסכמנו. |
|
ההנהגה נקנתה מאז החזו"א (לפחות. אולי כבר קודם) במסירה. זו עובדה. לא יודע אם כך זה חייב להיות, אבל אם ברור לי שאם יהיה יותר ממלך א' יהיה פה בלגן שהפלס יהיה "קוריוז"… לא נכנס לשאלת ההתאמה כי לא אני זה שיודע לבחון את זה. אם הגרראי"ל היה מחליט שר' חיים המנהיג אחריו, זה מה היה קובע מבחינצי, וזה לא מה שקרה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 08:24 |
|
| |
הכל טוב ויפה, השאלה למה נזכרת עכשיו?! מדוע לא הגבת ככה כאשר שאר ההנהגות שיצאו מחצרו התאימו לאג'נדה שלך? אם היית תוהה על הראשונות ניחא, אבל התחושה שלי שגם עכשיו אתה טוען שרק ההכרעה הספציפית לפתוח את מוסדות הלימוד שגויה, פשוט כי היא לא מסתדרת עם מוחך הקטן, וכדי לא להודות בזה המצאת תזה חדשה 'ר' חיים לא מנהיג' נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 08:24 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 08:26 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  | חייבים להחרים בחרם גמור את נכדי הגר"ח |
|
שאלותיי הנ"ל מופנות גם אליך, כשיצאה ההוראה 'זקן ממרא' לא שמענו אותך מחרים, פשוט כי זה הסתדר לך, אז אתה תחליט את מי להחרים באיזה זמן שיתחשק לך נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|