בית פורומים בחדרי חרדים

הגר"ח קנייבסקי אינו מנהיג!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/10/2020 08:36 לינק ישיר 

הגר"ח מאז ומקדם ברח מההנהגה כמו מאש. תמיד שלח לגראי"ל בכל שאלה הנהגתית ולא רצה להכריע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2020 09:01 לינק ישיר 

אפיקטוזין כתב:

אךטובוחסד כתב:

חייבים להחרים בחרם גמור את נכדי הגר"ח

שאלותיי הנ"ל מופנות גם אליך, כשיצאה ההוראה 'זקן ממרא' לא שמענו אותך מחרים, פשוט כי זה הסתדר לך, אז אתה תחליט את מי להחרים באיזה זמן שיתחשק לך

חחח כתבתי כבר עשרות פעמים פה על הפיכתו של הגר"ח לבובה של נכדיו, עם ה"מטבע של אש", המכונה האוטומטית לתרומות מתחת לבית ועוד ועוד…

אני לא מדבר על אמירותיו עצמם, לא על זקן ממרא ולא על פתיחת הת"ת, כי אם הגרי"ג שותק, מי אני שאדבר על האמירות שלו. כדי לפסול את הפלסניקים לא היינו זקוקים לאמירה הזו בכלל, והתנהגותם בוקרה על ידי ועל ידי אחרים כבד ביום שהם הוקמו על מזבח פיטוריו של גרוסמן. חפש בהיסטוריה ותגלה שכך.

הנושא פה היה רק שאת ה"מנהיגות" שלטעמי הוא הנושא הכי חשוב גם לדורות הבאים, בעיקר למען הסדר הטוב, ולא בגלל השאלה "מי מתאים יותר". יש סדר שנקבע, ומצידי, אם הציבור החרדי יחליט לשנות את השיטה ולבחור מנהיג בפריימריס (לא באמת יעבוד אבל לסבר את האוזן) ואז יהיה מנהיג 1 זה גם בסדר.

זה שהגענו למצב שבו המנהיג הנבחר שותק, כי לא רוצה מחלוקת (שהיא כנראה לא עם הגר"ח אלא עם נכדיו וד"ל), והציבור יהיה מבולבל בשל כך, זה נורא יותר ממה שקרה עם הפלס לטווח הארוך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2020 10:02 לינק ישיר 

העובדה פשוטה: רוב הציבור מעולם לא הסכים להנהיג הכרעות אישיות חשובות עפי הורואת הגר"ח. [אמרתי אותם דברים גם בזמן המחלוקת עם עץ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2020 10:18 לינק ישיר 

להבדיל אלף אלפי הבדלות זה כמו השמולאני שמקללים את ביבי ומתרפקים על בגין אבל מי שקצת יודע היסטורייה יודע בדיוק איך קראו לבגין בחיו ואיך כינו אותו .... 

אולי לחזו"א לא היו מתנגדים בחיו כי לא היו אנשים.. הציבור החרדי היה קטן מאוד אחרי השואה וחיפש רק להתלכד ולהשתקם אבל כולנו זוכרים כמה מתנגדים היו לרב שך וכמה קהילות לא הסכימו לקבל את המרות שלו... וכן על כל הגדולים בדורות הקודמים יש סיפורים על מתנגדים שנלחמו בהם 

נ.ב הבאתי את הדוגמה הזאת בדווקא כי לצערנו היום אצל הצעירים החרדים הערצה לביבי גדולה מלר' חיים !!! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2020 11:11 לינק ישיר 

חצינזק כתב:
הגר"ח קנייבסקי אינו מנהיג!

הוא לא פרנס ולא מנהיג, לא מיניה ולא מקצתיה, ואין להתייחס אליו ככזה
יכול להיות לשנכדו יש כישורי מנהיגות טובים יותר אבל אף אחד לא קיבל את מנהיגותו, ובצדק.
נכון שישנם מנהיגים בדור שאינם ראויים דיים מכל מיני בחינות, מ"מ הרב קנייסבקי רחוק ממנהיגות יותר מאשר כל אחד אחר.

פשש...
שתים עומדים זה מול זה
מצד האחד הגאון האדיר ר' חיים קנייבסקי שליט"א
מהצד השני הרב "הגאון" "חצי נזק", חרדקי שוכן סתר בחדריו גולש אינטרנט

והוא דן את הרב קנייבסקי, ומסייג אותו מה הוא ראוי להורות והאם הוא ראוי להנהגה
הפלא ופלא

זה מעיד על רמת הויכוחים פה, על רמת המשכל, כבר אמרו חז"ל איזהו חכם המכיר את מקומו
אדם סביר מהשורה יודע שהוא לא באותה רמה כדי להיות בר פלוגתא מול הגר"ח קנייבסקי

ומלבד כל זאת הריני מוחה מחאה נמרצת על כבודו של הרב קנייבסקי שליט"א למרות שאני חסיד
וכל המבזה ת"ח אין רפואה למכתו ואין לו חלק לעוה"ב, וכל מי שרואה ואינו מוחה נתפס גם הוא באותו עוון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2020 11:41 לינק ישיר 

אפיקטוזין כתב:
הכל טוב ויפה, השאלה למה נזכרת עכשיו?! מדוע לא הגבת ככה כאשר שאר ההנהגות שיצאו מחצרו התאימו לאג'נדה שלך?

אם היית תוהה על הראשונות ניחא, אבל התחושה שלי שגם עכשיו אתה טוען שרק ההכרעה הספציפית לפתוח את מוסדות הלימוד שגויה, פשוט כי היא לא מסתדרת עם מוחך הקטן, וכדי לא להודות בזה המצאת תזה חדשה 'ר' חיים לא מנהיג'

נשלח מהאנדרואיד שלי

אני טוען כך מאז ומתמיד ובאופן גורף
https://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3164466

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2020 11:48 לינק ישיר 

בשנים האחרונות לא ראינו אף קלטת וידאו שבה שומעים מפיו איזה משפט קוהרנטי. 

אי-אפשר להימלט מהמחשבה המטרידה שעסקנים ואנשי ביתו מסתתרים מאחורי
גבו ומפיצים דברים בשמו תוך הטעיית הציבור. נח להם לומר שהוא הורה כך או
אחרת.

אין אף גיבור שיתייצב בעצמו ויאמר בשמו שצריך לפתוח את מוסדות הלימוד. אין.
אבל קל מאד להטיל את "האחריות" על כל ההשלכות שהאמירה הזו טומנת בחובה
על ר' חיים.

תוקן על ידי גרשום ב- 19/10/2020 11:50:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2020 12:16 לינק ישיר 

הגר״ח קנייבסקי לא הוציא כבר הרבה זמן פסק הלכה כתוב שאפשר להתיחס אליו.
בזמן האחרון אפילו לא שמענו ממנו משפט שלם עם התחלה ועם סוף.

אין לי ספק שהגר״ח הוא ספר תורה מהלך ושמעתי תלמידי חכמים שהגיעו אליו בזמנו לשאול שאלות ונדהמו מהיקף הבנתו והבקיאות הנפלאה שלו.

השאלה היא האם הוא יכול ומעונין להנהיג היום.
לצער כולנו התשובה די ברורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2020 12:35 לינק ישיר 

גם בעלי המחלוקת הגדולים בכלל ישראל

לא פותחים פיהם על מרן שר התורה הגר"ח קנייבסקי שליט"א
כי מפחדים מפני עוצם תורתו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2020 12:53 לינק ישיר 

אמתצמח כתב:
לדעתי אשכול מזעזע לדון במרן הגרח

נשלח מהאנדרואיד שלי

ראשית, הדיון כאן אינו  על הגר"ח 
מדברים כאן על מה שהוא לא. הוא לא מנהיג והאישיות הענקית שלו אינה קשורה למנהיגות.
שנית,.לדעתי, וכבר כתבתי את זה בכמה הודעות בעבר, הגר"ח הוא גדול בתורה,בהתמדה, במידות אציליות ועוד ועוד
ואדרבה מצוה לדון בהם וללמוד ממנו מה שאפשר.
"מזעזע לדון במרן", למה?

ולכל המוחים למיניהם, שאינם יודעים להפריד בין צדקות וגאונות לבין מנהיגות ומערבבים בין הגאון חצינזק לגאון רבי חיים
בזמן שהנושא כאן אינו גאונות, אני חוזר שוב: רבי חים אינו מנהיג, כמו שהוא אינו מג"ש בחסד עליון.
נו, עכשיו תמהרו לכתוב שזו חוצפה לכתוב שר' חיים אינו מומחה בלמסור שיעורי תורה.
אגב, גם שמעון ולוי, ישכר ובנימין בני יעקב לא היו מנהיגים
ואם תרצו אז גם רבי זושא מאניפולי לא היה מנהיג.

ועוד משהו, אם לדעתכם הוא מנהיג, כתבו בפרוש אני חושב שלרבי חיים קנייבסקי יש כישורי מנהיגות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2020 13:14 לינק ישיר 

תכלס אני משערת שאשכול זה בא לעולם בשל החלטתו של הרב לפתוח את הלימודים? אז כך, אם הרב היה מורה לזלזל בתקנות משרד הבריאות? הייתי יכולה להבין שלשם כך, חייב להיות מנהיג שכוחו במותנו וכו' , יתרה מזאת, אפילו במצב הזה החלטתו של המנהיג מותר שתתקבל לאחר שנועץ באנשיו, כידוע, גם ראשי מדינות מתייעצים עם יועצים ואין בכך שום פסול.
בסופו של יום במצב הנוכחי, כשסביבתו של הרב מקבלת עליה אחריות גדולה,  הייתי מצפה לפחות ביקורת  מצדנו.

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 19/10/2020 13:15:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2020 13:17 לינק ישיר 

האשכול עוסק בכישורי המנהיגות שאינם קיימים אצל הגר"ח.
הייתי כותב את זה גם לפני שנתיים 
ואם אנבור בהודעותיי מהעבר יכול להיות שאמצא התייחסות לעניין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2020 13:27 לינק ישיר 

חצינזק כתב:
האשכול עוסק בכישורי המנהיגות שאינם קיימים אצל הגר"ח.
הייתי כותב את זה גם לפני שנתיים 
ואם אנבור בהודעותיי מהעבר יכול להיות שאמצא התייחסות לעניין.

למה זה חשוב לעסוק בכך? מי אנחנו שנקבע האם הרב ניחן בכישורים אלה או שלא, בסופו של יום השאלה שאמורה לעמוד לדיון האם במצבו? הרב מסוגל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2020 14:15 לינק ישיר 

ככל דברי פותח האשכול, ניתן לשמוע בכל עת שרק תרצו, ממרן גאון ישראל ר' דב לנדו שליט"א.
וגם דעת מרן הגרי"ג אדלשטיין כך, אלא שהוא סבור שהדבר אינו מצדיק קרע חמור נוסף בציבור הליטאי.

ולראות את הניק אמת צמח חרד לכבודו של הגרח"ק, זה כבר מגוחך בעליל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2020 14:33 לינק ישיר 

זכות כל אחד לנסות לשפוט אם מי שהוא תלמיד חכם עצום יש לו גם כישורי ריטוריקה, סריגה או מנהיגות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הגר"ח קנייבסקי אינו מנהיג!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.