| נשלח ב-19/10/2020 10:34 |
|
| |
מה הבין האדמו"ר מפיטסבורג שלא הבין האדמו"ר מסדיגורה?
בתקופה האחרונה לצערנו עקב הקורונה נפטרו לבית עולמים הרבה יהודים טובים וביניהם ג"כ אדמורים חשובים,
בחלקם הגדול העברת השרביט עברה ללא בעיות כלל, למשל אצל האדמו"ר משומרי אמונים הבן הגדול התמנה ללא עוררין, וכן אצל האדמו"ר מפיטסבורג על אף שיש 3 בנים חשובים, התמנה רק הבן הגדול לממשיך ושאר הבנים התמנו לתפקידי שררה כמו ראש ישיבה ורב קהילה בבני ברק,
א"כ האדמו"ר מסדיגורה שפקח היה מה היה ראוי לשטות זו, כך לחלק ולפלג את החסידות, וכך שתיהיה ללעג וקלס בעיני כל הציבור החרדי, תוך פגיעה אנושה בשאר בניו ואלמנתו.
ראוי היה שכל אדמו"ר יחשוב על צעד מוזר שכזה טוב טוב טרם עשייתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 10:39 |
|
| |
ראוי שאת העצות שלך תשאיר לעצמך
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 10:54 |
|
| |
| Aטורף כתב: |  | בתקופה האחרונה לצערנו עקב הקורונה נפטרו לבית עולמים הרבה יהודים טובים וביניהם ג"כ אדמורים חשובים,
בחלקם הגדול העברת השרביט עברה ללא בעיות כלל, למשל אצל האדמו"ר משומרי אמונים הבן הגדול התמנה ללא עוררין, וכן אצל האדמו"ר מפיטסבורג על אף שיש 3 בנים חשובים, התמנה רק הבן הגדול לממשיך ושאר הבנים התמנו לתפקידי שררה כמו ראש ישיבה ורב קהילה בבני ברק,
א"כ האדמו"ר מסדיגורה שפקח היה מה היה ראוי לשטות זו, כך לחלק ולפלג את החסידות, וכך שתיהיה ללעג וקלס בעיני כל הציבור החרדי, תוך פגיעה אנושה בשאר בניו ואלמנתו.
|
|
האם ייתכן שהאדמור מסדיגורה פשוט לא רצה שבנו הגדול יהיה אדמור כי לדעתו הוא פחות ראוי מהבן הצעיר? האם ייתכן שבפיטסבורג דווקא הבן הגדול הוא זה שהכי ראוי להנהיג? איך אפשר לבוא ולהשוות מחסידות אחת לשניה? אחר כך באים ואומרים שאדמורות באה באוטומט לבנים מבלי שיהיו ראוים לאדמורות
בכלל איך אתה מעיז לבוא ולבקר את האדמור מסדיגורה זצל, וכי הכרת כמוהו את כל בניו? וכי שמעת ממנו את סיבותיו למה הוא הזהיר כמה פעמים לבל יהינו לשנות את צוואתו ושאך ורק ר' שיעלה ינהיג?
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 19/10/2020 10:54:57
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 11:43 |
|
| |
במבחן התוצאה, הצוואה של האדמו"ר מסדיגורה לא התקיימה, החסידות התפצלה, המון לכלוך יצא החוצה, והבן הגדול נהיה אדמו"ר למרות רצונו. מה שאומר שאם בן אדם רוצה לשנות דברים בצורה דראסטית, הוא חייב לעשות את זה בעצמו, ולא להשאיר את זה בצוואה וללכת. זה פשוט לא עובד!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 12:33 |
|
| |
הבן הגדול עדיין לא ממשיך של אביו והכל בגלל שלחם באביו כל השנים
בנו של האדמור מפיטסבורג שהלך כל השנים עם אביו קיבל ממלכה שלימה ומסודרת
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 12:33 |
|
| |
אדמו"ר מפיטסבורג הנוכחי - ערך והוציא לאור את כל כתבי אביו האדמו"ר זצ"ל הספרים יפים ומדהימים ואף חדשניים באסכולת הספרים החסידיים דהיום. הם מצויים ב'אוצר החכמה' וניתן לעיין בהם.
אמור מעתה, העורך, ברור שהוא ת"ח וראוי. וגם אם נאמר שהעריכה היתה אישית, כמו שעושים הרבה 'כותבי תורות' של אדמור"י דורנו, ואכמ"ל וד"ל, הרי לנו הוכחה דווקא לגדלותו התורנית והחסידית של האדמו"ר הנוכחי שליט"א.
אגב, בסדיגורה דווקא רוח הצוואה התקיימה, כל החסידים למעט מתי מעט, קיבלו את אדמורות"ו של הינוקא המתוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 13:13 |
|
| |
אני חושב שהתנהגות בני האדמו"ר מסדיגורא זצ"ל אחרי מותו, רק מחזקת את החלטתו מבחינה ציבורית.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 13:40 |
|
| |
מה שהאדמו״ר מסדיגורא הבין
אני שייכת לחסידות קטנה אחרת, אבל אני מעריצה את האדמור מסדיגורא על יראת השמים האמיתית שלו, הוא בוודאי אהב גם את בנו הגדול אבל הבין שהוא לא מספיק נקי כדי להנהיג, ואת זה הגדול מראה לנו יום יום בנסיונות ההשתלטות שלו על המוסדות בהיפוך גמור של צוואת אביו, אני היום בזה לזה שנדחף להיות אדמו״ר בכח ובעיקר נלחם נגד אחיו שכל חטאו הוא שאביו הקדוש והטהור בחר בו מתוך היכרות עמוקה של כל בניו האחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 14:31 |
|
| |
| sasa2 כתבה: |  | מה שהאדמו"ר מסדיגורא הבין
אני שייכת לחסידות קטנה אחרת, אבל אני מעריצה את האדמור מסדיגורא על יראת השמים האמיתית שלו, הוא בוודאי אהב גם את בנו הגדול אבל הבין שהוא לא מספיק נקי כדי להנהיג, ואת זה הגדול מראה לנו יום יום בנסיונות ההשתלטות שלו על המוסדות בהיפוך גמור של צוואת אביו, אני היום בזה לזה שנדחף להיות אדמו"ר בכח ובעיקר נלחם נגד אחיו שכל חטאו הוא שאביו הקדוש והטהור בחר בו מתוך היכרות עמוקה של כל בניו האחרים. |
|
אני כידוע לא חסיד סאדיגורא. אבל סיפרו לי כמה וכמה מהמסתובבים שם. שהאמא הרבנית לא מחליפה מילה עם הרבי שליט"א. לא נותנת לו להיכנס לקומה למעלה ששם אביו קיבל את קהלו. היא עושה הכל כדי לשבור אותו ! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 15:23 |
|
| |
בסופו של דבר ההתנהלות של האדמור מסדיגורה זצ"ל לא היתה מאוד מוצלחת...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 15:29 |
|
| |
מי שנותן לילד בן 24 לנהל ציבור משהו מאד רע עבר עליו וכנראה הרבנית מסכימה איתי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 15:44 |
|
| |
| ליטאישעבר כתב: |  | מי שנותן לילד בן 24 לנהל ציבור משהו מאד רע עבר עליו וכנראה הרבנית מסכימה איתי |
|
טענת הגיל היא טענה חזקה מאד. מעניין ששני אדמו"רים שהתחילו לכהן בצעירותם נמצאים היום בקטבים של יחס לקורונה... כל אחד לקיצוניות אחרת... טענת השלום גם היא טענה חזקה, אם התוצאה היא כאב לב כל כך גדול לאלמנה, הרי שלא שווה לבן כל הרעביסטעווע. אילו היה משאיר את סוגיית הממשיך לקהל החסידים. היה כל אחד בוחר לעצמו את רבו ובוודאי שהיה שורר יותר שלום ממה ששורר שם עכשיו. חבל!!! מה שנהיה מחסידות סדיגורא. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 15:48 |
|
| |
| ליטאישעבר כתב: |  | מי שנותן לילד בן 24 לנהל ציבור משהו מאד רע עבר עליו וכנראה הרבנית מסכימה איתי |
|
וואלה. הרמ"א נפטר בן 33 וניהל רבנות עיר. רבי נחמן מברסלב נפטר בן 36. ויש עוד אלפים !!. במשך הדורות שנתמנו צעירים !! והמפורסם שביניהם הוא אליעזר בן עזריה שהתמנה בגיל 18.ץ כן. אינני משווה. אך למדונו רבותינו יפתח בדורו כמשה בדורו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 15:52 |
|
| |
חה חה חה אני בטוח שכל גדולי ישראל האלה היו יפתח כי נולדו לאבא שהיה אדמור
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 15:52 |
|
| |
| Aטורף כתב: |  | מה הבין האדמו"ר מפיטסבורג שלא הבין האדמו"ר מסדיגורה?
בתקופה האחרונה לצערנו עקב הקורונה נפטרו לבית עולמים הרבה יהודים טובים וביניהם ג"כ אדמורים חשובים,
|
|
אתה לוקח כמובן מאליו שתמיד בן בכור הוא הממשיך הטבעי, וכל מי שמשנה את זה - הוא המוזר ויוצא דופן. אבל ההנחה המוקדמת שלך היא בעצמה התמיהה הגדולה - מנלן? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2020 16:11 |
|
| |
מה שיותר מסתבר הוא (וכך גם אומרים יודעי דבר), כי הבן הגדול 'מחזיק בגרון' את אמו הרבנית - והיא שבויה בידו, כדי לכפות על הבן הקטן. אם כן, המזלזל והמקניט את האם, הוא דווקא הבן הגדול. שאינו מוכן לרדת מן העץ כנגד צוואת אביו ורצון החסידים. * לדידי, המושג 'רצון קדשו' לא קיים כאן, כי המנוח צריך להיות 'קדוש', ולא ידוע על כך על פי ממצאים אובייקטיביים. מדובר כאן בסה"כ ברצון של איש ממשפחת אפרתים, בעל מעמד חשוב, והוא עצמו יהודי כשר וטוב, שהוא בדק בעצמו שוב ושוב, וכך הוא החליט ורצה, כי הבין בדעתו - ואומרים שהיה חכם - כי זה טוב בשביל החסידים, בשביל רוממותם ובשביל רוחניותם העתידה. אדרבה, במדת מה הבן הקטן הוא שונה מאביו, ואילו הבנים הקודמים יותר דומים לו, אך הוא שהכיר והחשיב את עתידם של בני מרעיתו, הבין מה טוב 'להם', והפקיר עצמו ומשפחתו בעד החסידים. ואחר רצון החסידים ואחר רצון המנוח
שום שיקול אחר אינו עומד כנגדם, מבחינה ערכית ומבחינה הלכתית. * הגדול צריך פשוט לשחרר את אמו ליהנות ולשאוף מלוא קורת רוח מהנחת והאושר שמביא לה בנה הקטן, ולראות איך כל זה נזקף אליה. אדרבה - תתמוגג מנחת. ותבלע את הצפרדע שאינו מוכן להודות בעובדות.
כל הסיפור הזה תמוה.
מעולם לא התפרסם בגלוי כ"כ עד כמה רבנית, חשובה ככל שתהיה, אבל בעלת דעת קלה, מתערבת ברוחניותם של החסידים. בוויזניץ' זה היה סוד מפה לאוזן, כי הרבנית גרמה לנתק בין האב לבן, אבל כאן הכל ברשמיות, על פי 'נוסח סדיגורה'. אולי כי היא ממשפחת עשירים, ומתקיים בה עשיר יענה עזות. * כל כבודה בת מלך, ואמה של מלכות - פנימה. לטובתה. לאושרה ולשמחתה.
 |
|
|
|
|
|