|
|
| נשלח ב-19/10/2020 20:39 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2020 00:02 |
|
| |
חסר-מושגים הפושטק מתעלם מהעובדה שחילונים וערבים לא רקדו בהקפות שמחת תורה.. הייתם חושבים לפי החשבון שהוא ערך לנו כאן, שהוא מטומטם, אבל לא, זה רק רשעות ועיוות נתונים מכוון.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2020 00:26 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
אה, בעצם זה עוד מיום כיפור, תוצאות שמחת תורה עוד לפנינו השם ירחם.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2020 00:41 |
|
| |
מושגים, אני לא יודע אם אתה מיתמם או טיפש. אך בשמחת תורה רקדו בבתי הכנסת רק חרדים, ולא כולם. כך שאם אתה רוצה לומר שאלו התוצאות משמחת תורה, תבדוק האם אלו מהחרדים, ומהחרדים שרקדו. התשובה היא ברורה, ולכן לא כתבת זאת.
כי כל רצונך הוא הסתה נטו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2020 00:59 |
|
| |
| מושגים כתב: |  |
|
|
לא שיש לי משהו נגד ערבים חלילה, אבל איכשהו נדמה לי שהם לא כל כך בעניין של הקידוש בשמחת תורה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2020 00:59 |
|
| |
וואלה, לא ידעתי שיש לערבים שמחת תורה, זה כולל הקפות שניות ?
כבר טענתי מכבר שמישהו משחק פה עם הנתונים, איך זה שלפני יום כיפור מספר החיובים זינק לסביבות ה9000 ליממה, ופתאום איך שעברו החגים המספרים צנחו לאיזור האלף ליממה, פתאום יש ירידה דרסטית במספר החולים קשה, בנפטרים, במאומתים, ולפני חנוכה נראה שוב עליה דרסטית, בככדי שיוכלו להוציא לפועל את הסגר השלישי המתוכנן לתקופת החנוכה,
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2020 02:42 |
|
| |
ב"ה לא אלמן ישראל. עדיין ישנם אלפים רבים של בעלי מדות טובות בינינו, אשר למרות שהם לועגים ובזים בעומק לבם לקבוצת הפאניקיטסים/חרדתיים/מסיתים/ליצנים וכו', מתאפקים הם משום "אל תגידו בגת", ומשום "אל תפתח פה" וכל הסיבות שמנו חז"ל, ושותקים. פשוט שותקים עד יעבור זעם, ושיירת הכלבים המסיתים תעבור... אשריכם ישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2020 03:41 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2020 04:23 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | טוב בסדר, זה לא משמחת תורה, זה מערב סוכות.
|
|
האם אצל הערבים והחילונים יש משהו מיוחד בערב סוכות? חג מסוים או מה? למה בדיוק עכשיו היתה עליה של מונשמים ומתים? אולי זה פשוט הגל השני שהגיע לשיאו?
איך יש גל שני בכל מדינות אירופה בהם אין כמעט חרדים?
תראה איך יצאת טמבל תבקש להנהלה שימחקו לך את האשכול ותתפלל שכולנו נשכח אותו
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2020 07:15 |
|
| |
אתה באמת מאמין שאירועי חודש תשרי מר"ה עד הקפות שניות לא יגבו מחיר רח"ל ? אם כן, אז אתה טאמבל. מה זה משנה מוצאי שמחת תורה, אושפיזין, שמחת בית השואבה, שוק ד' מינים, או תשליך? וכל זה עוד לפני שאתה יודע מי הם הנפטרים והמונשמים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2020 07:18 |
|
| |
כבר כתבתי לפני שבוע שלא נראה לי שיהיה גל בעקבות שמחת תורה, כי זה היה בתוך הקהילות, מי שרקד בשמחת תורה כבר נפגש עם אותם אנשים במשך כל החג ולרוב גם בזמן הימים הנוראים. ראינו כבר שכשגל יורד הוא יורד עד לתהום, מי שרקד בשמחת תורה אולי 'תרם' לשמירת התחלואה לבל תיעלם חלילה מהמפה.. כנראה שלא ימותו הרבה מידיי כתוצאה מהריקודים... ה"י.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2020 07:19 |
|
| |
גל של פטירות אולי פחות, אבל גם חולים מכל הסוגים. אין ספק שיהיה. עדיין לא עברו שבועיים משמחת תורה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2020 08:33 |
|
| |
[ציטוט] כבר כתבתי לפני שבוע שלא נראה לי שיהיה גל בעקבות שמחת תורה, כי זה היה בתוך הקהילות, מי שרקד בשמחת תורה כבר נפגש עם אותם אנשים לאורך כל החג ולרוב גם בזמן הימים הנוראים. ראינו כבר שכשגל יורד הוא יורד עד לתהום, מי שרקד בשמחת תורה אולי 'תרם' לשמירת התחלואה לבל תיעלם חלילה מהמפה .. כנראה שלא ימותו הרבה מידיי כתוצאה מהריקודים ... ה"י. [/ Quote]
דברים נכונים.
וזו אגב גם סיבה נכונה מדוע אין להסס בפתיחת התתי"ם והישיבות מיידית. כי רוב מיטב בנינו היו מעורים יחד כל חודש תשרי - למרות ההנחיות - והחיידר לא מוסיף מאומה ואינו מהווה שום טריגר מחודש של תחלואה.
אם כי במגזר הליטאי הדבר מעט שונה, לא בטוח שכל הילדים נחשפו באופן מובהק לבני גילם בדבוקה אחת. וכאן עלולה להגיע שוב התפרצות. וזו כבר הקללה הליטאית של החודשיים וחצי האחרונים; אחרי חצי שנה של שמירה אדוקה, הם אוכלים את הדגים המסריחים, ואח"כ מימדי ושיעורי ההתפרצות מתרבים יום יום, לבלי סוף. אלול הביא איתו גל מדביקים ליטאים, תשרי גל מדביקים אחר, ועכשיו חשון גל מדביקים נוסף.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2020 18:18 |
|
| |
האם פרופסור גרוטו לא יודע שהיה שמחת תורה...?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2020 21:19 |
|
| |
ירו_שלמי
| יוחנןש כתב: |  | [ציטוט] כבר כתבתי לפני שבוע שלא נראה לי שיהיה גל בעקבות שמחת תורה, כי זה היה בתוך הקהילות, מי שרקד בשמחת תורה כבר נפגש עם אותם אנשים לאורך כל החג ולרוב גם בזמן הימים הנוראים. ראינו כבר שכשגל יורד הוא יורד עד לתהום, מי שרקד בשמחת תורה אולי 'תרם' לשמירת התחלואה לבל תיעלם חלילה מהמפה .. כנראה שלא ימותו הרבה מידיי כתוצאה מהריקודים ... ה"י. [/ Quote]
דברים נכונים.
וזו אגב גם סיבה נכונה מדוע אין להסס בפתיחת התתי"ם והישיבות מיידית. כי רוב מיטב בנינו היו מעורים יחד כל חודש תשרי - למרות ההנחיות - והחיידר לא מוסיף מאומה ואינו מהווה שום טריגר מחודש של תחלואה.
אם כי במגזר הליטאי הדבר מעט שונה, לא בטוח שכל הילדים נחשפו באופן מובהק לבני גילם בדבוקה אחת. וכאן עלולה להגיע שוב התפרצות. וזו כבר הקללה הליטאית של החודשיים וחצי האחרונים; אחרי חצי שנה של שמירה אדוקה, הם אוכלים את הדגים המסריחים, ואח"כ מימדי ושיעורי ההתפרצות מתרבים יום יום, לבלי סוף. אלול הביא איתו גל מדביקים ליטאים, תשרי גל מדביקים אחר, ועכשיו חשון גל מדביקים נוסף. |
|
זה לא אמרתי... אני חושב שגם בשמחת תורה ראוי היה להיזהר, כי דוקא שהגל שוכך זה הזמן למגר אותו לגמרי.. כל הדבקה מיותרת ומסוכנת.
לגבי הליטאים, אני חושב שעדיין התחלואה הכוללת שלהם פחותה, אצל הבעלזער למשל עברו כל הגלים, ולכן היו בהם לסיכום יותר חולים, אצל הליטאים היה רק גל אחד, אף שהוא גדול (אך הרוב בחורים).
לענ"ד יש עשרות אחוזים שהם רגישים מאוד או בעלי מערכת חיסונית פחות חזקה, ולכן הם נדבקים ברגע שהקורונה מתקרבת לאיזורם. אצל החסידים הרגישים הללו נדבקו בגלים הקודמים ואצל הליטאים רק בגל הזה, אבל החסידים שנדבקו בגל הזה הם כבר כאלה שלא היו אמורים להידבק כלל, אילו היו ליטאים..
|
|
|
|
|