בית פורומים בחדרי חרדים

פיגוע התאבדות חרדי (הטור השבועי של אבי בלום)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/10/2020 11:41 לינק ישיר 
פיגוע התאבדות חרדי (הטור השבועי של אבי בלום)

אבי בלום - Avi Blum

פיגוע התאבדות חרדי / הטור השבועי

זה היה אמור להיות סופ״ש של ניצחון חרדי כנגד כל הסיכויים. הקולות כבר נשמעו בישיבת קבינט הקורונה שהתקיימה בערב שבת. הנתונים שהוצגו בפני השרים – הפתיעו גם את גדולי האופטימיים בקרב אנשי המקצוע ממשרד הבריאות, פיקוד העורף והמל״ל.

עד לסופ״ש שעבר – האופק כולו היה שחור משחור: בישיבה שנערכה במהלך חול המועד – הוצגה תחזית שחורה ולפיה בשבועיים שאחרי החגים התחלואה ברחוב החרדי תזנק עוד יותר.

גורמי המקצוע העריכו שהערים החרדיות יישארו בהגדרה של ערים אדומות במשך שבועות ארוכים, כשהם ניזונים מהסרטונים של טישים, שמחות בית השואבה והקפות, שהתפרסמו ברשתות החברתיות. נציגי משרד הפנים התבקשו לגבש ולהגיש לקבינט, תוכנית משלימה-מוניציפאלית, שתאפשר הטלת כתר על הערים האדומות החרדיות לתקופה של חודש ימים.

בשישי האחרון, התהפכה המגמה. הפרויקטור הלאומי רוני גמזו הפך מקטגור לסנגור: ״המספרים שאנחנו מקבלים מהערים החרדיות חד-משמעיים״, אמר גמזו לשרים, ״יש ירידה דרסטית בהיקף התחלואה. כיום אנו מעריכים שעד לסבב הבא של עדכון רשימת הערים האדומות ביום רביעי הקרוב, הערים החרדיות ייצאו מהגדרת ערים אדומות״ (מה שאכן קרה).

ראש הממשלה שנחבט שוב ושוב וסומן כמי שנכנע לחרדים, שמע את המידע בעיניים בורקות והגיב כראשון שזיהה: ״אמרתי לכם שהסגר עובד. הנה, זה קורה גם במגזר החרדי״.

דרעי היה באלמנט: ״רוני, אמרתי לך כל הזמן שרוב הציבור החרדי נשמר. המספרים שאנו רואים מדברים בעד עצמם״.

גמזו מצדו הגיב כמנהל בית חולים שמבשר לפציינט על נסיגה בממדי הגידול הממאיר: ״כל מה שאמרתי על החרדים היה לתועלת כדי להגביר את הזהירות, אבל כעת – כשאנו רואים את הנתונים, אהיה מליץ היושר של המגזר. אלך מאולפן לאולפן ואשבח״.

שרי העבודה וכחול לבן שמעו והגיבו בהתאם. עמיר פרץ דיבר בפתוס אופייני על הערבות ההדדית שניצחה את השנאה. שרי כחול לבן, השמיעו זמירות שבת מרעננות בקבינט שישי.

בתום הישיבה נרשמה הסכמה כללית סביב השולחן הווירטואלי. ״אם נראה שיש עיר חרדית שעומדת ביעדים, לא נחכה לסבב השבועי. נוציא אותה בו ביום מהרשימה ונגדיר אותה ככתומה״, סיכם רוני גמזו.

אחרי שהיועמ״ש פסל את המתווה הראשוני שהוגש בישיבה, ההנחה בקרב השרים באותו שלב הייתה שכל מתווה ייעודי לפתיחה מצומצמת, בטוחה ומדורגת של מוסדות החינוך - במתווה מותאם שאפילו יאיר לפיד הביע השבוע הסכמה לגיבושו - יהיה נוח בהרבה ליישום אחרי שהערים החרדיות לא תהיינה אדומות. הסיכום בישיבת קבינט הקורונה היה שהדיונים בנושא יימשכו בלילה שבין שבת לראשון.

עוד לפני כניסת השבת הוציאה דוברת ראש הממשלה שיר כהן הודעה רשמית בשם קבינט הקורונה, עם תשבחות לציבור החרדי. הנוכחים התפזרו להדלקת הנרות באווירה של שינוי מגמה ואווירה.

עשרים וארבע שעות חלפו והלהבה הפכה למדורה. ״עשיתם לי פיגוע״, זעם נתניהו על הבכיר החרדי מעברו השני של הקו בשעה 20:05 במוצ״ש, אחרי שהמהדורות המרכזיות בערוצים נפתחו עם ההנחיה על פתיחת תלמודי התורה למחרת.

ביבי צדק בכל מילה: העברת המידע מהצד החרדי לערוצי הטלוויזיה, בדרך מכוונת של התרסה ומרי נגד הנחיות המדינה במטרה לכבוש את כותרות המהדורות, הפכה לפיגוע שמההדף שלו נסבול עוד תקופה ארוכה. הגורם החרדי הבכיר מהעבר השני של הקו, ניסה להרגיע את נתניהו אך לא ידע את נפשו. כמו ראש-הממשלה, גם הבכירים החרדים קיבלו את המידע לראשונה, באמצעות כותרות המהדורה.

עד לאותו רגע – העולם שעל המרקע נראה הרבה יותר נפלא. הפרויקטור גמזו קיים את הבטחתו והשמיע באולפנים שבחים בלתי אופייניים על השינוי הדרמטי לטובה – שמתחולל בערים החרדיות. אחריו אמורים היו לעלות לשידור שרי קבינט הקורונה שהבטיחו בשישי להשמיע מסרים דומים.

מהרגע שבו ההוראה החד צדדית על פתיחת המוסדות הודלפה לערוצים כסקופ מתריס, כדי לפתוח את מהדורות הפריים-טיים של המהדורות, הכל עלה באש. לצופה החילוני זה נראה בצדק כקריאה פומבית למרי אזרחי חרדי. זה התחיל בהצתה, ונגמר בהסתה – והמסקנה לפיכך להבא: לפני שצועקים ברחוב החילוני: די להסתה, מן הראוי להזהיר בבית החרדי תחילה: די להצתה.

אם לא היה מדובר בהורים ובסבים של כולנו, ההתנהלות הזאת הייתה יכולה לשעשע ולמלא מדורים שלמים. כשהמשחק נעשה על גבם השחוח של קשישי המגזר, מדורי ומחלקות הקורונה בבתי החולים – הם שמתמלאים.

על השנאה והתיעוב שילוו את הציבור החרדי עוד שנים ודווקא בשעה שהחלה להסתמן מגמת שיפור, מיותר להכביר מילים. ההשפעות התקשורתיות - כמו הבריאותיות - של הנגיף, יחלישו את המערכת החיסונית של כולנו, גם אחרי שנחלים.

הטור השבועי המלא מתפרסם בעיתון ׳משפחה׳.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2020 11:55 לינק ישיר 

לא הם יגידו לנו מה לעשות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2020 12:03 לינק ישיר 

איזה בלבולי מח של פרשנים בגרוש שרמת ידע בהיסטוריה המודרנית שלהם מתחילה בתשמ"ט. כבר 100 שנים מסיתים כאן נגד יהודים חרדים בכל צורה שהיא, כל דור והסתתו, כל דור וסגנונו, אבל השיסוי נגד היהדות החרדית בארץ ישראל היה והתקיים בלי קשר למה שהחרדים יעשו או לא יעשו. אז גיבובי הסיפור מהקבינט נשמעים יפה ונחמד, אבל ההסתה לא היתה משתנה בכהוא זה אם היתה איזו התנהגות אחרת של החרדים. לכו רפרפו בפורומים חילוניים, יש הגברה בתחלואה - בגלל החרדים. יש ירידה - בגלל שהחרדים לא נבדקים, וכן על זה הדרך.

מעניין מה אומרים בשבדיה, בולגריה, גרמניה, צרפת, צ'כיה ועוד מדינות רבות בהם יש מעט מאוד יהודים, בגלל מי באה הקורונה ? בגלל מי היא מתפשטת ? בגלל מי גואה מספר החולים ? מקריאה בעיתונות החילונית בישראל ניתן לחשוב שבמדינות שאין בהם חרדים אין קורונה.

הרבה יותר פשוט היה לצפות מעיתונאי חרדי הגון שיכתוב בטורו, אתם חושבים שלהתעמל במניין במבנה סגור זה בסדר, ואנחנו חושבים שלהתפלל במניין במבנה סגור זה בסדר, זו נקודת המחלוקת בינינו. ומי שלא מאמין, שיראה מה עושה ראש עירית פתח תקוה לקבוצת ילדים שלומדים במאורגן במרחב הפתוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2020 12:44 לינק ישיר 

בהחלט שבוע עגום לציבור החרדי שאת תוצאותיו של שבוע זה במיוחד נשלם ביוקר בקלפי.
ההוראה לפתוח השבוע מוסדות לימוד היתה טעות שלדעתי באמת הובנה והרבה מוסדות נסוגו בשקט.
חבל חבל חבל .שוב אני טוען הציבור החרדי היום ללא מנהיג ראוי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2020 13:04 לינק ישיר 

רחמים על אישי 'יושבי קרנות' שאינם יודעים להעריך 'שבוע של תורה' של תשב"ר מהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2020 13:12 לינק ישיר 

גם אני מרחם על יתומים ואלמנות .רק בניגוד לכסיל שכתב לפני , אני יודע לצפות את הרעה חמש דקות לפני...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2020 13:16 לינק ישיר 

ברכת_החמה כתב:

גם אני מרחם על יתומים ואלמנות .רק בניגוד לכסיל שכתב לפני , אני יודע לצפות את הרעה חמש דקות לפני...

נשלח מהאנדרואיד שלי

יודע לצפות? חה. במטותא.
נדמה לך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2020 13:22 לינק ישיר 

מקהלת באסה סבבה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2020 13:23 לינק ישיר 

דבר אחד ברור רואים גם בכתבה זו:
הכתבים והשדרנים החרדים/דתיים מזיקים לנו נזק בל יתואר. ממש פיגועים. ובמילים פשוטות: מוסרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2020 13:39 לינק ישיר 

רואים כאן פער ברור בין העיתונות החרדית הממסדית המודפסת, לבין המדיה החדשה.
בעוד בותיקה היו עורכים אחראים ולבלרים עם רצון להיות משמעותיים וכתבו בהתאם לכך.
היום כל זב חוטם מקשקש על מקלדת והופך להיות סלב בעיני חבריו, ואחריות ממנו והלאה, ועוד בטוח שהוא החכם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2020 13:42 לינק ישיר 

לדעתי עלינו להתכונן לגלות ארוכה במדבר הפוליטי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2020 14:02 לינק ישיר 

מושגים כתב:

לדעתי עלינו להתכונן לגלות ארוכה במדבר הפוליטי.

רבות מחשבות בלב איש ועצת דק היא תקום

דער מענטש טראכט און ג-ט לאכט

יושב בשמים ישחק...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2020 14:05 לינק ישיר 

דעתו של הגר"ח ידועה כבר חצי שנה, גם המשמעת של הציבור ידועה ואי אפשר באמת להסתיר את המציאות.
הצייצנים/עיתונאים מרגישים שהם איבדו שליטה, הם צריכים להתפרנס ואין שקרים להפיץ.

הפיגוע היה כש"שלוחי דרבנן" מרדו ברבנים ובציבור והצביעו על חוקים שמנוגדים לדעתם ובוודאות יגרמו לשנאה, במקום להציע מתווים שמתאימים לנו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2020 14:50 לינק ישיר 
נייעס_רוב

יוחנןש כתב:
רחמים על אישי 'יושבי קרנות' שאינם יודעים להעריך 'שבוע של תורה' של תשב"ר מהו.

שבוע של תורה ושבוע של טישען 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2020 16:11 לינק ישיר 

אני סבור שבטווח הארוך יש רווח גדול מהחלטתו של הגר"ח, (מעבר למימד הערכי - רוחני בהחלטה זו). יש כאן אמירה שהחרדים מוכנים לסכן את עצמם בשביל לימוד תורה, וכשיגמרו מקהלות ההסתה זה הדבר שיזכר, ולכן בכל ויכוח על קיום הישיבות וכדו', יבינו עד כמה זה ערך חשוב וחיוני אצלינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2020 16:21 לינק ישיר 

תם_יושב כתב:

אני סבור שבטווח הארוך יש רווח גדול מהחלטתו של הגר"ח, (מעבר למימד הערכי - רוחני בהחלטה זו). יש כאן אמירה שהחרדים מוכנים לסכן את עצמם בשביל לימוד תורה, וכשיגמרו מקהלות ההסתה זה הדבר שיזכר, ולכן בכל ויכוח על קיום הישיבות וכדו', יבינו עד כמה זה ערך חשוב וחיוני אצלינו.

לא בטוח, להיות רוחני על חשבון השני.
מה שכן יזכר (לדראון) , זה ההתעקשות של חלקים בציבור החרדי להמשיך בשגרת החיים ההמוניים. כאילו לא היה כלום.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > פיגוע התאבדות חרדי (הטור השבועי של אבי בלום)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext