היכן אתה רואה? שמעת במו אוזניך שהאדמו"ר אומר משפט כזה? למה להאמין לכל שטות שיוצאת מפי מאן דהו?
נשלח ב-25/10/2020 04:39
קלעפער כתב:
היכן אתה רואה? שמעת במו אוזניך שהאדמו"ר אומר משפט כזה? למה להאמין לכל שטות שיוצאת מפי מאן דהו?
אני אהיה בוטה בפוסט, וסליחה ממי שחושב שצריך להיפגע.
אני רואה התנהגות, למה אני צריך לשמוע מפורש יוצא מפי הרבי? אותי חינכו להסתכל על הרבי וללמוד מההתנהגותו על ידי ההסתכלות. אז כשאני רואה רבי, שבזמן שאף אחד בעולם לא ידע מה הוירוס הזה עושה, וכולם התחבאו בבתים, הוא ערך טיש בהשתתפות מאות חסידים. מה זה אומר לי? ימותו 200 כמוהם ולא יבטל טיש אחד.
ככלב השב אל קיאו אשכול מספר אלפיים שלש מאות ואחד של החברה ממכניבקא, על בעלז וקורונה, יצויין בזאת שהתברר שיש להם מניות באתר המטונף של שאולזון ובבוא הזמן ירשו את האתר תחת איש קש כזה או אחר
תוקן על ידי שדה9 ב- 25/10/2020 05:58:06
נשלח ב-25/10/2020 06:03
בוקר טוב חמודי. נטלת? אמרת מודה אני? יופי.
אז מדובר על בעלז? ואנכי לא ידעתי. התחבטתי כל הלילה בשאלה, לאיזה אדמו"ר מיוחסת האמירה המחרידה הזאת?!
אבל העיקרון מובן אם על הפרק עומדים שני ברירות, מוות לסך מסוים של אנשים, או פריקת עול והידרדרות רוחנית מה תהיה הבחירה? כששואלים חרדי אמיתי, ולא פייק חרדקים נמוכי רוח וחסרי שכל כמו כרמה כאלו שהשתרבבו לאשכול כאן, חרדי אמיתי יעדיף מוות מאשר פריקת עול הדת
אכן, העיקרון הזה מוסכם על כל חרדי. הוויכוח הוא מה מוגדר "הידרדרות רוחנית" ו"פריקת עול". אמנם חלק מהאדמורים לקחו את זה למקום קיצוני, לקיים כל תג ותג בשגרת חיים הקהילתיים החסידיים. אבל על הבסיס התיאולוגי שעדיף מוות גשמי על פני ירידה רוחנית, כל החרדים מסכימים.
נשלח ב-25/10/2020 14:10
מושגים כתב:
קלעפער כתב:
אני אהיה בוטה בפוסט, וסליחה ממי שחושב שצריך להיפגע.
אני רואה התנהגות, למה אני צריך לשמוע מפורש יוצא מפי הרבי? אותי חינכו להסתכל על הרבי וללמוד מההתנהגותו על ידי ההסתכלות. אז כשאני רואה רבי, שבזמן שאף אחד בעולם לא ידע מה הוירוס הזה עושה, וכולם התחבאו בבתים, הוא ערך טיש בהשתתפות מאות חסידים. מה זה אומר לי? ימותו 200 כמוהם ולא יבטל טיש אחד.
ואת זה מביא וכותב - ובלי בושה עוד עומד על שלו - אחד שמציג את עצמו כל הזמן כיהודי חסידי ולא לייט או חרדק וכדו'. בושה וחרפה. (ולא ניכנס כאן לויכוח הטפשי על המציאות המוכחת, שמכל אותן חסידויות וטישים יש הכי מעט "קרבנות" הן מספרית והן יחסית, והערים והאזורים שלהם הקדימו להיות "ירוקות"! גם לפי הגמ-זו...)
נשלח ב-25/10/2020 14:19
מה נקרא חסידות?
יש אדמו"רים שאצלם חסידות זה טיש גם במחיר סיכון חיים.
אצלי חסידות היא שפלות ברך, מתחסד עם קונו, מאהיב שם שמים על הבריות, אינו מתגרה במלכות,
וכבר כתב המאירי: עניין חסיד שוטה הוא שמתחסד ביותר מדאי אף במה שחסידותו גורם נזק או לעצמו או לאחר; כגון שמתענה בכל יום, או שרואה אשה טובעת בנהר ואומר איני יורד להצילה כדי שלא אסתכל בערווה, או שראה תינוק מבעבע בנהר ואומר אחלוץ תפילין קודם שאכנס. (בית הבחירה להמאירי, סוטה כ,א)
אפדר להביא את הרשימה של חיים שאולזון שכיבוע איננו נמנה על חובבי הליטאים, ולפי הרשימה שלו, 20% מתים מהחוג הליטאי 80%מהחוג החסידי, כלומר הדבקה פי שבע, ואין עם מי לדבר, אולי עם גורמי מקצוע בתחום הנפש, דבר אחד אוכל לומר, תחשבו מה חושב מי שקורא אותכם, מה חושבים צעירי הצאן אצלכם על הסמכות המוסרית, בעת שיתמודדו עם פיתויי החיים, האם סברות הכרס שלכן אמינות עליהם, או שעכשיו הם שותקים, כי חסר להם שיביעו דעה אחרת.