|
|
| נשלח ב-25/10/2020 01:50 |
|
| |
| פצקו כתב: |  | זה שהציבור קונה כל לוקש שיוצא בשם ר ' חיים זה מצוין.
אבל שהציבור לא מבחין בין לוקשים לתולעים זה כבר עפעס... |
|
יש לך איזה רעיון איך הציבור יכול לדעת מתי מה שמפרסמים בשם ר' חיים זה לוקש ומתי זה גזירת אורייתא?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2020 01:04 |
|
| |
כשיש הסרטה בה רואים ברור מה היה, יש מקום לחוש לגזירת אורייתא.(יש כמובן מקום לחוש גם לעריכה,או להסרטה ישנה,אבל עכ"פ מכלל ספיקא לא נפקא....)
כשאין-אז כל מה שצריך זה להבדיל בין לוקשים לתולעים. זה כבר פחות קשה.
אבל בינינו, ובזהירות המתבקשת- הדיון הנ"ל שייך לפורום היסטוריה.
בפעם הבאה שתצא הסרטה שתכלול איזו הוראה/הכרעה היוצאת מפיו של הגר"ח, (ולא, לא הסרטה של הגר"ח עובר עם עט על המילים שינקי כתב) אפשר לחדש את הדיון.
משעשע שבסיפור האחרון לא יצאה אפילו חתימה בכתי"ק של "בנו חביבו"!!!,ואף ילד לא צעק המלך ערום. מה לעשות, כל הילדים היו בחיידר....
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2020 01:15 |
|
| |
וכמובן שכל הוראה/הבטחה שהל"ש בתשמ"ט יכל לתת, כמובן שגם הגר"ח יכול לתת עכשיו, זה פשיטא וא"צ לפנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2020 01:46 |
|
| |
| פצקו כתב: |  | כשיש הסרטה בה רואים ברור מה היה, יש מקום לחוש לגזירת אורייתא.(יש כמובן מקום לחוש גם לעריכה,או להסרטה ישנה,אבל עכ"פ מכלל ספיקא לא נפקא....)
כשאין-אז כל מה שצריך זה להבדיל בין לוקשים לתולעים. זה כבר פחות קשה.
אבל בינינו, ובזהירות המתבקשת- הדיון הנ"ל שייך לפורום היסטוריה.
בפעם הבאה שתצא הסרטה שתכלול איזו הוראה/הכרעה היוצאת מפיו של הגר"ח, (ולא, לא הסרטה של הגר"ח עובר עם עט על המילים שינקי כתב) אפשר לחדש את הדיון.
משעשע שבסיפור האחרון לא יצאה אפילו חתימה בכתי"ק של "בנו חביבו"!!!,ואף ילד לא צעק המלך ערום. מה לעשות, כל הילדים היו בחיידר.... |
|
בקיצור אתה אומר "הכל בובקעס", מוכרים לציבור לוקשים ושקרים, והציבור ורבניו בולעים הכל בשקיקה ובתיאבון גדול.
או אם לתרגם לעברית מדוברת. כשההוראה שמתפרסמת בשם ר' חיים מתאימה לי ולאג'נדה שלי, אז זה ר' חיים. כשהיא פחות מתאימה והוא עושה לנו בושות, אז זה לא ר' חיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2020 01:54 |
|
| |
| פצקו כתב: |  | | וכמובן שכל הוראה/הבטחה שהל"ש בתשמ"ט יכל לתת, כמובן שגם הגר"ח יכול לתת עכשיו, זה פשיטא וא"צ לפנים. |
|
אתה מתכוון להבטחה שמי שישלשל את האות ג' בקלפי תהיה לו שמירה מהקורונה או להבטחה שמי שייתן לקופת העיר סכום שיש בו ממש = 3000 ש"ח מוגן מהקורונה?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2020 02:14 |
|
| |
נוירולוג, באמת שקשה להבין מה בדיוק אתה רוצה, הגרב"ד דיסקין אומר בצורה המפורשת ביותר שלא להתגרות ולא לעשות מה שלא צריך, מגלה הבנה לקו החשיבה של חילוני במקום בו הוא נמצא, ולכן סקפטי בהורדת ההסתה, ולמרות כך דורש להשתדל מצידנו עד כמה שאפשר, מי שרוצה שיקח את זה למקום של מתקפה על ציבורים, הוא רוצה להשאר ברמת הנקיות של קביעת העקרונות, בלי מתקפה אישית, כשהרוצה ייקח את זה למקום של מה שצריך לעשות , אז מה כואב , שהוא לא מתלכלך בביקורת אישית, אלא אומר רק איך לנהוג
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2020 02:24 |
|
| |
| אליהו1000 כתב: |  | | נוירולוג, באמת שקשה להבין מה בדיוק אתה רוצה, הגרב"ד דיסקין אומר בצורה המפורשת ביותר שלא להתגרות ולא לעשות מה שלא צריך, מגלה הבנה לקו החשיבה של חילוני במקום בו הוא נמצא, ולכן סקפטי בהורדת ההסתה, ולמרות כך דורש להשתדל מצידנו עד כמה שאפשר, מי שרוצה שיקח את זה למקום של מתקפה על ציבורים, הוא רוצה להשאר ברמת הנקיות של קביעת העקרונות, בלי מתקפה אישית, כשהרוצה ייקח את זה למקום של מה שצריך לעשות , אז מה כואב , שהוא לא מתלכלך בביקורת אישית, אלא אומר רק איך לנהוג |
|
הוא אומר דברים חשובים, ואין שום בעיה עם זה (והלוואי וישמעו לו)
אבל לומר שההסתה נגד הציבור החרדי היא "חלק מגזירה" והוא אף מסביר את הגזירה, שזה קורה רק כי הם לא מעריכים ומבינים את לומדי התורה, זה פשוט להתכחש למציאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2020 08:47 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | וכמובן שכל הוראה/הבטחה שהל"ש בתשמ"ט יכל לתת, כמובן שגם הגר"ח יכול לתת עכשיו, זה פשיטא וא"צ לפנים.
אתה מתכוון להבטחה שמי שישלשל את האות ג' בקלפי תהיה לו שמירה מהקורונה או להבטחה שמי שייתן לקופת העיר סכום שיש בו ממש = 3000 ש"ח מוגן מהקורונה?
|
|
בדיוק. בדיוק. אם לל"ש בתשמ"ט היה מותר להבטיח בני חיי ומזוני למי שיצביע ג', אין ספק שהגר"ח יכול להבטיח זאת לא רק במערכות הבחירות הקודמות (שאז באמת יכל)אלא גם בבאות עלינו לטובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2020 08:58 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | בקיצור אתה אומר "הכל בובקעס", מוכרים לציבור לוקשים ושקרים, והציבור ורבניו בולעים הכל בשקיקה ובתיאבון גדול.
או אם לתרגם לעברית מדוברת. כשההוראה שמתפרסמת בשם ר' חיים מתאימה לי ולאג'נדה שלי, אז זה ר' חיים. כשהיא פחות מתאימה והוא עושה לנו בושות, אז זה לא ר' חיים.
|
|
אני מבין שההודעה שכתבתי היא "עיון" אז נסביר שוב. עד הקיץ האחרון.כל הוראה שיש ממנה הסרטות או הקלטות ברורות- היא בחזקת אמינה, עד שיוכח אחרת.
הוראות שהמקור היחיד להן זה אבי רבינא/ישראל כהן- אמינות קצת פחות.
(לפרט עכשיו אלו הוראות במהלך השנים האחרונות היו מגובות בהסרטות ברורות ואלו לא- לא כדאי, כי אז נוירולוג יגיד שהחלטתי על הכלל הזה בהתאם לאינטרס שלי....)
מהקיץ האחרון, לא יצאה ,ולדאבוננו בדרך הטבע כנראה גם לא תצא, שום הוראה המגובה בתיעוד ממשי. לכשתצא בס"ד נראה מה התיעוד ונעיין בו היטב. ואם כל מה שרואים בו זה את הגרח"ק מעביר את עטו על אותיות שכתבו לפניו, יחשוב כל אחד שיש בסביבתו מישהו במצב דומה, מה היכולת שלו להוציא הסרטה כזו.
תוקן על ידי פצקו ב- 25/10/2020 08:58:34
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2020 09:45 |
|
| |
לנוירולוג, אם הגרב"ד היה אומר את דבריו כהצדקה להתנהגות מופקרת, הייתי ממבין מה אתה רוצה, הגרב"ד אמר את דבריו דוקא כהתראה וחשש שהמצב נפיץ ובעייתי גם אם נתנהג כראוי, והוא אומר את זה, אפילו לא כביקורת על חילוניים, אלא כהבנה לעמדתם, במקום בו הם נמצאים, בשל כך הואמפציר חהיזהר ולא לעשות מעשים שיעוררו עוד יותר את האיבה, מה מפריע לך בדיוק?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2020 11:13 |
|
| |
| פצקו כתב: |  | בקיצור אתה אומר "הכל בובקעס", מוכרים לציבור לוקשים ושקרים, והציבור ורבניו בולעים הכל בשקיקה ובתיאבון גדול.
אני מבין שההודעה שכתבתי היא "עיון" אז נסביר שוב. עד הקיץ האחרון.כל הוראה שיש ממנה הסרטות או הקלטות ברורות- היא בחזקת אמינה, עד שיוכח אחרת.
הוראות שהמקור היחיד להן זה אבי רבינא/ישראל כהן- אמינות קצת פחות.
(לפרט עכשיו אלו הוראות במהלך השנים האחרונות היו מגובות בהסרטות ברורות ואלו לא- לא כדאי, כי אז נוירולוג יגיד שהחלטתי על הכלל הזה בהתאם לאינטרס שלי....)
מהקיץ האחרון, לא יצאה ,ולדאבוננו בדרך הטבע כנראה גם לא תצא, שום הוראה המגובה בתיעוד ממשי. לכשתצא בס"ד נראה מה התיעוד ונעיין בו היטב. ואם כל מה שרואים בו זה את הגרח"ק מעביר את עטו על אותיות שכתבו לפניו, יחשוב כל אחד שיש בסביבתו מישהו במצב דומה, מה היכולת שלו להוציא הסרטה כזו.
תוקן על ידי פצקו ב- 25/10/2020 08:58:34 |
|
לא באמת ציפיתי לפירושים נוספים, כי לא צריך.
אני כמו רוב הציבור כבר יודעים מה המשמעות של הדברים שיוצאים מבית הגר"ח (והם לא יצאו רק מהשופרות ישראל כהן ואבי רבינא).
מעניין מה שאתה אומר, אנשים מחללים שבת (ועוד איסורי תורה) על סמך הוראות שיוצאות מבית הרב קנייבסקי ללא שיש כל תיעוד.
בקיצור, וכפי שכתבתי, מה שנוח לי זה הרב קנייבסקי, מה שלא, זה לא הרב קנייבסקי. חיים קלים
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2020 11:17 |
|
| |
| אליהו1000 כתב: |  | | לנוירולוג, אם הגרב"ד היה אומר את דבריו כהצדקה להתנהגות מופקרת, הייתי ממבין מה אתה רוצה, הגרב"ד אמר את דבריו דוקא כהתראה וחשש שהמצב נפיץ ובעייתי גם אם נתנהג כראוי, והוא אומר את זה, אפילו לא כביקורת על חילוניים, אלא כהבנה לעמדתם, במקום בו הם נמצאים, בשל כך הואמפציר חהיזהר ולא לעשות מעשים שיעוררו עוד יותר את האיבה, מה מפריע לך בדיוק? |
|
כפי שהשבתי לך בתגובה הקודמת, אני לא מדבר על מהות הדברים וההוראות שלו, שבזה אני חושב כמוך, וטוב שהוא אמר את הדברים (אף שלא מצאתי בדבריו כשהוא מדגיש שעלינו להמשיך להתכנס בבית המדרש משהו שקשור לשמירת ההנחיות). אני מדבר רק על העניין של חוסר היכולת שלנו לעשות חשבון נפש או לבקר את עצמנו (מה לעשות שיש לנו חלק לא קטן בגרימת השנאה נגדנו) אז במקום זה יש הנוהגים לנער את הבוץ מעצמם ולזרוק על אחרים, יש שמאמצים את השקרים, ויש שמאשימים את ה"גזירה".
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2020 12:14 |
|
| |
הגרב"ד שייך לדור שנוהג לומר אתהדברים בלשון אנדרסטייטמן לא מתלהמת, וכל שאני מבין זה מה שהוא אמר, וזה מה שהציבור אליו דיבר יכול היה להבין : חשיבות לימוד התורה, חוסר ההבנה של מי שבחוץ לכך, הכעס העצום של מי שבחוץ כתוצאה מכך, במיוחד בגלל המצב שבו הוא נמצא בעקבות הסגרים, הידיעה שלא נוכל להוריד חלק גדול ממפלס האיבה בגלל חוסר ההבנה לחשיבות לימוד התורה, הקריאה הברורה לא לעשות שטויות ומעשים פרובוקטוריים שרק מתסיסים את הרוחות
|
|
|
|
|