|
|
| נשלח ב-25/10/2020 01:03 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | | נוירולוג כתב: |  |
| מושגים כתב: |  | | נוירולוג כתב: |  | ברור
אם זו החלטה של יענקוש (או סבו) זו "החלטה ערכית"
אם זו החלטה של האדמור מבעלז או כל רב או אדמו"ר אחר, זו "החלטה שאינה ערכית"
תמצית החשיבה הליטאית, אני ואפסי עוד. |
|
ואני חושב שהחשיבה הליטאית ברובה עד עכשיו היתה ועודנה מאד ערכית. הלימוד בת"תים והישיבות חייב להמשיך. וזו לדעתי איננה החלטה של יענקוש גם לא של רבי חיים , אלא של ההורים, המחנכים, הרבנים והציבור. מי שמצטיין ב"אני ואפסי עוד" הוא דווקא אותו מנהיג שאין לו בעיה להקריב 200 חסידים על מזבח הטיש. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מעניין שעל אף שזה "חייב להמשיך" בכל זאת הפסיקו את הלימודים בתלמודי התורה ובישיבות
אם אין שום משמעות להנחיות והגבלות משרד הבריאות, אז אין להתפלא שכל רב וכל ציבור עושים דין לעצמם, זו צביעות ודמגוגיה להתלונן ולתקוף אחרים שלא נשמעים להנחיות כשאתה מצדיק ומעודד הפרת הנחיות של ציבור אחר. |
|
תעשה הפרדה בין מוסדות החינוך לבין שאר ההנחיות. את מוסדות החינוך אי אפשר לסגור!!! ולא מסיבה רוחנית אלא מסיבה פרקטית גשמית! תהיה זו התאבדות להשאיר את החיידרים והישיבות סגורים! לעומת זאת, את שאר ההנחיות אי אפשר שלא לקיים! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מה זאת אומרת "אי אפשר לסגור!!!"?
עובדה שסגרו, ולא ליום אחד ולא ליומיים.
וגם כעת היו פותחים, רק בצורה מסודרת, אבל למישהו היה דחוף להראות שהוא הבעל הבית. וההשלכות? מעניינות את הסבתא שאין לו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2020 01:06 |
|
| |
| מפרשן כתב: |  | 2. אז איך זה קרה? מה פשר העלייה התלולה הזאת בכוחן של המפלגות האנטי חרדיות? הרי אחרי בחירות 2020 לפיד עצמו שינה את כל השיח שלו והתחיל לדבר אל החרדים באמפתיה, כי הבין שבלעדיהם אי אפשר להיות ראש ממשלה בישראל. וליברמן השונא כבר היה הרבה פחות נוכח במפה הפוליטית. אז מה קרה? ובכן, מה שקרה זה הקורונה. הווירוס הסיני פוגע קשות במערכת הנשימה ועוד יותר ביחסים שבין חרדים לחילונים.
|
|
אויי כמעט ירדו לי דמעות מלקרוא את אהבת לפיד לחרדים... מהמקום הדפוק שלו באופוזיציה הוא הפסיק להשמיץ חרדים כי זהו - אין בחירות עכשיו אז בשביל מה סתם? לקראת הבחירות הבאות הוא שוב יחדד את השנאה כדי לקושש עוד 2 וחצי קולות
השנאה היתה כאן לפני שנה ולפני שנתיים ולפני שלוש שנים כל הזמן רדפו אותנו בשנאה עצומה שאין שני לה, הציבור נוטה לשכוח אבל השנאה תמיד מפעפעת
כן וגם רוקדי המה יפית שתמיד מאשימים אותנו בשנאה נמצאים כאן כל הזמן מאז ומתמיד הציבור החרדי אכן אשם בשנאה כלפיו, כי הוא שונה מהחילוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2020 01:07 |
|
| |
נוירולוג אני לא יודע איפה אתה חי, אבל ברוב המקומות התתי"ם פועלים באופנים כאלו ואחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2020 01:09 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | אין ספק שהתחזית האיומה של ממשלה כזאת היא היה החלום של חלק ממכחישי הקורונה.
מה הם יכולים להרוויח מזה? |
|
אם אתה מדבר על ינקוש ועל הבעלזער,אז הם באמת לא קשורים לחלום הזה. להם יש סיבות אחרות לגמרי.
אבל אם אתה מדבר על על הפלג ,על ר' נתן קופשיץ, על בריסק וכו'. ברור שבעיניהם הדבר הכי חשוב הוא, שכל מי שיש לו כיפה שחורה, ירגיש איבה ושנאה תמידית כלפי ה"ציויייינים ימח שמם" ,וירגיש שכל שוטר / חייל/סתם חילוני או דת"ל שעובר לידו ,רוצה להרוג אותו. ואם אי אפשר לגרום לזה שירגישו כך "סתם", צריך לדאוג שירגישו כך כי זה יהיה נכון.....
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2020 01:10 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  | | נוירולוג כתב: |  | ברור
|
יחי ההבדל הקטן… שבתתי"ם שנפתחו, עדיין שומרים בתוכם על ההנחיות כולל מסכות וריחוק. בבעלזא שטרחו כ''כ הרבה לשלוח "מסבירנים" כמו דמן ופרידמן, "שכחו" רק דבר אחד קטן.. שאם היו עושים הכל עם מסכות, לא היו באים אליהם בטענות. הפרות בצורת חתונות, בתי כנסת וכדומה יש גם אצל הליטאים, אבל מאמינים שהמסכות מונעות הדבקה מאחרים, ולא הגיוני להתנהג באנוכיות כלפי האחר. את זה, בבעלזא לא הבינו ולא יבינו לעולם, כי האנוכיות היא נר לרגלם, וחלק מדתם! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אל תצפה ממני ללמד זכות על בעלז, ואין בכלל ספק שאין להשוות בין מה בעלז שחיים כאילו אין קורונה, לבין הציבור הליטאי.
מסכות זה חשוב, אבל זה לא הכל. זה לא שמי שהולך עם מסיכה יכול לעשות הכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2020 01:11 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  |
|
ואני חושב שהחשיבה הליטאית ברובה עד עכשיו היתה ועודנה מאד ערכית. הלימוד בת"תים והישיבות חייב להמשיך. וזו לדעתי איננה החלטה של יענקוש גם לא של רבי חיים , אלא של ההורים, המחנכים, הרבנים והציבור. מי שמצטיין ב"אני ואפסי עוד" הוא דווקא אותו מנהיג שאין לו בעיה להקריב 200 חסידים על מזבח הטיש. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מעניין שעל אף שזה "חייב להמשיך" בכל זאת הפסיקו את הלימודים בתלמודי התורה ובישיבות
אם אין שום משמעות להנחיות והגבלות משרד הבריאות, אז אין להתפלא שכל רב וכל ציבור עושים דין לעצמם, זו צביעות ודמגוגיה להתלונן ולתקוף אחרים שלא נשמעים להנחיות כשאתה מצדיק ומעודד הפרת הנחיות של ציבור אחר. |
|
תעשה הפרדה בין מוסדות החינוך לבין שאר ההנחיות. את מוסדות החינוך אי אפשר לסגור!!! ולא מסיבה רוחנית אלא מסיבה פרקטית גשמית! תהיה זו התאבדות להשאיר את החיידרים והישיבות סגורים! לעומת זאת, את שאר ההנחיות אי אפשר שלא לקיים! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
וגם כעת היו פותחים, רק בצורה מסודרת, אבל למישהו היה דחוף להראות שהוא הבעל הבית. וההשלכות? מעניינות את הסבתא שאין לו.
|
|
היה סגור לחודשיים. וזה מספיק. לסגור שוב זה התאבדות. אני בא משם, מתחום החינוך. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2020 01:12 |
|
| |
| תם_יושב כתב: |  | נוירולוג אני לא יודע איפה אתה חי, אבל ברוב המקומות התתי"ם פועלים באופנים כאלו ואחרים. |
|
אתה מדבר על עכשיו או על התקופה שהיה סגור הכל?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2020 01:17 |
|
| |
היה סגור הכל בסוף החורף ובתחילת הקיץ כשתוהו ובוהו שרר בהכל, הראשון שהתעשת היה הגר"ח קנייבסקי כשקרא בתחילת הקיץ במכתב לפתוח את מקומות התורה. בסגר הנוכחי בסוף הקיץ זה לא היה רלוונטי כי היה מדובר בימי החגים שלא מתקיימים בהם לימודים סדירים. מיד עם פתיחת זמן החורף היה דיבורים והסכמות על מתווה עם הגורמים המקצועיים, וכשהדרג הפוליטי מסמס אותם, החליט הגר"ח שפותחים את המוסדות בכל מחיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2020 01:18 |
|
| |
| תם_יושב כתב: |  | ההחלטה ללמד את הילדים תורה בכל מחיר היתה והינה חלק מהערכים של היהודים במשך אלפי שנים, עליה נשרפו ונסקלו יהודים מימות החשמונאים ועד לשואה. ההחלטה לא ללבוש מסכות ולהדביק את החסידים, היא החלטה של הרבי מבלז, אפשר שהוא צודק ואפשר שלא. גם ההחלטה לקיים טישים בכל מחיר היא החלטה של מספר אדמורי"ם אולי הם צודקים אולי לא, אבל אין לזה שום מסורת בהסטוריה שלנו, וגם לא בהלכה. מי שחושב שזו תמצית החשיבה הליטאית יש לו בעיה באינטלגנציה ובסולם הערכים שלו כיהודי.
ההודעות לתקשורת הם שלא במקומם, אבל לא נראה לי שהיה שייך לכסות על העובדה שהילדים לומדים, בפרט כשמדובר על כמה שבועות, זה היה יוצא לתקשורת מהר מאד, ובסיועם של הכתבים החרדיים חסרי האחריות, ובשפיכת נפט על המדורה ע"י אוהבינו הדת"ל.
תוקן על ידי תם_יושב ב- 25/10/2020 00:59:46
תוקן על ידי תם_יושב ב- 25/10/2020 01:00:06 |
|
א. לא שאני לא מסכים עקרונית עם הדברים המודגשים לעיל, מה שאני לא מבין זה על מה העליהום הגדול שהיה על הפלג הירושלמי שהשאיר פתוח את המוסדות ותלמודי התורה? זה מה שהם טענו מילה במילה.
ב. עובדה היא שבמשך תקופה לא מבוטלת תלמודי התורה היו סגורים לגמרי, האם אז זה לא היה חלק מהערכים היהודים שעליהם נשרפו ונסקלו יהודים?
ג. ה"כתבים החרדים" הם כתבי הבית, יחצני ושופרי הבית ממנו יצאו כביכול ההוראות לפתוח את תלמודי התורה בניגוד להנחיות.
ד. הכל היה יכול להיות וגם להיראות אחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2020 01:24 |
|
| |
| תם_יושב כתב: |  | היה סגור הכל בסוף החורף ובתחילת הקיץ כשתוהו ובוהו שרר בהכל, הראשון שהתעשת היה הגר"ח קנייבסקי כשקרא בתחילת הקיץ במכתב לפתוח את מקומות התורה. בסגר הנוכחי בסוף הקיץ זה לא היה רלוונטי כי היה מדובר בימי החגים שלא מתקיימים בהם לימודים סדירים. מיד עם פתיחת זמן החורף היה דיבורים והסכמות על מתווה עם הגורמים המקצועיים, וכשהדרג הפוליטי מסמס אותם, החליט הגר"ח שפותחים את המוסדות בכל מחיר.
|
|
אז אין בינינו מחלוקת על המציאות
תלמודי התורה היו סגורים זמן ממושך כעת רובם פתוחים
האמת שקצת קשה לנהל דיון על ר' חיים ועל זה שהוא הראשון שהתעשת, אין לנו מושג מה אמרו לו, מה הוא יודע, מה הוא נשאל ומה בכלל ענה.
מה שכן ידוע לנו, ואף פורסם תיעוד, שבתחילת הקורונה סיפרו ל' חיים שהמדינע רוצה לסגור את החיידרים, האם לסגור, והוא ענה שלא, יותר מסוכן לסגור מאשר הקורונה. ובכל זאת סגרו.
מה היה מאז? אין שום תיעוד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2020 01:24 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | ההחלטה ללמד את הילדים תורה בכל מחיר היתה והינה חלק מהערכים של היהודים במשך אלפי שנים, עליה נשרפו ונסקלו יהודים מימות החשמונאים ועד לשואה. ההחלטה לא ללבוש מסכות ולהדביק את החסידים, היא החלטה של הרבי מבלז, אפשר שהוא צודק ואפשר שלא. גם ההחלטה לקיים טישים בכל מחיר היא החלטה של מספר אדמורי"ם אולי הם צודקים אולי לא, אבל אין לזה שום מסורת בהסטוריה שלנו, וגם לא בהלכה. מי שחושב שזו תמצית החשיבה הליטאית יש לו בעיה באינטלגנציה ובסולם הערכים שלו כיהודי.
ההודעות לתקשורת הם שלא במקומם, אבל לא נראה לי שהיה שייך לכסות על העובדה שהילדים לומדים, בפרט כשמדובר על כמה שבועות, זה היה יוצא לתקשורת מהר מאד, ובסיועם של הכתבים החרדיים חסרי האחריות, ובשפיכת נפט על המדורה ע"י אוהבינו הדת"ל.
תוקן על ידי תם_יושב ב- 25/10/2020 00:59:46
תוקן על ידי תם_יושב ב- 25/10/2020 01:00:06
א. לא שאני לא מסכים עקרונית עם הדברים המודגשים לעיל, מה שאני לא מבין זה על מה העליהום הגדול שהיה על הפלג הירושלמי שהשאיר פתוח את המוסדות ותלמודי התורה? זה מה שהם טענו מילה במילה.
הפלג עשה עוד כמה דברים, וגם לא נהג בשום אמצעי בטיחות וזה חלק מהקו האנרכיסטי שהם מובילים בשנים האחרונות.
ב. עובדה היא שבמשך תקופה לא מבוטלת תלמודי התורה היו סגורים לגמרי, האם אז זה לא היה חלק מהערכים היהודים שעליהם נשרפו ונסקלו יהודים?
תלמודי התורה היו סגורים שבוע בסוף החורף ושבועיים בתחלת הקיץ כשלא היה ברור מה קורה, וכפי שעניתי לך בהודעה הקודמת.
ג. ה"כתבים החרדים" הם כתבי הבית, יחצני ושופרי הבית ממנו יצאו כביכול ההוראות לפתוח את תלמודי התורה בניגוד להנחיות.
אני לא מגיע להצדיק לרגע את יענקי ואת התנהלותו, אני מגיע להסביר את הנחיות גדולי ישראל, ולא את המשבקי"ם ששרשם בנשמת גיחזי.
ד. הכל היה יכול להיות וגם להיראות אחרת. |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2020 01:25 |
|
| |
| מוישה_וחצי כתב: |  | אין ספק שהתחזית האיומה של ממשלה כזאת היא היה החלום של חלק ממכחישי הקורונה.
מה הם יכולים להרוויח מזה?
אם אתה מדבר על ינקוש ועל הבעלזער,אז הם באמת לא קשורים לחלום הזה. להם יש סיבות אחרות לגמרי.
אבל אם אתה מדבר על על הפלג ,על ר' נתן קופשיץ, על בריסק וכו'. ברור שבעיניהם הדבר הכי חשוב הוא, שכל מי שיש לו כיפה שחורה, ירגיש איבה ושנאה תמידית כלפי ה"ציויייינים ימח שמם" ,וירגיש שכל שוטר / חייל/סתם חילוני או דת"ל שעובר לידו ,רוצה להרוג אותו. ואם אי אפשר לגרום לזה שירגישו כך "סתם", צריך לדאוג שירגישו כך כי זה יהיה נכון..... |
|
אכן התכוונתי לאלו שכן משתתפים בבחירות ויש להם נציגים בכנסת
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2020 01:34 |
|
| |
|
|
|
|
|
|
היה סגור לחודשיים. וזה מספיק. לסגור שוב זה התאבדות. אני בא משם, מתחום החינוך. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אין חולק על המצב הקשה
אלא שזה היה יכול להתנהל אחרת, ואז גם היה נראה אחרת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2020 01:37 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2020 01:38 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  |
| אךטובוחסד כתב: |  | | נוירולוג כתב: |  | ברור
|
יחי ההבדל הקטן… שבתתי"ם שנפתחו, עדיין שומרים בתוכם על ההנחיות כולל מסכות וריחוק. בבעלזא שטרחו כ''כ הרבה לשלוח "מסבירנים" כמו דמן ופרידמן, "שכחו" רק דבר אחד קטן.. שאם היו עושים הכל עם מסכות, לא היו באים אליהם בטענות. הפרות בצורת חתונות, בתי כנסת וכדומה יש גם אצל הליטאים, אבל מאמינים שהמסכות מונעות הדבקה מאחרים, ולא הגיוני להתנהג באנוכיות כלפי האחר. את זה, בבעלזא לא הבינו ולא יבינו לעולם, כי האנוכיות היא נר לרגלם, וחלק מדתם! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אל תצפה ממני ללמד זכות על בעלז, ואין בכלל ספק שאין להשוות בין מה בעלז שחיים כאילו אין קורונה, לבין הציבור הליטאי.
מסכות זה חשוב, אבל זה לא הכל. זה לא שמי שהולך עם מסיכה יכול לעשות הכל.
|
|
נכון ולא נכון.. גם במדינה דמוקרטית "הרוב קובע" ולא צריך 90 או 100 אחוז.. אז לגבי המסכה, יש כמעט קונצנזוס מלא, שאפילו החילונים מסכימים, שאיתם אפשר לפתוח כמעט הכל. רק להקפיד בהקפדה חמורה על כך. וברגע שעל זה יש הסכמה כמעט מלאה, וכאשר רואים שההתנהלות הממשלתית היא ליצנות גדולה במקרה הטוב, או פוליטית על גבינו במקרה הרע, אני הולך עם הרוב שאומר "תעשה בשקט מה שבא לך, אבל תשמור לא לפגוע בי" וזה אומר "שים מסכה ותעשה חתונה גם של 200" גם אם זה נגד ה"הנחיות". אל תהיה אנוכי, בכך שגם לא אכפת לך ואתה גם מסתובב חופשי ומדביק אחרים! בלי מסכות, גם מניין של 10 אנשים זה מקור הדבקה, לפי הקונצנזוס (גם אם הוא טועה) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|