| נשלח ב-16/2/2003 05:47 |
|
| |
"שינוי" דתית: צריכים? אפשרי? מדוע אין?
אנו מאוד צריכים מפלגה פוליטית או תנועה עממית האמונה על התורה והאמונה (מה שקוראים בשפת לע"ז: "דתית") המאמצת אל חיקה עקרונות תורה אמיתיים וחשובים, שלמרבה הצער מרוב פשטותם וחשיבותם הרבה נשכחו והוזנחו ע"י המפלגות הדתיות המוכרות והידועות.
עקרונות אלה, נמצאים דווקא אצל מפלגות "חילוניות" כמו 'שינוי' ו'מרץ'.
כוונתי לעקרונות דתיים מעיקרם אך הם חולנו (=היינו רואים בהם בד"כ עקרונות 'חילוניים') כמו:
**דרך ארץ שקדמה לתורה (ורק על מה משמעות המושג "דרך ארץ" במשמעותו האמיתית, אפשר לייחד אשכול מיוחד)
**יושר,
**אמת,
**שלום (בין הבריות ובתוכנו, לא שלום פוליטי שקרי!)
**כבוד לבריות
**דאגה לדל ברמה ממלכתית (לא גמ"ח קהילתי או דאגה לאנ"ש)
ועוד ועוד, (אתם מוזמנים להוסיף לרשימה)
מדוע סטו המפלגות האמורות להיות אמונות על עקרונות 'דתיים' חשובים ובסיסיים אלה, מהם, ותחתם דבקים הם בעקרונות 'דתיים' משניים להם?
שאלתי תמיד את עצמי שאלה זו ואני מתקשה למצוא תשובה מניחה את הדעת.
ובכלל האם יש אפשרות שאכן תקום מפלגה כזו?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2003 07:07 |
|
| |
והייתי מוסיף:
כתוב באיזשהו מקום במקורות בערך כך:
"תעשה ששם שמים יתאהב על ידך"
מדוע מה שרואים זה לא כך?
מדוע נדמה שמה שרואים זה אחרת מכך?
מדוע נדמה שמה שהגופים הדתיים והמפלגות הדתיות גורמים זה שנאת הדת והרחקה מהדת, וזאת גם בקרב הדתיים עצמם ולא רק בקרב מי שאינם דתיים!
מה שהעליתי, נדמה ש"לא מתאים" אולי, לפורום זה משום אקטואליותו היתרה, אך אני חושב שיש בו הרבה עיון "עיוני" ולא רק "אקטואליה" טהורה.
אני חושב שבכל זאת יש לדיון כזה מקום בפורום זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2003 07:14 |
|
| |
ואוסביף עוד:
אני מתכוון לפתיחת מעין "מחקר" עיוני על הגורמים החינוכיים והעיוניים הגורמים להיותו של עיוות כזה כפי שהמצב הוא היום, והאם ומה ניתן לעשות במישור החינוכי-הסברתי-עיוני כדי לשנות את הגישה לדת, כדי לשנות את המצב בשטח ולגרום למציאות יותר טובה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2003 09:41 |
|
| |
רונן
לא רק צריכם אלא חייבים
העם רוצה רונן.
ישראל בוחרת עבאדי
מאמינים בך רונן
חייבים שינוי בממשלה
נעבוד ברינה
מצביעים שינוי של רונן כדי שנוכל לחיות כאן
תמיכת רמטכ"ל הפורום מובטחת לך! 
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2003 16:45 |
|
| |
בוגיעלון
ההומור הוא דבר מאוד בריא, ואשיב לך שאת שרביט מנהיגות ויו"ר המפלגה בהחלט אשמח להעביר לך ולהכריז:
"הצביעו בוגיעלון"!!!
"החזירו עטרה ליושנה בראשות בוגיעלון"!!!
ועכשיו ליותר רצינות:
את דברי העליתי בכוונה שישמשו טריגר וכיוון להעמקה ולדיון בנושא חשוב זה, ואני מקווה שאכן יתפתח דיון רציני ומעמיק.
וממש ממש לא התכוונתי לשום "סתלבט".
רונןעבאדי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2003 18:00 |
|
| |
רונן,
בוגי ורוני רציניים מדי בכדי להתכוין להלצה בעלמא.
הצעתך היא ייחולו של כל חושב. הסיבה שהם לא נרתמים לכך, היא כנראה מאבדן אימון שיימצאו מספיק חברים למפלגה ומתיעוב הביוב הפוליטי.
אבל אם יקום מי שידע לתמרן להקמת מפלגת יושר, בנושאי זכויות, מיסוי, שוויון וכו' ללא אנ"שיות, סיכויי הצלחתו גדולים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2003 18:07 |
|
| |
ואני אומר שסיכויי הצלחה שואפים לאפס. כי מפלגה/פוליטקה מעצם מהותן מושתתת על תיאבון שררה ודרישות אנוכיות, ורק לזה מוכן אדם להקריב ולתת, אבל אידליזים ומפלגה הם תרתי דסתרי, ולכן מעולם לא הוקמה בהיסטוריה מפלגה אידלוסטיות אוטפית אמיתית. צא ולמד היסטוריה ותיווכח.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2003 18:13 |
|
| |
מסתברא,
אכן! אבל לכל דבר פעם ראשונה. וייתכן שאם רונן מאמין באפשרות, הוא יצליח לקדם אותה וחבל להרפות ידיו.
מנהיגים נקיים היו מעולם ולא צריך ללכת למשה רבנו.
גם לאחרונה, להבדיל, הכרנו אידיאליסטים [גם אם לא נכיר באידיאלים שלהם] שהגיעו למעמד ראשי מדינות. [איני רוצה להזכיר שמות, כי אז לא נימלט מגרירה לויכוח שאינו הולם את הפורום ואת "שיחותיו הנאות" ]
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2003 18:41 |
|
| |
רונן
הדת עסוקה בלחימה עבור קיומה ומכלל זה הדברים המאפיינים אותה כמו שבת, נישואים דתיים וכו'. אנשיה אינם מבינים שמטרת הדת היא הגינות. אדרבה הם רואים את ההגינות כדבר טפל לעומת המשא הכבד של המצוות ה'דתיות' ובפרט שגם הבלתי דתיים דוגלים בכך!
עולם הפוך ראיתי 
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2003 19:48 |
|
| |
לכל המגיבים
אם מפלגה אי אפשר בגלל סרחון הפוליטיקה, וכל הטובל בה בעל כרחו שיסריח, אפשר הרי להתחיל בתנועה עממית (שאינה מפלגה), ואני מאמין מאוד בלהתחיל מלמטן, ולא בהכרח מלמעלן, בתנועות עממיות ולא פוליטיות.
ואם נביא דוגמאות לא בהכרח מתחום הדת, אז צאו וראו כמה אנשים סחבה להפגנות תנועת שלום עכשיו (שאינה מפלגה!) בימיה "הטובים".
והאמת, איני רואה עצמי מקים תנועה כזו.
והנה הצעה מפתה: בואו נתחיל את הקמתה של תנועה כזו, כאן בפורום זה!
נבנה כאן את היסודות שלה, את העקרונות שלה, את האני מאמין שלה, ובינתיים נסתפק בתנועה עממית וירטאלית!
מה אתם אומרים?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2003 10:09 |
|
| |
רונן
מסתבר שלא רק שאין מפלגה דתית אלא אין אף מפלגה שאין בה רצון לשררה והאידיאלים הופכים לערכים חומריים- לא נותנים דעתם לכבוד, לשיתוף פעולה, הבנה הדדית, עזרה לעם- לנזקקים ועוד ערכים חשובים.
מסתבר שגם המפלגות הדתיות לכאורה סטו מן הערכים והאידיאלים הנכונים שלמעשה היו מלכתחילה אמורים להתכוון אליהם.
ותשאל כל אחד ברחוב-מה דעתו על אנשי הפוליטיקה- לצערי התגובות שתקבל יהיו בוז ומיאוס, במקום שנגיע למצב שהפוליטיקאים ישמשו לנו דוגמא ומופת הם משמשים לנו מודל של שחיתויות, ליצנות עד כדי פגיעה באינטלגנציה. מעט מאוד אנשי פוליטיקה מצליחים לשמור על ערכיהם המוסריים, האידיאליים- יחידי סגולה.
אולי ואני ארחיק לכת, הם למעשה השתקפות עלובה של העם?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2003 11:25 |
|
| |
הרי מנית 2 מפלגות כאלה, אז סימן שיש... 
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2003 16:00 |
|
| |
דגל,
רונן אכן מבקש שנהיה מיחידי סגולה אלה!
רונן,
מה קרה? עשית "הצע וברח"?
מחשבה מביאה לידי דיבור ודיבור לידי מעשה. היכן לשלוח דמי הרשמה?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2003 19:51 |
|
| |
רונן
מוכנה לעזור.
חלק תפקידים!
|
|