בית פורומים בחדרי חרדים

המשטרה עצרה חתן וכלה ומחותנים באמצע החתונה עד 3 וחצי בלילה ולא שמענו על זה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/10/2020 14:43 לינק ישיר 
המשטרה עצרה חתן וכלה ומחותנים באמצע החתונה עד 3 וחצי בלילה ולא שמענו על זה?

.

המשפיע המפורסם רבי אלימלך בידרמן סיפר בערב שבת מעשה נורא על חתן וכלה שחתונתם נהרסה עקב הלשנה | האזינו לסיפור המרתק, האם בני הזוג מחלו לבחור שהלשין למשטרה? וכיצד הסתיים הסיפור בתאונה הקשה?

הרה"צ המשפיע רבי אלימלך בידרמן מסר בערב שבת שיעור על פרשת נח, בטלפון, וסיפר מעשה נורא על גודל האיסור החמור להלשין לשלטונות, בעקבות הקפדתם של בני זוג שחתונתם נהרסה בעקבות הלשנה.

ל'בחדרי חרדים' הגיע הסיפור המלא שסיפר רבי מיילך בערב השבת האחרונה. 

ר' מיילך פותח את סיפורו המרטיט, "בל"ג בעומר האחרון התקיימה חתונה בירושלים, ולאור המצב החתונה נערכה כפי ההנחיות, באמצע החתונה הגיעה משטרה ולקחו את החתן והכלה ביחד עם אבי החתן והכלה לתחנת המשטרה עד השעה שלוש וחצי לפנות בוקר... למותר להסביר כמה צער ועגמת נפש נגרמו לכל המשתתפים, ובפרט להורי החתן והכלה, ועל כולנה החתן והכלה שהיום השמח ביותר בחייהם הסתיים בצורה כל כך קשה וטראומטית".

"בערב ראש חודש אלול" ממשיך ר' מיילך בסיפורו, "מתקשר בחור מישיבה חשובה לאבי הכלה, ואומר לו; אני בחור זה וזה לומד באחת הישיבות הכי טובות בירושלים, ואני מגלה לך שאני הלשנתי למשטרה על החתונה, לא עשיתי זאת מתוך רוע לב ואכזריות, אלא מתוך פחד ורצון למנוע את התפשטות המגיפה, וחשבתי שהמשטרה רק תפזר מעט את ההתקהלות של הריקודים, לא חשבתי שזה יסתיים בצורה כזאת שיקחו את החתן והכלה למשטרה". 

הבחור המשיך ואמר לו; "אני בחור חשוב בישיבה, והיה לי בכל יום עשר הצעות שידוך כל יום, ולמחרת, אחרי שהלשנתי עליכם וקראתי למשטרה אין לי שום הצעת שידוך הטלפון לא מצלצל ואני מתקשר לבקש מחילה". 

האבא ההמום אמר לו: "לא" בא' רבתי, איך אני יכול לסלוח לך? כמה צער וכאב גרמת לי, הפכת את החתונה ליום שהשם ישמור, איך אני מסוגל לסלוח לך". 

ר' מיילך ממשיך ומתאר, הבחור התחיל לבכות בבכי מר כמו ילד קטן. בתגובה, אמר לו אבי הכלה, "תשמע, תן לי עשרים וארבע שעות ותתקשר אלי מחר".

למחרת בראש חודש אלול התקשר הבחור שוב, והאבא אמר לו שהוא לא ישן כל הלילה, "למדתי את ה'שערי תשובה', וה'מסילת ישרים' ושיננתי לעצמי "שאין אדם נוקף אצבעו מלמטה, אלא אם כן מכריזים עליו מלמעלה", שום דבר לא קורה אם הקב"ה לא רוצה, אתה רק שליח של ההשגחה העליונה, והכל זה הקב"ה, וגם בלעדיך גם היה קורה אותו רע, שיננתי את זה ואני סולח לך".

אבל האבא אומר לו; תדע לך אתה צריך לפייס גם את החתן והכלה, הבחור התקשר תכף אל החתן וסיפר גם לו את הסיפור, מיד כאשר החתן שמע במה מדובר, החתן שחתונתו נהרסה הגיב "מה? אל תתקשר אלי יותר, זה פעם אחרונה איך אני יכול לסלוח לך אתה יודע מה את גרמת לנו?". 

הבחור התחיל לבכות שוב בבכי תמרורים ובכה ובכה, ולב יהודי לא עומד בבכי של יהודי אחר, עד שהחתן סלח לו. "אבל", אמר לו החתן, יש פה גם את הצער של הכלה, היא עדיין בוכה מהטראומה והצער של החתונה שלה שנהרסה, אתה צריך לפייס אותה והיא אמרה בפה מלא "אני לא סולחת, לא יכולה לחשוב על זה". 

עירבו כאן רב חשוב מירושלים, ממשיך ר' מיילך בסיפורו, והרב ביחד עם אבי הכלה ניגשו לכלה ודיברו על ליבה שתהיה מוכנה לסלוח. ושוב, היא אומרת בפה מלא היא לא מוכנה לסלוח בשום פנים ואופן.

הרב שכבר לא ידע איך להגיע לליבה, אמר לה, "תדעי שכתוב בחז"ל בזוהר הקדוש בפרשת מקץ שאדם שעשו לו נזק, אפילו שקשה לו לסלוח, אם הוא סולח יעשה לו הקב"ה נס על נס, הוא מקבל קרדיט של ניסים, משתלם לך לסלוח את מקבלת קרדיטים של ניסים. כשראתה הכלה את דברי הזוהר הסכימה למחול בלב שלם". 

"זה היה בתחילת חודש אלול" מספר ר' מיילך: "בערב ראש השנה נסעו הזוג הצעיר ברכב, והרכב עבר תאונת דרכים קשה ומחרידה והתהפך שבע פעמים, הרכב התרסק והתפורר כמו חמאה והם יצאו שלמים, כוחות ההצלה שהגיעו למקום וראו את הרכב מרוסק לשברי שברים, היו בטוחים שאין את מי להציל וחיפשו אברים, אבל, הזוג עמד ליד הרכב השבור שלמים". 

שאלו אותם, "איך יצאתם ככה שלמים?", ענו הזוג ואמרו; "אין לנו מושג איך, אבל עפנו מהחלון ומצאנו את עצמנו על הגג", לקחו אותם לבית חולים, שם התברר כי לא היתה אף שריטה ואף לא טיפת דם, הם עצמם גם לא יודעים איך זה. 

סיים רבי מיילך את דבריו: "כנראה שכל הסיפור של החתונה והמשטרה היה ניסיון מהשמים לראות אם הזוג יתעלה על הפגיעה הקשה, וימחלו לאותו בחור, ובזכות שעמדו בניסיון הקשה, ניצלו חייהם וביטלו את רוע גזר הדין שהיה עליהם".

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2020 15:03 לינק ישיר 

ועל האוטו שהתהפך 7 פעמים בערב ראש השנה כן שמעת ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2020 15:07 לינק ישיר 

וכבר ידוע הסיפור על החזון איש וכו' וכו'

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2020 15:50 לינק ישיר 
גרשום

יגעתי ולא מצאתי סימוכין להתרחשות של תאונה בערב ראש השנה שבה ניצל זוג צעיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2020 15:58 לינק ישיר 

יגעתי ולא מצאתי סימוכין שיש בכלל יהודי בשם ר' מיילך בידרמן.
גם כשיביאו לכם את האמת בפרצוף תמשיכו להכחיש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2020 16:01 לינק ישיר 

אם לקופת העיר מותר להמציא סיפורים בשביל לעודד צדקה, ר' מיילך גם יכול להמציא בשביל לתפוס יחד 2 מצוות, הכחשת קורונה ועידוד מידת ותרנות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2020 16:16 לינק ישיר 

"לא שמעתי" אינו ראיה
בכל מקרה יכול להיות ששינו מעט פרטים או תאריכים כדי לטשטש זהויות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2020 16:31 לינק ישיר 
גרשום

איש_חשוב כתב:
"לא שמעתי" אינו ראיה
בכל מקרה יכול להיות ששינו מעט פרטים או תאריכים כדי לטשטש זהויות

א) לא אמרתי "לא שמעתי" להיפך, טרחתי וחיפשתי אירוע כזה אבל אין לכך שום סימוכין.
ב) בהכירי את ר' מיילך ומעשיותיו, יש לי יסוד להניח  שמדובר בטישטוש האמת ולא הפרטים והזהויות.
    אם כי יכול מאד להיות שהמטרה מקדשת את האמצעים.

תוקן על ידי גרשום ב- 25/10/2020 16:34:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2020 16:55 לינק ישיר 

הרבה פעמים ר' מיילך לוקח סיפור אמיתי ומוסיף הרבה נופך וצבעים בשביל שיהיה מעניין.
אז לא בדיוק עיכבו חתן כלה ואבא עד שלוש וחצי אלא היה טרטרת מהמשטרה שגרמה להרבה עוגמת נפש. ולא בדיוק 7 גלגולים, אלא תאונה משמעותית אחרת... הפרטים לא חשובים אלא הנמשל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2020 18:30 לינק ישיר 

לפעמים ר׳ מיילך לוקח סיפור אמיתי ומוסיף לו צבע.

אז לא בדיוק חתן וכלה אלא חנות מכולת. 
לא עיכבו עד 3 לפנות בוקר אלא הזהירו שבפעם הבאה יתנו קנס.
לא בדיוק תאונה במכונית עם 7 גלגולים אלא כמעט שמכונית פגעה בו כשניסה לחצות את הכביש אבל בנס הנהג נסע לאט והספיק לעצור.

צריכים לשנות את הפרטים קצת כדי לטשטש את הזהויות ולהפוך את הסיפור ליותר מענין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2020 18:43 לינק ישיר 

אלי_ו כתב:

לפעמים ר' מיילך לוקח סיפור אמיתי ומוסיף לו צבע.

אז לא בדיוק חתן וכלה אלא חנות מכולת. 
לא עיכבו עד 3 לפנות בוקר אלא הזהירו שבפעם הבאה יתנו קנס.
לא בדיוק תאונה במכונית עם 7 גלגולים אלא כמעט שמכונית פגעה בו כשניסה לחצות את הכביש אבל בנס הנהג נסע לאט והספיק לעצור.

צריכים לשנות את הפרטים קצת כדי לטשטש את הזהויות ולהפוך את הסיפור ליותר מענין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2020 19:09 לינק ישיר 

חבל, דווקא פעם מאוד הערכתי את ר' מילך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2020 19:12 לינק ישיר 

מה רע בסיפורי מעשיות?
אפילו הדס שטייף אימצה את הפורמט...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2020 19:20 לינק ישיר 

מושגים כתב:

מה רע בסיפורי מעשיות?

נשלח מהאנדרואיד שלי

לה''ו. פעם בפלמ''ח, היינו קוראים לזה ''צ'יזבטים''

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2020 19:30 לינק ישיר 

hot_tr כתב:

מושגים כתב:

מה רע בסיפורי מעשיות?

לה''ו. פעם בפלמ''ח, היינו קוראים לזה ''צ'יזבטים''

נשלח מהאנדרואיד שלי

אצלנו באוטונומיה קוראים לזה עד היום באבע מעיישעס

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2020 19:49 לינק ישיר 

מי שמאמין לא צריך סיפור. ומי שמתחזק מסיפור לר צריך שזה אכן היה באמת. מספיק הידיעה שזה יכול היה לקרות.

רק לא הבנתי האם מחילה בעבור נס נחשבת למחילה שלמה וגמורה. וצ"ע.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > המשטרה עצרה חתן וכלה ומחותנים באמצע החתונה עד 3 וחצי בלילה ולא שמענו על זה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext