|
|
| נשלח ב-25/10/2020 21:53 |
|
| |
העיקר שזה סיפור טוב. בחייאת שעד התאונה עוד האמנתי .איך שהגיע לתאונה ...עד כאן. גם סיפור טוב צריך לדעת לא להגזים.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2020 23:49 |
|
| |
אין ספק שהסיפור מחזק מאוד
מזכיר לי סיפור מבהיל על הרעיון ששמעתי בעבר וחיזק אותי עד למאוד, סיפור שיכול לחזק כל אדם באמונת חכמים, בכוח של צדיק גוזר והקב"ה מקיים, ועל הלב הרחום שיש לצדיקי אמת..
סיפור על אדמו''ר שהלך בשבת עם חסידיו וראה מטוס של אלעל טס בשבת הביט האדמו"ר על המטוס ואמר, יהי רצון שיפול עכשיו המטוס לים. החסידים אמרו לאדמו"ר: רב'ה, אולי יש יהודים על המטוס. נשא האדמו"ר את עיניו לשמיים ואמר, אז שלא יפול. ובאמת הוא לא נפל.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2020 23:52 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | אין ספק שהסיפור מחזק מאוד
מזכיר לי סיפור מבהיל על הרעיון ששמעתי בעבר וחיזק אותי עד למאוד, סיפור שיכול לחזק כל אדם באמונת חכמים, בכוח של צדיק גוזר והקב"ה מקיים, ועל הלב הרחום שיש לצדיקי אמת..
סיפור על אדמו''ר שהלך בשבת עם חסידיו וראה מטוס של אלעל טס בשבת הביט האדמו"ר על המטוס ואמר, יהי רצון שיפול עכשיו המטוס לים. החסידים אמרו לאדמו"ר: רב'ה, אולי יש יהודים על המטוס. נשא האדמו"ר את עיניו לשמיים ואמר, אז שלא יפול. ובאמת הוא לא נפל. |
|
אתה יודע מה מפעים אותי בסיפור שסיפרת? רבי קשוב לחסידים. מראים לו שעשה טעות, ואינו בוש להודות. זה הסיפור האמיתי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2020 23:55 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | | נוירולוג כתב: |  | אין ספק שהסיפור מחזק מאוד
סיפור על אדמו''ר שהלך בשבת עם חסידיו וראה מטוס של אלעל טס בשבת הביט האדמו"ר על המטוס ואמר, יהי רצון שיפול עכשיו המטוס לים. החסידים אמרו לאדמו"ר: רב'ה, אולי יש יהודים על המטוס. נשא האדמו"ר את עיניו לשמיים ואמר, אז שלא יפול. ובאמת הוא לא נפל. |
|
אתה יודע מה מפעים אותי בסיפור שסיפרת? רבי קשוב לחסידים. מראים לו שעשה טעות, ואינו בוש להודות. זה הסיפור האמיתי. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
זה מעשה שהיה כמובן :)
סיפור כל כך טוב שכל אחד יכול למצוא זווית נוספת וללמוד מוסר השכל ולהתחזק
נ.ב. מי יודע, אולי זה יהיה הדבר הבא אצל ר' מיילך
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2020 06:16 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  |
|
אתה יודע מה מפעים אותי בסיפור שסיפרת? רבי קשוב לחסידים. מראים לו שעשה טעות, ואינו בוש להודות. זה הסיפור האמיתי. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
זה מעשה שהיה כמובן :)
סיפור כל כך טוב שכל אחד יכול למצוא זווית נוספת וללמוד מוסר השכל ולהתחזק
נ.ב. מי יודע, אולי זה יהיה הדבר הבא אצל ר' מיילך |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2020 06:36 |
|
| |
ואני הקטן שואל, אם הזוג הם כאלה מעבירים על המידות, והתבזו והצטערו הרבה, למה זכו שהרכב שלהם התפורר כמו חמאה (?) איך לא ניצלו כלל יחד עם ממונם??? זו תורה וזו שכרה?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2020 08:43 |
|
| |
| פועל_בנין כתב: |  | ואני הקטן שואל, אם הזוג הם כאלה מעבירים על המידות, והתבזו והצטערו הרבה, למה זכו שהרכב שלהם התפורר כמו חמאה (?) איך לא ניצלו כלל יחד עם ממונם??? זו תורה וזו שכרה? |
|
פעם, החתן ראה יהודי עני מקבץ נדבות ברחוב. פשפש בכיסיו ולא מצא כסף, מיד מיהר לביתו למצוא כסך לצדקה, כשחזר אל העני עם צדקה נדיבה היה כולו מתנשף ומזיע ולא האיר את פניו אל העני. משמיים שמדקדקים עם צדיקים כחוט השערה לא חפצו שעוון זה יזכר לו כשתבוא שעתו ולכן נפגע רכושו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2020 09:12 |
|
| |
| פועל_בנין כתב: |  | ואני הקטן שואל, אם הזוג הם כאלה מעבירים על המידות, והתבזו והצטערו הרבה, למה זכו שהרכב שלהם התפורר כמו חמאה (?) איך לא ניצלו כלל יחד עם ממונם??? זו תורה וזו שכרה? |
|
לה''ו. אתה פשעטער ייד, אז לא הבנת. הם קנו את הרכב בחצי מחיר, ומשמיים רצו לתת להם מתנה מכונית יותר רצינית. אז הרכב התפורר, קיבלו מהביטוח פיצוי של מחירון, וכך הם נוסעים כמו מלכים בשנתון צעיר יותר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2020 13:52 |
|
| |
אלי_ו
|
|
לא הבנתי, אם על המטוס לא היו יהודים, מה הבעיה? למה שיפלו? לגויים אסור לשמור שבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2020 13:59 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  | אלי_ו
|
|
לא הבנתי, אם על המטוס לא היו יהודים, מה הבעיה? למה שיפלו? לגויים אסור לשמור שבת.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 13:26 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 13:55 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | |
|
תודה רבה! חיים וולדר מראיין את בעלי העובדה....
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 14:08 |
|
| |
אגב, תכנית מאוד מרגשת
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 14:13 |
|
| |
פסטיבל מספרי סיפורים
ואיזה דביקי שהוא (חיים ולדר), התיאור, הראיון וכו'
כשהוא מתאר את שוטרי מג"ב שהגיעו: "וואו ועם נשק ארוך הבנתי, ממש כמו חיילים!"
כן כן חיים ולדר היקר, חיילי מג"ב הולכים עם נשק ארוך למקרה ונולדת אתמול.
מבלי להיכנס לדיון על ההלשנה עצמה, מהתיאור של אבי הכלה (שאני מניח שהוא עוד היה עדין) אפשר להתרשם שיש גם צד שני לסיפור על אף ההסתה והדמגוגיה והניפוח של חיים ולדר.
"סתם התגודדו שם כל מיני חבר'ה סביב השוטרים והתלהמו, והשוטרים רצו להראות שהם חזקים יותר". שחזר אבי הכלה."
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 14:14 |
|
| |
על סיפורי הבעל שם טוב מקובל לומר: "מי שלא מאמין שזה קרה הוא כופר. ומי שכן מאמין שזה קרה הוא פתי, צריך להאמין שזה היה יכול לקרות..."
|
|
|
|
|