|
|
| נשלח ב-26/10/2020 13:35 |
|
| |
כל הויכוחים האלו, היו טובים ויפים ונחמדים. פעם.
בתקופה שהגרח"ק היה נותן הוראות מוסרטות ומתועדות. אז, היה אומר אחד ,שהגרח"ק "אינו מנהיג" והיה אומר שני שכל המלעיג על ד"ח נידון בצואה רותחת.
כעת, אנחנו פשוט לא נמצאים שם.
ד' יתן שנחזור לשם. אבל זה פשוט לא המצב עכשיו.
אפשר כמובן לצטט הוראות של הגרח"ק מפעם, וגם הוראות של החזו"א או ר' חיים עוזר. אבל הרי השרישו בנו ש"דור דור ודורשיו".
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2020 16:27 |
|
| |
כל אחד בדעתו מחליט היכן הוא נמצא
כלום לא השתנה מפעם, ודבר שני גם אני לא לקחתי את רבי חיים למנהיג ולמורה דרך ולרבי ואפילו לו לרב שלי, יש לי את הרב שאבי הנחיל לי, ושאביו הנחיל לו, אך מכאן ועד לרדת לדיוטות שגם אם אפשר להתחכם ולנסות להסביר שאין כאן לעג, אבל יש כאן ציניות שהיא גדולה מלעג, יש כאן קירור אמבטיה באופן חזק, ועל דא קא צוחינן. יקומו כל הזועקים על כאבי הדור ובמקום לשפוך קיתונות של בוז, שישפכו קיתונות של שמן טהור מרבותיהם. אממה הם מעדיפים אנרכיה, וכיום זה רבי חיים ומחר זה רבי גרשון, כי נתאר לעצמינו שמחר יוציאו מבית רבי גרשון שכל דברי רבי חיים הם על דעתו וברוח הקודש. חכה תראה מה תשמע מכל המלעיזים. איך הצליחו לסובב אותו. ולכן הם ידונו בצואה רותחת שתכניס להם קצת היררכיה.
| פצקו כתב: |  | כל הויכוחים האלו, היו טובים ויפים ונחמדים. פעם.
בתקופה שהגרח"ק היה נותן הוראות מוסרטות ומתועדות. אז, היה אומר אחד ,שהגרח"ק "אינו מנהיג" והיה אומר שני שכל המלעיג על ד"ח נידון בצואה רותחת.
כעת, אנחנו פשוט לא נמצאים שם.
ד' יתן שנחזור לשם. אבל זה פשוט לא המצב עכשיו.
אפשר כמובן לצטט הוראות של הגרח"ק מפעם, וגם הוראות של החזו"א או ר' חיים עוזר. אבל הרי השרישו בנו ש"דור דור ודורשיו".
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2020 16:37 |
|
| |
היה מפתיע אם ר' חיים היה אומר אחרת. השאלה אם הציבור לא בודק דור ישרים כפי דעתו, נמנע מ us במהלך הריון, זוגות חשוכים נמנעים מטיפולים וכו' וכו' מדוע בעניין חשוב כל כך, צריך רוב הציבור לקבל את דעתו הייחודית? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2020 16:56 |
|
| |
מי זה רוב הציבור, החסידים צפצפו על החוק לאורך כל הדרך
הספרדים המשיכו לשמור גם אחרי שאמר את דעתו, הליטאים חלוקים בדעותיהם לאורך כל הדרך, אז יש כמה לבלרי חצר שעושים רעש, יערב להם,
| yeshivish כתב: |  |
היה מפתיע אם ר' חיים היה אומר אחרת. השאלה אם הציבור לא בודק דור ישרים כפי דעתו, נמנע מ us במהלך הריון, זוגות חשוכים נמנעים מטיפולים וכו' וכו' מדוע בעניין חשוב כל כך, צריך רוב הציבור לקבל את דעתו הייחודית? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2020 18:10 |
|
| |
| בלתי_קרוא כתב: |  | | לךתדע1 כתבה: |  |
נראה ששר התורה מודאג: הוא בטח חושב כפי שעוד זקנים בני-גילו חושבים שבגלל הקשיים שהקורונה גורמת יתכנו קשיים באספקה של לחם וחלב 
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 26/10/2020 10:08:07 |
|
|
|
זה בהחלט נקרא ללבן, ואם ח"ו משתמע מדברי אחרת אז בכל אופן כוונתי לסביבתו. העניין עם הסביבה של ר' חיים מאוד מאוד מסובך: המצב הוא בבחינת יותר ממה שהעגל דהיינו עם ישראל רוצה לינוק=לקבל מהמקום הזה "הפרה" שזאת הסביבה העוטפת את שר התורה רוצה להניק, ולא סתם להניק אלא בכוח רב שלא לומר באלימות? כוח, שאפילו למראית עין לא מוסתר ה' ירחם , לאיזה שפלות הידרדרה-"ההנהגה" במגזר החרדי איזה חילול ה' נגרמה בעטיה, ועוד ע"י מי שמתיימר להורות לעם ישראל כדת מה לעשות... כולנו זוכרים את קרב האימים שהיה לעיני כל עם ישראל, המיקרופונים שנחטפו, ע"י הנכדים כדי להוכיח מי השולט בכיפה?!. אדרבה, הציבור רעב לשמוע את דעתו האמתית של שר התורה, לא ע"י גיסו ולא ע"י נכדיו אלא בכבודו ובעצמו. ואם הדבר קשה לו? סימן שהוא לא בכלים ושחררו אותנו מעול הנכדים. לא ניתן לשקר את כולם כל הזמן!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 26/10/2020 18:12:45
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2020 20:55 |
|
| |
מצדרביעי
| הכובס1 כתב: |  | אתם חופרים חפירות לקבור את עצמכם, ככל שתחפרו אחרי דעת הגדולים ככה הקבר יהיה יותר עמוק, מהעונש/מהבושה/מהתוצאה שתבוא לתוך בית שכזה.
ממתי יהודים חשבו האם המנהיג מתאים, מה גודלו, מה כישוריו, אצל עם ישראל לא היה קלפי למנהיג, ולא היו מבחנים.
תוקן על ידי הכובס1 ב- 26/10/2020 12:47:04 |
|
אמר ר' יצחק אין ממנים פרנס על הציבור אלא אם כן נמלכים בציבור (ברכות נה.).
אוי לה לעיר שפרנסיה תלמידי חכמים
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 13:38 |
|
| |
מאוכזב שאף אחד לא התנדב להסביר את גוף הטענה התמוהה. שהרי ילדים שנמצאים יום שלם ביחד באותו חלל הסיכוי שלהם להדביק ולהידבק גבוה לאין שיעור מאדם שנכנס לחנות לקנות מזון כאשר כולם בחנות עוטים מסיכה ושומרים על מרחק, הסיכוי להדביק ולהידבק הוא נמוך מאוד. מי מתנדב ליישב את הטענה התמוהה?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 18:37 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | מכיוון שמרן הגר"ח חס על זמנו ונוקט בקיצור דברים היכן שאפשר (ע"ע בו"ה), הנני לפרט את המ"מ באריכות דברים עבור אלה שלא רגילים בהבנת דבריו בקיצור. להלן המ"מ שעליו דילגו: מנהלי החיידרים: "הממשלה הודיעה על קנסות מוגדלים ועל אכיפה למי שיפתח את החיידר בניגוד להוראות. מה לעשות"... הגר"ח: "חייבים להמשיך ללמוד תורה". המנהלים: "אבל הם טוענים שזה מסוכן, זה עלול להביא להתפרצות נוספת לפיקוח נפש"... הגר"ח: "שימצאו דרכים למנוע את הסכנה"... המנהלים: "הם אומרים שאין להם דרך כזו. בפעם שעברה ניסו ולא הצליח". הגר"ח: "לחם וחלב הם גם הפסיקו למכור בגלל המגייפע?" המנהלים: "לא". הגר"ח: "אבל זה מסוכן, פיקוח נפש?" המנהלים: "הם טוענים שאי אפשר בלי לחם וחלב ולכן מצאו דרכים איך למכור בלי חשש סכנה". הגר"ח: "הוא אשר אמרתי: אי אפשר בלי תורה. שימצאו דרכים איך ללמוד בלי סכנה. אלא מאי, עבורם לחם וחלב זה חשוב ותורה לא. אז ללחם וחלב הם מתאמצים למצוא דרכים, ועבור לימוד תורה הם לא מתאמצים. לא נורא אם לא ילמדו כמה שבועות. ותורה מה תהא עליה?" מנהלים: "אז איך ללמוד?" הגר"ח: "בצורה שלא יהיה סכנה, על פי כל הכללים". מנהלים: "ואם יקנסו?" הגר"ח: "תורה מגנא ומצלא". _______________ * זה כמובן לא קרה כך - אבל מי שמכיר את הגר"ח זה רוח הדברים. |
|
לצערנו זה רק רוח הדברים. חבל שהדברים הם אולי 10 אחוז, ורוח הדברים ניתן לפירוש כל אחד לפי דעתו וגחמותיו הוא. כך לא מנהלים ציבור, כך לא מנהיגים ציבור. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 18:40 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | מאוכזב שאף אחד לא התנדב להסביר את גוף הטענה התמוהה. שהרי ילדים שנמצאים יום שלם ביחד באותו חלל הסיכוי שלהם להדביק ולהידבק גבוה לאין שיעור מאדם שנכנס לחנות לקנות מזון כאשר כולם בחנות עוטים מסיכה ושומרים על מרחק, הסיכוי להדביק ולהידבק הוא נמוך מאוד. מי מתנדב ליישב את הטענה התמוהה? |
|
כיוון שאין דיון אין גם הסברים. ולגופו של עניין, קניית לחם וחלב בלבד אולי פחות מדבק, אך לא באמת נעשה מאמץ להקטנת המגעים ברשתות הגדולות, ואנחנו כבר מספיק זמן בתוך הקורונה. כל זה כאמור לא מתיר התנהגויות אחרות ומסוכנות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 19:03 |
|
| |
בוקר טוב. עוד פרופסור שמודה לשיטת החרדים
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2020 19:40 |
|
| |
| גינגישראלי כתב: |  | | חריף_ומקשה כתב: |  | מאוכזב שאף אחד לא התנדב להסביר את גוף הטענה התמוהה. שהרי ילדים שנמצאים יום שלם ביחד באותו חלל הסיכוי שלהם להדביק ולהידבק גבוה לאין שיעור מאדם שנכנס לחנות לקנות מזון כאשר כולם בחנות עוטים מסיכה ושומרים על מרחק, הסיכוי להדביק ולהידבק הוא נמוך מאוד. מי מתנדב ליישב את הטענה התמוהה? |
|
כיוון שאין דיון אין גם הסברים. ולגופו של עניין, קניית לחם וחלב בלבד אולי פחות מדבק, אך לא באמת נעשה מאמץ להקטנת המגעים ברשתות הגדולות, ואנחנו כבר מספיק זמן בתוך הקורונה. כל זה כאמור לא מתיר התנהגויות אחרות ומסוכנות. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אין צורך בשום הסבר גם אם ר' חיים אמר את הדברים? הרעיון פשוט מאוד, לימודים ותפילות ניתן לקיים בבתים, אבל לחם וחלב לא ניתן לייצר בבית: מכאן בעצם הראיה הכי גדולה לפנינו שעם כל הכבוד לשר התורה, במצבו, הוא לא יכול לדון ולקבוע מסמרות בשום נושא הלכתי, כי מה נרוויח אם לא נמכור לחם וחלב? מיליוני מתים על קידוש ה' שלא לומר על קידוש הקורונה?!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 27/10/2020 19:49:24
|
|
|
|
|