|
|
| נשלח ב-28/10/2020 15:38 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
שאלתי ואני חוזר ושואל, אולי למישהו מענה.
לפני מלחמת העולם השנייה, כשעדיין לא היה חיסון לשפעת, האם בכל חורף סגרו את כל תלמודי התורה הישיבות ובתי הכנסיות?
|
|
מצאתי מפורש בגנזך הקהילה היהודית בשאפללאך. שאמרו במגיפה הנקרא שופע"ת שאין לסגור בבתי כנסת, ושנה אחת היה קאראנע וסגרו את כל בתי התלמוד ובתי הכנסת. מאימת המשחית. והיה שם איש אחד מהנאולוגין שהחציף פניו ולא סגר את הטעמפעל, ולא הוציא שינו. עד כאן נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2020 15:48 |
|
| |
ועוד מצאתי בפנקס הקהילה של לייבניץ, שבארץ הגר, שהדאקטערן אמרו בכל השנים לבל יעשו הקוארנטין מחמת לא היה יותר מתים מבכל שנה, וגם עוד לא ידעו על המחלה הנקרא אינפלואיז. ובקאראנע שנפטרו כמה מאות אנשים טרם זמנם, קיימו קיבלו עליהם רוב היהודים את חוקי המלך. מלבד אותם מכחישין שעליהם אמרו שהם אחשתרנים ורמכים. מקהילת הראפארעם. שלא שמעו לחוקי המלך. ובאותו זמן נפרדו מהם כל מנין ובנין מעם ישראל בועד ארבע ארצות. וגזרו לבל יתערבו איתם ולא יאכלו מפיתם ומיינם. וכדי בזיון וקצפת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2020 01:35 |
|
| |
הקורונה הולכת להיות פה לתמיד מצחיק אותי לשמוע אנשים שחושבים שזאת תקופה חולפת זה כמו השפעת, היא כאן והיא לא הולכת מפה לשום מקום, כולם יעברו את זה כי אין סיכוי להישמר מהדבר המדבק הזה לתמיד
יש כאן הרבה ספיקות, גם בקבילות בהם נשמרו הכי הרבה הקורונה פשתה ובגדול, אבל החרדקי"ם דבר ראשון יזרקו את הטלית לים. אתה יכול לראות אותם בקניונים בחנויות, במסיבות, רק למנינים הם כבר לא הולכים, פעם היית רואה אותם יותר בשטיבלאך, את החולצות הלבנות והסמארטפונים באמצע חזרת הש"ץ.. היום בל יראה ובל יימצא. אבל בחנויות של הסמארטפונים הם כן עומדים בתור, צפוף, לא כולם עם מסיכות.
|
|
|
|
|